Haha, förlåt. Jag ser nu att jag inte har skrivit här på väldigt länge. Och det är kanske inte helt omöjligt att räkna ut varför ^^

Att skaffa hund är lätt men att ta hand om en hund kräver mycket tid och hårt arbete. Som tur är får man så mycket glädje och kärlek för arbetet. Och nu när min Melker äntligen vuxit till sig och blivit rumsren och en allmänt trevlig hund kan jag äntligen slappna av och njuta av att vara hundägare.

Men det är inte bara Melker som har tagit upp min tid. Bara någon vecka efter att jag hämtade honom råkade jag träffa en trevlig kille på en fest i samband med en marknad och det råkade bli så att jag blev väldigt kär i den här killen. Jag har med andra ord haft väldigt fullt upp ^^

Men nu när hunden blivit rumsren och jag och den här killen officiellt är tillsammans, har jag äntligen tid att börja skriva igen. Och det har jag verkligen saknat.

Jag ska gå in mer på både livet och kärleken senare.

Här är iaf en bild på Melker:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

6 dagar kvar tills jag får min efterlängtade hund. 4 dagar kvar tills jag tar studenten. 2 dagar kvar till studentbalen. Allt känns så bra just nu, jag borde bara njuta just nu. Men man är ju bara människa, så istället längtar jag så mycket att jag inte inser hur bra jag faktiskt har det just nu.

Studenten i all ära, men jag längtar ändå mest till söndag, då jag får hämta hem min valp. Jag måste dock förbereda en del innan valpen kommer, så denna vecka kommer att vara fullspäckad. Men det är bra, för när man har mycket att göra går tiden fortare. Bur, borstar, koppel, matskål, halsband och foder står på listan av saker som måste inhandlas. Foder är fixat redan. Uppfödaren säljer det fodret som valpen vuxit upp med så jag ska köpa en stor säck av det när jag hämtar honom.

Likes

Comments

Hela mitt liv har min familj haft hund. Det har därför känts ganska jobbigt att flytta hemifrån, och inte ha någon hund hemma. Eftersom jag tar studenten nästa vecka har jag börjat fundera lite på att skaffa hund, då jag kommer att få mycket tid över eftersom jag har en halvtidstjänst hela sommaren.

Igår tittade jag runt lite på blocket efter hundar och hittade en annons på en Dvärgschnauzer hane. Min moster har haft en sån och jag har alltid tyckt att de är väldigt fina. Bra storlek och riktigt charmigt utseende. Jag visade annonsen för min pappa och då sa han åt mig ''Det är ju ditt största intresse här i livet, så varför inte köpa den. Du har tid och pengar och du har kanske inte en såhär bra möjlighet igen för att skaffa hund''.

Jag är ganska impulsiv av mig, vilket inte är så bra vad gäller att köpa hund. Men det kändes inte som att jag var impulsiv, det kändes väldigt genomtänkt. Jag hade ju trots allt tittat efter hund en väldigt lång tid, men inte haft möjligheten att skaffa eftersom jag gick skola. Så jag bestämde mig för att ringa till uppfödaren och fråga lite om hunden.

Efter ett långt samtal hade jag bestämt mig. Jag skulle köpa honom. Och jag är såååå glad just nu och förväntansfull över att få hämta honom söndagen efter studenten. (Om 8 dagar).

Han är redan 4 månader gammal, så han är redan mer eller mindre rumsren enligt uppfödaren och han klarar att vara ensam korta stunder. Vilket ju är bra eftersom jag måste återgå till min halvtidstjänst efter några dagars ledighet i början.

Uppfödaren har skickat bilder på honom och han är så fruktansvärt söt. Du vet schnauznarnas skäggiga nosar och snälla ögon. Han är ett riktigt charmtroll. Uppfödaren säger att han är en jätte pigg och glad kille som är jätte social och busig. Jag kunde knappt sova förra natten för att jag var så glad att jag tog beslutet att tinga honom, så nu är han verkligen min.

Men med hund kommer mycket ansvar. Dvärgschnauzern lever i 12-15 år, vilket betyder att den är en av de raser som lever längst. Tänk bara, om 15 år är jag 34 år. Det är en lång tid. Man måste ha tid för att motionera den och man måste ha tid att träna den vad gällande lydnad och uppförande också. Jag har ändå haft hund hela mitt liv och ägnar större delen av min fritid åt att lära våran fullvuxna jakthund hemma hos familjen nya tricks och lydnad, så jag har lite erfarenhet. Men hundar, som människor, har personligheter. Vilket gör att träningen av olika hundar är väldigt individuell och man måste lära sig att kommunicera med hunden innan man kan lära den något.

