Att det ekas tomt här inne beror på att jag inte mår så bra just nu, det biopolära har greppat mig hårt. Jag har drabbas av ett skov och hur mycket jag än försökte bromsa det, dra i nödbromsen, ta extra hand om mig själv så gick det inte tillslut, depression monstret vann det slaget. Detta mörker har flåsat mig i nacken under en längre tid. Jag har försökt springa ifrån det, kämpat med alla krafter jag har, vinna den kampen men tillslut gick det inte. Stormen kom som en våg, tog mig bit för bit och dränkte mig tillslut. Varje gång jag kastas ner hit till dem svarta hajarna glömmer jag bort hur ont det kan göra. Denna smärta, gift som försöker kväva mig.


Finns bara en väg och det är framåt.

Den senaste veckan har varit sådan strid, handlat om att ta en minut i taget. Stå ut, inte låta mörkret vinna. Försöka finna ljuset, andas, gå långa promenader, kicka igång hjärnan. Sätta livet på paus, låta stormen komma, slås med alla krafter man har. Vill bara få slut på lidandet, detta tar så hårt på mina krafter, att kämpa hela tiden. Försöker påminna mig om att står jag bara ut så kommer allt bli bra igen men när man är mitt i det är det ett rent helvete.

Känner sådan ilska, frustration idag, blir så arg på den lilla jävlen, denna sjukdom. Speciellt när jag märker hur den drabbas på mina anhöriga, det gör så djävulskt ont. Jag vet att denna ilska inte hjälper ett skit, men idag bär det med mig. Den ska aldrig få ta mig in i döden, ta mig som den gjorde med mamma. Den ska aldrig få mig dit utan jag ska fortsätta kämpa, kriga mig ur detta, be om ett botemedel, be om att skovet släpper snart.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Är så ynklig som jag ser ut, man är inte på topp nu ;) Checka mina ögon, mina ögonlock är inte leka med, dem har svullnat upp rejält den sista tiden och ögonen blir bara mindre och mindre. Någon som vet vad det beror på? Ända sen jag kom hem ifrån fjällen har det suttit i, ögonen tog rejält stryk av att vandra där. Nu när herr halsfluss finns i kroppen så det blir det inte bättre. Få bli ett besök igen till husläkaren imorgon. Är livrädd för att vakna upp och inte kunna se, något som hände i fjällen. Annars har Vila, vila och åter vila stått på schemat. Jag har sovit i omgångar och druckit litervis med milkshake, plöjt serier på Netflix. Det bästa med att vara sjuk är att man kan med gott samvete dricka massor av milkshake, så gott!


Vad jobbar du med?

Har fått frågan om vad jag jobbar med. I och med det är en sådan hotbild (senaste i våras blev ett sådant ställe utsatt för en skottlossning) mot det ska jag jobba med så kan jag inte prata öppet om det. Sekretessen är väldigt hög, har skrivit på papper där jag inte får prata om detta. Kan inte mer än säga att jag är en hjälpande hand, slås för människor som hamnat i kris, i ett rejält underläge och behöver skydd, mer kan jag tyvärr inte säga. Jag kommer även hjälpa barn och ungdomar som har det svårt, vara i ett format där man hjälper dem som befinner sig i en krissituation. Kommer ha många olika roller, något som jag tror kommer bita på min rastlöshet för jag gillar att ha många bollar i luften, där man får vara flexibel, vara en form av problemlösare och en hjälpande hand.

Älskar också att det är så mycket utbildningar, att man utvecklas hela tiden, att man jobbar i ett team och är ute på skolor och föreläser. Nu kommer jag börja lite smått och trappa upp försiktigt men det ska bli så kul vara en del i detta härliga tjejgäng för alla som är där så himla goa. Finns så mycket driv, vilja för jobba för ett bättre samhälle där :)

Likes

Comments

Längtar så mycket efter den dagen tills jag får göra en operation av halsmandlarna, börjar lessna rejält på dessa återkommande halsflusser och halsbölder. Nu i helgen var jag ute mycket bland folk, på tåget hem satt jag jämte en som var sjuk. Jag som har världens sämsta immunförsvar försöker skydda mig på bästa sätt, förstår inte hur svårt det kan vara att hosta i armvecket så inte bacillerna sprids ;) Trots mina försök att skydda mig åker jag ändå på en infektion. Nu ligger jag här i 40 graders feber, en hals som är svullen som en golfboll. Ni som har haft halsböld, halsfluss vet hur ont det kan göra att bara svälja. Tacka gudarna för den som uppfann glas, blir som balsam för min onda hals.


