Header

​Länge sedan nu! Haft as mycket i skolan och med laget så det har inte riktigt blivit av, men hoppas ni har haft det bra<3


Visst det är väl JÄTTEviktigt med gymnasiet men jag kan tycka att alla från lärare, kompisar och föräldrar gör en liten för stor grej utav det. Gymnasievalet påverkar visst din framtid, men det är inte så att om du går estet så kommer du aldrig kunna bli ekonom eller tvärtom. 

Jag tycker vi ska se gymnasiet som några extra år att lära sig mer grejer inom det man tycker om, och några extra år att träffa kompisarna ännu mer innan man börjar jobba. Välj det du tycker är kul så kommer dessa år säkert gå super snabbt och du kommer säkert ha lite kul samtidigt. 


Jag själv vill super super gärna komma in på NIU (fotbollsgymnasium) men vill också kombinera det med teknik linjen vilket inte går i Värnamo... Så jag ska göra ett försök till det, annars får det bli natur. Blir säkert bra både och men känner att upplägget på teknik passar mig mycket bättre än natur då natur känns alldeles för brett. 


Vi var på ¨öppet hus¨ på kommunens gymnasieskola och jag längtar redan inför gymnasiet. Asså vill inte lämna min klass, men jag vill komma vidare i livet och utbilda mig så att jag kan börja jobba så snart som möjligt. Det var kul att komma till skolan och så ett litet mer dagligt intryck än när vi var där på öppet hus på kvällen. 


Sammanfattningsvis tycker jag att alla ni som går i nian, chilla, gör inte gymnasievalet till världens största grej så att ni går in i depression. 


Tills nästa gång, ha det gött människor och glöm ej att gilla!!!!<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag klockan 03:00 på natten kom vi hem, jag fick äntligen sova i min säng - wihooooo!!! Så najs har liksom längtat efter det så mycket.

När vi kom hem somnade jag direkt, obvious, och nu vaknade jag klockan 09:00. Satte mig för att plugga direkt för sedan kl 12:00 så ska jag och en kompis åka och titta på hennes kusin när han spelar innebandy.


Vad mer ska jag göra denna veckan då? Jo bland annat uttagningsträning till fotbollsgymnasium på tisdag, prov på onsdag inom ekonomi och sedan är det lite träningar som vi inte har haft innan då vintersäsongen drar igång nu. I helgen blir det nog ganska lugnt, ska försöka plugga på det mesta då så att jag ligger i fas.


Jag vet även att det är något föräldramöte vecka 46 på skolan och då har våran klass ansvar över att fixa kiosk dit, så då skulle jag och en klasskompis träffas och baka någon gång innan det.

Och just det!! Nationella proven drar igång nu vecka 45, 46 och 47. Muntligt är det som gäller i svenska, engelska och matte. Asså det är klart att det är nervöst men jag känner mig ändå rätt så lugn - jag kan inte göra mer än mitt bästa.

Hoppas ni har haft ett bra höstlov och att ni ändå känner er lite taggade på skolan, att få komma tillbaka och träffa kompisar osv - det är jag iaf!!!


Men tills nästa gång vi hörs, lev gott människor och glöm ej att gilla!! <3

Likes

Comments

Eller hur var det egentligen?

Asså jag kan inte säga annat än att jag älskar att resa. Har alltid hela mitt liv sagt att hemma är det bra men borta är alltid bäst. Men egentligen kan man ju inte annat än att älska sitt hem. Vi har det hur gött som helst här, det har varit runt 30 grader varje dag - förutom idag som det då är lite sämre väder. Men jag känner ändå att jag har den där lilla hemlängtan.

Har fått sova på en bäddsoffa hela veckan och längtar nu något enormt efter min egna säng. Saknar alla kompisar och mest av allt - har inte tränat fotboll på ett bra tag... dock så kommer vi hem nu på lördag natt och sedan har jag träning söndag, måndag och tisdag, YEY.

Nu ska vi strax gå ner till poolen efter frukosten och har även hunnit med lite plugg - men tänker dock att jag ska plugga mycket på flyget hem. Har en uppgift som ska vara inne imorgon och sedan ett läxförhör på måndag och ett prov på onsdag, så det är ganska chill.


Länkar lite bilder från veckan också:)

Hoppas även att du har ett super super bra lov och att du verkligen njuter.

Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!!! <3

Likes

Comments

Just nu lever jag verkligen. Om man bortser från plugget, eller ja asså denna veckan har vi bara haft en läxa och ett prov (provet är på fredag) så de är ganska lugn - men såklart brukar det ju vara mer.


