Hej:)
Vi er to piger fra en folkeskole i Hammel, som gerne vil fortælle lidt om vores holdning til rygning, snus og vandpibe, blandt unge i Danmark. Vi er begge påvirket af disse ting, da en del af vores venner og veninder ryger og tager snus.

I Danmark har Statens Institut for Folkesundhed målt brugen af snus og skrå blandt elever på henholdsvis gymnasier og erhvervsuddannelser. Her har 22 % af elever på gymnasier og 18 % af elever på erhvervsuddannelser prøvet at bruge snus og skrå.
Vi unge i Danmark har det største forbrug af alkohold, og snus forbrug i hele EU, det er virkelig skræmmende og tænke på.

Indhold af snus
Snus er tørret og pulveriseret tobak tilsat smagsstoffer, salt og vand. Snusen er klæbrig på grund af den tilsatte vand. Man snuser ved at forme en klump snus og placere den mellem overlæben og gummen eller mellem kinden og gummen. Her ligger snusen omkring en halv time, mens nikotinen bliver optaget af slimhinderne i munden og derfra går ud i blodbanerne. Snus indeholder altså ligesom almindelig tobak nikotin, og snusbrugere risikerer derfor at blive meget afhængige af snus.

Antal 15-årige der ryger dagligt, 1984-2014

Her er en tankevækkende video om rygning

Kilde: Røgfri fremtid

Men er vi unge forpligtet til, at ryge og drikke, bare fordi andre gør det?
Det mener vi bestemt ikke. Der er ingen grund til at begynde at ødelægge vores kroppe, specielt ikke i en så ung alder.
Man kan sagtens sidde en aften og drikke en øl eller to, med ens venner.
Vi ser absolut ingen grund til at skulle drikke sig stang stive. I det øjeblik hvor man bliver påvirket bliver, mister vi vores balance og vores bedømmelse for hvad der er dumt og godt.

Det var lidt om vores holdning, om alkohol, snus og rygningSkrevet af Thea Levinsen og Kamille Purup

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Nouw Magazine