Idag triggar även denna rastlösheten, förstår inte hur denna energi kan finnas där för jag har över 40 grader, varm som ett ånglok. För få bort denna rastlöshet så tog jag tag i tvätten, gick igenom mina kartonger ifrån vinden. Fann denna gamla going till skinnjacka som jag helt glömt bort, blev ett kärt återstående. En jacka som ska få komma ut mer nu i höst. Helt galet vad mycket jackor jag har, räknade dem precis och kom upp i 48 stycken. 19 kappor har jag, snacka om tröstshopping har varit min melodi förr om tiden ;)

Ingen av er som behöver en ny höstkappa? Hör gärna av er till mig på mammamia89@live.se annars lägger jag ut dem på en loppis sida. Tänkte sälja dessa två, båda är använda bara en gång så skicket är som nytt Att jag säljer dem beror på att jag har liknande redan och vill ha mer organiserat i min garderob. En vit och svart kappa räcker som påminner om varandra.

Nu ska jag iväg och handla det nödvändigaste för kylen ekar tomt. In med färska bär, glas och massa apelsiner. Sen ska min mobil vara lagad så ska hämta den. Därefter blir det sängposition för mina onda hals och feber skriker efter det. Ha en fortsatt fin tisdag :)

Likes

Comments

Vilken dag, fått glada besked men brottas med en fruktansvärd migrän nu i eftermiddag. Fy tusan för migrän, den är inte leka med! 👎 Var längesen jag körde med en lista och jag älskar listor så här kommer en lista som säger lite mer om vem jag är. Tänkte jag skulle bli lite mer privat här inne för sjukdomen är ända en bara liten del av mig 😜

1. Vad är ditt fullständiga namn?

Lovisa Alexandra pippip (Heter inte pipip i efternamn menkänner det är för privat att skriva ut här ;))


2. Har du lätt för att bli kär?

Jag har lätt att gilla människor men bli kär, låta någon komma nära har jag väldigt svårt för. Det tar tid för mig att bli kär! Ge sitt hjärta till någon är bland det finaste man kan göra men få hjärtat krossat i bitar gör så djävulskt ont, vill aldrig vara med om det igen. Så mötte jag J som fick mig att våga, tro på kärleken igen!


3. Vilka är din sämsta egenskaper?

Att jag är en tidsoptimist, en sida jag ogillar för det leder alltid till en stress. Att jag kan vara dumsnäll, lite blåögd som tror hela tiden gott om människor, något som lett till att jag blivit utnyttjad. Att jag är en själ med mycket känslor. Ibland önskade jag att jag slapp känna så mycket, att jag var mer känslokall.


4. Vad är du mest rädd för?

Att någon sjukdom, olycka ska ta dem jag älskar. Jag vet att döden tillhör livet men den skrämmer slaget på mig. Har varit på många begravningar redan i mitt liv. Försöker stänga av där, inte tänka på det men vissa dagar blir man påmind om det. Smärtan mamma gav mig, önskar inte någon den smärtan. Jag höll själv på dö av hjärtesorg, förstår dem som gör det.


5. Vad är din bästa egenskap?

Att jag älskar att peppa andra människor, är en bra problemlösare. Gillar att slås för människor som ligger i underläge, försöker ge dem en röst hörd, är en väldigt empatisk och omtänksam människa.


6. Vilken är din absoluta favorit godissort?

Älskar salta Djungelvrål och Marabou helnöt.


7. Är du en öppen och ärlig människa eller du är den som är mer tillbaka dragen?

Jag är väldigt öppen som person, bara skriva här allt inne säger en del om det. När det gäller vissa saker har jag väldigt hög integritet. När det gäller ärligheten kan jag vara för ärlig vissa gånger men det är något jag försöker jobba med, för jag vet det kan såra människor ibland.


8. Vad tar du med på en fest?

Människor som älskar att bjuda på sig själv, gillar att dansa. Människor som kan vara närvarande och lever dagen som den vore den sista. Jag är mycket all in i allt jag gör, annars kan det kvitta i mina ögon. Älskar människor som vågar släppa loss, som struntar i vad andra tycker, människor som går sina egna väg!


9. Har du ett bra självförtroende?

Ja, det tycker jag att jag har.


10. Har du något smeknamn?

Lovve, Lovisen, gumman, hjärtat, älskling, vovven, Lovisafisen, fattman.

11. Vad hoppas du uppnå innan du dör?

Uppleva alla mina punkter som jag skrivit här.


12. Hur får man kontakt med dig om man vill visa intresse?

Inte vara för på, inte ha för bråttom och låta allt ha sin tid. Människor som är för på har jag så svårt för.


13. Nämn en artist som du tycker ser riktigt bra ut.

Beyoncé, hon är utan tvekan en av dem vackraste kvinnor jag vet.


14. Var ser du dig själv om fem år?

Då hoppas jag att vi har två barn, funnit vårt älskade radhus och flyttat norrut i landet. Hoppas även att jag är klar med min utbildning,


15. Om du hade tre önskningar, vad skulle du önska?

Att alla människor fick det liv det dem drömmer om, att någon fann ett botemedel mot alla dessa sjukdomar som människor lider av. Tex cancer, ms, me, depression, bipolär, osv. Att vi alla jobbade med oss själva, gick i terapi. Tror varenda människa skulle må bra av det! Att jag vann några miljoner så jag redan nu kunde börja bygga på behandlingshemmet som jag drömmer om att starta.