Idag är det torsdag och jag hatar torsdagar med hela mitt liv. Vi har rätt så bra tider, 8:00-14:20 men innehållet är värre. Sex lektioner på dessa timmarna och 30 minuters rast. STRESSIGT. Usch hatar det. Sen har jag inte heller någon träning som kan göra det roligare, men jag ska gymma idag efter skolan så jag få se det som dagens träningspass.

Imorgon är det fredag och fredagar är verkligen det bästa som finns till skillnad från torsdagar. Fredagar har vi tre lektioner men imorgon så är våran sista lektions inställd så vi kommer alltså sluta 10:50!!!! Så taggad.


Imorgon när vi har slutat ska jag gymma och sedan åka hem och packa inför Gran Canaria. Sedan ska jag duscha och fixa mig inför kvällen. 16:30 ska vi tjejerna ut och äta och sedan är det Livslust och tonår. Sååå taggad på imorgon!!!!!


Klockan 13:00 på lördag åker vi hemifrån och klockan 19:00 går planet mot värmen.

Vad ska ni göra på erat höstlov? Jobba? Plugga? Eller bara hänga med kompisar? Jag ska ha det gött i värmen;)


Tills nästa gång, ha det gött människor och glöm ej att gilla!!! <3

Likes

Comments

Jag går då i nian, som många av er vet, och det är då fjärde gånger jag går på prao.

I sexan hade vi en dag, sjuan två dagar, åttan två veckor och även två veckor nu i nian.


I sexan var jag på dagis men dock blev jag sjuk - så jag var aldrig där. Sen i sjuan var jag på Ica Kvantum och i åttan var jag en vecka på Hooks herrgård och en vecka på Relevé ¨dans och hälsa¨

Nu i nian har jag denna veckan varit på Espresso house och nästa vecka ska jag vara på ett företag som tillverkark stålfjädrar. Ville helt enkelt bara förmedla om att det är så viktigt att välja en bra prao. Du kan dels använda dig av det du lär dig senare i livet på andra jobb men det kan också vara bra att ha med på sitt cv. Det är nämligen otroligt bra att ha med det på sitt cv!!! Skriv vart du har praoat och telefon nummer till den handledaren du hade så kan den som vill anställa dig enkelt ringa och fråga hur du arbetade på jobbet.

Det gäller också att man ger allt på sin praoplats! Ofta kan man få väldigt mycket skit uppgifter, sånt som dem inte har orkat göra men som egentligen måste göra. Då ger dem det till oss praktikanter, och då är det helt enkelt att bara göra det.


Nu denna veckan när jag har varit på espresso house har jag fått göra mycket skit uppgifter, och jag har liksom försökt att gilla läget. Det visar sig faktist att det lönar sig skulle jag säga. I onsdags ropade chefen in mig till hennes kontor efter hon hade varit på rast och sa att jag hade varit så duktig så hon undrade om jag ville börja jobba 5-10 h per vecka. Klart att jag ville det!


Jag har även en ganska rolig historia att berätta. Jag har då en cykelhjälm som ser ut som en krage. Den sätter man igång när man sätter sig på cykeln. I alla fall så ska den fällas upp om man ramlar. Så en morgon så skulle jag cykla upp för en backe och när jag är uppe halkar jag på trampan och landar på marken utan på något sätt ramla. plötsligt märker jag att jag har något vitt runt huvudet. Min hövding hade fällts upp och jag fick totalt panik och visste inte vad jag skulle göra.

Denna går då inte att återanvända och kostar mellan 2000-3000 kr. Som tur är kunde vi reklamera den och vi kommer få en ny helt gratis. Hahah, aaa jag fick alltså total panik helt i onödan och såg helt förstörd ut hela dagen.

Här är då hur en ¨hövding¨ ser ut.

Likes

Comments

Tja, nej det gick ju inte jättebra det där med att skriva fyra inlägg per vecka. Insåg i onsdags att jag hade så mycket plugg så att jag inte skulle hinna att skriva något.

Nu tänker jag mig istället 1-2 inägg per vecka som kan handla lite om vad som helst. Såklart om jag har tid så kan det ju säkert vara så att det kommer upp fler inlägg! Jag vill forfarande ha inlägg som betyder något och folk kan lära sig något av dem, jag vill verkligen inte komma in i att skriva inlägg om hur min dag har varit - för det känns verkligen som ingen bryr sig.


Vi får ju hålla alla tummar att jag lyckas med detta! Tänker att jag ska publicera ett inlägg imorgon för nu går jag på prao och jag har nästan inget plugg alls nu, eller tja jag har ju lite prov och så men det ska nog lösa sig ändå - jag kan det mesta redan eftersom vi har gått igenom allt på lektionerna.


