Fick du färg över efter fönstermålingen?
Toppen, den är perfekt för att ge utemöblerna ett lyft. släng inte utemöblerna ute i boden, måla dem istället! Här har vi på kålbäcksfärghall och Colorama lite enkla steg till dig som vill måla.

1. Tvätta möblerna med målartvätt.

2. Rugga upp ytan med ett fint sampapper.

3. Torka av ytan med en klibbduk som effektivt tar bort slipdamm.

4. Grunda med grundfärg (ska man alltid göra) låt torka.

5. Måla två gånger med täckfärgen (alltså fönsterfärgen) Du kan använda pensel eller roller.

Behöver du hjälp så är du alltid välkommen in till oss på Kålbäcksfärghall!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

1. Fixa rätt redskap
Bra redskap är jätte viktigt annars blir det aldrig bra.

2.Underarbetet
Om du struntar i underarbetet så kommer färgen att släppa. Tvätta rent, även med alg- och mögelmedel, och skrapa bort all lös färg. Skrapan kan trycka in mögelporer längre in i träet så tvätta rent före skrapning. Ruttet trä måste bytas ut.

3.Grundmåla
Se till att underlaget är torrt. Låna eller köp fuktmätare hos Colorama eller annat. Följ alltid systemmålningen, annars kan ingen garantera vare sig slutresultatet eller hållbarheten.

4. Behöver du kitta?
Om du pillar lite på kittet och det lossnar så är det torrt. Själv föredrar jag att applicera kittet med spruta. Skär av toppen på tuben ordentligt så att du kan föra på flödigt med kitt. Se till att kittet är torrt innan du målar.

5. Måla
Färgen ska gå en millimeter upp på fönsterrutan så att det håller tätt. Vi rekommenderar att du använder en tejp för utomhusmiljö, tillexempel "Tesa precision outdoor"
Måla inte när det är för varmt, då kommer det bli små bubblor i fönstret. Mulna dagar och inte för mycket sol är fönstermålardagar.

Lycka till!


Likes

Comments

​Såhär tar du reda på om du bör måla i år eller inte.

Slitage på​ färgfilmen upptäcks lättast på vassa kanter och släta detaljer, t.ex. på lister eller beklädnad med hyvlande kanter. Kolla också skurna och kapade ytor noggrant. Flagor och småsprickor är också en indikator. Om den här typen av slitage är genomgående är det dags att måla hela huset/väggen.

Inget är finare än ett nymålat hus! det kan nog dom flesta husägare hålla med om. Men måla huset är ju ändå inte något man vill göra ofta. När du målar första gången är det därför viktigt att du väljer en utomhusfärg som gör att du behåller det nymålade utseendet i många år. Demidekk Ultimate Täckfärg är baserad på AMA Teknologi, en unik kombination av alkydolja och akryl. Resultatet blir extra skydd och lång hållbarhet. Det gör att huset upplevs som nymålat längre.

​Kolla tidigare laserad beklädnad så här:

​Häll lite vatten på väggen. Om vattnet droppar/pärlar sig och rinner av tyder det på att skyddet fortfarande är bra. Om vattnet tränger in är det dags att plocka fram lasyr och penslar.

Likes

Comments

Sommarsäsongen är nu här och det är dags att pyssla om uteplatsen. Många sätter igång utan att först ta reda på vad som är enklast och ger det bästa resultatet. Då kan det snabbt bli dyrt och tidskrävande.

Här är de sju vanligaste misstagen du bör undvika:

1. Oljefällan

Många tror att det bästa är att olja altanen. Kanske för att föräldrar och svärföräldrar alltid gjort så? Att olja innebär faktiskt mer arbete än nödvändigt efter som du behöver olja varje år för att de ska se fint ut. Använd då istället terraslasyr som är enklare och har ett underhållsintervall på upp till tre år. Men det bästa utav allt är att du får dessutom många olika kulörer att välja emellan.

2. Högtrycksdille

Många harr investerat i kraftiga och tuffa högtryckssprutor som de gärna vill angripa allt på tomten med, men det är faktiskt inte särskilt smart. Högtryckssprutan kan i många fall vara alldeles för kraftfullt för altangolvet. En helt vanlig trädgårdsslang är ett mycket bättre och skonsammare alternativ.

3. Fel rengöringsmedel

Det är lätt gjort att välja fel så här kommer en enkel tumregel: om du ska lasera - håll dig till terrass rengöring när du gör förarbetet. Låt bli "JOTUN 2-i-1 kraftvask" och mögeldesinfektion eller egna blandningar som t.ex. kaustiksoda och tapetlim. Ska du bara underhållstvätta, använd "JOTUN 2-i-1 husvask" och mögeldesinfektion.

4. Svårjobbade produkter

Det finns många olika produkter på markanden för behandling av terrasser och altaner. Många gör jobbet krångligare än nödvändigt genom att välja produkter som är besvärliga att arbeta med, eller produkter som kräver flera strykningar. Gör det enkelt - välj en terrasslasyr som bara kräver en strykning, t.ex. DEMIDEKK Terrasslasyr!

5. Fel kulörval

Att välja rätt kulör på terrasslasyren är lika viktigt som att välja rätt fasadkulör, eftersom terrassen är med och ramar in huset och skapar en helhet. De nyaste kulörtyperna finns i många kulörer så ta dig tid att välja den rätta. Har du en kall kulör på huset t.ex. grått, bör du också välja en grånyans på altanen, som kanske 9073 Skimmergrå. Har du ett gult eller rött hus är det finare att välja en varmare nyans, t.ex. 9072 Naturgrå.
Besök din närmsta butik som har JOTUN för att se lasyrkulörerna i verkligheten eftersom det kan vara svårt att få en korrekt uppfattning direkt på skärmen.

6. Lasera in sig i ett hörn

Det är lätt gjort att lasera in sig i ett hörn. Var noga med att börja inifrån och arbeta dig utåt. Börjar du på fel ställe kan du plötsligt upptäcka att du sitter lite illa till - det har hänt många goda kvinnor och män före dig!

7. Glömma kolla väderleksraporten

Det låter banalt, men många glömmer hur vädret ska bli när det ska lasera terrassen. Nya DEMIDEKK Terrasslasyr torkar snabbt och den nylaserade ytan tål regn redan en timme efter appliceringen, men du bör ändå kolla väderleksraporten så du inte blir överraskad av en regnskur under arbetet.

Lycka till och välkomna in till oss på Kålbäcksfärghall!

Medvänliga hälsningar / Ewa, Lillemor och Amanda


Likes

Comments