16. Hur var du som barn?

Jag var väldigt blyg och lugn, tror det eller ej. Har även alltid varit lillgammal av mig, fick växa upp väldigt tidigt.


17. En dag du aldrig glömmer.

12 April 2016, dagen då jag blev faster. Har aldrig gråtit så mycket av lycka när jag fick den titeln :) <3


18. Vad har du för märke på din mobiltelefon?

Iphone 5s, sämsta telefon jag haft någonsin. Har ingen tur med iphone, mina lyckas alltid gå sönder så nu funderar jag på överge dem för gott. Något förslag på en bra mobil?


19. Nämn tre saker som gör dig riktigt glad.

Mina vänner som får mig att skratta, som skiter vad folk tycker och kan bjuda på sig själv. När min kille fjantar sig, han är så rolig bara han inte vet om det själv, något som gör allt roligare. Så klyschigt egentligen men mina nära och kära, tänka på dem gör mig glad, speciellt fasters ögonsten <3 Även allt som händer nu den närmaste tiden gör mig glad, vinden börjar vända för mig, äntligen! Naturen, vandra i det fria är en sådan sak som också gör mig glad! Finns så mycket som gör mig glad så det är svårt att begränsa sig men dem dagarna jag får må bra, då njuter jag till max!


20. Bästa boken du läst?

Oj, vad svårt. Älskar att läsa böcker men den boken jag läser nu med Petter Stordalen är riktigt bra. Älskar att läsa självbiografiska böcker.

21. Turnummer?

Nummer 21


22. Vad har du för betyg i skolan?

Är en medelmåtta i skolan. Älskar att plugga och hade jag inte haft dyslexi så tror jag betygen hade varit bättre men snitt betyget blir ett B. Har många B i mina betyg!


23. Vad är ditt yrke, jobbar eller pluggar?

En hjälpande hand, mer kan jag inte säga ;) Känner att denna frågan är privat att skriva om nu, av olika anledningar kan jag inte skriva om det där pga att det finns idioter till människor. Går mycket också på rehab, läser även högskolestuderande kurser.


24. Hur många barn vill du ha?

4 stycken :)


25. Har du någonsin älskat en person (förutom familj och vänner)?

Yes, det har jag. Jag älskar min pojkvän väldigt mycket!


26. Vilka länder har du besökt?

Norge, Finland, Danmark, London, Spanien, Tyskland, Frankrike


27. Nämn 2 saker som gör dig riktigt arg.

Människor som förgriper sig på barn och djur. Vet att ingen väljer att bli pedofil, att det är en sjukdom men hela jag kokar när jag hör om sådant. Lika att ge sig på försvarslösa djur är så fegt. Egoister, manipulativa människor, spyr på sådan människor! Diskriminering, rasismen, terrorismen är ensak som får mig att koka inombords också. Orättvisor, när människor som sitter på makt väljer att bara unna sig själva.


28. Brad Pitt eller Orlando Bloom?

Brad Pitt, älskar skäggiga riktiga karlar och inte oljeinlinad babyface. Sen hade det varit kul få dela livet med Angelina Jolie, tycker hon är sådan grym tjej, gör mycket fint för världen.


29. Om du var statsminister/president, vad skulle du ändra på?

Har så mycket åsikter där men mina hjärtefrågor hade varit vården, psykiatrin, äldreomsorgen och skolan. Lika rättssystemet skulle jag vilja ändra på. Höja straffen, helt sjukt att vi har ett system att man får högre straff för skattefusk än om du går våldtar, mördar någon. Sen förstår jag inte hur man kan dalta med människor som gör brott, att vissa får både gym och tv i sin cell. Sämre standard på fängelset ska det vara, hade halverat kostnaden där och satsas dem pengarna på äldreomsorgen. Skär i hjärtat att se hur vi tackar dem äldre, drar in på så mycket där och det är dem personerna som byggt upp samhället, slitit hela sitt liv så tackar vi dem såhär. Dem borde få den vården som dem förtjänar. Blir så jävla arg när jag hör hur vissa äldreboende ser ut.


30. Vilket datum fyller du år och vad är du för stjärntecken?

16 Januari och jag är en stenbock :)


31. Vad anser du om att tjejer och även killar viker ut sig i tidningar osv?

Det är upp till och var en, är väldigt glad att vi alla är unika. Hade inte varit kul med en värld bara som var som mig, tänkte som mig. Fasen vad tråkigt! Inget jag skulle syssla med, att visa sig ovan 👆 och i träningsbehå går gränsen, känns nästan för naket för mig där ;) Dock vet jag att behovet efter sådan tidningar finns, något jag fick se när jag jobbade på Stop ett (en vägkrog). Då kunde jag finna en hel del ner sprutade sådan tidningar varje dag. Ett bra hjälpmedel för andra haha men vidrigt är bara förnamnet för mig som fick städa efter deras behov på toaletterna ;)


32. Film hemma eller bio?

Älskar att gå på bio, bland det mysigaste jag vet.


