View tracker

En jätte enkel och god middag är bakpotatis i micron! Idag valde jag att göra en tonfiskröra till.

Du behöver:
bakpotatis
turkisk yoghurt
tonfisk
rödlök
paprika

Gör såhär:
Picka några hål i skalet på potatisen, lägg den på en tallrik och micra i ca 7 min.

Hacka sedan lök och paprika och blanda med tonfisk och turkisk yoghurt.

Sedan är det bara att servera potatisen med röran och en god sallad.

/Sanny

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den här kycklingen är absolut en av de lättaste ochsmidigaste luncherna du kan göra eftersom den funkar lika bra varm med ris som kall med en sallad.

Sätt ugnen på 225 grader.

Du behöver:

Kycklingklubbor, olivolja och kött & grillkrydda. (Det blir väldigt gott med lite citron också).

Lägg dina tinade kycklingklubbor i en plåt, gärna med en liten kant. Tillsätt olivolja efter behag och krydda rikligt med kött och grillkrydda. Smörj in kycklingen i kryddan och oljan och ställ in i ungen i ca 30 min eller tills de ser ut att vara klara.

Tips: skär i kycklingen för att se att den är färdig.

Likes

Comments

View tracker

Super gott med bananpankakor till brunch. Absolut godaste receptet hittar ni här: http://nouw.com/KatrinsKarusell/bananpannkakor-utan-agg-17382271

Min favorit är att servera dom med bär och kvarg smaksatt med lite socker och vaniljsocker, men en burk nutella funkar också!

Likes

Comments

Hej alla matälskare! Idag känner vi oss lite inspirerade av indisk mat. Vi gillar idéen att ha frukt i maten och inte bara till desserter. Denna kycklinggryta är fullproppad med äpplen, nötter och curry!

Ingredienser:
900g kycklingfiléer
2 st gula lökar
1-2 klyftor vitlök
4 st äpplen
1 st röd paprika
3 tsk curry
1 tsk ingefära
ev. 2 tsk tikka masala
2 dl jordnötter
5 dl matlagningsgrädde
1 st hönsbuljongtärning
5 tsk honung
salt

Gör såhär:
Strimla kycklingen och stek i salt och peppar. Hacka de gula lökarna, äpplena och paprikan, pressa vitlöken och stek med curry, ingefära och ev. tikkamasalan. Hacka jordnötter och blanda alla ingredienser med matlagningsgrädde och buljongtärningen och låt koka ihop en stund. Sedan är det bara att smaksätta med 5 tsk honung (eller socker) och lite salt.

Servera med ris och något gott bröd! På bilden åt vi det med valnötsbröd, annars är naanbröd väldigt gott till!

Likes

Comments

I detta kök gillar vi lax! Super enkelt att tillaga en file i ugn som man sedan kan ha till så mycket. Själv gjorde jag laxpasta:

Koka pasta. Stek lite purjo- och vitlök, häll på massor med grädde (eller creme fraiche om man föredrar det) och krydda med salt, citron och basilika. Sen är det bara att röra ihop sås, lax och pastan, yummie!

All filé gick inte åt till pastan, av resterna blev det en asgod macka med lax, krispsalllad, tomat, avokado och rödlök. Räckte även till en sallad med lax, krispsallad, tomat, avokado(så gott till lax!) och ett löskokt ägg.

Likes

Comments

Välkommen till vårat kök! Här kommer vi att lägga upp allt ifrån bakverk till vardagsmat som alla kan göra! Vi hoppas kunna inspirera dig som läser och önskar dig lycka till i köket.


​See you soon
​- K & S.

Likes

Comments