Vi alla kan komma i svackor, när allt känns meningslöst och man bara vill ge upp allt som man byggt upp för sig själv. Vi alla reagerar olika under svackor, gamla Lollo kände att nu ger jag upp, nu orkar jag inte med denna skiten längre, och många gånger la jag även av efter första gången jag fått en svacka men ibland vann jag över den.

Idag är svackan inte alls likadan som den va förr. Idag känner jag att det finns inget att lägga av när det kommer till min viktnedgång och det är pga att detta är min livsstil, jag äter LCHF och konstigare än så blir det inte. Men jag får fortfarande känslan att jag är ensam och värdelös och jag klarar ingenting.

I dessa stunder är det viktigt att vi påminner oss själva vad vi har åstadkommit, tänka på allt vi var runt oss, på alla människor som vi har runt oss som älskar oss eller just dig.

Påminn dig själv hur grym du är, att du är en fantastisk människa och att du klarar allt som denna jord kan erbjuda dig för du är grym! Klarar jag då klarar nog varenda person av detta!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vet inte om jag skrivit detta innan men mitt nästa mål är att ha gått ner 20kg till jul. Jag har nu sammanlagt gått ner 17,7kg. Så på en månad vill jag gå ner 2,3kg som minst. Hade vart sååå fantastiskt om jag hade gått ner 3,5kg för då är jag på ny siffra, alltså under 80 vilket jag inte vart på fleeera år och det hade vart den bästa julklappen till mig själv som jag någonsin haft, så jag kämpar mot 3,5 men mitt mål är 2,3 för jag vågar inte sätta för stor press på mig själv.

Så jag satsar på ett större mål men har ett mindre mål för att inte bli besviken när julafton är här!

Hoppas alla får en bra söndag, kram på er❤️

Likes

Comments

Jag är en riktigt lat människa, jag kommer oftast med bortförklaringar antingen till mig själv eller till vännen jag ska iväg och träna med. Jag har nu kommit till att jag måste göra något åt detta, min lathet får inte ta över längre. Jag tror jag har nått eller väldigt snart har nått den punkten då det inte spelar någon roll vad jag äter för att jag kommer inte gå ner i vikt om jag inte lägger in träning. Men min lathet är så stor och väger mycket mera än vad min motivation gör.

Men jag måste ändå erkänna, att i dem flesta fallen när det kommer till gymmet så är det inte så jobbigt att göra ett bra träningspass. Älskar att träna på gymmet i min egna takt då. Men problemet är att ta sig dit. jag har under lång period nu levt i en livstil med att äta LCHF så jag behöver inte längre motivera mig själv till att göra det. Visst det är väldigt jobbigt när jag haft en fuskdag eller två att komma igång men efter en eller två dagar så är jag på banan igen.

Jag vill så gärna komma till den punkten fast med träningen också. Men jag vet inte hur jag ska ta mig dit. Jag vet inte om detta stämmer som jag kommer berätta nu men jag vet att när jag försökt innan så har jag gått all in med både kosten och träning och hållit i gång i kanske två veckor sen lagt av för det blivit för stor press. Jag tror jag är rädd att detta ska hända nu och jag vill inte det nu jag kämpat så länge. Jag tror inte detta kommer hända men jag är rädd.

Jag behöver din hjälp om det finns någon som läser detta. Hur motiverar du dig till att gå till gymmet? jag behöver verkligen råd för att jag har fortfarande 20kg kvar att gå ner till min dröm vikt och jag vill inte falla när jag redan gått ner 16kg.

Hoppas alla haft en bra lördag och att söndagen blir lika bra, puss och kram.

Likes

Comments

Igår var ju jag på gymmet och jag är stolt över mig själv hur duktig jag va! Jag kämpade som bara den igår, körde 20min uppvärmning och sedan övningar för ben och lite mage, så stolt! Idag känns det i både mage och låren så funderar på om jag ska träna armar idag och om jag äns då kommer kunna röra mig i morgon haha 😂

Nä får se om jag åker till gymmet idag. Väskan är packad och klar och ligger i bilen men får se hur arbetsdagen slutar. Hoppas ni alla får en bra fredag💪

Likes

Comments

Som jag skrev i förra inlägget så är det tolv dagar kvar tills jag ska få väga mig. Och jag är verkligen taggad för att få ställa mig på min älskade våg. Men det är inte hela sanningen. Hur spännande det än är att få ställa sig på vågen så är jag även rädd vad resultatet kommer att visa.

