Recept, Matordning, Behandling

Detta blev dagens middag som jag lagade själv till mig själv. Kändes lite småkonstigt att bara laga en portion men jag hade bara köttfärs till en portion så det fick bli så. Köttfärs king curry blev det i alla fall idag. Jag är inte överförtjust i vanlig köttfärssås men denna var supergod. Tänkte jag skulle dela med mig av receptet 😊

Ingredienser till 4 portioner:
- 400g köttfärs
- 1 dl gul lök
- 1 äpple
- 1-2 tsk curry
- Smör till stekning
- 5 dl mjölk
- 1/2 dl mjöl
- 150g Philadelphia ost eller creme fraiche
- Salt
- Peppar

Gör så här:
Hacka löken. Skala och riv äpplet. Bryn löken och äpplet tillsammans med curry i smör i en stekpanna tills de blir mjuka. Tillsätt mjöl och späd ut det med mjölken. Tillsätt osten/creme fraiche och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid 😉

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Behandling, Bilder från Varberg, Anorexi

Jag älskar det stora fönstret som jag har i mitt nya rum. Solen lyser in och lövens färger lyser. Haha, märks det att jag gillar denna årstid?

Har i alla fall haft kbt-grupp idag. Vi pratade om självförtroende, självkänsla och självbild. En viktig grej som togs upp är hur man ska stärka sin självkänsla. Att tycka om sig själv är ju bland det viktigaste som finns. Här är några exempel på hur man kan göra.
- Prata till sig själv som om man talade till en god vän. T.ex. "Alla gör fel ibland, men det löser sig alltid."
- Affirmationer. T.ex. "Jag är bra som jag är."
- Må-bra-bok. Skriv ner tre saker du gjort bra (och koppla dem till en positiv egenskap hos dig själv) och tre saker du är tacksam över.
- Gör något som du och din kropp mår bra av t.ex. ta ett varmt bad eller sitta ute i solen. Detta för att öka din kroppsmedvetenhet och se mer positivt på din kropp.
- Lev i nuet och oroa dig inte över alla borden och måsten i framtiden.
- Ta ansvar över sina egna val, attityder och värderingar. Ersätt "jag borde" med "jag vill".
- Stå upp för sin åsikt.
- Gör personliga val ger trygghet och känsla av kontroll.
- Ta risker.
- Vara ensam och kunna bekräfta sig själv utan att söka bekräftelse utifrån.
- Förstå dina känslor genom att komma underfund med vad känslan säger om dig och inte situationen.
- Kunna skratta åt sina problem för att få lite distans till dem eller få en mer avslappnad attityd till sina prestationer.
Hoppas något tips kan vara hjälpsamt för just DIG!

Likes

Comments

Behandling, Anorexi, Tankar

Efter en dag full av nya intryck har jag nu landat här i sängen i mitt nya rum i lägenheten. Känns kanonbra verkligen! Jag har nu flyttat över till tredje och sista steget här i behandlingen på Capio. Kan berätta mer om vad det innebär imorgon för nu ska jag sova. Imorgon blir det vägning innan frukost. Nervös eftersom jag inte vägt mig på två veckor då jag var hemma förra måndagen. Men oavsett vad vågen visar ska det inte få påverka min dag. Kram och godnatt!

Likes

Comments

Tankar, Behandling

När jag stod på tågstationen i Borås så hände en grej som enligt mig var väldigt konstig. En kille kom fram till mig och började prata. Han kallade mig upprepande gånger för vacker. Min första tanke var typ att "Det kan han ju inte tycka. Här sitter jag osminkad och ofräsch och han kallar mig vacker?! Han vill säkert lura av mig något." Men han pratade om kyrkan och naturen. Om att alla vackra saker kommer från naturen och om att han bar sorg inom sig. Han upptäckte säkerligen även min skenerade blick då han kallade mig vacker gång på gång. Och frågade "tycker du inte om när folk kallar dig vacker?". Nej, svarade jag. Innan jag gick på tåget sa han "Hoppas jag gjorde dig glad" och sen gick han. Jag fattar fortfarande inte riktigt vad det hela handlade om.

Likes

Comments

Behandling, Familj, Permission

Lite ont i hjärtat gjorde det allt att lämna familjen och Milo. Men det dröjer ju inte så länge tills jag får se dem igen ❤️ Nu sitter jag i alla fall på tåget på väg mot Varberg och är framme om cirka 1 timme.

Likes

Comments

Permission, Behandling, Tankar

Sista dagen hemma för mig nu innan jag återvänder till Capio imorgon. Känns lite sådär helt ärligt att lämna familjen, hunden, hästen och kompisarna. Men det ska bli kul att träffa de andra fina tjejerna 💓 Jag kan i alla fall sammanfatta min vecka som bra. Givetvis lite ångest inblandat men det var jag ju beredd på att det skulle bli. Jag är i alla fall stolt över hur pass bra det gått med maten och mängden utevistelse. Jag har inte låtit ångesten styra utan det har varit jag som bestämt, vilket verkligen inte alltid varit en självklarhet de senaste åren.
Dock har en stor del av den ångest jag känt denna veckan inte varit kopplad till maten. Utan snarare ångest inför att åka iväg på olika saker som jag min sista tid hemma (innan jag åkte till Varberg) enbart förknippade med ångest. Men jag tror att det, precis som med mycket annat, gäller att exponera sig för att successivt ge det en annan laddning. Så jag har åkt iväg på de saker jag hade tänkt trots att jag ibland grämde mig för det i flera timmar innan. Men efteråt känns det oftast bra att jag vågade.

Likes

Comments

Djur, Permission, Matordning

Nu står middagen i ugnen. Tacofisk och pressad potatis blir det ikväll. Som sagt fick jag ju slänga om måltiderna lite idag pga stallträffen men jag har hållt mig på banan. Stallträffen va trevlig i alla fall. Hade jätteångest innan jag åkte dit, rädd för att folk skulle fråga och att jag inte riktigt skulle veta vad jag skulle svara. Jag vet att den här sjukdomen egentligen inte är något jag borde skämmas över men jag har ändå svårt att bara prata och berätta om det för vem som helst. Men hon som äger hästen jag rider, hon kan jag prata med. Hon är så go! Samtidigt var jag nervös över matsituationen med grillat och tårta, men det gick bra det med 😊 Nu ska jag bara få i mig en middag och en näringsdryck innan jag går och lägger mig. Lär nog inte dröja så länge 😉 Mvh tröttast i stan 😉

Likes

Comments