33. Hur många pojkvänner/flickvänner har du haft tidigare?

Jag har haft två förhållande som var seriösa innan jag träffade J.


34. Vad är det värsta du någonsin har gjort som inbrutit att du bryter mot lagen?

När jag uppehöll polisen när ett par gamla vänner, ett x till mig snodde en bil. Har haft sådant dåligt samvete för detta, att jag gick med på vara den som skulle uppehålla polisen. Indirekt var jag med på en bilstöld. Ung, vilsen och jävligt dum var jag.


35. Hur är ditt humör just nu?

Här och nu mår jag helt okej. Har brottas med en hemsk migrän i eftermiddag men nu känns det lite bättre.


36. Om du fick ändra en sak på ditt utseende, vad skulle det vara då?

Näsan helt klart. Ge mig gärna ett par kilo i vikt, hade så gärna velat gå upp i vikt men det är så svårt för mig att gå upp.


37. Vem i din familj står du närmast?

Min lillebror Alex, han är en av få som vet nästan allt om mig! Även pappa och min lillasyster Johanna står mig väldigt nära.


38. Är utseende viktigt för dig?

Skulle ljuga om jag sa nej. Klart, det har en betydelse men det är ändå personligheten som får en människa att bli en skön människa.


39. Hur många konserter har du varit på?

Oj, har ingen aning. Älskar att gå på konserter, var längesen sen sist nu men ett tiotal är det nog.


40. När började du dricka?

14 år var jag.

41. Nämn en låt som betyder mycket för dig.

Lifehouse - You and me


42. Vilken årstid är bäst?

Tycker alla årstider har sin charm men sommaren, vintern är favoriterna.


43. Om du fick chansen att flytta till Hollywood, hade du gjort det då?

Jag är för hemma kär för det, men gärna ha en lägenhet där som man kan hälsa på då och då.


44. Vad tycker du om adoption?

Älskar att det finns, så barn som har det svårt kan få en ny chans. Lika att homosexuella kan få adoptera barn, få egna barn. Finns bara massa positivt med det tycker jag. Det är en väg som bara öppnar massa dörrar. Jag drömmer om att få adoptera ett barn.


45. Åldersskillnad i förhållande?

Är man kär så tycker jag åldersskillnaden är en skit sak, samtidigt beror det hur stor den är, vilken ålder man är i. När jag var 16 år så dejtade en sommar en kille som var 27 år, något som höjdes på många ögonbryn. Idag förstår jag varför mina föräldrar inte var så glada i det, var ju bara ett barn även om jag kände mig lillgammal, vuxen så var jag 16 år. I den åldern så blir åldersskillnaderna något enormt, förstår inte vad den killen såg i mig egentligen.


47. Vad gillar du för musik?

Jag gillar verkligen all musik, men opera är inget jag ropar dubbelglädje för ;)


48. Vilken är din favorit genre i filmer?

Action, Thriller & romantiska komedier.


49. Vilken kändis har du fått höra att du är lik?

Victoria Silverstedt, Kajsa Bergqvist.


50. Något inte många vet om dig.

Att så fort jag hör en bra låt så älskar jag att dansa. Har 15 min som jag dansar varje dag, ser det lite som må bra medicin. Sätta på en bra låt, spela hög musik och släppa loss endorfinerna. Idag fick det bli en gammal Aqua going, nostalogi på hög nivå!

Likes

Comments

Det är så mycket känslor i min kropp just nu, grannarna måste tro jag är tokig för jag har skrikit av lycka. Hoppat runt i J´s lägenhet med lätta steg och gjort en seger dans. Detta är en sådan lättnad, väntan är över och fasen vad jag är glad!


Jag fick jobbet! Kan ni förstå det, jag fick det!Idag slog en av mina drömmar in och glädjetårar har letat sig fram. Fanns så många fantastiska tjejer som sökte så trodde aldrig jag skulle gå vidare. Tydligen gillade dem mig och vill ha mig i deras team. Något rätt gjorde jag i intervjun annars hade dem stängt dörren. Jag är så jävla glad just nu så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Framförallt är jag stolt över mig själv att jag kommit dit där jag är idag. Vägen dit har varit långt ifrån lätt, varit fem tuffa år som jag har bakom mig men jag kom äntligen hit, lever det livet jag drömt om i så många år om. Jag gjorde det, kastade mig in något jag aldrig trodde jag skulle våga eller få. Tack älskade mamma att du krossade mig, att du slet ut mig i bitar, ledde mig in på en ny väg som varit bland det värsta jag varit med om, något som gav sådan lärdom. Det är tack vare mamma som jag blev sjuk, tvingades gå en väg jag inte önskar någon men dem sista åren har det kommit så mycket fint med hennes död. Jag har mött vänner som jag aldrig skulle mött annars, blivit en mer empatisk, modig, orädd människa. Framförallt har jag tvingas gå på djupet, gå i terapi, möta alla känslor, börja jobba med mig själv och det är bland det tuffaste man kan göra. Är så glad att gjort den resan för jag fann mig själv längs vägen. Ibland blir livet inte alls som tänkt sig, det blir bättre än allt man kunde drömma om.

