View tracker

Under dagens roadtrip så stannade vi till vid vägkanten för vi fick syn på massa kängurus, så nu kan vi bocka av det på listan också!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Lång historia kort så träffade vi ett trevligt äldre par på stranden som erbjöd oss att få bo hos dem några nätter och vi var inte sena med att tacka ja. Så idag har de visat oss runt i Noosa och så har vi blivit bjudna på en god middag.

Gjorde även ett försök till att gå en kvällspromenad när solen gått ner, men här har de inte riktigt förstått innebörden med gatulysen så efter att ha gått vilse en bra stund så hittade jag tillslut vägen tillbaka med endast min ficklampa som lös upp gatorna..

En fin vild pelikan som vi fick se under vår rundvandring i Noosa.

Likes

Comments

View tracker

Imorse tog vi bussen till den efterlängtade Eumundi-marknaden, det var väldigt mysigt att bara gå runt bland alla små stånd, men efter 3 timmar var värmen outhärdlig så vi tog bussen tillbaka och spenderade resten av dagen på stranden.

Likes

Comments

Igår åt vi ute på en mysig resturang som hette Betty's Burges och det var så sjukt gott! Under kvällen drog även ett oväder in över Noosa så vi satt och åt våra hamburgare till ljudet av regn och kollade på en himmel som lystes upp av blixtrar.

Likes

Comments

Idag gick vi en liten längre runda för att komma till stranden Dog Beach, en strand som levde upp till sitt namn då det sprang hundar överallt med sina ägare. Idag firade vi även vår första månad i Australien, som vi trivs här!

Likes

Comments

Efter ett fullspäckat schema med olika platser att besöka under bestämda tider så tyckte vi att vi var värda en semester från semestern, så vi har nu bokat in en hel vecka i Noosa för att bara tillbringa hela dagarna på de fina stränderna här runt omkring. Så skönt att bara dra på sig en bikini, packa ner högtalare,handduk och en lätt lunch och sen bege sig mot stranden/klipporna och inte göra något annat än att sola och bada

Likes

Comments

Vi behövde en omväxling från nudlarna och pastan vi levt på flera dagar i sträck, så till middag ikväll så lyxade vi till det rejält med tacos. En riktigt god omväxling var det!

Likes

Comments

En av utflykterna vi gjorde på ön gick till Eli Creek som är en liten kanal som man går upp till början av och hoppar sedan i med en gummimadrass eller liknande, och sen flyter man bara med i strömmarna ner för hela kanalen.

Innan vi drog tillbaka till campingen så hann vi även med att bada i havet bland massa klippor, blev dock ett kort dopp då det fanns maneter runt oss och precis som med allt annat här i detta land så kan man dö av det..

Likes

Comments

Nu är vi tillbaka i Rainbow Beach efter att ha spenderat 3 dagar på Fraser Island. Vi åkte runt ön i Jeepar och vägarna här består av endast sand, vilket ledde till väldigt roliga och guppiga åkturer. Vi tältade sen i ett campområden med elstängsel runt, för att hålla Dingos borta. Dingos är en hundliknande varelse som påminner mer om vargar till sitt beteende, med andra ord kan den bli riktigt aggressiv. Men som tur väl var så klarade vi oss alla undan från dingosarna! Vi har haft 3 riktigt bra dagar!

Likes

Comments

Vi har nu lämnat Airlie Beach och sitter nu på bussen som ska ta oss till Rainbow Beach, en bussresa som ligger på cirka 16 härliga timmar...

Igår var planen att vi skulle ha skydivat men det blev inställt pga för kraftiga vindar, så istället fick jag och elin flytta fram det till idag och det var det häftigaste jag någonsin upplevt, skräcken att kasta sig ur ett flygplan på 4200 meter och sedan ha ett drop på 1 minut innan fallskärmens släpps ut och man bara seglar runt i luften. Vi la till ett bild och videopaket för en halv förmögenhet som vi verkligen inte ångrar, för vi har nog inte skrattat så mycket på länge som när vi såg våra miner tillsammans med de fula skyddsglasögonen och våra ihoptryckta ansikten. Cirka 160 bilder och 1 video som inte kommer att visas för allmänheten på ett bra tag, men bjuder på 2 bilder som bevis för att vi överlevt dagen.

Likes

Comments