Man vaknar upp på morgonen med seg kropp och försöker hitta mobilen som skriker att det är dags att gå upp. En bra helg har passerat och det är dags att åka till jobbet igen. Det är iaf fantastiskt fint väder idag, så det kunde varit värre.

Nä, nu ska man inte vara sån. Ny vecka, nya möjligheter. Imorgon eller på onsdag ska jag och sambon till min farmor och laga storkok på någon slags kött- och potatisrätt. Hon fyllde nämligen 70 år förrförra veckan och hon skulle få en kväll av fullständig uppassning av mig och Tobias som present. Det ska bli trevligt.

I övrigt är inte planerna för veckan allt för många, men det är bra, för jag blir så stressad om det är mycket planerat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag sitter jag och drömmer om min framtida stuga. Jag hoppas på att en dag bygga en egen stuga. Kanske vid älven, på sidan av allt, ensamt och lugnt, ingen el, inget vatten, bara lugnt och enkelt. Mycket skog runt om ska det vara och inte några nära stuggrannar. Ja, man kan ju drömma iallafall...

Likes

Comments

Ibland önskar man att man var mer kreativ och framför allt att man hade mer tid...

Likes

Comments

Det bästa jag vet innan jul är att slå in julklapparna. Att göra egna personliga inslagningar tycker jag gör så väldigt mycket. Därför sitter jag denna måndagmorgon och tittar runt på massa sidor efter inslagningsinspo.

Dessutom, ju tidigare du slår in dina julklappar desto längre får du ha de framme hemma som dekoration. Det gör också att du läger mer tid på att göra dina julklappar ännu finare.

Likes

Comments

Vaknade upp i dag med ett vackert vinterlandskap utanför fönstret. Ca 8 cm nysnö hade gjort träden vita och för mig innebar det bara ännu mer julkänslor. Det är dock bara just under 0 grader ute idag. Vilket betyder snöbollsväder (Inte för kallt för att snön inte ska gå att göra snöbollar av), men även att man blir ganska så blöt när man är ute i snön och min stackars hund Melker, som har lång päls, har hela kroppen full av snö när han varit ute.

Kan inte förstå att det redan är första advent nästa vecka... Det går så fort! Men jag längtar tills jag och sambon ska ut i skogen och leta efter en julgran. Både en ut på gården och en i huset är det tänkt. Finns inte mycket som slår doften i huset på julen när man har en riktig gran inomhus.

Likes

Comments

Idag var jag och sambon till min familj och hälsade på och jag upptäckte till min stora glädje att mamma redan hängt upp julgardinerna i köket. Det betyder att imorgon har sambon inget annat val än att hjälpa mig upp med våra julgardiner i köket och efter det kan jag sakta öka på julstämningen i hela huset. Jag vill verkligen skaffa ett par mörkröda gardiner till vårat vardagsrum...

Vi kommer att ha en riktig gran som julgran här hemma, så vi måste snart börja fundera på att söka efter en. Det är ju inte allt för länge kvar till december. Men eftersom vårat vardagsrum är väldigt litet, måste granen stå i köket. Så jag funderar lite grann på att göra något slags arrangemang av granris i en kruka eller vas eller liknande för att få lite ''grankänsla'' i vardagsrummet med. Eftersom det är där som vi spenderar mesta delen av tiden här hemma. Men jag är inte helt säker på hur jag ska göra... Kanske använder jag en flaska som i bilden nedan. Det såg ju rätt fint ut. Bara något litet som inte tar allt för stor plats.

Jag älskar granris. Det är så mycket julkänsla för mig. Jag funderar även på att sätta en lykta på lite granris ute på bron här i huset. Det är en så enkel sak att göra men det ger så väldigt mycket känsla. Hehe.. Ganska taggad för julen i år...

