Kurdisk mat! Et kapittel for seg selv.

Veldig mange tror kurdisk mat er veldig sterk mat og jeg får stadig spørsmål om det. Men det er den ikke syns jeg. Det er bare utrolig mye smak i den. Masse god smak av mye forskjellig krydder.

De har mange forskjellige retter men min nummer en rett er iprax(dolma)! Får jeg det servert er jeg i himmelen.

Nummer to rett er makhlobi(sikkert feil skrevet). Har desverre ikke bilde av det. Men det er rød ris med enten lam eller kylling og stekte grønnsaker.

Nr tre er briyani

Når det er besøk så er det gjerne flere retter og en utrolig pådekking.

Nå har vi under en uke igjen! Så jeg håper jeg får noen av favorittrettene mine!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Broren til min kjære har giftet seg for noen dager siden! Her i i Kurdistan er bryllup store greier, og mange blir invitert. Et bryllup er gjerne over tre dager.
Først har de xhena, så selve bryllupet og så samles man hjemme siste dagen til både frokost og middag.

Det beste er å kunne pynte seg med kurdisk kjole, og å danse kurdisk dans. Og ikke minst se andre danse. De tar helt av og det er helt magisk å se. Alle burde oppleve et kurdisk bryllup en gang.

Fra xhena!
Desverre mistet jeg endel bilder på en eller annen måte..

Likes

Comments

Det er utrolig varmt her nå. Du går ut på dagtid og svetten renner. Det er vel opp mot 45 grader her, men det føles som mer. I fjor var det opp mot 50, men det kjennes mye varmere ut nå!

Heldigvis har de mange fine steder å dra til som er kjøligere. Og ett av de er Silav som ligger ved en av verdens vakreste byer, Amedi.

Der er det kjølig og det ligger litt i høyden. Det renner vann ned fra fjellet som er iskalde.

Dit dro vi i går. Det var så utrolig deilig, og ungene koste seg masse. Før vi dro spiste vi på en liten resturant der som heter Bapir, som betyr bestefar ❤️Det blir nok flere turer dit om denne varmen fortsetter.

Likes

Comments

Vi er vel plassert i Duhok, Kurdistan!
Det er utrolig varmt her og dagene går veldig fort.

Vi har rukket å spise masse deilig mat. Noe jeg er veldig fornøyd med. Jeg elsker kurdisk mat!

Broren til min kjære skal gifte seg om en uke, så de forbereder mye til det. Bryllup her er svære med mange mennesker og over tre dager. Jeg skal bruke kurdisk kjole, så jeg har vært å kjøpt stoff til det. Vi har gått, gått og gått i byen for at jeg skulle finne noe. Jeg tror kanskje jeg er kresen? Stakkars de som måtte bli med meg.😂

Vi koser oss med familie, tivoli, kjøpesenter og ikke minst med masse is!

Likes

Comments

På onsdag så var det Eid! Og siden mann i huset allerede har reist til Kurdistan så var det bare meg og barna hjemme! Ble ikke store feiringen, men vi koste oss med godteri, pizza og selvfølgelig kake! Når minste blir litt større skal vi nok gjøre mer ut av det!

Laget en sjokoladekake! En helt enkel en med et lag inni med bringebærsyltetøy og smørkrem. Uten på var det smørkrem og helt enkel pyntet med strø, jordbær og bringebær! Nam nam!

Likes

Comments

Jeg har laget cupcakes som bordkort til en konfirmasjon! Noe som jeg må si var en utrolig god ide! Jeg har laget fotballcupcakes til en annen konfirmasjon, og jeg har laget babyshower cupcakes.

På en og samme helg laget jeg 70 cupcakes.

Disse er bringebær cupcakes, med sitronfrosring på topp. Navnekortene er i fondant og det er skrevet med spiselig pen!

Vanilje cupcakes med vaniljefrosting. Sjokoladefotball til pynt.

​Vanilje cupcakes med vanilje frosting. Pynt i fondant og spiselig glitter.

Likes

Comments

Det har seg sånn at jeg jobber egentlig i en barnehage. Og min barnehage bestilte forleden en sjokoladekake fra meg til en mamma og pappa fest som skulle være. Barnehagen har drevet med foreldreveiledning som har vært supert og de skulle ha en avslutning for å feire alle mammaer og pappaer.

Hun som har drevet gruppen skrev en flott artikkel som hun sendte inn til lokalavisen. Og i denne artikkelen brukte hun bilde av min kake.

Den kan du lese her

Jeg er stolt av barnehagen min, av hun som har ledet gruppen og jeg er stolt av at kaken min kom i avisa!

Likes

Comments

Jeg fikk æren av å lage babyshowerkake til en kollega sin datter, og en konfirmsjonskake for noen ukjente. Det var to helt nye utfordringer.


Babyshowerkaken er sjokoladekake. Inni er det oboykrem, bringebær og smørkrem. Utenpå er det hvit smørkrem som jeg har farget! Pynten er i fondant.

Konfirmasjonskaken er gulrotkake med ostekrem. Har et lag med ostekrem i mellom og. Utenpå er det fondant.

Ble litt rester når jeg laget denne. Så laget noen stykker her hjemme! Den var fantastisk god.

Møtte de som kjøpte konfirmasjonskaken på butikken noen uker etter og de sa det var en av de beste kakene de hadde smakt. Og gjestene hadde skrytt så masse av den.
Det er så utrolig gøy med sånne tilbakemeldinger.

Likes

Comments

Her kommer litt sv de runde fondant kakene jeg har laget i det siste og. Fleste er bursdagskaker, og de er trekt med hvitfondant. Pynter de med litt blomster og tekst. Syns det blir så elegant og pent når du pynter kakene på denne måten og det har blitt en helt klar favoritt hos meg. Inni er det sukkerbrød, vaniljekrem med vanlig krem og krem med bringebærsyltetøy. Legger og gjerne litt friske bær inne i kaken. Kakene blir så milde og gode på smak.

Likes

Comments

Jeg må jo følge opp her og vise dere mere av kakene jeg har laget i det siste. Så siden jeg har vist langpannekaker må jeg jo vise de runde kakene.

Jeg har funnet "min oppskrift" som jeg alltid bruker, om ikke det blir spurt om andre ting da. Den sjokoladekaken er utrolig saftig, og den er så god på smak. Beste jeg har smakt noen gang. Og jeg bruker to forskjellige kremer. En oboykrem og en vanlig sjokoladekrem. Jeg bruker og alltid bringebærsyltetøy innimellom lagene, for sjokolade og bringebær smaker himmelsk sammen. Bruker og ofte friske bær inne i kakene.

Likes

Comments