Sist jag besökte denna paradis-ö var för snart 11 månader sedan med tre av mina närmsta kompisar hemifrån, denna gången var det med mina kära jobbkompisar från bananfarmen. Sist jag var här så fick vi inte heller hyra de söta barbie-bilarna på bilden ovan då det krävdes att man var minst 21 år vilket ingen av oss var. Men nu har man bockat av det från listan också! Förutom att bara cruisa runt i våra rosa bilar så åkte vi och kollade på söta koalor i det vilda och besökte fina stränder. Ännu en riktigt bra helg i Australien!

Så om man någonsin befinner sig på Magnetic Island så är det här mina tips om vad man kan hitta på:

• Hyra bil, ön är inte stor men den är för stor för att vandra runt till alla ställen. Så mitt bästa tips är att hyra en bil! Finns biluthyrare som hyr ut till 18+ men då är det en vanlig bil och ingen barbie-bil. Ön i sig är väldigt lätt att köra på då det i princip bara finns en väg som tar en överallt, så man behöver ej oroa sig för att man ska köra helt galet när det är vänstertrafik!

• Mata öns vilda Rock-Wallabies, ser ut som små minikängurus, de är supersöta och inte rädda alls för människor! Så köp med er antingen morötter, selleri eller något annat ätbart och åk till Arcaida (Geoffrey Bay).

• Vandra "Forts Walk" och se vilda koalor längs vägen! En promenadstig på cirka 1 timme som tar en till ett fort på slutet med en fantastisk utsikt. Håll utkik när ni går och fråga även människor längs vägen om de sett några koalor då chansen att se några är väldigt stor! Jag hade turen att se en liten koalabebis som var så otroligt söt! Glöm inte solkräm och vatten för när solen lyser på så är det väldigt svettigt kan jag lova!

• Åk till någon av öns alla fina stränder!! Min favoritstrand är Radical Bay, men tänk på att ifall man ska köra hit så krävs det att man har en 4x4 bil dvs barbiebilen funkar inte att köra hit då vägen är väldigt guppig och stenig! Förutom Radical Bay så är även Florence Bay, Arthur Bay och Horseshoe Bay fina stränder!

• Hyr ett snorklingset och snorkla i Barriärrevet. Finns två utsatta snorkelleder på ön, en vid Nelly Bay och en vid Geoffrey Bay. Bor man på Base så ingår gratis snorkelset ibland beroende på vilket paket man köpt med dem, dock behöver man hyra våtdräkt från och med November månad då magnetsäsongen börjar!

• Se solen gå ner över havet vid West Point, ännu en magisk solnedgång i detta vackra land! Kommer ett inlägg med bilder från solnedgången senare. Ta med en picknick-korg fylld med mat och sitt på stranden och se solen färga allt orange-gult! Även hit kan man inte ta sig med en barbiebil då vägarna är väldigt dåliga! Så i grund och botten så är barbiebilen rolig för upplevelsen och bilderna, men det är så mycket smidigare att hyra en riktig bil!Radical Bay

Utsikten när man går "the Forts Walk"

Redo för solnedgången vid West Point.

Denna koala-bebis kan nog varit bland det sötaste mina ögon någonsin skådat!

Rock Wallabies

Likes

Comments

Howdy mina vänner, veckans tema var som sagt Farm work och 90% av oss förvandlades till bönder för en kväll. Själv var jag en bananbonde med banan-örhänge och banan-tisha och lite fräknar. Ännu en rolig kväll och nu har jag bara 2 fredagar kvar här i Innisfail! Ska dock bli två roliga helger varpå första helgen är det hästrace på schemat och andra så har jag bokat in en natt i Cairns för att hinna med lite shopping innan det är dags för hemfärd veckan därpå!

Jonah Hills okända bror från Chile.

Likes

Comments

Trots att jag spenderat flera månader i Australien så slutar jag fortfarande inte att förvånas över hur fina stränderna är här! Vi besökte två olika stränder, första stranden ligger vid Cape Tribulation Beach House. Så fort man börjar lämna regnskogens alla träd bakom sig och tårna sjunker ner i sanden så möts man av ett hjärta gjort av grenar, ett hjärta som snabbt blev ett populärt fotoställe vilket ni kan se på bilderna nedanför.

Thornton Beach var den andra stranden vi besökte och här hamnade vi av en slump då vi råkat missa avfarten till stranden vi planerat att spendera vår dag på. Denna stranden var en lång kritvit strand som var tom på människor, kändes lite som ett öde paradis! Det enda som är lite tråkigt med alla stränderna runt Daintree Rainforest är att vattnet är fullt av krokodiler och skyltar överallt som varnar en att inte gå i. Men det blev några timmar med en bra bok i handen och havets brus som bakgrundsmusik.

Thornton Beach

Likes

Comments

Så här kommer alla bilderna från vår lilla helgutflykt till Daintree Rainforest. Bland annat hann vi med att åka till ett vattenhål och flera stränder. Vi bodde på PK Jungle Village och det levde upp till sitt namn då man bodde i bungalows omringade av träd.

