Header

Gårdagens alla hjärtans dag var fantastisk! Med Dig är allt fantastiskt ❤

"The best love is the kind that awakens the soul; that makes us reach for more, that plants the fire in our hearts and brings peace to our minds."

That’s You and Me baby! I Love You!
With you it's Valentine's Day everyday

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Provbakade Risentas fröbröd ikväll. Ett bröd fritt från vanligt mjöl, rikt på fibrer och protein. Innehåller havregryn, linfrön, pumpakärnor, solroskärnor, psylliumhusk, boveteflingor och dinkelpuffar. Man blandar bara frömixen med vatten, honung, olja och lite salt. Jag valde kokosolja och bytte ut honungen mot en mindre mängd agavesirap. Jag föredrar att baka mina bröd från grunden men detta är ett perfekt alternativ för de tillfällen då tiden är knapp. Enkelt och väldigt gott! Köpte mitt bröd billigt på matsmart. In och kolla denna sida och fynda om ni inte redan gjort det 😉 


Trevlig tisdagskväll 😘
With Love, K

Likes

Comments

Äntligen har jag lite energi i kroppen igen och kunde avnjuta en promenad ikväll. Något högre tempo än i fredags vilket kändes skönt. Yes! Energi ger energi!

Till kvällssnacks provade jag äpplen stekta i lite kokosolja med kanel och pumpakärnor. Mums 😍

En bättre måndag! Motivationen och inspirationen är på topp. Ny vecka - Redo att leverera och utvecklas! Häng med! 👊

With Love, K

"Your mind is a powerful thing.

When you fill it with positive thoughts, positive things will happen"Likes

Comments

Efter 2 veckors sjukdom längtar jag mer än någonsin tillbaka till träningen! Jag är sämst på att vara sjuk. Gick tillbaka till jobbet lite för snabbt, blev sämre och var tvungen att vara hemma igen. Suck! Men det är väl kroppens sätt att säga ifrån. Det är viktigt att låta kroppen vila när den inte mår bra och att lyssna på sin kropp. Måste bli bättre på det! Jag vill alltid vara den starka som alltid är pigg och glad, som krigar sig igenom tuffa stunder. Men ibland måste man inse sig besegrad och våga visa sig svag. Det är mänskligt! Men jag tycker det är svårt och tufft.

Idag kunde jag äntligen ta mig en kort, lugn promenad, och den var superskön. Nu är jag på väg tillbaka 💪 Nu gäller det att ha tålamod och öka träningen successivt, kravlös träning. Nu ska jag bara hitta tillbaka till rutinerna, glädjen och känslan i träningen med mer fokus på kosten för att nå mitt närmsta mål! 9:e mars åker vi till Thailand. Då ska jag ha en bra känsla i kroppen!!! Nu kör vi 😍

Fredagskänslan är inte riktigt densamma när man varit borta från jobbet halva veckan och bara legat hemma. Men med en ljuvlig supersmoothie serverad i en av mina champagneskålar närmar jag mig känslan 😍 Boostade immunförsvaret lite extra med vitaminer från kiwi och mango till. Ääääälskar mango 💛

I smoothien hade jag:

  • 1 banan
  • 1 skopa one whey strawberry milkshake från Fitnessguru
  • Mandelmjölk osötad
  • Frusna jordgubbar
  • Färsk ingefära
  • Chiafrön
  • Vatten


Nu drar jag och min älskade Nils till hans familj i Linköping över helgen. Det ska bli skönt att komma ifrån lägenheten för ett slag efter dessa sjukdagar i soffan och kicka igång kroppen lite försiktigt igen.

Ha en underbar helg allesammans! Ta hand om er och njut av livet! 😘

With Love, K

Likes

Comments

Balans ⚖️ Varför är det så svårt att finna balans i allt vi gör, träning, kost, sömn, arbete? Det är lätt att vara hälsosam och driftig utåt sett i dagens mediala samhälle. Perfekta bilder tagna från våra bästa stunder. Finns inte dessa stunder så skapar vi dem genom bilderna. Men däremellan då?! Då är det inte alltid så lätt! Eller hur?! Var kommer balansen in där?

Alla har vi stunder då vi känner oss vilsna, omotiverade, ohälsosamma eller någon annan negativ känsla. Man ska vara hälsosam och nyttig, man ska vara vältränad och fit, man ska följa de senaste skönhets- och modetrenderna, man ska göra karriär och tjäna pengar, man ska ha ett fint hem med den senaste inredningen, man ska vara driven och social, man ska vara världsvan, man ska vara en bra partner/mamma/familjemedlem, man ska sova sina 8 timmar. Det kanske inte är så konstigt att det känns svårt att finna balans i allt detta.