Sen kommer det en dag då ens bästa vän blir gammal. Och det kommer inte att bli lätt. Det måste man också ha i tanken vid köp av husdjur. Som min farbror sa, när han tvingades sätta bort sin gamla hund här i veckan ''Det är så enkelt att skaffa hund, men sen när man ska sätta bort den är det hemskt''. Bandet mellan hund och ägare är ju för det mesta så starkt att det känns som hunden är en del av en själv.

Men man ska förstås fokusera på det positiva när man ska hämta hem en ny hund. Det kommer att bli en stark vänskap som kommer att förgylla ditt liv. Jag ser verkligen fram emot att få träffa min hund, som jag redan blivit förälskad i bara baserat på bilder och beskrivning. Anledningen till att jag bara kallar honom för hunden just nu, är för att jag ännu inte bestämt namn.

Här nedan ser ni en bild på rasen (alltså inte en bild på just min hund), visst är den charmig:)

Likes

Comments

Ni vet när man går i skolan och vill vara kär. När man är så kär i kärleken att man försöker tvinga sig själv att vara kär i någon i klassen. Men kärlek går inte att tvinga fram. Och när man väl är kär kan man inte tvinga sig själv till att sluta vara det. Konstigt.

Jag tar studenten om tre veckor och det känns sjukt. Tänk att jag aldrig mer ska gå till skolan. Tänk att jag inte kommer att vara med min underbara klass nåmer. Tänk att många av minna vänner kommer att flytta till andra städer. Sjukt.

Jag går i en klass med bara killar. Men det har inte funnits någon i klassen som jag har tyckt om sådär speciellt. På tre år har jag inte blivit intresserad av någon av dem... Förrän nu.. När det bara är tre veckor kvar... Och vi är inte ens i skolan dessa tre sista veckor eftersom vi som går praktiska programmen är på praktik nu fram till avslutningen. Så jag har ingen möjlighet att träffa honom och jag vet inte ens om han kommer att stanna kvar här efter skolan eller om han kommer att flytta... Varför var jag tvungen att bli kär i honom nu?! Men det är väll bara så man fungerar. Jag har tagit för givet att få se honom varje dag i tre år och när vi nu ska splittras får jag panik över att inte få se honom nåmer. Typiskt.

Jag har bara balen och studenten kvar på mig att prata med honom. Och hur stressande är inte det. Fast hur starkt är mitt intresse av honom ens om det tagit mig tre år att inse att jag vill lära känna honom bättre? Nä, nu behöver jag sova. Såna här funderingar slutar inte bra när man är trött

Likes

Comments

Stanna aldrig i ett dåligt förhållande! Tro mig, jag har varit där. För bara några månader sen tog jag steget att avsluta ett långt dåligt förhållande och jag har aldrig mått så bra som jag gör idag. Om du inte är riktigt nöjd med ett förhållande och du frågar dig själv ''Är jag hellre ensam än tsm med den här personen'' och svaret är ja, DUMPA HONOM/HENNE FÖR I HELVETE! Jag var tsm med en person i TRE ÅR trots att mitt svar på den frågan var ja. Det var fruktansvärt. Jag var så rädd för att såra hans känslor att jag inte vågade säga något. Gör aldrig så! I ett förhållande ska man vara ärlig mot varandra och mot sig själv. Även om det man känner kan göra den andra ledsen. Och dessutom, vem vill vara tsm med någon som egentligen inte är kär i en men inte vågar säga det...

Sen finns förstås ''rädslan'' för att vara singel. Man är rädd för att känna sig ensam och man är rädd för att inte ha någon att ringa till tjugo gånger om dagen. Men tro mig, om du inte är kär i personen kommer det att ta högst tre dagar för dig att gå från att känna dig ensam till att skrika av lycka över att vara fri. Och om det nån gång börjar kännas jobbigt igen att vara ensam, se filmen How to be singel. Jag lovar dig att det kommer att få dig att älska att vara singel. <3

Likes

Comments

Idag när jag kom in i rummet och såg honom vända sig om för att se vem det var som kom, sa jag ''Det är bara jag''. Och då svarade han ''Det är inte så bara''. Sen spenderade jag hela dagen åt att överanalysera den händelsen. För så gör man när man är kär. Man blir ett psykopatiskt litet schizofrent monster, som upprepar dialoger med sig själv som man haft med personen man tycker om. Och låtsas inte som att du inte gjort likadant själv någon gång när du varit kär. För jag har sett tillräckligt med romantiska komedier för att veta att alla gör det. Och det är helt sjukt. Varför?!

Jag menar, jag blir ju livrädd av tanken på att någon som gillade mig skulle göra så. Men det verkar inte vara något man kan göra för att låta bli. Hela dagen idag pendlade jag mellan att tro att han var döförälskad i mig och sa ''Det är inte så bara'' för att visa att han tycker att jag är speciell för honom, och att tro att han bara sa så för att säga något... Vad menade han?!

Likes

Comments