Header

 

 

Sneak Peak

 

HEJ! Det var ju på tiden att Devote började fungera igen. Men jag kan ärligt säga att det tajmingen var ganska bra, eftersom jag har behövt all tid sedan frukost för att plugga. I morgon är det dags för terminens första tenta.. Har aldrig pluggat så här mycket, men ändå är jag så osäker. Nu är jag helt död i hjärnan, och känner att hur mycket jag än kommer att läsa i böckerna så kommer inget mer gå in. Så nu släpper jag det, och säger som jag alltid säger före tentan - Det får helt enkelt gå som det går.

 

Puh, I'm so tired.. Have been studying since breakfast, tomorrow is the big day..

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 

 

 

Bussresan var något drygare igår än när jag åkte upp. Det var trångt, jag hade ont i fötterna och ville helst av allt bara komma hem. Så jag kan inte beskriva hur skönt det var att komma innanför dörren - Ta av mig skorna, ta en lång dusch och sedan slockna i sängen på två röda. Direkt när jag vaknade så cyklade jag iväg i solskenet och handlade, och nu har jag precis fått i mig lite efterlängtad frukost. Resten av denna måndagen: Plugg, plugg, plugg, plugg och lite mer plugg.

 

Time for Monday Breaky! Hope you'll have a great day!

 

Likes

Comments

 

 

 

 

 

 

Vilken ovanligt fin söndag det har varit. Med hungriga magar startade vi dagen med en brakfrukost på Urban Deli på Söder. Den höll oss mätta väldigt många timmar. Och dit vill jag verkligen snart igen. Sedan drog vi oss in mot Drottninggatan och strosade omkring tills vi slog oss ner vid Kungshallen och åt lunch i solen. Trots att det var en väldigt kort vistelse i Stockholm så är jag nu fylld av ny, positiv energi. Tack tjejen, du rockar! Nu ska jag luta mig tillbaks här på bussen och sova en stund.

 

Love Sundays. Especially this one. Thank you, girl!

 

Likes

Comments

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här bor vi just nu. Jag vet att många av er har frågat angående lägenheten, så vi kör så här:

 

Varför flyttade ni från er gamla?

- För att vi ville komma närmare in till stan helt enkelt. Vi hade relativt nära då också, men jag behövde ta bussen varje gång jag skulle till skolan, gymmet eller så enkelt som att bara handla mjölk. Så efter mycket letande kunde vi äntligen säga upp kontraktet på den gamla, och jag saknar faktiskt inte den ett dugg.

 

Hur fick ni tag på denna?

- Puh, det har inte varit lätt. Har i princip letat efter ny lägenhet varje dag, sedan april. Överallt. Kontakter, kompisar, blocket, kalmarhem och andra fastighetsbyråer, men eftersom Kalmar är en relativt stor studentstad så är det väldigt svårt att få boende. Och bara tre veckor innan skolan skulle börja igen så hade vi fortfarande ingen aning om vi skulle bo kvar i den gamla, om vi ens hade möjlighet till det, eller vart vi annars skulle bo. Men, då hände ett mirakel. Min kompis Malin skulle flytta tillbaks till Göteborg i ett år för att plugga där, och frågade om vi var intresserade av att bo i hennes under tiden. Och SJÄLVKLART. Hon skickade ner nycklarna och kontraktet, vi skrev på och skickade upp det igen, sedan var det bara att förbereda flytten. Från att vi sade upp den gamla tills att vi hade flyttat in i den nya gick det bara knappt en vecka.

 

Trivs ni bra i er nya?

- JA, verkligen. Är så evigt tacksam att det löste sig, även om vi måste leta nytt om ett år igen. Vi bor så nära till allt nu, om man jämför med tidigare. Jag kan gå och handla när jag vill, jag kan gå och träna spontant på kvällen eller gå till stan för ett ärende om jag känner för det. Och ja, vår lägenhet är en studentlägenhet. Vi är två stycken som bor på 30 kvadrat, den har lite skavanker, en ugn i storlek med en micro, kokvrå och plastgolv, men för att det är en studentlägenhet så älskar jag den. Det gäller att göra det bästa av situationen. Och det här blev bättre än vad jag någonsin kunde anat i mitten av augusti.

 

Likes

Comments

 

 

 

  

I skrivande stund så sitter jag hemma hos Tuva på Odenplan, dricker kokos-té och äter choklad. Har haft en himla mysig eftermiddag och kväll sedan jag kom till fram till Stockholm. Efter att jag hade burit omkring på mina tunga väskor genom vad som kändes halva Stockholm så svängde vi förbi Juiceverket för en liten catch-up-dejt. I kväll har vi köpt med oss mat hem från Vigårda och bara slappat i soffan. Tror vi båda snart kommer somna på soffan.. Och vakna pigga och hungriga på en ny dag i morgon bitti.

 

Eating take-away food, drinking tea and catching up with dear Tuva.

 

Likes

Comments

 

 

 

 

 

 

Igår efter frukosten så spenderade jag hela förmiddagen på Kullzénska Konditori med Nathalie, Felicia och väldigt många koppar kaffe. En mysig fredag. 

Likes

Comments

 

Nu är jag snart framme i Stockholm. Ska möta upp bästa Tuva efter hennes jobb för en långlunch och ett varv på stan, och sedan ska jag svira om och bege mig mot Norrmalmstorg och Salong Bangs för ett event med Tresemmé och de andra bloggarna på Devote. Ska bli riktigt roligt. Titta in lite senare så får ni se en mysig fika från igår, annars så hörs vi senare i kväll när jag är hemma Tuva. Kram kram, så länge.

 

Saturday inspiration.

 

Likes

Comments

 

 

 

 

Godmorgon hörrni! Så här mysig frukost bjöd Felicia på häromdagen innan vi satt igång med en inlämningsuppgift. Fick energi till max av allt gott som stod på bordet. Det här är lyx i vardagen för mig. Men den här morgonen ser dock lite annorlunda ut: Sitter just nu på bussen på väg mot Stockholm. Äter lite nötter. Dricker alldeles för varmt kaffe ur en pappersmugg. Lyssnar på det HÄR och tittar ut mot de småländska skogarna. Ska gå igenom blogglistan, och sedan måste jag ta upp kurslitteraturen..

 

A cozy breakfast a few days ago.

 

Likes

Comments

 

 

Jag vet att många av er har frågat efter fler bilder på lilla lägenheten, och det kommer i helgen, så håll utkik! Har precis packat klart väskan och förberett morgondagen, och just nu sitter jag och dricker lite vin över skype med fina Andrea som befinner sig tjugo mil iväg. Både hon och jag är ensamma idag, så vi har gjort varandra sällskap sedan klockan fem. Vi har städat tillsammans, lagat mat och ätit tillsammans, diskat och gått på toa med varandra genom skärmarna. Hon har gjort min fredagskväll bättre än vad jag någonsin kunde anat. Vad gör ni i kväll? Fredagskram till er!

 

Details from our small apartment. More pictures to come soon! x 

 

Likes

Comments