Så sjukt bra pass hade vi i kväll!! Längtar redan till i morgon när jag får sitta på hans rygg igen. Åter kommer i morgon igen om dagens pass.😉

Kram Jessica

  • 138 readers

Likes

Comments

Nu har jag betat av den sista vecka med tågresor på mitt jobb, och efter att ha suttit på ett tåg i 3 timmar extra i tisdagsnatt kan jag meddela att jag officiellt klar med att åka tåg, måste hem och återhämta mig. Jag har lärt mig så mycket om mig själv sen jag fick detta jobbet, till exempel blir jag tydligen galet åksjuk av tåg och måste är både tabletter och ha åksjukeband på mig. Dessutom klara jag verkligen inte att vara själv så här mycket, ja, jag har börjat prata med mig själv vid flertalet tillfällen.

Dessa grejerna kan låta negativa, men gud vad detta har gett mig mycket, jag har verkligen vuxit i mig själv. Jag känner mig självständig på en helt ny nivå, jag tvekar inte längre när jag ska snacka inför 40 personer. Dessutom har jag lärt mig att utan Google Maps hade jag varit lost i alla städer som går att gå vilse i.

Nu ska jag hem och sova, om tåget är i tid, haha! Imorgon ska jag köra till Helsingborg för DUS har anordnat bowling och jag ska hålla i föreläsningen 👌För jag har ju inte mycket på gång alls, tusen bollar i luften.
Nästa vecka blir det fokus på bara mig och Isa, som jag längtar ❤

Kram Sofie

PS. bilderna är groupies tagna på de tre utbildningdagarnas deltagare

Likes

Comments

Detta är en sak som står på min önskelista inför Julafton, denna sak står även på Isas önskelista. Vi vill ha ett tävlingsträns, som en del av er redan vet så har jag ju sedan tidigare ett träns från PS of Sweden, tränset Flying Change. Översta bilden.

Men som Tävlingsträns har jag önskat mig följande två träns: Flying Change Deluxe Revolution eller All In Revolution. Bild nr 2 och 3.

Alla tränset kan ni hitta här!

Kram Sofie

Likes

Comments

Det här har egentligen inte med vår blogg att göra, men jag behöver rapa av mig. Jag är arg, frustrerad, ledsen men framförallt besviken på dagens ungdomar och denna dagen överlag. Som många av er vet jobbar jag som utbildare, jag åker alltså runt i Sverige och utbildar unga inom drogförebyggande arbete, och nästintill alla fantastika ungdomar ser jag som såndana fina förebilder gör att jag har riktig hopp om framtiden.

Men sen var det dem som blev över, dem sura tvättsvamparna. I en, bara en , av utvärderingarna jag fick på från dagen stod det såhär: Vad kan bli bättre(med utbildningen)? Din kropp, du har en fin röv...ta inte illa upp.

URSÄKTA MIG?! Men vad ska det betyda, vad menar dem med att jag kan förbättra mig kropp? Jag vet om att jag inte är någon idealkropp, vem har ens en sådan? Men jag vet om att jag är trygg i mig själv, jag älskar mig själv. Men den kommentaren drog verkligen ur all energi ur kroppen på mig. Jag blir skogtokig helt enkelt, först och främst vad har det med utbildningen att göra, för det andra hur har man mage som ungdom att säga så om någon annan när vi alla sitter i denna smeten tillsammans.

Jag ska inte hänga ut några ungdomar, jag tänker skälla på smeten. Smeten aka samhället har skapat detta problemet, inte ungdomarna, dem har bara vuxit upp i samhället som ser "större människor" som något onormalt. Faktum är att samhället har inte storlek S i kläder, de flesta är kanske L, XL och XXL.

Min tanke med detta inlägget är att vi borde älska oss själva som vi är, vi borde inte lyssna på sådana sura tvättsvampar som bara vill trycka ner oss. Man ska kunna älska sig själv som man är, smeten aka samhället borde tala om för oss hur vi älskar oss själva, att oavsett om du är en storlek XS eller XXL så är du vacker precis som du är.

Nu känns det bättre iallafall för mig, men skogtokighet börjar lägga sig och jag kan återgå till att vara mitt vanliga tokiga men helt underbara och vackra jag.

Älska er själva, ni förtjänar det.

Och till er sura tvättsvampar där ute, kolla på er själva och älska er själva innan ni ens slänger ett öga på någon annan, ni har det exakt lika jobbigt som alla oss andra. Men lösningen är inte att trycka ner oss andra på en längre nivå än er själva.

