Jag behöver hjälp är i stort behov av nya ridbyxor skulle verkligen behöva tips på var jag kan hitta bra, sköna och snygga byxor.
Så snälla kom med förslag på märken och affärer!

Kram Jessica

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Måndag: Dressyrtränar hos och för Linda, Sofie jobbar dagen

Tisdag: Vila ev. skrittrunda i skogen, Sofie jobbar dagen

Onsdag: Skogen, Sofie jobbar förmiddagen

Torsdag: Vila, Sofie iväg på kurs för jobb på Skånes djurpark

Fredag: Trim i ridhuset, Sofie ledig

Lördag: Fodervärdskola för fodervärdarna, hoppa bana

Söndag: Isa vilar, Pay and Jump på Pisken, Sofie är iväg

Kram Sofie

Likes

Comments

Igår var första gången på väääldigt länge som vi åkte iväg och tränade. Som alltid innan åker vi ut till Linda som är min dressyrtränare. Isa var en ängel att lasta, jag som hade planerat in en kvarts diskussion innan vi var tvunga att köra, men icke! Hon gick rakt på och kändes väldigt taggad på att åka på äventyr.

Träning gick som förväntat, det var inte det bästa vi gjort, men det är länge sedan vi var iväg och det är mycket nytt ute hos Linda. Dem har byggt om och byggt till stall, dessutom hade dom pyntat med glitter, rosa paraply och kuber, dessutom stod dressyrstaketet uppe. Som jag tror ni förstått är ju Isa inte speciellt tittig av sig, där emot visar sig nervositeten i ridningen, det är precis som att hon känner att hon måste ta i med all kraft i kroppen för att hålla sig, det resulterar ofta i att gaspedalen fastnar i botten. Men det blir ju bättre ju mer vi åker iväg till nya ställen.

I övrigt tränade vi mycket galopp, Linda är nöjd och tycker att den blir mer rytmisk och taktfast varje gång, vi gjorde klockrena skänkelvikningar (!!!!!!!) och dem har vi kämpat länge med. Vi provade även att göra galopp-halt, gick väl sådär, men det kommer med styrkan i galoppen. Dessutom gjorde vi vägarna som ligger i LB:2 programmet, Linda trodde att det programmet skulle passa Isa bra, så det blir målet nu. Att starta en LB:2 inom en snar framtid.

Bilder på Isas "transportoutfit"

Täcket är i ull från PS of Sweden som jag fick i julklapp av min syster

Transport/stallskydden är av märket Ascott som jag fyndade hem under GHS17

Lädergrimma och grimskaft från Hööks


Kram Sofie

Likes

Comments

Idag tog jag faktiskt lite sov morgon efter som jag jobbar dygn i morgon så var inte i stallet förrns kvart i tio men Felix var lika glad för det. Blev en runda i skogen han kändes lite trött från igår, skulle ju egentligen bara jogga Felix men han kändes väldigt fin så jag kortade formen och körde tempoväxlingar, halter och galopp vilket gick hur bra som helst bortsett från ett bocksprång woops, men han känns bara bättre och bättre han behöver bli lite mer bärig i traven och galoppen så han inte lägger sig i handen och tycker att jag ska bära upp honom för det skulle jag aldrig klara men man får helt enkelt vara så mjuk man bara kan i handen och bara rida med benen så brukar det bli bra.
Konditionen måste dock bli bättre så det blir att köra ett konditions pass i veckan som det ser ut nu kommer de ske i ridhuset men om någon månad kommer vi kunna rida Wanås rundan som har en väldigt bra galopp sträcka så då kommer jag variera med ridhus och skogen. På lördag blir det nog dressyr träning och eventuellt så ska Sofie fota oss vilket verkligen behövs då jag har noll nya ridbilder.


