Förra helgen så valde vi att lämna bananfälten för en kort stund och hyra en bil och åka till Cairns för att stanna där 2 nätter. Inte skrattat såhär mycket på länge som jag gjorde i en bil med dessa tre tjejer. I Cairns träffade jag även en killkompis som jag umgicks med i Byron Bay för flera månader sedan, så himla roligt!! Här kommer massa bilder men alla fick inte plats här så får bli ett inlägg till sen med ännu fler bilder. Naturen här är verkligen helt fantastisk!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Några härliga bilder från min arbetsplats på mig och mina kära kollegor! De gör jobbet helt enkelt lättare! Vår främsta uppgift är att sortera och packa bananer men våra raster spenderas under dessa exotiska träd.

Likes

Comments

Varje fredag så har varje hostel ett tema inför kvällens utgång och vi hade glitter. Igår så kändes det som en väldigt bra idé att dränka mig själv i glitter, mindre rolig idé imorse när jag vaknade upp i ett glitterbad till säng. Men hade helt klart en av de bättre kvällarna i mitt liv igår! Var även en jäkel på att dokumentera halva kvällen så här får ni fotobevis på att det var allt eller inget som gällde igår

Likes

Comments

En bild på mitt nya härliga gäng som jag jobbar tillsammans med här! Idag skulle jag ha jobbat till 16.00 men eftersom det inte fanns så många bananer att packa så fick jag sluta redan 10. Efter det har jag gått runt i denna lilla stad för att leta efter glitter till ansiktet då det är temat för morgondagens utgång. Varje fredag så går alla från hostelet till stadens lilla nattklubb och varje fredag så har man även ett tema, denna gång är det glitter som gäller. Har även kollat upp stadens gym och ska imorgon signa upp mig så att jag kan spendera lite tid där när jag inte har något bättre för mig

Likes

Comments

Dag 1 av 88 är nu avklarad på Wadda bananafarm i innisfail. Började dagen med att en australiensare hämtade upp mig på mitt hostel för att köra mig till gården, 90% av bilfärden så berättade han om alla spindlar och ormar som det tydligen kryllar utav på banangårdar... Mitt jobb är att sortera bananer ner i lådor så att de väger exakt 13 kg. Tur väl är att alla dessa bananer sköljs av i vatten innan de når mig vilket leder till att alla oönskade kryp försvinner ner i avloppet. Har kommit på en bra gård med massa härliga människor så här kommer jag att trivas bra!

Som schemat ser ut just nu så blir jag upplockad 5.45 på morgonen för att sen ha en bilresa på cirka 30-45 minuter ut till gården, därefter jobbar jag till runt 4 tiden på eftermiddagen. Detta kommer jag att göra 4-5 dagar i veckan så har alltid helgerna fria!

Likes

Comments

Sitter för stunden på en tidig morgonbuss som ska ta mig till Innisfail som är en liten stad cirka en timme söder om Cairns. Här har jag äntligen fått ett farm work! Är fortfarande lite oklart med detaljer angående mitt nya jobb, men om jag förstått rätt så är det en banangård som jag ska spendera mina kommande tre månader på! Fick jobbet igår eftermiddag och börjar redan idag vilket jag är väldigt glad för då jag börjar få ont om dagar på mitt visa och minst 88 dagar måste spenderas på en farm för att få spendera ett andra år i detta härliga land.

Likes

Comments

Hade inget planerat under söndagen så valde att spontant boka att hoppa ner 50 meter från en plattform med ett snöre runt benen. När mam bokade så fick man även ett andra hopp gratis så valde att göra första hoppet "normalt" och andra baklänges. Så extremt läskigt men så sjukt roligt!!

Likes

Comments

Nu 24 timmar senare så är jag äntligen i Cairns. Mitt första flyg som var 14 timmar långt gick väldigt smidigt då jag såg 1 film och sen somnade jag och sov i 9 timmar vilket är mitt rekord och lär förbli mitt rekord ett bra tag till.. Efter det hade jag en mellanlandning i Sydney på 8 timmar och sen tog flyget 3 timmar. Ett långt dygn med andra ord men är så glad över att vara tillbaka i Cairns. Träffade även en kompis från Bali på flygplatsen i Cairns så blir att ses på en öl ikväll för att sen gå och lägga mig relativt tidigt för att sova ifatt tidsskillnaden.

Förresten kolla så fint solen reflekterade planet i luften!!

Likes

Comments

Jisses i gatan vad snabbt dessa sju veckorna har gått! Men roligt har vi allt haft det! Sitter nu på flygplatsen i San Francisco och inväntar mitt plan mot Sydney där jag sen tar ett inrikesflyg upp till Cairns. Tidsskillnaden mellan här och Sydney är hela 17 timmar så får hoppas att jag klarar mig relativt milt ifrån jetlag!

Likes

Comments

DET HÄR VAR HELT FANTASTISKT! Hela atmosfären var precis som jag föreställt mig och alla var bara rent genuint glada! Vi hade superbra platser vilket medförde att ena spelaren kastade basebollen rakt mot oss, men vi var inte de enda som ville ha en boll så plötsligt hade vi en halv läktare som kastade sig över oss för att få tag på den. Då var det inte lika roligt att sitta längst fram längre...

Köpte även skumfingret som jag har tjatat om är ett måste om man går på en match här i USA! Så här kommer en jäkla massa bilder från matchen. Enjoy, för det gjorde jag!

Likes

Comments