View tracker
View tracker
View tracker

IMG_1529

Raggmunk med lingonsylt och stekt fläsk är ju en riktig favorit och för många ett måste för att överhuvudtaget vara bosatt i det här landet. Jag som sedan 16 år tillbaka inte äter rött kött och på senaste tiden blivit väldigt medveten om hur mycket socker den där lingonsylten innehåller, kände att det idag var dags att experimentera med denna svenska favorit. En raggmunk with a twist kan man säga. Öppnade upp kylskåpet och plockade fram det jag hade. Helt glutenfri och utan socker. Resultaten blev mycket lovande och självklart delar jag med mig här.

IMG_1530

Raggmunk på sötpotatis, morot & spenat med kesoröra och tomatsallad.
ca 4 st (små)

1 sötpotatis
2 morötter
1 näve färsk spenat
1 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjölk
4 st ägg
salt
peppar

Skala sötpotatis och morot och riv ner i rivjärn. Hacka spenaten och rör i potatisblandningen.
IMG_1532

Vispa ihop smeten som innehåller mandelmjölk, kokosmjöl, ägg, salt och peppar. Blanda i tillsammans med potatisblandningen.
IMG_1533Stek munkarna i kokosolja.

IMG_1531Tillbehör till raggmunk går faktiskt att variera om man vågar prova utan sitt fläsk och sin lingonsylt. Idag gjorde jag en kesoröra på ekologisk keso, hackad rödlök, dill, salt och peppar. Till det en enkel tomatsallad.
Hoppas det smakar!
IMG_1529

Likes

Comments

Foto: TV4

Annikas paleomüsliav Annika Sjöö
Efter tio, 2014-11-17

25 min1 plåt

Supergod och nyttig müsli med hasselnötter och pumpafrön. Smaksätts med kokos, kardemumma och kanel.

"Förutom att servera med t ex mandelmjölk så är även denna müslin jättegod som topping på sorbet eller paleoglass" /Annika

Dela det här receptet.

Skriv ut recept

Ingredienser

  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl pumpafrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl kokoschips
  • 1 dl russin
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom russinen i en skål.
  2. Smält kokosoljan och häll över tillsammans med honungen och rör om så att blandningen blir kletig. Strö ut müslin på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Rör om då och då. Tillsätt russinen när müslin är klar.

Likes

Comments