Sommarsäsongen är nu här och det är dags att pyssla om uteplatsen. Många sätter igång utan att först ta reda på vad som är enklast och ger det bästa resultatet. Då kan det snabbt bli dyrt och tidskrävande.

Här är de sju vanligaste misstagen du bör undvika:

1. Oljefällan

Många tror att det bästa är att olja altanen. Kanske för att föräldrar och svärföräldrar alltid gjort så? Att olja innebär faktiskt mer arbete än nödvändigt efter som du behöver olja varje år för att de ska se fint ut. Använd då istället terraslasyr som är enklare och har ett underhållsintervall på upp till tre år. Men det bästa utav allt är att du får dessutom många olika kulörer att välja emellan.

2. Högtrycksdille

Många harr investerat i kraftiga och tuffa högtryckssprutor som de gärna vill angripa allt på tomten med, men det är faktiskt inte särskilt smart. Högtryckssprutan kan i många fall vara alldeles för kraftfullt för altangolvet. En helt vanlig trädgårdsslang är ett mycket bättre och skonsammare alternativ.

3. Fel rengöringsmedel

Det är lätt gjort att välja fel så här kommer en enkel tumregel: om du ska lasera - håll dig till terrass rengöring när du gör förarbetet. Låt bli "JOTUN 2-i-1 kraftvask" och mögeldesinfektion eller egna blandningar som t.ex. kaustiksoda och tapetlim. Ska du bara underhållstvätta, använd "JOTUN 2-i-1 husvask" och mögeldesinfektion.

4. Svårjobbade produkter

Det finns många olika produkter på markanden för behandling av terrasser och altaner. Många gör jobbet krångligare än nödvändigt genom att välja produkter som är besvärliga att arbeta med, eller produkter som kräver flera strykningar. Gör det enkelt - välj en terrasslasyr som bara kräver en strykning, t.ex. DEMIDEKK Terrasslasyr!

5. Fel kulörval

Att välja rätt kulör på terrasslasyren är lika viktigt som att välja rätt fasadkulör, eftersom terrassen är med och ramar in huset och skapar en helhet. De nyaste kulörtyperna finns i många kulörer så ta dig tid att välja den rätta. Har du en kall kulör på huset t.ex. grått, bör du också välja en grånyans på altanen, som kanske 9073 Skimmergrå. Har du ett gult eller rött hus är det finare att välja en varmare nyans, t.ex. 9072 Naturgrå.
Besök din närmsta butik som har JOTUN för att se lasyrkulörerna i verkligheten eftersom det kan vara svårt att få en korrekt uppfattning direkt på skärmen.

6. Lasera in sig i ett hörn

Det är lätt gjort att lasera in sig i ett hörn. Var noga med att börja inifrån och arbeta dig utåt. Börjar du på fel ställe kan du plötsligt upptäcka att du sitter lite illa till - det har hänt många goda kvinnor och män före dig!

7. Glömma kolla väderleksraporten

Det låter banalt, men många glömmer hur vädret ska bli när det ska lasera terrassen. Nya DEMIDEKK Terrasslasyr torkar snabbt och den nylaserade ytan tål regn redan en timme efter appliceringen, men du bör ändå kolla väderleksraporten så du inte blir överraskad av en regnskur under arbetet.

Lycka till och välkomna in till oss på Kålbäcksfärghall!

Medvänliga hälsningar / Ewa, Lillemor och Amanda


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Behöver du hjälp med ditt hem eller bara ska måla om en stol är du välkommen till oss!
Med vänlig hälsning Amanda, Lillemor och Ewa

Likes

Comments

Nu när sommaren står för dörren är det Perfekt att göra fint på sina uteplatser. Jotun Demidekks terasslasyr är en hit!
Den blir så fin, ger en sidenmat yta och finns i olika kulörer att få.
Det som är viktigt är att först tvätta terassen med en terassfix, som både tar bort gammal olja, smuts och bleker.
Sen stryker man på lasyren med en pensel och ganska tunt lager, så man ser att det går in i träet, och man ska bara stryka lasyren 1 gång.
Med vänlig hälsning Amanda

Likes

Comments