Header

[yframe url='http://www.youtube.com/watch?v=hRgX9FlKKb8']

 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Publicerad 11 november 2013 av Kajsasven i Outfits & News04102012DSC_6583-Kajsasvensson_Fotor_Collage 17102013DSC_2762-Kajsasvensson-2_Fotor_Collage

 

Likes

Comments

Vad är det du läser för något?
Det är en mediautbildning på Linnéuniversitetet i Kalmar. Programmet heter "Media Management"

Vad kan man jobba med i framtiden?
Några exempel är Informationschef, projektledare, PR-konsult, medierådgivare, redaktör, mediemäklare, marknadsanalytiker, marknadsförare och webbutvecklare.

Vad är det du vill bli?
Moderedaktör är väl egentligen det jag allra helst vill. Men eftersom jag är intresserad av media och marknadsföring generellt så lockar även de andra yrkena. Men ett jobb kombinerat med foto och mode är drömmen.

06112013DSC_3973-Kajsasvensson

Är det mycket plugg och är kurserna roliga?
Vi går inte så många dagar i skolan. Kanske två timmar om dagen, två dagar i veckan. Men däremot har vi desto mer hemma. Till skillnad från gymnasiet då man börjar åtta och kommer hem vid fyra så har man i stället fem böcker liggandes i en hög som ska läsas ut på ett par veckor. Sedan blir det antingen salstenta eller hemtenta på det. Har bara haft två kurser än så länge. Den första var mindre rolig - Då handlade det mycket om akademiskt skrivande, kommunikationsmodeller och vetenskapsteorier. Nu däremot börjar det bli mer intressant, och föreläsningarna handlar desto mer om vart medievärlden är på väg och om hur de sociala medierna förändrar världen.

Hur skiljer sig utbildningen från de klassiska ?Media- kommunikationsvetenskap programmen??
Egentligen tror jag inte att det är någon stor skillnad. Vi har alla föreläsningar tillsammans med de andra media-programmen. Skillnaden tror jag är andra året, då vi kanske läser lite olika kurser. Men i helhet är de nog ganska lika.

06112013DSC_3971-Kajsasvensson

Varför du valde att plugga det du valde?
Jag gick samhälle/media på gymnasiet, och trivdes med det. Tycker att det är ett intressant ämne, som växer varje dag. Vi är aldrig utan media; Från det att vi slår upp ögonen på morgonen, till att vi senare stänger dem igen på kvällen. Vi vaknar av ett alarm på mobiltelefonen, eller en senare generation kanske föredrar att vakna till att radion startar. Vi går trötta ut i köket, inte riktigt levande än förrän vi har fått första koppen kaffe. Medan vi startar kaffebryggaren letar ögonen förbryllat efter fjärrkontrollen så att vi kan starta nyhetsmorgon på TV4. När du äntligen satt dig i soffan igen så kan du luta dig tillbaka, svepa tummen över Instagram för att uppdatera flödet som du missat under natten. På jobbet, i skolan, ja till och med på dagis nuförtiden så utsätts vi för media; i tidningar, ljud, skrift och bild. Vi kan inte på något sett undgå det. Vi vet längre inte hur det är att leva utan det.

06112013DSC_3967-Kajsasvensson

Hur är Kalmar som studentstad? Är det något studentliv i Kalmar?
Studentlivet är väl inte lika stort som i Lund och Växjö, men absolut är det en studentstad. Något Campus har vi dock inte. Men staden är väldigt studentvänlig, med klubbar, studentfik, stadsbibliotek, uteställen och kårkvällar. Jag tycker att Kalmar är en lagom stor stad. Mysig hamnstad med kullerstenar och gamla byggnader, som en större version av Sölvesborg - Där jag är ifrån.

Hur det gick till när du och din pojkvän flyttade till Kalmar?
Det gick väldigt snabbt allting. Från en början hade jag inte alls planer på att plugga. Var skoltrött och ville inget annat än att lämna gråa Sverige. Men Pontus hade tagit studenten två år tidigare och var redo för att påbörja en utbildning igen. Han letade utbildningar, framför allt på Linnéuniversitetet i Växjö. Och med tiden så insåg jag att jag inte var så där skoltrött, och tänkte att jag lika gärna kunde köra på, när jag ändå hade pluggtekniken och var inne i skollivet. Så jag började bläddra bland mediautbildningar, eftersom jag kände att det var exakt det jag ville. Växjö hade dock inte de utbildningarna jag ville gå, de fanns bara i Kalmar. Men den utbildning Pontus ville gå fanns ju i Kalmar med. Och desto sugnare blev jag på att börja studera. Så jag sökte in, hade inga förhoppningar alls. Och fyra veckor innan det var dags för skolstart så fick vi båda besked att vi kommit in. Så vi började leta boende, något som nästan var omöjligt. Studentlägenheterna var ju paxade sedan långt tillbaka, men jag hittade en nyrenoverad tvåa på blocket som vi hyr. Så allting gick väldigt fort. Hade dessutom aldrig varit i Kalmar tidigare. Så jag överraskade Pontus med en weekend dit i somras bara för att kolla in staden. Andra gången vi var där så var vi på visning till en lägenhet. Och tredje gången vi var där så hade vi flyttlasset med oss. Det är två timmar hemifrån till Kalmar. Så ungefär varje helg åker vi båda hem igen för att jobba, träffa saknade vännerna och kära familjen. Allting går väldigt bra. Vardagslivet blir extra kul, och allting är ju så nytt. Ett kombinerat sambo- och hemmaliv är ju fantastiskt!