Jag har ätit som jag ska och brukar, inte fuskat något och jag har tagit in mera träning och promenader än vad jag gjort innan så det borde visa bra, eller?

Idag är det en dag med många tankar om vågen och vill bara att det ska bli den 31 så jag kan få bort denna känslan.

Får se om jag kommer gå tillbaka at väga mig två gånger i veckan sen eller om jag kommer ta det 1 gång i veckan.

Kram på er!

Likes

Comments

Igår var jag på gymmet för första gången på väldigt länge och det va såå skönt. Väskan är packad för att åka till gymmet efter jobbet idag med och jag är inte taggad för fem öre om jag ska vara ärlig men jag ska dit och kämpa så gott jag kan.

Sedan är det idag bara 12 dagar kvar till invägning, är så taggad vill att dessa dagarna ska gå liite snabbare.

Hoppas du får en bra dag 😊

Likes

Comments

Jag tror och tycker att motivation är väldigt viktigt. Är man inte tillräckligt motiverad till något så kommer man inte klara det fullt ut heller. Visst motivationen kanske inte alltid behöver vara på topp men för att kunna klara av det man vill uppnå så måste motivationen finnas där på ett eller annat sätt.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid är fullt motiverad för det är jag verkligen inte. Det är många gånger som jag hellre ligger hemma i sängen och bara lata mig vilket jag även då gör. men det finns även dem dagarna som jag har mer motivation en någon annan gång och det är då jag kör på. Visst dessa stunderna är sällan, jag är nog den lataste människan på denna gjord. Men när jag väl får dessa motivationer så ger jag all in.

Ibland när jag ligger hemma och inte alls har motivation så känner jag att jag kan inte bara ligga hemma en ledig dag och inte göra något. Då pressar jag mig själv att gå de där promenaden och när jag väll klätt på mig träningskläderna och skorna så börjar motivationen att komma mer och mer. Även under själva promenaden så blir motivationen starkare och starkare.

Jag tror att man måste våga puscha sig själv för att man ska få upp motivationen ibland. Våga säga till sig själv att det inte är okej att bara ligga inne. Även fast man även ibland måste låta sig bara vila så är det lika viktigt att inte låta sig själv bara ligga inne.

Jag tror inte heller att någon annan kan ge dig en långvarig motivation, visst man kan alltid fråga vänner eller i Facebook grupper om motivation men i det långa loppet så måste man hitta sin egna motivation. Och hur mycket jag än skulle vilja hjälpa dig som läser att hitta den så kan jag inte det för vi alla fungerar på olika sätt och tänker olika.

Min motivation är mitt mål att stå där om några månader och väga 65kg och visa alla människor som slutat tro på att jag inte skulle klara att jag faktiskt har klarat det. Sedan har jag massa andra mål som gör mer mer motiverad.

Men som jag skriver i alla andra inlägg det handlar mest om att du ska tro att du kan klara det för tror du på dig själv så kommer du snabbare och lättare dit.

Hoppas att du får en fortsatt trevlig dag. kram lollo

Likes

Comments

Jag har tänkt endel och denna bloggen är mest till för att jag ska kunna skriva dagbok egentligen men om det är någon som läser detta mer än jag och går igenom det jag gör så vill jag verkligen även kunna hjälpa dig eller er.

Något som jag tycker är viktigt är att sätta upp rimliga mål, inte tex 10 kg på en månad är inget som är rimligt för just mig då jag vet hur jag fungerar om jag sätter för höga mål på mig själv.
Jag har idag satt upp mål som jag ska ha gått ner 20kg sammanlagt till jul vilket är 5kg på två månader vilket jag antagligen kommer klara om inte mera vilket sånna fall blir en bonus.