Likes

Comments

Det har varit det mest intensiva dygnet någonsin, samtidigt bland det roligaste, inspirerande och givande. Känns som jag bor i en resväska just nu. Jädra i havet vad nervös jag var igår. Bli intervjuad när flera okända ögon tittar på än, sådant är inte min starka sida att känna sig bekväm i. Det är konstigt det där, kan stå på en scen, prata inför hundratals människor utan problem. Men sitta i en soffa framför en lite grupp, bara någon meter framför sig. Berätta om sig själv, försöka sälja in sig själv är jag inte bra på. Ser detta som en väldigt bra lärdom för nervositeten tog över vissa gånger. Kände också mycket av den där rastlösheten igår, såklart den rotades sig in när intervjun skulle börja. Välter ut ett glas vatten direkt, känner hur det kryper i kroppen på mig och har svårt att sitta still i över en timme. Önskade i det läget att jag hade tagit en löprunda tidigare för det var svårt hålla koncentrationen, ville bara sätta igång och göra något praktiskt så jag fick utlopp för min energi. Vill dem ha mig i sitt team så beror det på att dem gillar mig som person för min prestation var en av dem sämsta jag gjort. Jag vet svaren, brinner så starkt för detta men blev helt tafatt när det väl kom till kritan på grund av nervositeten. Jag har pratat så mycket om detta innan men jag har aldrig reflekterat över ordet feminist. Jag var påläst, något jag alltid är inför en intervju eller ett möte.. Dock hade jag missat totalt att det är en feminist förening. Något som inte gör mig något men när frågan kommer.


- Är du feminist? Vad tycker du om det?

Där gjorde jag bort mig totalt. Började prata om att jag tycker det ordet är övertjatat, att det är synd att vi sätter in människor i fack, kallar oss för feminister. Jag röstade inte på det partiet iallafall. För mig är det viktigt med ett jämställd samhälle men om en kille gör mer, jobbar tyngre i ett jobb där det krävs mycket styrka, då tycker jag killar ska ha högre lön om dem sliter på kroppen, gör ett bättre jobb. I andra fall tycker jag tjejen ska ha högre i lön om det är ett arbete som är mer lämpat till henne. Jag tycker man ska tänka bort fiffin, korven dem har mellan benen och se människan istället börjar jag. Något som fick dem skratta. När jag får dem att skratta flera gånger så ser jag det som ett bra betyg samtidigt vill man visa sina bästa sidor, inte framstå som en pajas. Var ingen komiker roll som jag sökte ;) Jag var inte så professionell där utan sa precis vad jag tyckte, var kanske lite för personlig där men dem ville ha min syn så körde på öppna kort. Jag måste nog läsa på mer vad feministens betydelse innebär, har ingen koll på det alls. Vill människor kalla mig för feminist för min syn så är det upp till dem men jag ser mig själv inte som feminist. Sen har jag mött feminister som jag tycker nästan är manshatare, något jag anser är väldigt fel. Gillar inte alls det när vi placerar oss människor i fack, det är ju den stämpeln jag vill få bort. Måste vi ha ett ord för våra syn på saker och ting. Är livrädd för att dem missuppfattade mig där, speciellt när en av dem brinner för den frågan. Snacka om jag slaktade den frågan. Som ni hör var det inte den bästa intervjun jag gjort men jag gjorde det bästa utifrån förutsättningarna, mer kan jag inte göra. Nu vill jag veta om jag får jobbet eller inte. Denna väntan, låt tiden gå fort! Hade varit så kul få hålla på det jag velat göra i flera år men ansett inte tiden varit rätt för det. Tror det är viktigt att man själv mår bra, är i en bra balans i livet annars kan man aldrig hjälpa någon annan.


Nu ska jag ge mig ut på en långpromenad, fota lite i det härliga vädret. Solen börjar gå ner runt vid sex och älskar att gå vid solnedgångar, så vackert! Sen ska jag röja upp överallt, vika in tvätt, storstädning är på G. Ha en fortsatt härlig lördag mina vänner :)

Likes

Comments

Gissa vem som är nyttig haha ;) Kycklingkebabtallrik är bland det godaste jag vet, yummie!

