Det blev ingen shuntografi idag. Tyvärr. Vi har därför fått permission över helgen men skulle hålla oss i Göteborg. Vi bor på ett hotell i stan. Det är som vanligt härligt att byta miljö. Hur man än försöker är sjukhusmiljön varken charmig eller mysig.

På söndag ska vi tillbaka igen. På måndag ska shuntografin göras och sen får vi se.

Konrad är pigg men får gräsliga smärtattacker i mellanåt. Han kräks också på ett annat sätt och strular med maten. Ena dagen äter han massor och andra dagen ingeting. Det kan ha och göra med trycket i hjärnan. Men vi vet inte säkert.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det finns positiva saker med att vara på sjukhus också. Framförallt är det givande att träffa nya människor och höra om olika människoöden. På NIVA är det mest nyopererade patienter som har hjärntumörer av olika slag. En del godartade, en del elakartade.. Att få höra hur förloppet gått till, nya insikter och förhoppningar är väldigt intressant. Med hjälp av positivt tänkande kan man komma långt tror jag. Åtminstone kan man göra den tid som finns kvar till någon mycket värdefullt.

För så är livets gång. En del lever ett långt liv till de en dag inte vaknar igen, utan smärta. En del vaknar mitt i livet och inser att livet tar slut tidigare än planerat eller att man får chansen att leva, en chans till. En del hinner knappt födas förrän livet rycks ur dem och deras föräldrar.

Detta ger mig funderingar och starka känslor. Verkligheten kommer så nära.

Konrad kanske aldrig kommer repa sig fysiskt. Det kan vara så. Men min pojke som var så nära döden vände precis innan det var försent och kom tillbaka till oss. En sårad krigare, måhända, men min livs levande lilla son som jag inte kan tänka mig att leva utan.

Likes

Comments

i förmiddags kom vi till sahlgrenska i Göteborg. Konrad mårmest bra men i mellanåt mår han kasst.

Fått bra förtroende för en neurolog här. Vi är inte vana vid sahlgrenska och NIVA har inte barn här ofta. Trots det så bäddade de Konrads säng otroligt gulligt <3

​En undersökning ska göras idag eller imorgon så just nu väntar vi mest. Allt är ok.

Likes

Comments

​Fick åka in till sjukhuset ikväll igen. Konrad fick skrikattacker som inte gick att häva. Därtill en galen törst som resulterade i kräkninga. 

I morgon åker vi till Göteborg och drottning silvias barnsjukhus. En neurokirurg kommer göra en speciell undersöking där Konrad kommer vara sövd. 

Orkar inte skriva mer. Ska försöka sova. Tuffa tider. 

Likes

Comments

​Skriver bara kort. Är hemma nu på permission. Ska in för att ta prover i shunten tidigt i morgon bitti. 

Konrad vräker i sig välling och kräks lite idag. Något är annorlunda, vet inte riktigt vad. Funderar själv på om han är lite förstoppad? 

Återkommer med längre inlägg.

Likes

Comments

​Jag somnade kl 3 i natt. Konrad vaknade hela tiden så jag kunde inte komma till ro. Mellan 3 och 6.45 vaknade han inte lika många gånger. Jag har förmodligen fått ihop 3 timmar i natt. Det är långt under gränsen. 5 timmar kan jag leva med. 3 timmar går inte. Så jag måste sova lite på dagen idag. Håkan kommer snart. Förhoppningsvis med massa energi efter att ha sovit ostört hemma. 

Konrad har fått i sig nästan 400 kcal från kl 1 fram till kl 7. Det är mer än hälften vad han ska ha på ett dygn. 

Likes

Comments

Vi har rutin på det här. Riktig, otrolig skitrutin. Ingen behöver följa oss upp till avdelningen på sjukhuset. Vi kan. Vi har gjort det så många gånger nu. Vi behöver inte säga Konrads namn eller personnummer. Personalen vet. Vi vet. Invecklade teorier och undersökningar rabblas upp. Vi förstår. Vi inte bara förstår utan svarar på samma invecklade sett om andra teorier och medicinska termer. Det ska inte vara så!! Vi ska rabbla upp figurerna i Babblarna och prata om hur man får bort svåra barnmatsfläckar som normala föräldrar. Inte rabbla medicinska termer!!

Vi får vårt favoritrum utan att ha önskat. Personalen vet vilket rum vi vill ha. Hur kan man ha ett favoritrum på sjukhuset. Jag tror vi har bott i varenda rum här på avdelning 63 och 62. Så fort vi kommer in i ett rum ändrar vi rutinmässigt hur vi vill ha det. Spjälsängen närmast dörren om något skulle bli akut, nattduksbordet med larmknapp på andra sidan. Upp med filtar i den kala sjukhusspjälsängen. Försöka få det lite mysigt.

