Hei og god lille julaften ♥

Endelig er det jul, dere! Gleder meg skikkelig til å i morgen spise frokost sammen med min kjære, årets siste kalendergave, askepott og alle de deilige disney klassikerne før kvelden braker løs!

Nå skal jeg nyte fridagene uten å tenke på hverken jobb eller skolearbeid. Det starter allerede nå, med selskap hos mine svigerbesteforeldre.

Woho, let the food begin!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Så sitter jeg her igjen, da. Journalene er funnet frem, macbooken står linet opp på skrivebordet sammen med en iskaffe og noe snask. Lesebrillene er funnet frem og jeg er klar for å skrive nok en kasusbeskrivelse eller to.

Disse brillene fikk jeg meg forresten for et par måneder siden. Da jeg studerte (på fulltid..) vant jeg en valgfri brille fra en av konkurrentene til kjeden jeg nå jobber i. Likevel gikk jeg pent og pyntelig tilbake til mine gamle kolleger og bestilte meg denne fine brillen fra Lyle & Scott. Hva synes dere? Jeg har sansen for runde briller, også var det litt stilig at den er transparent.

Håper dere alle har en fin mandag. Tenk, i dag er det årets mørkeste dag. Nå kan det bare gå en vei! Lysere tider i møte  ♥

Likes

Comments

Wow, jeg har virkelig vært elendig på å oppdatere her inne i det siste! Skal prøve å bli flinkere. Jeg har jo en rekke innlegg i hodet, men får liksom ikke lagt inn bildene, skrevet en tekst og klikket på "publiser"... Tiden er så knapp om dagen! Jeg jobber iherdig med å bli ferdig med alt av innleveringer for å slippe å sitte i julen med dem... Julen handler jo om familietid, god mat og hygge, ikke sant? Her er det snakk om å gi på, for å rekke å få med seg julen.

Tenkte jeg skulle vise dere årets pepperkakehus! Jeg må virkelig si at det å bygge pepperkakehus med en snekker er ikke det samme som med "vanlige" folk. Altså, når tommestokken ligger på deigen, da vet du at det ikke blir noe ordinært pepperkakehus..... Digert er det også! Vet ikke om det ser så stort ut, men det er 80 centimeter i bredden.

Siden Lindesnes Kommune ikke godkjente søknaden vår om å få bygge hus, bygde vi det like godt i pepperkakedeig. Så her ser dere sånn ca hvordan det vil bli. Eller, forhåpentligvis vil bli. Er egentlig bare drittlei av hele søknadsprosessen. Alt går så innmari seint. Vi hyret en mann som skulle søke for oss, og han brukte god tid, kommunen brukte så lang tid de hadde lov til på å avslå søknaden, og nå får aldri han søknadsfyren vår ikke ræva i gir... "jeg skal se på det etterpå, så hører dere fra oss i løpet av dagen.." Også går det uker uten at vi hører noe som helst. Og her sitter vi fortsatt, ikke et eneste skritt nærmere et eget hjem. Vi er like langt som vi var i mai, da vi kjøpte tomta... Selv får jeg bare lyst til å gi opp hele greia og kjøpe et ferdig hus... Men for oss blir det rett og slett litt for dyrt. Vi skal jo bygge huset helt selv, og sparer enormt mye penger på det... I tillegg får vi det jo akkurat som vi vil med å bygge...

Likes

Comments

Åh, jeg skulle gjort mye for dette her akkurat nå. Fleecebukser, tøfler og en god kopp kaffe på saueskinnet.

I stedet sitter jeg på kontorstolen på jobb. Vært på jobb i hele dag, og venter nå på nettforelesning før jeg må sitte noen timer til med oppgaveskriving... For håpe det er verd det til slutt, det å videreutdanne seg. I mars er det over. Det blir deilig! Men nå for jeg flytte fokuset over på oppgavene. Mer enn fem oppgaver skal leveres før jul. Og dere, det er jul NESTE uke. Hjelp!Likes

Comments

I dag har vi invitert til risgrøt og muffins her hjemme. R fylte 25 år på onsdag, og det må så klart feires med et aldri så lite familieselskap. Så han har hatt i oppgave å koke grøt, mens jeg har fått i oppgave å bake muffins. Vi har forresten vært hos en lokal bonde for å hente helt fersk og god melk. mye bedre enn melk fra butikken! Planen min var å lage noen skikkelig bloggvennlige og fine muffins, men det er jo bare å la oss innse at det ikke er like enkelt som det ser ut til. Så her kommer virkelighetens muffins, dere!