Bio, god mat, äta ute är sådan vardagslyx för mig. Sen att servitrisen är en riktig charmör, får kompispris och få höra att man är vacker när man känner sig som en påse som skit, bara en sådan sak gör att man sträcker sig på ryggen. Gårdagen var en riktig mysdag. Kunde vara effektiv på arbetsträningen, hade ett givande samtal hos min psykolog och höra hans ord, se han applådera i samband han påminner mig om hur grym jag är som strider mot denna ångest. Detta kriget syns inte men vad det känns, gör mig så totalt utmattad. Hans stöd gav mig så mycket energi idag för han om någon vet vilket lidande denna ångest ger, alla dessa panikångestattacker. Fasen vad grym du är Lovisa, dem orden ekas i huvudet efter Stefan påmint mig om dem ett tiotal gånger. Jag är på gång, vandrar på rätt väg, går mot målet och kroppen börjar orkar mer och mer för varje dag som går. Dåliga dagar kommer finnas, har haft en hel del den senaste veckan men när jag får må som jag gjort idag, då älskar jag livet, känner sådan frihet känsla när jag inte är i utmattningen och ångestens klor.


Att gå på bio är bland det bästa jag vet och igår var en kväll som sätter sig i hjärtat. Min härliga bonusmamma bjöd mig och mina systrar på bio och det är första gången vi går tillsammans allihop. Det fina med livet är när man just kan vända blad och kvällen var 10 av 10. Lika filmen så. Vi såg Bridget Jones´s Baby och jisses vad det blev skrattfest. Skrattade så dessa tårar letade sig fram, speciellt scenen när hon skulle föda haha man kan inte annat än älska filmer som Bridget är med i ;) Har ni inte sett denna filmen så måste ni se den. En av dem bästa filmer jag har sett, den hade verkligen allt 😍


Nu ska jag ut på äventyr till storstaden och jag är så nervös, samtidigt så glad att jag får den här chansen. Mycket känslor i denna kropp men tror stenhårt på ödet, allt har sin tid, plats. Allt kommer bli bra vilken väg det än blir, men håll gärna tummarna för mig vid 14.00 för jag vill detta så mycket. Det hade varit så kul om en av mina drömmar slog in :) Dags att kila mot tåget! Bästa fredagen önskar jag dig! Kram på dig!

Likes

Comments

Selfie på skolans toalett, precis som dem gamla goda tiderna ;)

God morgon på er!

Jag är lika trött som jag ser ut men vilken effektiv förmiddag har det varit :) Idag väntade en viktig föreläsning som skulle hålla på i 3, 1/2 timme som började redan vid 07.15. Jag var lite orolig för börja så tidigt, hur fasen skulle jag orka det gick tankarna. Min hjärna brukar vakna, bli en människa vid nio. Innan dess är det svårt för mig hålla fokus, känner väldigt mycket av biverkningar ifrån Litium i och med att jag tar den på kvällen och hålla koncentrationen är väldigt svårt för mig. Morgonen är aldrig lätta, sen är alltid ångesten värst för mig, något som tar enormt mycket energi ifrån en att brottas med den. Idag var det även en dag som jag vaknade med mycket ångest så det var väldigt nära att jag sjukanmälde mig för hjärnan kopplade inte, var sådant krig där uppe och kunde inte hålla fokus. 

Nu vet jag hur kroppen funkar på morgon, vilka biverkningar jag får så började igår att sitta med och göra en plan B, allt för att försöka underlätta för mig på morgonen. La fram precis alla kläder, smycken som jag ska ha. Vägde varje sak i energi, beslutade att sminka mig skulle vara ett omöjlighetprojekt så det skippade jag. Jag förbered frukosten innan, skrev en lista på vilken ordning jag skulle göra sakerna. 

Duscha, 

borsta tänderna, 

gå på toa, 

tvätta ansiktet, 

smörja in ansiktet,

borsta håret,

drick Kaffe,

Ät frukost,

gå till tåget.

Så satte jag alarm på varje sak jag gjorde, så jag vet att tidsmarginalen är på min sida. Mobilen ringde som ett men jag kom iväg i tid, hann med tåget och det vart ingen stress och hjärnan orkade hänga med. När jag sitter på tåget så inser jag, det var fem års sedan som kroppen orkade detta, fem års sedan som hjärnan hängde med, när viljan och kroppen gick hand i hand. Den känslan, glädjen går inte sätta ord på!


Hålla koncentrationen på föreläsning gick mycket bättre än jag kunde drömma om. Jag har en sådan härlig lärare som lär ut på ett sätt som hjälper mig väldigt mycket och detta är en sak som jag märkt av. Jag klarar att hålla fokus längre om man lär genom använda sig av kroppsspråket, ändrar tonläget och visar filmer, bilder. Att man blandar lektionerna med olika typer av lärandet. Lika att vi fick en rast på tio minuter, gjorde så mycket. Då kunde jag sticka in på toan och meditera för hämta nya krafter. 


1 - 0 till Lovisa. High five på den!

Likes

Comments

God morgon världen!

Idag var jag uppe med tuppen. Så kul med morgonträning, att vara uppe med tuppen haha tycker bilden ovan talar om hur härligt jag tycker det är att träna 07.00 på morgonen ;) Vissa perioder försvinner motivationen men då gäller det att påminna sig själv om varför man gör det, ha en tydlig målbild framför sig! Bort med tantrumpisen, kicka igång endorfinerna, tänk på depression monstret, bara tanken på det gör så träningen blir av. Jag tränar i sjukdomens syfte, att jag ska få kroppen att orka komma upp varje dag, bli starkare i varje muskel!