Shuntöversikt om 15 minuter. Tycker ni att vi ska ge Midazolam innan? Frågar en sjuksköterska mig. Jag nickar, sveper kaffekoppen och säger att jag vill att vi ska ge den rektalt. Jag hjälper till att ge medicinen och en pox sätts på Konrad fot, som så många gånger förr. Jag tar Konrad med ut i matsalen där min mamma sitter. Poxen krånglar så Håkan sätter om den, vant. Konrad blir snabbt trött och påverkad av drogen, som så många gånger förr. Min mamma undrar om han blivit trött och jag förklarar att det är det som är meningen med Midazolam. Säger hej då snabbt och tar hissen ner med Konrad, Håkan och en sköterska till våning 2. Som så många gånger förr går vi vägen till röntgen. In i salen. På med kläderna. Lägger Konrad på olika sätt för att få olika bilder och hör hur personalen tycker att jag är otroligt duktig. Duktig? Jag är van. Jag har gjort detta flera gånger. Både i akut panik och lugnt och planerat. Detta är ett mellanting.

Lite så är det... Jag är helt säker på att jag är förändrad som person. Man blir det när man tvingas till det. När tankar och vardag är så långt från det vanliga. I detta nu sover Konrad i en spjälsäng bredvid mig. Håkan sover hemma (man får bara sova en förälder). Jag hör en liten bebis skrika i korridoren. Får en klump i magen. Kanske är det någon annan förälder ikväll som får ett besked om att deras friska lilla bebis inte alls är frisk. Precis som vi fick för snart ett år sen. I nästan 6 månader var Konrad "frisk som en nötkärna" och "en perfekt pojke" till en liten grabb med ett övertryck i hjärnan som höll på att krossa honom. Livet är inte rättvist och det får man bara acceptera. Däremot tänker jag inte acceptera att min son har ont.

​I morgon får vi svar på CT om hur det ser ut längs med shuntslangen och ventriklarna. Om allt ser bra ut kommer vi förmodligen skickas till Göteborg för en MR med kontrastvätska i shuntsystemet. Dock måste en neurokirurg göra den undersökningen och Konrad måste sövas så det kan vara svårt att få tid. Jag hoppas att man då kan göra det samtidigt som magsäcksoperationen. 

Detta ligger jag och tänker på denna värdelösa tisdagskväll istället för att se på Svenska Hollywoodfruar som en del av mig älskar. Men ikväll orkar jag inte skingra tankarna eller försöka vara ytlig. Idag är jag ren och skär verklighet med allt vad det innebär. 

Likes

Comments

Skit! Allt blev värre och Konrad har skrikit i timmar utan hejd. Vi är nu inlagda i Halmstad och ska ta prover och göra undersökningar. Tur att vår neurolog är här.

Misstanke om fel på shunten finns...

Likes

Comments

Konrad är inte riktigt sig själv igen. I tre-fyra dagar har det varit gnäll hela tiden. Vi skippade föris idag och igår. Ingen mening när han inte är glad.

Just nu ligger han på mig och sover. Känner att han får tanka närhet om han behöver. Jag är såklart rädd att det ska vara något fel med shunten. Det blir jag alltid när han inte mår bra.


Efter lunch ska vi till sjukhuset och träffa Konrads neurolog i Halmstad. Han är duktig så det känns bra. Efter det är vi bjudna på fika hos en vän. Vi får se om vi orkar. Jag har fortfarande nackspärr och är trött så en disktrasa.


​Har bara håret bakom axlarna. Men såhär, fast lite längre, tänkte jag klippa det. Är även sugen på att slinga det men vet inte riktigt hur. Min hjärna har jättesvårt att tänka på sånt och jag har blivit grymt dålig på att ta beslut. 

Likes

Comments

Nej. Självklart inte nummer 325. Men idag blev det bestämt att Konrad ska opereras inom 3 veckor. Magsäcken ska släppas ner efter den fästes vid knappoperationen. Jag vet faktiskt inte hur många gånger Konrad har opererats. 5-6 gånger tror jag. Han har blivit sövd ännu fler gånger.

Det känns iaf bra att få denna operation gjord och att min älskade son förhoppningsvis äntligen ska få må bra. Vi ska till läkaren i morgon och prata lite. Vi vet inte om Konrad gått ner i vik. Idag åt han sämre igen.

​Håkan klippte Konrads lugg idag. Vi skulle egentligen behöva klippa runt hela men Konrad har svårt att sitta still så det blir lite farligt. 

Hur gör man egentligen när man klipper små barns hår? 

Likes

Comments