Tills vi hörs nästa gång, ha det gött människor och glöm ej att gilla!! <3

Likes

Comments

Om man söker på ordet kost på Google så kommer detta upp som beskrivning:

¨Diet eller kosthållning är en persons samlade kostintag och matvanor¨ (Wikipedia)


Jag skulle nu kunna börja med att skriva hur jag äter, men det hade ju blivit OTROLIGT tråkigt. Tänker istället skapa något mer intressant så nu och fyra måndagar framåt ska jag skriva en serie om olika åsikter om mat. Det jag vill förmedla med denna serie är att ge dig lite information, det behöver inte vara mycket men lite kan alltid vara bra att veta!

Idag börjar jag med att snacka om kalorier.


Mat handlar inte om hur mycket eller lite du äter. Blir ganska irriterad när kompisar kommer och säger ¨Jag åt så mycket till lunch idag, måste gå och träna nu¨ när det senare visar sig att de åt något med väldigt lite kalorier som gör att dem egentligen inte har fått i sig så mycket energi som de tror. Kvaliteten på dina kalorier som du äter är alltså viktigare än hur många kalorier du får i dig.

Det finns näringsrika och tomma kalorier. Näringsrika kalorier innehåller mycket bra energi medan tomma kalorier är precis tvärtom. Tomma kalorier är mat som innehåller snabba kolhydrater och hit räknas tex korv, soppa och socker.


Det kan va ganska lurigt också att veta hur mycket något innehåller, tex att godis och nötter innehåller ganska samma mängd kalorier vet inte så många. Grejen är bara att godis innehåller mer konstgjorda ämnen och nötter innehåller mer fett. Kvaliteten är alltså viktigare än antalet.

Ett tips är att ät lagom av allt, så klarar du dig galant. Överdriv inget utan ta lite av varje.


Kalorier är inget du ska behöva tänka på. Du ska kunna leva som du vill - men man måste som person lära sig att sätta gränser, och leva efter dem.


Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!! <3

Likes

Comments

För ungefär 2 veckor sedan skapade jag denna blogg. Jag var så taggad men insåg ganska snabbt att jag måste hitta något som intresserar mig och som kan intresserar dig också, så att du vill läsa det jag skriver. Jag ville hitta något som ingen annan hade skrivit om innan.

Jag började fundera på något som jag brukade göra i min vardag, som en rutin, och började också kolla andra bloggar. Jag hittade Anna Sjögren som har en blogg med runt 120 följare och som skriver om sin vardag. Jätte trevlig blogg med lagom mycket text om vad hon håller på med.

Sen har vi Carolina Lingh som också skriver om sin vardag men som använder mycket mer bilder och mindre text. Mycket inspirerande kan jag tycka att titta på bilder och man blir inte uttråkad för att det är för mycket text.

Linn Ahlborg är Sveriges största bloggare skulle jag säga och 100 Kitchen Stories är en matblogg. Mat har alltid inspirerat mig och med all den träning jag gör så är det livsviktigt att jag håller koll på min kost. Därför älskar jag matbloggar såååå mycket och 100 Kitchen Stories är verkligen ett bra tips för er alla.

Träning är ju också nått som inspirerar mig och då hittade jag denna otroligt motiverade Linnea som håller i bloggen Linneas styrka. Här kommer det upp tips, träningsprogram och bilder från träningspass, jag skulle säga att det är väldigt motiverande att se en sån här blogg. Man vill liksom ut och träna direkt!


Men vad ska jag skriva om då? Finns ju redan allt, asså verkligen allt. Jag tänkte att jag måste tänka utanför boxen. Så varför inte mixa allt? Jag ska skriva 4 blogginlägg per vecka. På måndag kommer det upp ett blogginlägg om mat, onsdag kommer det inlägg om träning, fredag kommer det ett inlägg om kläder/smink och söndag kommer det ett inlägg om hur min vecka har varit. Låter det bra?


Tänker att jag drar igång på måndag eftersom det är mitt i veckan nu.

Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!! <3


Anna Sjögren // Carolina Lingh // Linn Ahlborg // 100 Kitchen Stories // Linneas styrka

Likes

Comments


Dagens samhälle har stora bekymmer. Även om det finns många fördelar också.

Bland annat så har vi fått förmånen att leva. Vi får njuta av allt som våran fantastiska jord har att erbjuda. Men vi har definitivt tagit vara på den chansen på fel sätt. Vi har börjat titta på varandra som om vi kommer från en helt annan planet. Kallat varandra för olämpliga ord och helt enkelt skapat en värld som lider utav oro.

