Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inget direkt som hänt idag men dagen var Konradintensiv.

Konrads mat idag

735 kcal (mål 780 kcal)

700 ml vätska (mål 800-900 ml)

Han kräktes en gång i morse och en gång när hade somnat ikväll så det är svårt att säga vad han egentligen fått i sig. Men ungefär så. Vi behöver få i honom 2 dl vätska per dag för att det ska bli optimalt. Blöjorna är en aning för torra just nu.

Konrad gick med på att vara i gåstolen en stund idag. Det brukar han annars vägra. Men Jag tog ner massa ingredienser och gjorde smoothie på golvet. Då var det intressant nog.

Kosten för min del har gått okej idag. Jag har följt min diet men känner mig låg på energi. När vi bar ute och sprang idag fick vi ändra till promenad för jag orkade helt enkelt inte.

Jag har gått ner 3 kg sedan i söndags. Kan ju bli så i början. Planen är sedan 0.5 kg i veckan.

Ikväll var vi på kalas. Jag älskar att ta fram kalaskläder till Konrad. 😍😍😍

Likes

Comments

Jag älskar när Konrad är utan sond samtidigt som det sättet extremt hård press på oss. Få i Konrad kalorier och vätska. Ingen match för de flesta..

Jag lägger det mesta av min tid på Konrads mat just nu. Smoothies har blivit ett vinnande koncept! Där kan jag dessutom smyga i nyttigheter. Ikväll fick Konrad smoothie med päron, fet kvarg, mjölk, äggula och calogen (flytande fett). Han tyckte att den var jättegod!

Konrads mat idag

625 kcal. Mål 750 kcal.

650 ml. Mål 800 ml.

Ni ser! Det går framåt. Om vi lyckas få till det ännu bättre är vi uppe i rätt mängd mat och ordentligt mycket mindre kräkningar. Sen får vi börja laborera med näringen så Konrad verkligen får i sig allt. Tänker på järn osv.

Dagens kvällsmat blev en god sallad med lättrökt hjortskav, sallad, picklad rödlök och en pepparotsdipp. Den var gjord på lätt creme fraiche och var väl det fetaste idag. Men jag hade kalorier över så det är ändå godkänt.


Vi köpte en taklampa till tv-hörnan idag. Den gör sig inte på bild i mörker, får visa i morgon. Det var Håkan som valde och jag blev jättenöjd!

Nu ska jag sova. I morgon blir det förskola och kalas på kvällen. Jag har lagt exotisk frukt på tining som jag hade i kylen. Det ska blandas i smoothie i morgon till lilleman. Om du sitter på något bra tips på vad jag kan blanda i smoothin för mer näring så hojtagärna till. Dock inget som inte kan bli helt slätt i mixern.

Likes

Comments

Vi är på förskolan nu. Jag i personalrummet och Konrad på sin avdelning. Han var lite gnällig när jag var där (han har kräkts en del på morgonen) och blev ledsen när jag gick.

Efter ett par minuter i personalrummet får jag bilden nedan (jag har klippte bort resursen för jag har inte frågat om lov). De skrev att Konrad hade lugnat sig snabbt :)

Kändes fint i hjärtat att de var så snälla att skicka ett sms :)

Jag är ganska hungrig faktiskt. Om en timme ska vi äta lunch så det ska nog gå bra. Min frukost består ju av en bar naturdiet och en kopp kaffe. Håkan tyckte det såg tragiskt ut så han skivade ett päron 😁

Likes

Comments

Jag ska precis sova. Har inte haft tid att blogga vilket berott på en bra dag. Vi var på sjukhuset i morse och crp var bra! Dessutom är ärret mindre rött :) Dock är Konrad fortfarande utan sond så vi ska till sjukhuset på måndag för kontroll.

Konrads mat går trots allt okej. Han har fått i sig 550 ml vätskan (målet är 800 ml) och strax över 600 kcal (målet är 750). Så vi kämpar vidare. Hittills har det varit väldigt positivt från Konrads sida.

Här kommer lite bilder från vår dag. Jag kämpar vidare med träning och strikt bestämd kost.

God natt alla vänliga själar 😍😍

Likes

Comments

Det gör verkligen fysiskt ont när man inte får sova! I natt fick vi inte sova pga att Konrad inte kunde sova. Det var hemskt. Man blir som ett djur som bara är ute efter basbehovet SOVA!

Konrad fick stanna hemma från förskolan idag då han var så trött och grinig. Dessutom kräktes han massor! Sen märkte vi att Konrad har ont på operatipnssåret och att det är väldigt rött. Det är lite mer än en månad sedan han opererades så det borde ha lugnat sig istället för att bli värre.

Vi bar inne på sjukhuset i eftermiddag och träffades Konrads läkare. Vi tog ett crp som visade under 5 så det var bra. Vi ska tillbaka en sväng till sjukhuset i morgon och se så det inte ökat eller så. Känns lugnare nu!

Trots noll sömn och noll energi har jag inte fuskat idag heller. Det känns som en bra trend. Jag har följt det matschema som bestämt :) däremot blir det väldigt lätt träning ikväll då jag känner att jag behöver vila och sova framförallt.

Till lunch åt jag pannbiff med wokade grönsaker och tomat. Till kvällsmat åt jag kallrökt lax, ägg, wokade grönsaker samt tomat och sockerärtor. Det var helt okej gott.