Likes

Comments

Jag vet, jag vet... Det blev inte direkt någon skillnad på skrivandet... Men jag har faktiskt nästan en anledning. Jag flyttade från lägenheten för lite mer än en månad sen. Det hela gick väldigt snabbt. Efter att vi hade varit tillsammans i ca en månad frågade han ''när får jag börja be dig att flytta in hos mig?'', vilket var jätte gulligt. Och det var bara nån vecka efter det som jag sa att jag vill flytta in. Så nu hyr jag ut lägenheten i andrahand till en kompis och jag och Melker har flyttat till ett fint gammalt hus på en fin gård med två uthus, i Tärendö.

Jag har även inhandlat en första egna bil. En gammal Volvo. Den har en väldigt speciell guldfärg som påminner om färgen på ölen Norrlandsguld, så det är vad den kallas för det mesta. Nu kan jag förstå folk som kallar sin bil för pärla, det är verkligen så det känns. Inte för att det är världens bästa bil, utan för att det är min alldeles egna som jag har köpt för alldeles egna inarbetade pengar. Det är en härlig känsla.

Jag har fått massor av julstämning på sista tiden. Det är helt vitt utomhus nu av snö och då är det svårt för en julälskare som jag att inte börja längta till julen. Jag tänker på vad jag ska köpa i julklapp till alla nästa jul redan dagen efter julafton och har oftast redan köpt färdigt alla julklappar i slutet av augusti. Sen är det svårt att låta bli att inte slå in de i julklappspapper, vilket jag inte vill göra för tidigt eftersom det är den bästa i väntan på julen-sysslan. Jag har tillåtit mig själv att slå in två paket hittills för att lugna begäret men det kliar i fingrarna.

I år är ju den första julen som jag bor i ett eget hus tillsammans med min sambo och jag vill gör den riktigt fin. Jag ska baka julkakor, göra eget julgodis och dekorera både ut och insida av huset. Att ha ett eget hus att julpynta har varit lite av en dröm för mig så jag är verkligen super taggad för att få sätta igång. Men jag har lovat sambon att inte börja före sista veckan i november, så jag får hålla mig lite till.


Likes

Comments

Haha, förlåt. Jag ser nu att jag inte har skrivit här på väldigt länge. Och det är kanske inte helt omöjligt att räkna ut varför ^^

Att skaffa hund är lätt men att ta hand om en hund kräver mycket tid och hårt arbete. Som tur är får man så mycket glädje och kärlek för arbetet. Och nu när min Melker äntligen vuxit till sig och blivit rumsren och en allmänt trevlig hund kan jag äntligen slappna av och njuta av att vara hundägare.

Men det är inte bara Melker som har tagit upp min tid. Bara någon vecka efter att jag hämtade honom råkade jag träffa en trevlig kille på en fest i samband med en marknad och det råkade bli så att jag blev väldigt kär i den här killen. Jag har med andra ord haft väldigt fullt upp ^^

Men nu när hunden blivit rumsren och jag och den här killen officiellt är tillsammans, har jag äntligen tid att börja skriva igen. Och det har jag verkligen saknat.

Jag ska gå in mer på både livet och kärleken senare.

Här är iaf en bild på Melker:

Likes

Comments

6 dagar kvar tills jag får min efterlängtade hund. 4 dagar kvar tills jag tar studenten. 2 dagar kvar till studentbalen. Allt känns så bra just nu, jag borde bara njuta just nu. Men man är ju bara människa, så istället längtar jag så mycket att jag inte inser hur bra jag faktiskt har det just nu.

Studenten i all ära, men jag längtar ändå mest till söndag, då jag får hämta hem min valp. Jag måste dock förbereda en del innan valpen kommer, så denna vecka kommer att vara fullspäckad. Men det är bra, för när man har mycket att göra går tiden fortare. Bur, borstar, koppel, matskål, halsband och foder står på listan av saker som måste inhandlas. Foder är fixat redan. Uppfödaren säljer det fodret som valpen vuxit upp med så jag ska köpa en stor säck av det när jag hämtar honom.

Likes

Comments