Header

Zakaria har mange venner! Men han har en bestevenn. De har en sånn inderlig kjærlighet til hverandre, skikkelig bestevenner.

De gikk sammen i barnehagen. Men tidligere i høst sluttet bestevennen hans. I dag skulle zakaria få gå i bursdag til bestevennen. Det er 1,5 mnd siden de hadde sett hverandre. Zakaria har gledet seg utrolig mye til å gå i denne bursdagen.

Den gjensyns gleden dems var så utrolig god å se. 1,5 mnd har gått, men de er like mye bestevenner og like mye glad i hverandre. ❤️

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Barnehagen til 3 åringen pleier å ha juleverksted en ettermiddag i desember. Da kan foreldre og søsken komme å lage litt pynt sammen Mer barna og det blir servert suppe og saft.

I dag var dagen. Jeg og Aya tok turen til barnehagen. Aya sov mens jeg og zakaria laget en snømann-nisse på ski, litt glitter på noen ispinner og en "kurv" til å sette en blomst i. Til slutt tok vi oss litt suppe. Da hadde Aya våknet og, så hun fikk og litt suppe. Det var ganske populært.

Kjempekoselig ettermiddag og supert at barnehagen arrangerer noe sånn. ❤️

Denne fine stjernen laget storebror som jobber i barnehagen:

Likes

Comments

Vi har vært på julemarked i dag, på Bærums Verk. Det er så utrolig flott der oppe. Koselig å gå der med sola som skinte og litt snø. Passer perfekt blandet alle de små husene. Vi gikk å så på bodene, zakaria fikk kjøre hest og kjerre og han var på et lite juleverksted de hadde der. Dagen ble avsluttet på cafe på Rykkinn. Og med å svelge en kamel, men mer om det senere.

Likes

Comments

Ja da var det tid for julekalender. Jeg har de siste årene latt barna få komme med ønsker hva slags julekalender de skal få. Og det måtte jeg jo i år og. Jeg hadde et lite håp om å slippe unna pakkekalender. På mange måter er det litt tullete å åpne en pakke hver dag mår de allikevel får så mange gaver på julaften. Men jeg fikk stort sett pakkekalender selv når jeg var mindre, og jeg husker den gleden og spenningen det var med den.

Så, når jeg spurte hva de ønsket ville Mathilde gjerne ha en pakkekalender. Hun ville så gjerne ha litt tegne/male saker og andre ting å bruke til å være kreativ. Kunne jo ikke si nei til det. Mina ønsket seg sminkekalender. Ikke helt happy for det, men tenkte at da slapp jeg unna pakkene da.. 😂 Og til zakaria tenkte jeg en kindereggkalender. Når mina sin kom, så viste det seg at jeg måtte pakke inn pakkene selv, så i bunn og grunn ble det pakkekalender på henne og. Og da måtte jo nesten zakaria få det, ellers hadde han nok blitt skuffa!

Denne kalenderen satt jeg en sen kveld og natt 30 november å laget når jentene var små. Zakaria ble så glad når vi fant den frem.

I tillegg har vi denne utrolig søte Disney kalenderen. Den består av 24 små bøker som vi skal kose oss med hver kveld i desember. 😍

Likes

Comments

Ja da kan vi si hade bra til November. Den måneden har jammen meg rast fort avgårde. For min del er det helt ok. Jeg syns november er en ganske tung måned.

For vår del har det gått i endel sykdom både for meg og ungene, og ellers en relativt rolig måned.

Så nå kan vi ønske desember velkommen. En tid for mye stress, mye hygge, familie, mange forventninger og mange aktiviteter.

Her ser dere litt fra vår november i bilder:


Likes

Comments

Jeg er hjemme i permisjon, men jeg er sliten og jeg er trøtt. Lurer fælt på hvor energien min har tatt veien.
Mange tenker kanskje at jeg er jo i permisjon så jeg burde sprudle av energi og burde ikke være sliten og trøtt. Men det er jeg altså.

Føler det er litt tabu å si det! Jeg har jo valgt selv å få så mange barn. Og med mange barne følger det med mye å gjøre. Det går i ett og det er alltid noe. Spesielt denne tiden her, det er juleverksteder, juleavslutninger og lucia. Og for å ikke snakke om her hjemme. Alt som følger med å være i en storfamilie. Alltid noe rot å rydde, alltid klær å vaske, henge opp eller brette. Alltid en oppvaskmaskin og tømme.. eller fylle! Matpakker, frokost og middag skal lages. Ofte blir det ganske sene kvelder, for det er alltid noe å gjøre.

Så jeg kan ikke påstå at jeg er arbeidsledig.
Jeg elsker det å ha mange barn. Og alt som følger med. Men jeg håper det er lov å si at; jeg er litt sliten.

Likes

Comments

Jeg slår et slag for å handle brukt og for gjenbruk!

