Har varit 4 intensiva dagar med mycket (väldigt väldigt mycket) teori, timmar med övningar i poolen, totalt 4 timmars dyk på 4 olika platser i havet runt Gili Air och massvis med bärandes med tung utrustning, men värt var det! Vi har haft en väldigt bra lärare som förklarade allt väldigt noga och fick oss att förstå vad det var vi höll på med under vattnet och som även gjorde att vi klarade alla dyk utan att få panik en enda gång! Så efter mycket om och men så har vi nu Open Water Certification som gör att vi får bege oss ut lite vart som runt i världen och göra dyk på ett djup ner till hela 18 meter! Det här var en riktigt härlig upplevelse och man kunde ju inte heller klaga när vattentemperaturen låg på 31 grader!

Vi har sett runt 10-15 stora sköldpaddor under våra dyk och sen har det varit allt från nemofiskar till trigger-fishes som vi även lyckades bli attackerade av.. En sak jag inte visste om tidigare är att man inte kan uppfatta färger lika lätt ju längre ner man kommer, plötsligt så är de flesta sakerna på ett 18 meters djup åt de gröna/blåa hållet!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag påbörjade jag och Cornelia vårt dykcertifikat för Open Water. Idag varade kursen i hela 10 timmar varpå mycket bestod av teori och ett tag i poolen för att sen avsluta 1 timme i havet på 11.5 meters djup. Platsen vi dök på heter Turtle City och det simmade omkring massvis med sköldpaddor stora som små. Det var så vackert och det kändes verkligen som att man var i ett akvarium med alla färgglada fiskar runt en! Kursen pågår i 3-4 dagar och efter det så har vi ett certifikat på att vi får dyka på ett djup ner till 18 meter!

Likes

Comments

Bananbikinin är på och ännu en dag har vi hyrt cyklar för att upptäcka de finare stränderna här på ön! Ön kryllar även av massa katter och har nu tagit reda på att deras svansar inte alls har blivit avklippta utan de är bara födda med små minisvansar! Vilket fall som så är det riktigt söta och jag som är en katt-människa deluxe matar varenda katt jag ser.. Nu är vi snart påväg mot nästa ö som är Gili Air, planen här är att även försöka ta dyk-certifikat!

Likes

Comments

Håller fast vid att solned/upp-gångar är det finaste som finns att kolla på! Att se hur solen kan få allt att färgas i en orange färg som är helt fängslande att kolla på. Solnedgången här på Gili är inte heller något man lätt skojar bort!

Likes

Comments

Gili Trawangan är som sagt 1 av de 3 Gili-öarna som tillhör den större ön Lombok här i Indonesien. Mina förväntningar för ön var väldigt låga då jag hört att detta ska vara den sämsta ön då det är väldigt turistigt och skitigt överallt. Jag blev dock positivt överraskad här, klart att det är väldigt "turistigt" precis där alla hotell ligger och där hamnen är! Men tar man sig bara lite längre bort från det här så befinner man sig i paradiset! Vi valde att hyra en varsin cykel för att utforska delar av ön och hitta en mysig strand att lägga oss på, det gjorde vi med och vattnet var så turkost och stranden så fin. Kan bara tänka mig hur drömmiga de andra öarna kommer att vara om det här är så fint! Vill bara hyra ett snorkel-set nu och utforska allt under vattnet också!

Nasi (fried rice) är min favvorätt i detta landet, en rätt som jag äter ungefär 7 dagar i veckan här! Brukar oftast ingå 1 stekt ägg och prawn-crackers men idag fick man istället friterade grönsaker till!

Likes

Comments

Vår nästa destination är Gili-öarna och vi börjar på första ön som är mer känd för fest och bakishäng än stillsamhet. Bilderna är ifrån hamnen Padang Bai där vi just nu väntar på att bli upphämtade.

Likes

Comments

Om ni någonsin befinner er på Bali så är det här något ni måste skriva upp på er "to-do list"! Det var verkligen helt magiskt! Man börjar med att gunga "sakta" och då behöver man bara en tunn sele så att den ej ska synas med så mycket på bilderna, sedan när man vill få en mer extrem upplevelse så fick man sätta på sig en sele över halva kroppen, det var så roligt att bara kastas ut med gungan och dingla med fötterna fritt! Bilderna gör knappt utsikten rättvisa ens, så pass förtrollande var det!

Priset ligger på 260 tusen rupier vilket motsvarar cirka 175 kronor, vilket kanske kan låta lite saftigt för att "bara" gunga. Men tro mig, jag skulle lätt kunna betala trippla för det här! Plus får man 20-30 min på gungan så det är inte bara att gunga en gång och sen hoppa av!

"Bali swing" heter företaget som har hand om gungorna, så detta är mitt bästa Bali tips än så länge!

Likes

Comments

Började dagen med att åka till en känd djungelgunga här på Bali vilket var helt fantastiskt! Håller på att föra över och fixa med bilderna som blev så otroligt fina då bakgrunden verkligen är breathtaking!! Vi avslutade däremot dagen på Blue Lagoon som är en strand ungefär 1.5 timme från Ubud, turkost vatten och en fin strand alltså med andra ord en riktigt bra dag!

Likes

Comments

Efter ett besök på caféet som tillverkar världens dyraste kaffe, kallas även bajskaffe då det är kattliknande djur som äter kaffebönorna för att sedan bajsa ut dem och efter det så rengöra och rostas bönerna! Fick även pröva en massa olika te och kaffe smaksatt med bland annat vanilj och kokos! En liten påse på cirka 100 gram kostade 400 kronor, men man betalade 35 kronor för en kopp på caféet för att smaka! Caféet var även väldigt mysigt då det låg mitt i djungeln!

En bild på det kattliknande djuret! I ansiktet så påminner det mer om en mink än en katt dock!

Likes

Comments

Avslutade hela vår utflyktsdag med ett besök på ett tempel där det sägs att vattnet ska rena en och även läka hudsjukdomar. Älskar att kolla på alla statyer här då de är så himla bra gjorda! Här fick vi även låna saronger att knyta runt midjan så vi kunde dölja våra ben inne i templet!

Likes

Comments