Og ja, dette er de peneste jeg fikk til. Alt i alt ganske fornøyd. Er det noe jeg er dårlig på, så er det å lage mat og bakverk. Heldigvis har jeg blitt litt flinkere etter å ha bodd for meg selv i tre år... Det er nok en grunn til at grøten ikke er mitt ansvar. Jeg har en tendens til å bli utålmodig og la maten svi seg...

Likes

Comments

​Helt siden de første mobiltelefonene kom med kamera og webkameraene kunne knipse utenom bruken på msn og til den dag i dag, har jeg alltid foretrukket bilder av meg selv i sort-hvitt. Jeg aner virkelig ikke hvorfor, men jeg føler meg mer fotogen uten farger. Dette har jeg snakket med flere andre om, uten å fått noen bekreftelse på at dette stemmer. Det er heller ikke bare selfies jeg foretrekker i sort-hvitt, jeg er stor tilhenger av bilder generelt i gråtoner. For min del synes jeg bildene uttrykker mer når de ikke har farger. Bildene får på en måte frem litt mer følelser. Litt mer kontrast. Og litt mer dybde. Jeg vet ikke med dere, men jeg opplever ofte at jeg ser litt lenger på sort-hvitt bilder. Det er akkurat som det blir flere detaljer. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler det slik. Det er litt rart og, er det ikke? 

Hva foretrekker dere av sort-hvitt og farger?

Likes

Comments

Her om dagen var R og jeg i butikken. Jeg sto og tittet inn i kjølen med "ferske" pizzabunner. "Åhr, jeg skulle ønske de hadde sånne i glutenfrie..." sa jeg til R mens jeg drømte meg tilbake til livet med glutenholdige pizzaer med mozzarella og pesto. Ah

Gjett hva! I går fant vi nettopp dette! Herlighet for en deilig oppdagelse. Så i går fikk jeg endelig spist pizza med mozzarella og pesto for første gang på flere år. For en nydelig smaksopplevelse. Jeg kan love dere at det blir mye pizza på denne frøkna fremover. Lykke!

Og nei, jeg er (desverre) ikke sponset.


Likes

Comments

Åh, frilørdagen min ♥

Jeg pleier stort sett absolutt alltid å ha vekkerklokken på. Døgnrytmen min er ikke som den skal, og det hele blir et totalt kaos dersom jeg glemmer å ha den på. I går slo jeg den ikke på. Når sto jeg opp? Halv ett på ettermiddagen. Er det mulig? Skulle tro jeg var 13 år fremdeles... Er det egentlig normalt for en 23åring å ha behov for å sove i tretten timer?

Jeg kom meg opp av senga til slutt, og har fått i meg litt yoghurt med müsli og skummet igjennom et interiørmagasin. Straks skal jeg logge av all form for sosiale medier og gjøre ferdig en oppgave som skulle vært ferdig for lenge siden... Jeg merker veldig godt at det å jobbe 100% og i tillegg ta et semester av mastergraden på deltid tar på. Hvor skal man få tiden fra? Og det blir jo hvertfall ikke mye tid til overs når man sover i tretten timer... Jeez! 


Likes

Comments

Hei dere. Da vi var på julebord på lørdag var jeg så heldig å fikk overta det gamle, analoge speilreflekskameraet til sjefen min. Et pentax Z-10 med 28-80mm objektiv fra 1991. Ble utrolig glad for det! Jeg fascineres av fotografering og analog fotografering er jo en ren kunst. Har tenkt til lese meg opp på mørkerom, hva kjemikalier man behøver og se litt etter utstyr for egenfremkalling. Hvor kult er det ikke å ha sitt eget mørkerom? Det måå jeg få til når huset vårt står ferdig!

Noen av dere som har god peiling på analog fotografering? Hyl ut! Jeg trenger alt jeg kan av tips. Hva trengs for å lage et fullstendig mørkerom? Og har det egentlig noe å si om filmen er gått ut på dato? Del veldig gjerne erfaringer dersom dere har holdt på med det.


Likes

Comments

@kamillahaaland