Kram Sofie

Likes

Comments

Tips från coachen 👌 haha, eller nåt sånt.

Nu när jag reser mycket vill jag att de ridpass vi väl får tillsammans ska gynna och vara roliga. Därför försöker jag inte sitta och harva för mycket på sånt vi är dåliga på, haha. Utan jobbar med sånt som stärker och jag vet hon är bra på. De flesta som känner oss vet att Isa fullständigt älskar att hoppa, och att hennes galopp efter en hoppträning är GOALS.

Vi har aldrig innan ridit över upphöjda bommar, konstigt nog. Så igår fick jag feeling och slängde upp detta, tanken från början var fyra upphöjda bommar, men  efter att 6 stycken av våra sockerbitar fått fötter fick vi nöja oss med detta.

Man kan tro att detta ska vara en lätt som en plätt, men det visade sig att Isa var smartare än mig, och hon lyckade smita runt dem så hon slapp lyfta extra på benen, hon gick som ett S över dem, haha. Kvitto på att Sofie har dålig koll på bogarna.

Men shit vilken bra övning detta var, dels för Isas rumpa men även för min balans. Man tror inte man tappar det så fort, men faktum är att man tappar det supersnabbt. Isa och jag är ungefär lika gröna på upphöjda bommar, men efter några gånger gick det klockrent. Takt och shvung i steget.

En övning som man kan lägga till i sitt vanliga harvande. Jag gjorde så att jag under förflyttningstiden gjorde jag avsaktning/halt, ställde henne och kom fram i trav igen. Alt kan man göra volter om man har svårt att ställa sin häst, jobba så att hästen flyttat undan sitt innerbackben.

Kram Sofie

Likes

Comments

Baksidan med hästar är den dag då beslutet måste tas, och hästarna måste få galoppera vidare till de evigt gröna ängarna.

Detta är ett hyllnings inlägg till en helt fantastisk häst som fått somna och nu kan springa fritt tillsammans med alla andra fria hästarna i himlen.

Canyon var en trogen ridskolehäst, älskad av många. Han var den vi alla lärde oss det mest på, han har lärt hundratals elever att ta sina första galoppsprång. Varit många en trogen tävlingkompis som inte enbart älskade att hoppa utan även hade fart under hovarna. Tack för alla fina chanser du gett dina fodervärdar och ridskolebarn, dig kommer vi aldrig glömma <3

Canyon 1998-2016

Kram Sofie

Likes

Comments

Haha, under två dagar i Motala har jag hunnit titta på fyra filmer, kollat ut tre serier och börjat på en fjärde, skrivit önskelista och sammanställt utvärderingar. Man kan väl säga att man får rätt mycket tid över till annat på det här jobbet.

Idag åker jag i allafall hem😍 Saknat Isa något enormt denna gången, men det är sånt man får räkna med på detta jobbet. Fick dessa bilderna av mamma igår kväll, dem hade precis lagt in ny spån till henne.

Kram Sofie

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om vad jag ger Isa under vintern.

Frukost:  2 kg hö
Spannen: 0,5 litet Krafft Groov Sensitive, 1,5 dl Kraffts blå miner och Krafft Magnesium

Förmiddag: ca 1 kg hö/hösilge (beroende på vilken hög hon väljer, sin eller Carras)

Lunch ca 2 kg hö/hösilge  (beroende på vilken hög hon väljer, sin eller Carras)

Eftermiddag: 1 kg hö
Spannen: 2 dl loppefrön och 3 dl Krafft Müsli Sensitive

Natt: 3 kg hö

Kram Sofie

Likes

Comments

Haha, jag är sämst på att uppdatera.
Men iallafall, vinter är här. Det har kommit en hel del snö och varit ca -8 grader hela helgen. Men det är mysigt. Och jag kan äntligen använda alla varma kläder utan att svettas ihjäl. Jackan som jag har på bilden är ifrån Uhip, och är den bästa jackan jag ägt i hela mitt liv. Det räcker att ha en vanlig långärmad tröja och du slipper frysa, helt underbart. Dessutom kan man öppna upp den där fram, och där bak är en "svans" så man kan rida i den också. Plus är att min har rosa (!!!) foder på insidan.

Kram Sofie

Likes

Comments

Rakade Felix i morse gick super! Bilderna kommer upp i morgon då jag började jobba kl 13 har jag inte hunnit fixa dem så hans förvandling får ni se i morgon helt enkelt stay tuned 😉

Kram Jessica

Bild från när jag och Sofie levde life i Grekland drömmer mig bort i denna kalla kylan buuuurrrr...

  • 210 readers

Likes

Comments