Igår var det en sådan dag där jag kände av sjukdomen väldigt mycket. Ångesten var hög, utmattningen fanns i kroppen. Benen höll på att vika sig hela tiden men jag gav inte upp. När jag får ett samtal som rör om lite, något som kom som en chock, då blev det för mycket för min hjärna, när tankarna började gå igång om det. Den slutade fungera totalt, orden hängde inte med, tappar minnet totalt, det logiska tänkandet försvinner. Att gå på ett köpcenter i det läget var så dumt, alla dessa intryck blev för mycket så jag höll på tuppa av. Det är i sådan lägen som jag inser att jag är sjuk, att denna utmattningen finns fortfarande kvar. Som tur är fanns Lisa, min fina vän i närheten som förstår, märker direkt vad som händer och hon hinner stoppa allt, säger till mig att dricka, ät, andas, hjälper mig när det slutar fungerar där uppe. Hon får hoppa in och bli min hjärna, informera, vara lite av en högra hand. Efter sådan kollaps haha herregud folk måste tro jag var knäpp, tappade allt som gäller tid, vart jag är, får svårt att vara närvarande. Blandar ihop allt, som rör tider, platser, allt är som en gröt. Detta är så jäkla läskigt när detta händer, när kroppen, hjärnan, minnet sviker än så kraftigt. Efter någon timme så återhämtar jag mig, vi börja gå en promenad, vara i en miljö där syre når hjärnan brukar hjälpa en hel del, där inte bli så mycket intryck. Jag blir så stolt över min kropp att den klarade att fortsätta, att den inte gav upp totalt för jag var så nära ringa efter en taxi men jag vann det kriget inombords. Jag var totalt slut när jag kom hem men somnade gott för kvällen slutade med en mysig kväll och jag kunde vara närvarande, älskar det när jag får känna mig som själv, när det är ro där uppe och inte har några minnesförluster, utan kan vara närvarande.

Jag vet att detta är kroppen sätt att säga ifrån, nu får du lugna ner dig lite. Detta är min akilleshäl, har svårt känna av mina begränsningar, finna en balans med en vilja i denna sjuka kropp. Jag har för många bollar i luften nu, sker något oväntat som är en del av livet så kan det blir för mycket, då får hjärnan som en kortslutning, något som hände igår. Tänk er att en dator krascha, att hjärnan din är en dator. Lite är det så hjärnan funkar vid en utmattning, den slutar fungerar totalt, går sönder i bitar. Då gäller att börja om på ruta ett igen, försöka reparea, gå små steg framåt för lära hjärnan att fungera igen.

Fick en rejäl tankeställe efter igår, när kroppen sa ifrån så ordentligt. Jag valde att ställa in allt jag hade i morse, så hjärnan fick vila ifrån allt. La istället två timmar på yoga, meditera och det gav mig så mycket. Gav mig nya idéer, fick mig att komma ner i varv. Detta yogapasset var så skönt, något som verkligen behövdes. Har suttit ner sen och planerat in min tid bättre, börjat prioriterat och börjat tänka efter vad som är viktigaste, balsanerat allt i energi. Jag har fått ett sådan förtroende, frågan om gå med i styrelsen i en förening. Ser det som en ära, att dem gillar det jobbet som jag gör men jag beslutade att tacka nej till det. Jag vill så gärna, vara med utveckla där men kroppen säger ifrån. Sådant där kan göra mig så ledsen, när man inser att man tvingas säga nej till saker som man vill så gärna kasta sig in. Vad det tog i mot men jag måste lägga ännu mer tid på återhämtning, finna denna balansen som jag eftersträvar. Jag har kommit en bra bit på vägen, lär mig längs vägen. En sak i taget, en förering i taget. 

Likes

Comments


Dagarna som dessa, när jag vaknar upp en fruktansvärd ångest, känner spår av detta mörker. Vissa dagar känner jag mig som en fånge i min egna kropp. Vill bara lämna den, få bort smärtan, lidandet. Hoppa in i en frisk hjärna, en kropp som orkar med allt jag vill göra.


