Hallå!
Idag är en sådan dag där jag egentligen tänkte skita i typ ALLT. Inte ens att det är blått, soligt och varmt får mig att bli på bra humör. Alla har vi sånna dagar då och då.. men. Jag har sålt en kjol som jag lovat att skicka på förmiddagen så det var bara att gå upp. Hade bokat tvätt klockan tolv och typ två sekunder efter att jag tänkte att jag skippar det för det är ändå så mycket att det typ inte spelar någon roll att de blir mer men det är seriöst en hel maskin av bara underkläder och strumpor och det har jag aldrig varit med om innan så det var bara att köra igång. Så nu blir det rena handdukar och sängkläder för hela slanten ikväll. Skönt.

Hoppas att humöret ger sig lite strax. Ibland är det bara såååå små saker som kan ändra på exakt allt. Så jag håller ögonen och öronen extra öppna idag.

Igår gick jag ut en sväng och pratade av mig lite på Amsterdam med en bekant, brukar släppa på trycket rätt bra för i min situationen håller alla alltid med mig. Eller ja, alla som inte har för stort ego och bara tänker på sig själv helt enkelt. Nä, nu avrundar jag. Skall dricka min smoothie. Halv två är det tillbaka ner till tvättstugan och sedan köra igång med allt som skall göras. Ciao.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

4 personer
Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 liter svamp (t ex kantareller)
1 gul lök
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl grönsaksbuljong
3 matlagningsgrädde
2 msk hackad timjan
Salt och peppar


Till servering:

4 portioner pasta (t ex linguine)
2 dl fint riven parmesanost


Gör så här:

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smör några minuter tills svampen fått färg. Pudra över vetemjöl. Späd med grönsaksbuljong och grädde medan du rör tills du har en krämig sås. Tillsätt timjan och sjud den i några minuter till. Salta och peppra.

Likes

Comments

Yoga har helt klart blivit en av mina favoritsysslor, även om man är sjuk kan man få in denna typen av träning utan att påfresta kroppen. Så efter en timmas yoga känner jag mig så till ro! Perfekt söndagsavslut. En bok och lite ost och kex resten av kvällen nu, ha en fin kväll alla!

Likes

Comments

Goddag! Jag är dödstrött. Det var turkiska grabbars träff på gården här till fem-sex imorse. Alltså ett helt gäng som bara står och tjafsar o skriker runt en bil som se inte ens stänger av så det är ett jädra oväsen helt enkelt. Så less på det.
Jag lyckades somna tillslut iallafall och gick upp vid tolv idag, bättre sent än aldrig. Har ätit färskt bröd med kalkonsalami (godaste pålägget någonsin) och tomat på det. Så sjukt galet siiiinnes gott. Sedan har jag bara legat i soffan, kollat på Wahlgrens värld och om en stund skall jag ta tag i dagen lite. Ledig måndag så jag känner ingen stress, så skönt!

Likes

Comments

Jag kommer aldrig sluta pina mig själv över att jag inte köpte denna jackan förra året. Det var en tight budget helt enkelt så jag tänkte att det säkert bara kommer bli ett plagg som det slutar med att jag säljer, och det tjänar man ju inte på i längden. Men oj vad jag ångrar mig än idag. Så otroligt mysig och jag kan än idag minnas hur mjuk och lätt den var. Hoppas något liknande kommer tillbaka, då skall jag ha den!

Likes

Comments

Denna vintern skall jag köpa ett par tjocka strumpbyxor så jag lyckas använda denna kjolen mer än på sommaren för sen är ju så snygg! Utomlands är den min standard, hemma lite svårare men det skall jag ändra på.

Likes

Comments

4 pers, 15 min

Ingredienser
4 skivor surdegsbröd
400 g kantareller
150 g kastanjechampinjoner
50 g smör
50 g ruccola, el manchésallad
50 g fetaost
8 skivor parmaskinka
1/2 dl valnötsolja
Färsk timjan till garnityr

Flingsalt, efter smak

Gör så här
Rensa svampen och skär den i önskad storlek. Är dem små så låter jag dem vara hela. Förväll dem och stek sedan i smör, salta & peppra.
Stek brödet i ca 25-30 g smör på båda sidorna tills det blir rostat och härligt. Ringla sedan över någon msk valnötsolja på det krispiga, gyllenbruna surdegsbrödet.
Lägg upp brödet på serveringstallrikar. Lägg sedan på ett berg med svamp på varje och strö en näve ruccola över. Smula över lite fetaost på varje och toppa med parmaskinka och någon snygg kvist färsk timjan.
Ringla till sist över rätt så rikligt med valnötsolja och toppa med lite flingsalt. Färdigt att servera!

Servera denna fantastiska svamptoast tillsammans med ett gott glas rött. Jag kan verkligen rekommendera detta vinet; Club Privado, Rioja. En reserva från 2011. Så gott vin!

Likes

Comments

Trots att det var varmare än vad jag trodde ute så tänker jag inte låta mig luras, vill inte ha mer förkylning nu så det är dags att plocka fram höstkappan och tvätta halsduken!

Likes

Comments

Okej, nu är det dags att börja med gröt och varm blåbärssoppa till frukost/lunch istället för smoothie. Det är way to cold!
Skall strax göra mig iordning här och sedan skall jag rota fram en kjol och kolla frakten på Coop och sedan köper jag nog hem en pizza eller något annat gott. Idag skall det inte ätas ris och sås eller ens användas en stekpanna/kastrull. Punkt på det.

Likes

Comments

4–6 personer
Tid: 1 timme och 30 minuter

Du behöver:

800 g älgkött (eller grytbitar av nöt)
smör
1 paket bacon
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
4 dl rödvin
1 msk soja
1/2 liter vatten
3 msk kalvfond
10–12 mandelpotatisar
300 g kantareller eller annan svamp
150 g gorgonzola
2 dl matlagningsgrädde
200 g frysta björnbär
salt och peppar


Gör så här:

Putsa och skär köttet i lagom stora bitar och stek dem gyllenbruna i smör i en tjockbottnad gryta. Strimla baconet och stek det knaprigt i en separat stekpanna. Låt fettet rinna av på ett hushållspapper och lägg ner det i grytan tillsammans med köttet.

Höstmat i all ära!

Likes

Comments