Konrad kräktes upp sin sond efter lunch idag. Men han har peppar peppar ätit helt okej sedan dess så vi avvaktar med insatser. Just nu dricker han allt ur sin nalleflaska. Vi tillsätter caöpgen och resource till allt för att öka kalorierna. Idag har han fått nyponsoppa, bananyoghurt, saftsoppa och juice. Innan han somnade drack han lite peppad välling också :)

Likes

Comments

Jag önskar att Konrads förkylning kan förvinna snart är ordentligt trött på hans täppta näsa och hosta om natten. Det blir så stökigt och till slut vet jag knappt vad jag har gjort eller inte gjort för att hjälpa honom. Mycket nässpray, saltvattenspray och kuddar.

Jag har följt min diet till hundra procent idag. Utan större problem. Jag har dessutom kört ett träningspass i morse och en joggning/promenad på eftermiddagen me Håkan och Konrad .

Mitt pass i morse gjorde jag i vårt eget gym. Det blev intervaller på löpbandet och lite styrka.

Jag önskar att Konrad kan börja acceptera vagn till fullo. Om Konrad gick med på att åka vagn skulle mina viltprp inte existera. Ibland fungerar det med vagnen men ofta är det som i eftermiddag, halvvägs började Konrad skrika så vi fick turas om att bära honom. Då är han nöjd och glad men det är omöjligt att orka.

Till lunch åt jag laxfilé och broccoli i ugn tillsammans med en kryddig sallad med mycket vitlök, chili och ingefära. Till kvällsmat åt vi stekta kebabspett tillsammans med massa ugnsbakade grönsaker och plommontomat.

Jag lägger mycket kärlek i kryddbingen. De ugnsbakade grönsakerna hade jag flingsalt, tryffel, svartpeppar och lite lime på.

Idag blev det en liten dessert. Håkan och jag firar 4 år tillsammans men vi skippade onyttiga saker och gjorde en smoothie på hallon, blåbär, kokoskvarg och lite banan. Mumsigt!

Konrad var en sväng på förskolan på eftermiddagen idag. Han har varit ganska gnällig och kräkig idag men på förskolan levde han upp. Han drack till och med samma smoothie som de andra barnen till mellanmål.

I morgon ska han ha fotbollskläder på sig på förskolan. En kompis på Konrads avdelning ville så gärna det. Dessutom ska vi såklart rocka sockorna i morgon :)

Likes

Comments

Min kropp har tagit ordentligt med stryk sedan Konrad föddes. Framförallt sedan vi började hamna på sjukhus och alla långa tider med sondmatning i soffan varje dag.

Jag vill inte det mer. Jag vill att min kropp ska kännas smidig och stark igen. Jag har en målbild och målvikt.

Så. Jag började idag. Planen är en kickstart för att komma ihåg. Kickstart på 3 veckor! Jag försöker klara det. Planen är är:

4 mål om dagen. 2 måltidsersättning och 2 som består av 1 knynäv protein och tre nävar grönsaker. Dricka vatten till och te och kaffe däremellan. Om jag är väldigt hungrig på kvällen kan jag få ta någon grönsak eller frukt.

På helgen får jag lyxa med mörk choklad, grönsaker med dippsås eller popcorn poppade i kastrullen.

Givetvis måste jag röra på mig. Minst 6 pass per vecka. Ett pass innebär minst 30 minuter löpning eller gym. Eller minst 1 timmes promenad.

Kvällens snacks blev ett äpple med kanel. Jag har dessutom hunnit med två promenader idag.

Jag inser att om vi hamnar på sjukhuset eller om Konrad inte sover så kanske jag behöver fylla på med mer energi.

Likes

Comments

Igårkväll bjöd vi hem min mamma och hennes man helt spontant på lite enkel men god plockmat. Konrad älskar sin mormor och var jätteglad över att hon var här. Han blev inte lika glad när han var tvungen att sova.

Jag håller på att träna Konrad att suga med sugrör. Det hade varit helt perfekt! Har fått den här sugrörsbjörnen från Habliteringen för träning.

Den är toppen! Idag drar jag ner lite på Konrads sondmat för att se om han vill dricka mer ur björnen. Han har fått 220 ml sondmat istället för nästan 300 som han skulle ha haft. Dock har han fått i sig 50 ml genom björnen så han ligger i stort sett inte efter :)

Konrad ligger och sover. Håkan är och målar på Konrads hussäng och jag dricker te framför Harry Potter samtidigt som jag plockar lite. Jag plockar tyst för Konrad är så lättväckt :(

I eftermiddag kommer min pappa och min liööasy hit. Hon ska få se sin klänning till bröllopet. Jag tror hon kommer bli jätteglad!

Själv går jag runt som en trött mamma med träningskläder, bar för det är skönt

Likes

Comments

Konrad sov dåligt även i natt. Antar att det är förkylningen som fortfarande stöt. Eller om shunten skulle behöva ställas om. Jag vet inte riktigt.

Konrad var ganska trött på förskolan så jag var med hela tiden. Vi åkte hem vid halv 12 och kl 12 somnade Konrad på mig i soffan utan någon ansträngning från min sida. Trött kille helt enke.

Håkan försökte ge mig sovmorgon men Konrad skrek tills jag gick upp. Känner mig trött och lite tagen av förkylning. Tror det blir stillsam lek och mycket gos i soffan idag. En liten promenad får vi dock se till att få till.

Likes

Comments