Många på våran planet kan inte göra vad de vill för att de är oroliga över att hamna i fängelse för vad de gör. Endel får inte ens leva eftersom att hela landet är sönderbombat. Andra blir kallade neger för att de har ett pigment som skyddar mot solen, och som de inte kan rå för att de föddes med.

Kim Jong Un är ett ganska starkt exempel. Ett starkt exempel på en man som verkligen inte har några gränser.

Kim Jong Un är Nordkoreas högste ledare och under den tiden hans släkt har lett Nordkorea har de manipulerat nordkoreanerna på ett helt rubbat och vrickat sätt. Dem har isolerat folket och tvingat tanken in i dem att de lever så lyckligt och underbart, fastän de lever i rena rama helvetet.

Folket lever med massor av idiotiska regler. Kvinnor får välja mellan fjorton frisyrer, gifta kvinnor måste hålla det hyfsat kort, jämfört med andra kvinnor som får ha ett mer ordentligt och långt hår.

Det kostar uppåt 70 000 att lämna Nordkorea och kristendom är olagligt.

Kim Jong Un har även den senaste tiden skjutit upp missiler som hamnat bland annat i havet, men som likaväl hade kunnat hamna rakt i Japan. Han har även sprängt sex stycken kärnvapen den senaste tiden, bara för att prova.


På grund av allt detta börjar jag fundera, när ska detta egentligen ta slut?

Och framför allt hur ska vi göra för att få en så underbar värld som möjligt, innan världen går under? Innan det är försent?


Likes

Comments

Snacka om lång dag asså...! Asså ja den var lika lång som igår, jag vet men aa - ni fattar grejen.

Dagen började idag klockan 07:25 då jag steg upp för att packa min väska och äta frukost för att en timme senare bege mig till samling för match mot Ingelstad. En lång resa dit och en lång resa hem, men det var det värt! En mycket bra match, jämt men där vi ändå lyckas trycka in fyra mål och säkra en serieseger.

Snabbt in i duschen var det för att bara någon timme efter skulle min kompis spela en till match med A-laget för första gången, hemmaplan. Dock förlorade dem med 8-0, men det skulle jag inte säga var hennes fel då hon hoppade in dem sista minuterna. De mötte ett topplag och herregud vad duktiga de var! Super tekniska och höll verkligen bollen inom laget på ett mycket vårdande sätt. När dem tappade bollen samarbetade dem helt fantastisk med mycket snack och bra press tillsammans och vann tillbaka bollen hur lätt som helst.

Jag och pappa tittade på första halvlek efter att vi hade ätit på Olympia. Jag tog en pasta och kyckling rätt med tomatsås - och den var verkligen såååå god (var dock as hungrig, dem säger ju att hungern är den bästa kryddan så det kanske berodde lite utav det). När vi var klara stack vi direkt till matchen men eftersom regnet var tätare än aldrig förr och eftersom det verkligen spö-regnade hela tiden så åkte vi hem i paus.


Ända sedan vi kom hem runt 16 tiden har jag inte gjort jättemycket olika grejer, mest pluggat svenska och spanska, hjälpt pappa med våran söndriga tvättmaskin, packat upp min matchväska och ätit middag. Notera att jag faktiskt har pluggat språk?!?!

Ni som inte vet, jag hatar språk. Asså svenska och engelska är okej, men spanska - fyyyyyyyy. Kan inte sätta ord på hur mycket jag inte gillar det. Asså jag fattar egentligen inte varför, vi har bra lärare osv - men tror det är för att jag inte ser någon användning utav det... Min plan är att välja teknik där språk ej är obligatoriskt så kan jag välja det som extra om jag nu har ändrat mig.

Vi har nämligen spanska prov på måndag då vi ska kunna grejer om Stockholm och skriva en dialog. Jag kan det hyfsat med ska plugga ordentligt imorgon så det kommer lösa sig. Sedan på tisdag har vi engelska glosor (37 st....) och måndag eller tisdag ska vi läsa ett kapitel i våran svenska bok - BARA MASSA HIMLA SPRÅK.

Vi får hoppas att det löser sig.


La upp lite bilder från denna långa och ambitiösa dag, har verkligen hunnit med mycket! Men la också upp lite bilder från igår när vi tog skolfoto! En liten surprise vi hade planerat var att alla hade sina klasströjor på sig, och inte vilken färg som helst - ROSA!!! Tyckte iaf våra tröjor blev så bra hahaha.

Tills nästa gång, lev gott människor och glöm ej att gilla!!<3

Likes

Comments