Jeg kan sitte i timesvis på kveldene å se på Finn.no, Tise eller i flere kjøp/salg grupper på Facebook! Spesielt til minstemor har jeg kommet over masse bra som har sett nesten ubrukt ut. Ting som kan være kjempedyrt nytt til en tredjedel av prisen.
Som for eksempel denne Miniature anorakken og lillelam vottene. Begge er kjøpt på Finn.no og ser helt nye ut.

Som jeg har skrevet tidligere og, så kom jeg over masse fine babyklær når vi flyttet for 10 måneder siden. Og mye var fra jentene mine på 11 og 14 år. Og alt er like pent og bruktbart fortsatt. Sånn som kjolene på bildene for eksempel.

Så her går det altså i en god blanding av klær arveklær, klær jeg har kjøpt brukt og nye klær! 🌸

Likes

Comments

Det verste jeg vet med hele kakebakingen for andre er å sette en pris på kakene! Stadig vekk så tenker jeg at jeg burde lage meg en prisliste, så jeg slipper å gjøre det hver gang jeg får forespørsel.

Jeg syns det er kjempevanskelig å sette en pris og jeg prøver alltid å sette det til et minimum. Ofte regner jeg ut ca hva kaken koster å lage, å så legger jeg på kanskje maks 150-200 kr. Det vil si at jeg tjener da altså maks 200 kroner. Jeg bruker sånn ca 5 timer på å lage en kake, så vil ikke påstå at 200 kr for jobben er kravstort? Det er under 50 kr timen..

Mwn allikevel opplever jeg en og annen gang at noen ikke syns det er billig nok. Det syns jeg egentlig er ganske trist. Jeg skulle mer enn gjerne gjort dette gratis, men det har jeg jo ikke mulighet for. Og jeg bruker jo av tiden min. Ganske mye tid og.

Til sammenlikning ville jeg feks tatt kanskje 800 for å lage en brannbilkake for noen. Da med brett, figurer og det man måtte ønske.. Når min sønn ble tre år så sjekket jeg litt rundt hva det ville koste meg å bestille, jeg var sliten og hadde mye annet. Prisene jeg fikk var fra 1800 kr... Altså mange er nok mye flinkere enn meg, men allikevel..

Jeg elsker å bake for andre, men det tar mye tid og energi! Så, det er ikke for å være kjip eller vanskelig jeg tar litt ekstra enn kostprisen, men for å få pittelitt igjen for all den tiden og energien. ❤️

Likes

Comments

Eller jul i desember?

Jeg kjenner jeg faktisk får litt pustebesvær når jeg ser folk allerede nå i november har pynta juletreet? Når ble DET vanlig å gjøre? Hva skjedde med å pynte litt til advent, for så å pynte litt til jul litt senere ut i desember?

Skjønner jo at ting har forandret seg nå når nesten alle har plastikkjuletre, men det finnes grenser?? 😷 og blir man ikke ufattelig lei av å ha juletre og masse pynt så lenge?

Her har vi pleid å sette opp juletreet 20-22 desember, og allerede andre juledag er jeg lei!

Det er utrolig pent og koselig når det er pyntet til jul altså, men ...

Her jeg bor har de satt litt lys i noen av trærne ute, og det var veldig koselig og fint! Treåringen ble i ekstase. Så nå skal vi se da, om jeg må svelge noen kameler her selv? Eller om jeg klarer å få barna til å holde ut litt.

Likes

Comments

Tenkte jeg skulle dele oppskriften jeg bruker på verdens beste kanelknuter. De blir så store og luftige, og de er helt nydelig på smak. Perfekt på en søndag med en kopp kakao. ❤️

Jeg bruker da oppskriften som bakeriet i Lom bruker på sine skoleboller. Den oppskriften bruker jeg alltid, uansett. På boller, skoleboller og kanelknuter. Jeg har smakt mange boller men disse er da de jeg syns er aller best.

Oppskrift:

125 gSmør
5 dlMelk
1 stkegg, romtemperert
1 pk Gjær
150 gsukker
1 kghvetemel (ca)
1 tskardemomme
1 tssalt

Jeg blander alltid det tørre først i bakebollen. Jeg bruker og tørrgjær for det er det jeg får best effekt med. Men du kan bruke fersk gjær om du liker det best.

Varm melken til den er fingervarm. Pisk egget og bland dette sammen. Ha dette i bakebollen og kjør maskinen.

Del smøret i terninger og ha det oppi. Jeg syns deigen blir mye mere smidig og god å jobbe med når jeg gjør det istede for å smelte smøret med melken.

Kjør maskinen med deigen en god stund. Så hev deigen i 40 minutter.

Når deigen et ferdig hevet så del den i to. Kjevle ut til en ca 2 cm tykk firkant. Smør på smør og frys sukker og kanel på. Brett deigen i to, og skjær strimler og lag knutene.

Etterhev deigen til de har dobblet størrelsen.

Sett stekovnen på 225 grader. Pensle kanelknutene og stek de i ca 10 minutter.

Likes

Comments