Första gången jag besökte regnskogen var för snart ett år sedan och då var det en dagsutflykt med ett företag och det kändes nästan mer som att man var på klassresa när man hade en ledare som tog hand om gruppen. Denna gången så hyrde vi en egen bil och besökte bara de ställena vi själva ville besöka och blev vi trötta på att vandra omkring i skogen så tog vi bara bilen till en fin strand istället, föredrog det här mycket mera!

Likes

Comments

Håller för stunden på att föra över alla bilder från helgens äventyr. Denna veckan så fyllde Amber år vilket vi valde att fira genom att jag tillsammans med runt 30 andra från hostelet hyrde 2 minibussar och åkte till regnskogen Cape Tribulation som ligger cirka 3-4 timmar från Innisfail. Vi hr haft en riktigt bra helg som spenderats på fina stränder och i gröna skogar.

Likes

Comments

Förra veckan så var det ingen som lämnade och det är ju alltid personen/personerna som ska lämna som får bestämma temat, så det blev helt enkelt inte något tema alls. Detta i sin tur ledde till alla var extra taggade på den här veckans tema som blev rymden. Flesta av oss inklusive mig själv blev glitteraliens och jag tog även tillfället i akt att färga mina hårlängder rosa. Ja det där blåa glittret är fortfarande kvar i min hårbotten efter 3 duschar...

Summan av kardemumman så var det ännu en lyckad kväll med underbara människor!

Conall utklädd som en måne, tycker jag helt klart hade bäst utklädnad av oss alla!

Likes

Comments

Den 3 november så landar jag på svensk mark igen efter ett år på resande fot, känns skönt att komma hem till familj och vänner igen efter så lång tid! När man väl börjat resa så är det dock svårt att sluta så håller mig bara på svensk mark i 10 dagar innan jag åker till Barcelona för att spendera 1.5 vecka där och besöka Elsa och Elin som studerar samt jobbar där. Så blev några timmar framför datorn med en smoothie för att planera ut allt och det känns väldigt bra just nu!

Topp 3 jag saknar i/med Sverige just nu förutom vänner och familj är:

• Skagenröra, finns det något godare?
• Gosa med min katt, gud vad jag saknar att bara gosa med min katt!
•Mitt egna rum, även om jag älskar det sociala livet här så ska det bli skönt att för första gången på 1 år få mitt helt egna space!

Likes

Comments

Tyckte det var dags att pynta de vita väggarna i vårt rum så gick till K-Mart och printade ut 30 bilder för ynka 40 kronor. Det är bilder från både resan och innan resan men gemensamt har de att de alla göra mig så glada!

Från när mamma och pappa var och besökte mig här i Australien.

Solnedgångarna här är verkligen så ofantligt vackra!

Likes

Comments

Bananfarmen jag jobbar på ligger lite halvt mitt i ingenstans och har ingen täckning alls. Så förra veckan så körde bussen ifrån mig av misstag och chefen kommer fram och säger "oh shit, well the next bus is coming in 3 hours"... Fick då välja mellan att antingen att sitta i fikarummet och vänta i 3 timmar eller tjäna lite extra pengar genom att hjälpa till med att städa, valet var enkelt men jobbet var tufft. Att städa på en bananfarm innerbär inte att torka lite golv utan först ska 35 trailers tömmas på meterlång bananblad som väger enormt mycket och som är fulla av smuts,kryp, vatten, en död råtta hit och dit och för att inte glömma alla ormskinn som ligger absolut överallt. Detta görs även i ett öppet skjul utan fläktar och ute var det runt 30 grader. Sådär lagom vattenfallssvettiga var vi allihopa, samtidigt som vi var täckta i smuts. När vi var klara med det här så var det dags för att rengöra golven under banden som bananerna kommer rullandes på. Enkelt? Nja inte riktigt. Marken täcks av delar från bananerna och för att kunna sopa undan allt det här så innerbär det att man måste krypa under alla banden som är ungefär 1/2 meter ovanför marken, så där kommer man krypandes med en borste och totalt är det 6 stora band. Sen behöver man krypa tillbaka för att för andra gången krypa in med en skottkärra som man fyller med allt bananskit. Så 3 svettiga timmar senare så lovar man sig själv att aldrig någonsin göra städningen frivilligt eller ofrivilligt igen (man skriver upp sig på en lista om man vill göra städningen för att tjäna lite extra pengar). Så sådär en vecka senare när det var dags igen så sa jag lycka till till tjejerna som skulle vara kvar och städa och hinner klocka ut för dagen när jag ser en lista med stora bokstäver "CLEANING 15TH OF SEPTEMBER" och längst ner ser jag mitt namn. Jag drar lögnen i huvudet att det var ju faktiskt inte så farligt och det är värt de extra pengarna. Summan av kardemumman så överlevde jag ännu en banandag och nu har jag avklarat hälften av alla 13 veckor som behövs för ett andra-årsvisum!

Här är de stora bananbanden som vi behöver krypa under för att städa.

Likes

Comments