Jag firade nyår med min pojkvän David som kom till ön dagen innan, alltså 30 december. Så då blev det inte mycket gjort på gården dessutom har vi löpande tikar hemma så mamma vågar inte släppa dom ur sikte och jag började även bli sjuk, men lite blev gjort i alla fall!

Huset blev lite nyårsstädat innan David kom, David och jag red Embla & Tryggur och innan David åkte hem 1 januari började vi på utbyggnaden på vårt stall!

Vi hann inte så långt, vi han knappt börja, men början är ju det segaste, när man väl har börjat är det bara att fortsätta!

Idag, 2 januari, fyllde mamma år också, jag hade tänkt baka en tårta åt henne men jag kände mig för krasslig så hon får sin tårta någon annan gång, dessutom hade hon köpt lite fika själv som hon bjöd grannarna.

Men jag tog i alla fall en liten ridtur med Alice och Camilla på ön men det var så kallt så det blev en väldigt kort tur, men det var nog bäst det, för det var ingen av oss som kände sig så frisk. Camilla red i alla fall deras häst Krulli, Alice tog Saga och jag red Maja, för att träna henne på att gå i täten. Det gick superbra, jag tror de har lite långtråkigt i hagen, det gick även riktigt bra med Krulli som annars brukar vilja "mölja på" rätt mycket. Så det blev en kort men lyckad tur!

Just nu sitter jag och skriver mål för hästarna till i sommar, då vi ska börja jobba lite mer med turridningar och ridlektioner igen.
Bl.a. ska Tryggur och Maja tränas så att de är lämpliga till lite lektioner och Ylur ska antagligen säljas vidare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag praktiskt taget bara hållit på med trail!
Ingen här på gården är expert på trailridning men vi lär oss tillsammans!
Jag började med Embla, vi gick över några däck, körde slalom i skritt och trav, backade och gjorde bakdelsvändningar!
När vi red ut ur paddocken öppnade jag även stängsel grinden från Embla, hon tyckte självklart att det var läskigt då det är elstängsel (utan ström) men efter lite tålamod gick det!
Sen tog jag ut Vilda och körde samma saker fast från backen, men vi körde även framdelavändning!
Till sist red jag ut en sväng på Sunna barbacka, och även då öppnade jag en grind från häst ryggen, och det gick också efter lite tålamod!
Sunna som inte förstår vad och varför jag gör saker tyckte ju dock att det där var jätte onödigt och ville kasta av mig efter ett tag, men som sagt, det gick!

Likes

Comments

Tyvärr blev det en kort karriär för kaninen Lilly här på Kallsö. Hon kom till oss i slutet på sommaren och skulle bli mamma till våren och få bo i hagen till sommaren.

Men medan vi förstärkte golvet satte vi kaninerna i en hästbox i stallet och vi lämnade stalldörren öppen (vilket vi gjorde nästan hela tiden under perioden de både i en box). Frenja hoppade in i boxen och tyckte ju att det där med kaniner var jätte kul, och vi sprang dit när vi hörde en kanin skrika, och Frenja skuttade över boxväggen.

När jag kom in i boxen låg både Miffy och Lilly helt platta och vettskrämda på golvet. Ingen av kaninerna hade något sår, och det var ju tur och alla levde.

Dixy visade väldigt väl för mig att hon ville komma fram till Lilly och Miffy när jag satt med dem framför mig, så jag fick ut ur boxen och lät de vara ifred.

När jag kom tillbaka satt alla fem kaniner samlade tätt intill varandra i mitten av boxen, till och med Rapunzel som alltid är utanför. Miffy hade piggat på sig men Lilly låg fortfarande där men jag såg att hon andades, och jag ville inte störa dem, så jag gick där ifrån.

Efter det gick jag till stallet och kollade till dem ett antal gånger och varje gång jag kom satt de likadant. Men när arbetet nästan var klart låg Lilly en liten bit ifrån gruppen, hon var död.

Det är jätte tråkigt och det var nog jobbigt för både mamma och mig, men det är tyvärr sånt här som händer synd bara att det skulle hända på det här sättet...

Men vi var tvungna att bli klara med det vi hade påbörjat så att de andra kaninerna skulle kunna flytta tillbaka igen, så vi fortsatte. När jag sedan gick för att hämta dem satt de fortfarande tillsammans och tvättade varandra.

Nu sörjer vi över våran fina lilla Lilly här på Kallsö. :-( <3

Likes

Comments

​När vi hade kommit hem från ridturen/promenaden idag började mamma och jag förstärka golvet i en kaninbur inne i ladugården, då det bokstavligen höll på att rasa, kaninerna kunde till och med gräva i det, och höll på att rymma. Men nu är det fixat och det blev faktiskt väldigt fint. 