Idag har det inte varit en bra dag, en dag som jag saknar min mamma något fruktansvärt! Blir så starkt påmind om henne, speciellt dagar när det uppmärksammas att det är internationella Suicidpreventiva dagen.. Vissa dagar gör sorgen så ont, åh vad jag vill krama mamma en sista gång, bara få tala om hur mycket jag älskar henne. Just kramas är så viktigt för mig, finns ingen som kramar lika gott som min vän Lillemor, älskar hennes kramar ❤ Glömmer aldrig den stunden när jag mådde riktigt dåligt så kom hon springandes mot mig, gav mig världens kram, en kram som verkligen gav så mycket. Hon är en sådan person som håller om än länge, ser än i alla lägen. Att hon jobbar inom vården är sådan tillgång för det sjukhuset hon jobbar på. Den tjejen har hjälpt mycket så genom att bara finnas, lyssna, komma med sin kunskap. Kommer alltid vara evigt tacksam för hon fanns där när jag mådde som sämst. Hon orkade lyssna, peppa och kom med idéer. Hon är så fin den tjejen! Jag har aldrig varit kramgo på det sättet men sen dess har jag börjat blivit riktigt kramgo, speciellt när jag läste på hur mycket kramar kan ge, skapa dessa må bra hormoner i kroppen, något jag har brist på. Lika har vi pratat en del om detta på rehab, vad kramar kan göra. Så kramas mer gott folk ;)


Det var längesen jag var riktigt ledsen, har glömt bort hur ont det kan göra men idag kom allt. Förstår inte varför denna smärta finns för så kul som jag hade igår, förstår inte hur det kan orsaka sådan totalt utmattning, ge mig sådan ångest i efterhand. Försöker finna svar på allt men det logiska tänkandet går inte ihop. Jag vet att ångesten blir alltid tusen gånger värre när jag går mot den, något min arbetsterapeut alltid pratar om. Jag har mycket självinsikt, försöker alltid finna ett samband och sett ett mönster att håller jag igång, har mycket under vardagen så kommer en dipp på helgen. Lika kom denna utmattning förra helgen som en våg. Borde börja planera in en dag varje vecka där jag inte gör ingenting. Börja med denna må bra dag som jag alltid körde med förr. Nu händer det så mycket kul i mitt liv, har så mycket projekt på gång och så många vänner dejter jag vill ta igen, allt som vi missat. Tvinga mig själv att vila är så svårt, försöker lägga mer fokus på meditation, yoga i vardagen. Har börjat finna mina sätt för bli mer tidseffektiv, som meditera på toan om jag är iväg och det ger mig så mycket. Att stanna upp varje dag, andas ifrån magen. Det biter väldigt bra på ångesten, när stressen försöker infinna sig.


Jag lyssnade på kroppen igår, åkte hem redan vid elva. Mitt mål var att fixa, orka med hela kvällen men jag ser det som en seger att jag klarade att hänga på så länge, att kroppen gav upp tills elva innan denna enorma trötthet, utmattning sköljde över mig. Vissa dagar kan jag bli så arg, frustrerad på hur det blivit, att dessa världar med viljan och sjukdomen krockar. Jag önskade jag slapp denna rastlöshet som triggar hela tiden som gör att det är svårt för mig att komma ner i varv, samtidigt gör den att jag får sådant driv, vill utvecklas och komma framåt hela tiden.


Har tänkt på det. Jag har alltid önskat att jag var mer som min kille, kan nästintill bli fascinerad av min kille som är så lugn, tycker han är så cool! Han lär mig så mycket genom att vara min totala motsats. I sjukdomssyfte hade detta varit så bra för mig, hade kunnat återhämta mig snabbare. Får skylla på mina gener där. Både mina föräldrar är drivna, väldigt framåt, säger precis vad dem tycker.

Idag ligger denna rastlöshet och triggar rejält, känner av denna extra energin i hjärnan och kroppen skriker vila, så har jag blivit grymt förkyld på köpet. Hade jag inte varit förkyld så hade jag tagit en löparrunda, brukar hjälpa vid sån här tillfällen. Tanken var att vi skulle bort idag men J var så trött efter allt så han ville ha en hemma dag. Så idag har det varit en riktig mysdag. Har tvättat, städat, försökt bli av med rastlösheten. Att sy är en sådan sak som biter på rastlösheten, kräver inte så mycket fokus så har börjat sy ett par köksgardiner och det blev så bra. Sen att det är så kul att sy är en annan femma ;) Att just skapa något hjälper mig mycket att få hjärnan komma ner i varv. 

Nu ska vi ha film maraton med dödligt vapen. Myspys! Är så tacksam för denna rastlösheten har släppt, att ångesten, depression monstret håller sig borta för stunden, här och nu mår jag helt okej. Är så glad att jag inte hamnade i ett skov, blir livrädd när jag känner av detta mörker, denna totala utmattning. Ibland blir jag hjälpt av vila, ta en paus ifrån sociala medier, mobilen, låt hjärnan få vila ifrån allt, det återhämtar sig kroppen bäst på. Jag blir så stark påverkad av intryck, energier. Något som jag lärde mig ifrån fjällen, hur mår bra jag mår av att ta en paus ifrån allt så hjärnan får komma ikapp. 

Nu ska jag njuta av kvällen, älskar dessa kvällar när jag får må såhär. Att ligga i J´s famn, kunna känna kärleken för när man är i en depression är allt totalt nattsvart, kärleken når inte in i. Som jag älskar denna mannen, han är den bästa jag vet ❤

Likes

Comments