Header

För ungefär 2 veckor sedan skapade jag denna blogg. Jag var så taggad men insåg ganska snabbt att jag måste hitta något som intresserar mig och som kan intresserar dig också, så att du vill läsa det jag skriver. Jag ville hitta något som ingen annan hade skrivit om innan.

Jag började fundera på något som jag brukade göra i min vardag, som en rutin, och började också kolla andra bloggar. Jag hittade Anna Sjögren som har en blogg med runt 120 följare och som skriver om sin vardag. Jätte trevlig blogg med lagom mycket text om vad hon håller på med.

Sen har vi Carolina Lingh som också skriver om sin vardag men som använder mycket mer bilder och mindre text. Mycket inspirerande kan jag tycka att titta på bilder och man blir inte uttråkad för att det är för mycket text.

Linn Ahlborg är Sveriges största bloggare skulle jag säga och 100 Kitchen Stories är en matblogg. Mat har alltid inspirerat mig och med all den träning jag gör så är det livsviktigt att jag håller koll på min kost. Därför älskar jag matbloggar såååå mycket och 100 Kitchen Stories är verkligen ett bra tips för er alla.

Träning är ju också nått som inspirerar mig och då hittade jag denna otroligt motiverade Linnea som håller i bloggen Linneas styrka. Här kommer det upp tips, träningsprogram och bilder från träningspass, jag skulle säga att det är väldigt motiverande att se en sån här blogg. Man vill liksom ut och träna direkt!


Men vad ska jag skriva om då? Finns ju redan allt, asså verkligen allt. Jag tänkte att jag måste tänka utanför boxen. Så varför inte mixa allt? Jag ska skriva 4 blogginlägg per vecka. På måndag kommer det upp ett blogginlägg om mat, onsdag kommer det inlägg om träning, fredag kommer det ett inlägg om kläder/smink och söndag kommer det ett inlägg om hur min vecka har varit. Låter det bra?


Tänker att jag drar igång på måndag eftersom det är mitt i veckan nu.

Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!! <3


Anna Sjögren // Carolina Lingh // Linn Ahlborg // 100 Kitchen Stories // Linneas styrka

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Dagens samhälle har stora bekymmer. Även om det finns många fördelar också.

Bland annat så har vi fått förmånen att leva. Vi får njuta av allt som våran fantastiska jord har att erbjuda. Men vi har definitivt tagit vara på den chansen på fel sätt. Vi har börjat titta på varandra som om vi kommer från en helt annan planet. Kallat varandra för olämpliga ord och helt enkelt skapat en värld som lider utav oro.

Många på våran planet kan inte göra vad de vill för att de är oroliga över att hamna i fängelse för vad de gör. Endel får inte ens leva eftersom att hela landet är sönderbombat. Andra blir kallade neger för att de har ett pigment som skyddar mot solen, och som de inte kan rå för att de föddes med.

Kim Jong Un är ett ganska starkt exempel. Ett starkt exempel på en man som verkligen inte har några gränser.

Kim Jong Un är Nordkoreas högste ledare och under den tiden hans släkt har lett Nordkorea har de manipulerat nordkoreanerna på ett helt rubbat och vrickat sätt. Dem har isolerat folket och tvingat tanken in i dem att de lever så lyckligt och underbart, fastän de lever i rena rama helvetet.

Folket lever med massor av idiotiska regler. Kvinnor får välja mellan fjorton frisyrer, gifta kvinnor måste hålla det hyfsat kort, jämfört med andra kvinnor som får ha ett mer ordentligt och långt hår.

Det kostar uppåt 70 000 att lämna Nordkorea och kristendom är olagligt.

Kim Jong Un har även den senaste tiden skjutit upp missiler som hamnat bland annat i havet, men som likaväl hade kunnat hamna rakt i Japan. Han har även sprängt sex stycken kärnvapen den senaste tiden, bara för att prova.


På grund av allt detta börjar jag fundera, när ska detta egentligen ta slut?

Och framför allt hur ska vi göra för att få en så underbar värld som möjligt, innan världen går under? Innan det är försent?


Likes

Comments

Snacka om lång dag asså...! Asså ja den var lika lång som igår, jag vet men aa - ni fattar grejen.

Dagen började idag klockan 07:25 då jag steg upp för att packa min väska och äta frukost för att en timme senare bege mig till samling för match mot Ingelstad. En lång resa dit och en lång resa hem, men det var det värt! En mycket bra match, jämt men där vi ändå lyckas trycka in fyra mål och säkra en serieseger.

Snabbt in i duschen var det för att bara någon timme efter skulle min kompis spela en till match med A-laget för första gången, hemmaplan. Dock förlorade dem med 8-0, men det skulle jag inte säga var hennes fel då hon hoppade in dem sista minuterna. De mötte ett topplag och herregud vad duktiga de var! Super tekniska och höll verkligen bollen inom laget på ett mycket vårdande sätt. När dem tappade bollen samarbetade dem helt fantastisk med mycket snack och bra press tillsammans och vann tillbaka bollen hur lätt som helst.