Kram Jessica

Likes

Comments

Jag är bara så sjukt taggad på att bli bättre och bättre när det kommer till min och Felix ridning, även om igår var ett skit pass som inte ens är värt att skriva om så ser jag det som att vi kan göra bättre nästa gång och så klart menar jag både jag och Felix för jag vet att vi kan!
Hela veckan gick han bra så msn måste ju så klart ha några dåliga dagar annars kan man ju inte bli bättre om allt skulle gå medel bra hela tiden så även om det inte är kul i stunden lär man sig alltid något av de dåliga gångerna, vad man kunde ha gjort bättre eller hur man ska hantera situationen. Jag anser att man aldrig ska ta ut sin aggressivitet på hästen utan man får helt enkelt hålla masken och berömma de små stunderna i ridpasset som går bra. När men sedan är färdig med hästen och satt sig i bilen då kan man bli arg och svära och skrika gråta. Hästar är individer precis som vi och men är ett team utan hästen skulle det aldrig funka sen även om det kan kännas svårt är det bästa i bland att släppa och gå vidare.

Kram Jessica

Likes

Comments

Måndag: Jogging i ridhuset.

Tisdag: Skogen om vädret tillåter annars bommar i ridhuset.

Onsdag: Vila, jag jobbar dygn

Torsdag: Kondition i ridhuset/ banan

Fredag: Vila, jag jobbar dygn

Lördag: Dressyr i ridhuset/ banan

Söndag: Skogen om vädret tillåter annars jogga i ridhuset

Kram Jessica

Likes

Comments

Wow säger jag bara igår åkte vi upp till Stockholm för att se fantomen å
på operan och sett var verkligen magiskt sådan häftig upplevelse och det bästa var att vi satt längst fram och i mitten så man kunde verkligen se allt.

Kram Jessica

Likes

Comments

Igår var Matilda med mig i stallet och fick rida Isa, det gick verkligen hur bra som helst! Isa brukar alltid ha kommunikations problem när det är en ny ryttare som hoppar upp, men inte med Matilda!

Dessutom så visade det sig att Matilda var bättre än mig och Isa valde då att dissa mig för henne istället. Men det är kul att se att finns så bra människor med så fin hand med hästarna.

Idag tänkte jag hoppa på utebanan, man måste ju njuta av vädret medan det är här.

Kram Sofie

Likes

Comments

Idag har varit en produktiv dag, gick upp innan tuppen. Mockade ut all kiss i Isas box, man märker så fort vi i lilla stallet har varit lite lata med mockningen, det märks främst på kvalitén på luften. Men det känns alltid så bra när man är klar med allt redan innan dagen har börjat. Det känns så mycket bättre när man väl är klar fast än att det är så äckligt, tungt och drygt att mocka ur.

Efter det så körde jag in på en gruppintervju, något som är lika intressant varje gång, ingen gång är den andra lik.

Sen hem igen, en liten runda inom Jessica och sen vidare till stallet för att sysselsätta Cymes, en väldigt söt polsk import som snart ska in i ridskolan. Men eftersom jag själv är lite för står för denna lilla C-ponny tar vi hjälpa av Moa, Moa hon har koll på läget och gillar att sitta på olika hästar för erfarenhetens skull, själv håller jag mig till Isa, trygga och stabila Isa.

Nu ikväll ska jag bara ta det lugnt och mysa, vi har käkat god mat, spelat yatzy, jag var den enda som slog yatzy till vissas stora missnöje!

Hoppas ni alla får en trevlig fredag så hörs vi snart igen!

Kram Sofie

Likes

Comments

Ja, rubriken säger det, nöjd var Felix efter turen i skogen och ännu nöjdare när vi stannade hos min moster, där han fick massa morötter!
Testade även att ge Felix sin slicksten som han hatade innan, sm han absolut inte ville slicka på, men nu helt plötsligt var den god tyckte han...
I morgon bär de av till Stockholm för att se Fantomen På Operan, det ska bli väldigt trevligt, detta är bestämt sedan ett år tillbaka så det blir att packa nu ikväll. Sofie tar hand om Felix och kollar till honom men som tur är vi bara borta till på söndag så det blir inte så länge han får vara utan mig.

Kram Jessica

Likes

Comments