Jag har lärt känna mig själv så bra nu att jag vet att sätter jag för höga krav på mig själv så klarar jag det inte för det blir sådan stor press och då lägger jag av. Så jag tycker små mål är bättre än inga mål överhuvud taget.

Så om du är i min situation och fungerar som jag sätt upp små mål men kämpa för större för då kommer du inte känna dig misslyckad om du inte klarat det och i den turen kanske inte är stark tillräckligt då för att fortsätta. Tänk vilken lycka det blir om du klarat målet och kanske lite till, är inte det en lyckligare känsla än att känna att man ställt för höga krav och inte klarat det? Det tycker jag personligen iallafall.

Så sätt upp små mål och kämpa för stora mål är mitt söndags tips till faktiskt mig själv och till dig som läser detta. Måste inte ha med vikten att göra som det i nu läget gör för mig kan vara något annat. Men ha även i tankarna att du klarar vad som helst om du bara vill det tillräckligt. Jag tror på dig även om jag inte vem du är som läser detta för jag ger aldrig upp utan jag ger det nya chanser att klara det om jag misslyckats och jag tror att du klarar det med om du bara vill det tillräckligt.

Likes

Comments

Jag har alltid varit den ''kraftiga'' tjejen i klassen under alla åren när jag gått i skolan. Grundskolan som i gymnasiet. Jag har kämpat med min vikt sen långt tillbaka men som sagt aldrig haft den kraften eller viljan som jag har idag för att lyckas. Jag har blivit kallad för tjockis som barn eller fått kommentarer som: Nu borde du tänka på vad du stoppar i dig eller gud vad mycket mat du tagit Louise. Jag har skämts för att jag ätit för mycket men aldrig varit den som inte ätit eller undvikit att äta bland folk. jag har aldrig varit den som skolkat från gymnastiken utan jag var alltid med och gjorde alltid det bästa jag kunde då.

Vad som startade min övervikt kan jag inte sätta fingret på då jag alltid varit överviktig i alla åren. Jag kan säga att under en tid i mitt liv så mådde jag väldigt dåligt och jag valde hellre att äta skräp mat än att äta hemma vilket säkert är en faktor till min övervikt. Varje gång jag gick i affären så handlade jag alltid någon godisbit.

Denna tiden är det slut på nu, visst att jag kan köpa mig en mörk 70% choklad någon gång men det är inte oftast, mitt ''godis'' består oftast av Läkerol eller sockerfri godis men det är inte ofta det heller måste jag ändå säga. Jag är så glad vart jag är påväg för jag är 100% starkare i psyket idag än vad jag var som liten. Skulle någon idag kalla mig för tjockis så självklart skulle jag ta åt mig, skulle ljuga om jag skrev att jag inte skulle göra det men samtidigt skulle jag tänka på vilken resa jag gjort och vilken resa jag har framför mig och tänkt att det säger mer om personen som kallade mig för tjockis än vad det gör om mig.

Ta aldrig åt dig av vad folk kallar dig utan lär dig att det säger mer om personen som säger dem orden till dig som antagligen är mycket svagare än vad du själv är. Glöm ALDRIG att egentligen spelar det ingen roll om du är tjock eller smal utan det är vad som finns i huvudet och vad som finns i hjärtat som räknas. Men om det är något jag har lärt mig genom åren så är det viktigaste att älska sig själv och då kanske man behöver göra en livsförändring men det är ändå hjärtat och huvudet som gör dig till den underbara person som du innerst inne är.


Med dessa ord säger jag godnatt och hoppas alla haft en bra lördag och får en fortsatt trevlig kväll. I morgon väntar jobb 7-14, ska faktiskt bli väldigt kul att få komma till mitt älskade jobb. Godnatt <3

Likes

Comments

God morgon, hoppas du som läser detta har sovit väldigt gott, det har jag iallafall. Somnade gaska direkt efter jag skrivit kvälls inlägget igår vilket va skönt och behövligt.

Idag ska jag jobba mellan 7-14. Sedan får jag se vad denna lördagen har att erbjuda mer än regn och rusk.

Ha en fortsatt trevlig lördag mina vänner😊

Likes

Comments