Jag och pappa tittade på första halvlek efter att vi hade ätit på Olympia. Jag tog en pasta och kyckling rätt med tomatsås - och den var verkligen såååå god (var dock as hungrig, dem säger ju att hungern är den bästa kryddan så det kanske berodde lite utav det). När vi var klara stack vi direkt till matchen men eftersom regnet var tätare än aldrig förr och eftersom det verkligen spö-regnade hela tiden så åkte vi hem i paus.


Ända sedan vi kom hem runt 16 tiden har jag inte gjort jättemycket olika grejer, mest pluggat svenska och spanska, hjälpt pappa med våran söndriga tvättmaskin, packat upp min matchväska och ätit middag. Notera att jag faktiskt har pluggat språk?!?!

Ni som inte vet, jag hatar språk. Asså svenska och engelska är okej, men spanska - fyyyyyyyy. Kan inte sätta ord på hur mycket jag inte gillar det. Asså jag fattar egentligen inte varför, vi har bra lärare osv - men tror det är för att jag inte ser någon användning utav det... Min plan är att välja teknik där språk ej är obligatoriskt så kan jag välja det som extra om jag nu har ändrat mig.

Vi har nämligen spanska prov på måndag då vi ska kunna grejer om Stockholm och skriva en dialog. Jag kan det hyfsat med ska plugga ordentligt imorgon så det kommer lösa sig. Sedan på tisdag har vi engelska glosor (37 st....) och måndag eller tisdag ska vi läsa ett kapitel i våran svenska bok - BARA MASSA HIMLA SPRÅK.

Vi får hoppas att det löser sig.


La upp lite bilder från denna långa och ambitiösa dag, har verkligen hunnit med mycket! Men la också upp lite bilder från igår när vi tog skolfoto! En liten surprise vi hade planerat var att alla hade sina klasströjor på sig, och inte vilken färg som helst - ROSA!!! Tyckte iaf våra tröjor blev så bra hahaha.

Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!!<3

Likes

Comments

Ja, gårdagen var bra. Ganska seg dock. eftersom att vi hade många lektioner på kort tid vilket gjorde att vi inte hade någon rast över huvudtaget. Efter det gick jag till gymmet och sedan hem för att käka mellanmål och sedan klockan halv sex sticka på träning med A-laget, hur har din dag varit då?


Asså på tal om gymmet. Jag går till gymmet för jag behöver styrka inom fotbollen. Dels för att bygga upp muskler så att jag inte skadar mig, men också för att få styrka till min spänst. Idag fick jag dock något som fick mig att tänka efter.

Igår tittade jag på några videos på Youtube. Jag tittar inte ofta men just då hade jag inget att göra. Plötsligt kommer jag in på en träningsvideo. Det var inte mycket mer med den, jag tittade på den och sen stängde jag ner. Skulle tro att det var en Amerikansk 20-årig tjej som visade olika övningar man kunde göra på gymmet.


Idag, när jag körde en magövning började jag fundera på denna videon, om det var någon övning jag kunde använda. Men då de slog det mig, alla övningar hade något med träning för rumpan inblandat. Visst det kan väl vara bra att träna den, men man behöver ju inte gå till en överdrift precis. Men vad är det som gör att det blir så? Är det alla korkade idealer som säger att man ska träna rumpa för att man ska ha stor rumpa? Tycker i alla fall att det är sjukt. Så sjukt.

Jag vet att många inte bryr sig om rumpan alls, jag har många kompisar som går till gymmet för att träna hela kroppen för att må bra och leva ett sunt liv, men undra om denna tjejen som gjorde denna videon verkligen tänkte så också? Undra om hon tänkte när hon gick till gymmet att idag ska jag träna min rumpa - för att må bra. Du får träna hur mycket rumpa du vill, tycker bara att världen allmänt är så fascinerande och att folk kan leva i ett så påverkat liv?


Detta är en fråga som jag har ställt mig ganska ofta, hur lever jag egentligen? Mår jag bra? Påverkas jag av andra? Lever jag på andras tankar eller mina egna? Kan jag trivas i mig själv? Och det är just detta jag egentligen vill komma med i detta inlägg. Jag syftar egentligen inte speciellt på träning för rumpan. Tror inte man ställde sig sånna här frågorna för något år sedan, när man var yngre. Nu när jag har börjat göra det känner jag att jag kan leva mer självständigt och göra som jag vill utan att jag ska behöva oroa mig över vad andra tycker om det. Jag har börjat fundera mer. Börjat analysera och tänka, vilket har lett till att jag kan leva mer som jag vill.

Jag tror fortfarande att jag inte är helt opåverkad av vad folk tycker om mig, och det tror jag ingen är, ville bara ge dig en tanke om världen 2017.

Min åsikt är att vi måste våga leva som vi vill, utan att vi ska vara rädda för vad folk ska säga. Vi ska inte behöva göra massa saker för att folk ska tycka om oss. Och jag ville också bara säga till just dig, va rädd om dig, lev som du vill. Sträck på ryggen och lyft ditt huvud. Folk kommer älska dig även om du inte tränar rumpa. Gör som du vill, inte som någon annan säger. Lev sunt och lyckligt. Ha på dig vad du vill. Framför allt, ta mig dig denna tanke vidare.


Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!!<3

Likes

Comments

Nej, skulle inte tro det, haha.

Har jag inget bättre att göra kan man ju undra? Jo det har jag kanske egentligen. Men man kan ju alltid låta det få en chans... Men tänkte bara att det skulle vara bra om du kära trogna följare (om du nu är det eller inte, du borde liksom) skulle lära känna mig på riktigt. Jag kan ju inte bara dra igång hela denna verksamheten och tro att alla vet vem jag är redan:)


Jag heter Kajsa Pruner och är 15 år gammal. Jag går just nu mitt sista år i grundskolan innan jag ska börja gymnasiet. Klart att det är otroligt nervöst och pirrigt med betyg, gymnasiet, linje och att lämna sin klass (älskar min klass, så mycket... vi har en sån himla bra sammanhållning!!!!!) för att sedan börja i en helt ny klass och skola. Man har gått i samma gråa korridorer nu i fyra år. Plötsligt så kommer man till nya gråa korridorer? Men jag tror och hoppas att det ska lösa sig på ett bra sätt ändå. Jag spelar fotboll och har i laget positionen målvakt, gillar även att dansa aaaaas mycket.

Jag gillar också att resa, vad det än är för resa, alltså läger, fotbollsläger, fotbollscup, semester eller annat. Brukar vända på ordspråket ¨borta bra men hemma bäst¨ och istället säga ¨hemma bra men borta bäst¨... Men såklart är det alltid sååååå skönt att komma hem till en nybäddad säng efter att man har varit borta. Det frasiga täcket som är kallt samtidigt är ju det bästa att somna till.


Min livshistoria är ganska händelserik, även om jag bara levt 15 år på denna jord. När jag var tre år flyttade jag, mamma och pappa till Luxemburg. Pappa fick jobb där. Efter ett år så började jag på en internationell skola i Luxemburg. Den var speciell, men jag tror att det är den som har gjort hur jag är som person idag. Nej, asså ingen skoluniform som du säkert tänker nu haha, vi hade vanliga kläder men vi höll på med massa roliga grejer hela tiden. Vi höll tex i en stor teater varje år, hade sånguppvisningar och det var mycket mer aktiviteter än i Sverige. Jag älskade det.

När jag var sex fick jag en lillasyster. Strax därefter flyttade vi hem till Sverige och det var då jag började spela fotboll i mitt nuvarande lag.

När jag var elva åkte jag med en fredsförening som anordnar fredsläger, jag åkte till Nya Zeeland för att delta på ett läger i en månad. Ja, utan mamma och pappa. Jag har nog aldrig varit mer nervös, fast på ett bra sätt. Jag är ju aldrig rädd liksom, var mer förväntansfull och med en ledare och tre andra elvaåringar så åkte vi till detta lägret där träffade du massa andra barn från olika länder. Grundtanken är att du startar sedan ej krig mot ett land du har kompisar i. Vi lekte mycket och lärde oss att sammarbeta mycket genom lekarna och jag hade nog en av de bästa tiderna i mitt liv.

År 2015 åkte jag på ett likadant läger, men nu eftersom vi var äldre så fick vi planera mer själva och ta mer ansvar. Detta lägret var dock bara 2 veckor och då i Rumänien. Rumänien var verkligen speciellt. En otroligt fattig miljö jämfört med Sverige, där alla husen såg ut som sommarstugor och man knappt hade någon trädgård. Det guppade ordentligt när man åkte till lägergården och då och då kunde man se kor traska mellan husen.


Inom sporten, fotbollen, så tycker jag det är jätteroligt att träna och se när man blir bättre. Jag har varit med i distriktslaget nu i ett år, och varje träning hemma kämpar jag för att få behålla min plats. Vissa grejer är ju roligare än andra, tex löpning kanske är min svaga sida.. Ja men hur kan det vara ¨kul¨ att bara springa? Finns ju inget motiverande där... Försöker ändå när jag ger mig ut att tänka att det kommer hjälpa mig inom fotbollen så att jag inte deppar ihop totalt :)


Jag som person är ganska glad, positiv, raka motsatsen till blyg, gillar att vara strukturerad men inte alltid jag lyckas med det, vill alltid vara med på allt, motiverad till det mesta, gillar att träffa nya kompisar och det ni än så länge har hört om mig är nog stora anledningar till varför jag är som jag är.

Framtiden då? Planerar att gå fotbollsgymnasium med inriktning teknik och sedan college i USA... Har inte riktigt kommit så långt än men har en liten plan iaf. När jag är färdig utbildad flyttar jag hem till Sverige kanske och börjar jobba... vet ej. Kanske stannar kvar i USA.


Hoppas du nu efter att ha läst detta fortsätter att läsa mina inlägg, hade varit kul om någon stannade...

...klart att just du stannar så hade gött tills nästa gång.!

Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!!<3

Likes

Comments