Jag gjorde även klart tak buren så att Alvin kunde flytta upp i den och så att honkaninerna och hönsen kunde få ett större utrymme att vara på. Dock var inte Alvin så nöjd vid den här förändringen då han gillade att vara precis bredvid tjejerna, men oh andra sidan så slipper han ju hönsen och om jag var han skulle jag se det som ett stort plus! 


Likes

Comments

Idag började jag dagen med att rida ut på Embla med Vilda när mamma gick ut med hundarna.

Det började väldigt segt och Vilda stanna flera gånger och ville inte gå, och det var ju lite jobbigt... Men efter ett tag fick hon fart då Frenja jagade upp ett får som sprang upp precis bredvid oss, först hoppade Vilda bara till och Embla brydde sig nästan inte alls och trodde bara att det var Frenja som sprang, men sen när hon fick se att det var ett får (när det hade kommit ca. 7 meter ifrån oss) blev hon rädd och skrämde upp Vilda som sedan skrämde upp Embla igen och så det blev en liten galopp in i skogen... Men allt gick bra det ända som hände var att jag tappade Vildas grimskaft.

Sen red vi vidare och när vi hade kommit bort på andra sidan ön, red vi ner till sjöslätten och trampade runt i vattnet lite. Vilda tyckte att det var kul och ville gå i direkt men bromsades då Embla var lite mer tveksam, men när vi väl fått ut henne i vattnet verkade det som att båda tyckte att det var väldigt mysigt. Så de gick bara runt där i vattnet och drack och skvätte lite.

Sedan märkte vi att Embla hade något som hon irriterade sig på inne i örat, så jag testade att klia henne i örat och det uppskattade hon, dock var hon irriterad på det efter det också men när vi kom hem och hon fick ställa sig i en box med massa hö i glömde hon bort att det var något i örat!

Det var en väldigt fin och bra start på dagen. <3

Likes

Comments

Idag smörjde jag in alla våra träns och fixade och trixade lite. Jag har märk att mamma är väldigt bra på att blanda färgerna på alla rämmar som finns på tränsen... Så jag fixade till det på några, men det jag var mest inriktad på var Tryggurs och Ylurs träns då jag köpte nya pannband till dem. De har svart läder men båda deras träns var bruna så jag försökte hitta andra träns, men som var svarta då då, det visade sig dock att vi nästan bara hade bruna träns, men i slutändan fick jag rätt färg på tränsen och på köpet fick några andra också matchande rämmar!

Detta tog väldigt lång tid så jag gjorde praktiskt taget inget annat och mamma satt och höll på med sin mejl och jag´gick ut med hundarna, så det blev inte mycket mer gjort på gården idag.

Likes

Comments

Idag kom jag igång lite sent med Ylur lite sent, men det gav mig en chans att testa belysningen i paddocken!
Jag började med att gå med Ylur ett par varv runt i paddocken, för att se hur han reagerade på lyset, han reagerade inte mer än va jag trodde i alla fall, dessutom är han lite känslig för vinden, Stormen Helga är ju här...
Men när jag skulle gå med honom till stallet sprang han fram och började bocka, och var nära på att sparka in ansiktet på mig...
Men han stanna lagom till bär ladugården började, och jag tänkta att det var väl bättre att jag satt på om han skulle bete sig så här, så jag fixa i ordning honom.
Allt gick bra sen förutom två saker...
1. Han ville springa in mig mitten hela tiden, och precis när det började gå bättre så kommer 2. Det blev strömavbrott och allt blev helt kolsvart, så det var bara att gå upp med honom till hagen igen, och så fick det vara bra för dagen!

Likes

Comments

Idag började jag dagen med en liten tur på Embla, med Vilda på släptåg!
Det gick bra, jag tappade inte Vilda den här gången, även fast hon va lite busig på gärdena, och även fast Embla tog ett jääääätte bocksprång med mig vid ankdammen...
Sen hade någon fällt massa träd över stigen så det blev lite komplikationer där då, men det var bara att hitta någon annan väg!

Likes

Comments

Snart fyller Alice 12 år så hon bjöd ut sin ridgrupp, och så kom de och red en sväng!
Det gick bra, och jag fick höra att de var nöjda efteråt!
Efter ridturen visade Alice sina kompisar när hon körde frihetsdressyr men Krulli! Det gick väldigt bra tycker jag och det ser ut som att både hon och Krulli tyckte det var kul!

Likes

Comments