06112013DSC_3968-Kajsasvensson

Obs - I fredags gick de dock ut med att just Media Management, och fyra andra mediaprogram på Linnéuniversitet ska läggas ner. Så nästa år kommer man inte kunna komma söka min utbildning. Men däremot ska de starta ännu bättre mediautbildningar att satsa på! Så ni som är intresserade av mediautbildningar på Linné; Håll ögonen öppna!

 

Likes

Comments

Thursday Morning
Gårdagen: Först en blodig oxfilé på het järnpanna, där efter en latte på Gerdas kaffehandel och sedan var det dags för två timmars magi. Jag kan inte med ord beskriva hur det var, så jag ska inte ens försöka. Men hon sjöng alla rakt in i hjärtat och jag hade konstant gåshud i två timmar. Tack för bästa kvällen fina Pontus.

En kopp kaffe behövdes för att jag skulle vakna till liv i dag. Hur mycket serie och bildredigering på datorn än lockar så måste jag ta tag i denna morgonens Att-Göra-Lista: Tentaläsning, snabbstädning och packning. Ska hem i eftermiddag!!!

25092013DSC_1078-Kajsasvensson24092013DSC_0968-KajsasvenssonDrinking coffee in bed. But soon I have to start with today's to-do-list: Studying and packing - I'm going home this afternoon!

 

Likes

Comments

02112013DSC_3771-Kajsasvensson02112013DSC_3768-KajsasvenssonWednesday Night
Kvällen är här! Och för att bryta kaffe- och pluggtrenden så tar jag ett extra parfymsprut, klär mig i en svart klänning, gör lite lätta lockar och tar på några extra ringar på fingrarna. En dejt med kärleken väntar. Först middag på Larmtorget, och där efter är det äntligen dags för Melissa Horns spelning. Bästa födelsedagspresenten, helt klart.

Tonight Pontus and I first are going out for dinner together, and then listen to my favourite singer. Can't wait!

 

Likes

Comments

06112013DSC_4000-KajsasvenssonIN MY BAG TODAY
Wallet from Tiger of Sweden / Sunglasses from Pieces / Apple from grandpa's garden / Note Book from Åhléns / My new favourite necklace in silver from HERE / Grey and Burgundy Nailpolish from Pieces / Perfume from D&G / Postits from TGR / Gift from Spingtime, Stockholm. Vaseline, Healty Hands and stronger nails Lotion.

 

Likes

Comments

God morgon! Till frukosten och téet i dag sjunger Melissa Horn ovanligt högt och bra ur högtalarna, och jag sjunger med i varje vers. Den sjätte november är äntligen här, vilket betyder: I dag ska jag se henne live!! Men innan dess: Ärenden på stan.
06112013DSC_3930-Kajsasvensson06112013DSC_3943-Kajsasvensson 06112013DSC_3931-Kajsasvensson/ Drinking a cup of tea and soon I'm going to town!

 

Likes

Comments

Tisdag Morgon. Precis fått frukost i mig och ska snart göra mig redo för ett par timmar i skolan. Har hemtenta på fredag, så det är en förberedande föreläsning i någon timme idag. Sedan är det bara att läsa, läsa, läsa resten av veckan. Har ungefär 1000 sidor på svenska, och 500 sidor på engelska kvar att ta mig i genom. Känns.. Så där. Aldrig har jag längtat så mycket efter fredag kväll. Men dagens plustecken: Två paket från posten ska komma, en dag kvar till Melissa Horn och mysmiddag väntar. 03112013DSC_3787-Kajsasvensson03112013DSC_3784-Kajsasvensson/ Tuesday Morning. Just had some breakfast and will soon make me ready for school. Has exam on Friday, so I really have to study the rest of this weekend. But today's plus: I'll get two packages from the post office, workout and dinner with my love.

 

Likes

Comments