Allt eller inget, för mycket eller för lite, omotiverad eller för höga krav! Krav inifrån och krav utifrån! Jag tror att alla krav skapar obalans. Vi måste sänka kraven och komma ihåg att ställa oss frågan; För vem gör vi detta? Svaret ska såklart vara; Mig själv! Välmående kommer inifrån som man så fint säger. Men det är sant! Vägen till välmående är balans. Vi kan inte vara allt men vi är tillräckliga och vi kan vara tillfreds oss själva! Skapa inre balans som ger hållbar hälsa. Jag tror vi måste börja tänka mer hållbart. Det ska fungera en längre tid oavsett vart vi befinner oss i livet.

Balans handlar ju om så mycket mer och ordet betyder olika för olika personer. Balans måste ju också vara att acceptera att vi inte alltid kan ha balans i livet. Obalanserade stunder möter vi alla, så är livet! Balans kan också vara att acceptera det vi inte kan påverka just nu, såsom sjukdom, arbetstider, eller annat, utan skapa en balans kring detta istället.

Jag är periodvis mycket av det jag reflekterat över ovan. Jag är allt eller inget, jag ställer höga krav på mig själv, jag har ett osunt förhållningssätt till mat, jag tränar oftast för utseendet och glömmer bort glädjen. Kravfyllt! Jag älskar ju att träna, träna mot mina mål, pressa mig själv, känna mig stark. Jag älskar ju också att laga mat, hälsosam mat och att känna mig pigg och stark av bra mat. Jag längtar tills jag finner en balans i detta. Mer glädje och mindre krav. Först då kan jag börja dela med mig, inspirera och vägleda andra att finna sin balans. Det är min dröm!

Min stora kärlek till sambo och min familj får mig alltid att må bra oavsett vart jag befinner mig. Kärlek till er!

Från och med idag lovar jag mig själv att hitta balansen för en hållbar hälsa! Är du med mig? 💗

With Love, K

Likes

Comments

Bilden är från Grekland i somras. En fantastisk resa!

Hej kära du!

Kajsa Strömgren heter jag. 26-år, uppvuxen i Karlshamn där jag för nuvarande också bor med min underbara sambo Nils. Flytt till någon större stad planeras inom kort. Jag har en bakgrund som simmare på SM-nivå, la simningen på hyllan och bosatte mig i Oslo för ett par månader innan jag kom in på fysioterapiutbildningen (sjukgymnastutbildning) i Lund där jag studerade i 3 år. Har sedan dess arbetat som fysioterapeut på sjukhuset här i Karlshamn. Arbetar med strokerehabilitering. Älskar att arbeta med och hjälpa människor. Väldigt givande arbete men också tungt både fysiskt och psykiskt emellanåt. Jag har senaste året känt mer och mer att det egentligen är mot friskvården jag vill. Arbeta mer med hälsa i form av kost och träning. Jag älskar träning i olika former och effekten av den, jag älskar att skämma bort min kropp med hälsosam mat, känslan av styrka och energi. Jag älskar att lära mig nya saker inom dessa områden och utvecklas för att nå högre!

Trodde aldrig jag skulle sitta här. Jag har aldrig haft tanken på att blogga. Det har inte känts som min grej helt enkelt. Jag har alltid haft ganska hög integritet och tänker lite för mycket på vad andra tycker och tänker om mig. Sociala medier har på senare tiden tagit en större del i vår vardag och det har blivit mer naturligt för mig att dela med mig av min vardag. Jag försöker lära mig att inte bry mig för mycket om vad andra tänker om mig, en del av min personliga utveckling. Att dela med mig av mina tankar och erfarenheter här på bloggen kommer utveckla mig mot mina mål. Jag älskar att inspirera och motivera andra. Att dela med mig av den kunskap, de erfarenheter som jag erhållit genom utbildningar och jobb senaste åren och inte minst mina personliga erfarenheter, min personliga utveckling. Vi kan lära mycket av varandra! Mitt mål är att kunna jobba helt och hållet med hållbar hälsa, livsstil, välmående, balans och att kunna vägleda, inspirera och motivera andra till detta. Jag har min fysioterapiutbildning som grund. Planen är nu att utvecklas genom flera kurser/utbildningar inom dessa områden och jobba med mig själv för att finna mitt välmående, min inre balans för en hållbar hälsa. Vi kan inte hjälpa anda förrän vi finner oss själva!

Följ min resa här och inspireras!

With Love, K

Likes

Comments