Header

Söndag! Söndag! Vart tog du vägen? (Noter: Jag är alltid två dagar efter med detta inlägg, men det är snart helg igen).

Vaknade strax innan kl.9, men halvsov resten av dagen typ eller det känns som det.

Gjorde lite frukost till min mamma.

Seriöst jag tog det super lugnt denna dag, bloggade lite och tog bilder. åkte tillbaka hem för en första- (på detta jobbet) men också ny jobbvecka.

Likes

Comments

Jag hamnade på lördagen hos min faster, det var en sån där sen julafton.
Eller snarare vi åt kalkon som vi brukade göra den 25 december, som ett sätt att fira julafton med andra halvan av släkten. Det brukar vara så att när julafton inte var hemma hos oss, så blev det inbokat kalkon med supergod sås på juldagen hemma hos min faster. Hon lagar så sjukt god mat, själv har jag fått en liten släng av den genen men jag är inte i närheten av att vara så duktig som min faster.

Inget annat händelserikt denna dag förutom att jag på förmiddagen bloggade och sedan slappade och tog det lugnt.

Likes

Comments

Jag vill inte vara skyldig dig pengar!

Jag hatar när jag känner mig skyldig någon pengar! Själv så bjuder jag gärna mina vänner, men när dem känner som jag att de måste ge tillbaka lite för att jag betalade en lite present, då blir det inte jättelätt för mig och det blir lite som en ond cirkel. Det är dock inte fel att bjuda ibland och även få tillbaka en annan gång. Det är bara jobbigt på något sätt, för jag känner mig skyldig någon.

Samtidigt kontrollerar jag mina pengar stenhårt! 

Jag kan få i uppgift att gå och handla mat hem, i sådana fall tänker jag "om ni vill att jag ska handla mat så ska jag få betalt för den maten jag köper även den jag själv ska äta", och är därmed noga med att ge mina föräldrar kvittot för den maten jag köpt och få tillbaka pengarna.

Det betyder inte att jag är snål!

Ett annat senario är när jag själv handlar mat mestadels till mig, men köper kanske nybakat bröd till familjen, då är jag inte lika krävande på pengar. Då ser jag det mer som att detta är ett sätt att ge lite tillbaka, för i min familj kan vi köpa lite till varandra. Det blir en ge och ta situation.

Likes

Comments

Hitta det positiva i allt!
Måndagar är en fin dag, en dag du kan påverka lite till det bättre. Vill du att denna veckan ska bli bättre än förra, gör något bra av måndagen då. Om du känner för det, dra till gymmet eller ta en fika med vännerna. Hitta på något som du tror du får energi av, gör det lilla extra. Eller om du strävar mot ett mål, vad är nästa steg för att ta sig dit och gör det.

Likes

Comments

Denna dagen började tidigt var på jobbet redan kl. 05:15 för att börja göra iordning. Det var jag och en till som jobbade och vi hade fullt upp rätt länge, jag som ny gjorde att det tog något längre tid också att beta av kön som bildades. Jag skulle ju sälja bröd och annat gott, men stötte på lite problem, då jag inte är helt inne i rutiner och vet till hundra procent hur allt ska gå till. Det är iallafall roligt att jobba där.

Väl hemma igen sådär vid fyra på eftermiddagen så känner jag mig trött efter en arbetsdag, vilar en stund och en stund senare åker jag till mitt sommarhus.

Åt en väldigt sen middag, som var pulled pork i tacoskal, sen blev det inte mer än det.

Sommarnästet!

Likes

Comments

Det är jag som driver bloggen som tagit bilderna om det inte innehåller annons länkar, eller om inget annat nämns.