Header

I lördags var dagen jag gruvat mig för, jag och Nikita skulle göra våran sista riktiga start, och nu är den gjord.

Otroligt nog tog det inte lika hårt på mig som jag trodde att det skulle göra. Såklart kändes det tråkigt, men jag var inte alls deppig utan när jag satt och körde hene under loppet låg allt fokus på där & då. Brukar ofta vara så, gruvar sig innan och tänker på hur man ska köra, men när man väl sitter där går det som på ett rullband. Loppet varar ungefär 4-5 minuter och under den tider är all fokus på hästen och de andra ekipagen. Jag hann inte ens tänka tanken av att de var sista gången för oss två.

En lite tråkigare sak var att banan var kaos, i princip okörbar. De tre innersta spåren var totalt förstörda av regnet, även om det inte regnat jättemycket innan. Vi låg på innerspår mest hela varvet och så som underlaget var där var det inte konstigt att Nikita sprang en dålig tid, 3.01,1 och blev bland de sista. Men hon gjorde sitt bästa och jag är stolt att hon ens tog sig runt utan att galoppera och bli diskad.

Till helgen kör jag henne i Solängets Klubbmästerskap. Då kör vi inom klubben ett russ samt shettislopp mot varandra. Det blir kul. Jag har det att se framemot även om det inte är en riktig tävling, vilket kanske var en anledning till att jag inte upplevde det lika jobbigt i lördags.

Fotograf: Meja Karlström

Så nu känns allt kring det här faktiskt bra, jag är väldigt tacksam för alla tävlingstillfällen jag fått med henne. Vi har ju faktiskt hunnit med ganska många! ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fotograf: Meja Karlström

Att bilder kan betyda så mycket. För mig är de jätteviktiga. I en bild finns det så mycket känslor. "En bild säger mer än tusen ord." Det stämmer verkligen.

Här är bilderna på mig och Nikita, så himla mysiga och fina. De är verkligen värdefulla att ha. Det sprids lycka och kärlek i hela kroppen när jag kollar på dem.

Jag blir så glad av henne, på bara något halvår har jag verkligen fäst mig vid henne. Vi har verkligen funnit varandra. Hela sommaren har jag kämpat med hennes självförtroende och vi har bara kommit närmre och närmre varandra för varje dag. Jag har verkligen njutit varenda sekund av tiden vi tillbringat med varandra. Inte en sekund har jag mått dåligt i hennes närhet. Vi har kämpat på tävlingarna och tillsammans kommit i mål. Jag har pushat henne till att gå först i delfileringar samt volta helt själv, och hon har funnit tillit och vågat lita på mig.

Men tyvär är det så att åren går för fort, jag har fyllt 15 och får nästa år inte köra shettis längre. På lördag gör vi våran sista start, våran allra sista start någonsin tillsammans. Bara tanken gör ont i hjärtat. Att vi nu ska avsluta våran fantastiska resa vi gjort genom åren. Det känns otroligt tungt, men jag är så tacksam efter allt.


Startlistorna är ute, Lördag den 15/10 på Solänget, lopp 11. Än om vi har bra chanser eller inte ska vi ge gärnet, och jag ska njuta verenda sekund jag glider fram bakom henne. Känner redan nu hur det kommer svida i halsen när jag försöker hålla in tårarna som kommer försöka pressa sig ut där jag guppar fram i vagnen bakom henne och ska köra ut från banan. Men jag ska vara stark och ta åt mig allt de roliga vi gjort och få energi och lycka därifrån.

Underbara Nikita II, älskar henne nå otroligt. ❤️

Likes

Comments

Äntligen tillbaka med ett nytt fotoinlägg!
Idag fotade jag Meja tillsammans med travskolans två varmblod Pommeau & Brightsideoflife. Så fina!

Dessutom var Meja snäll och fotade mig tillsammans med Nikita & Tiger. Kommer tillbaka med ett inlägg måndag eftermiddag med dem. Längtar att få se bilderna, garanterat superfina!😍

Likes

Comments

Igår for jag till stallet direkt efter skolan.
Jag sa upp mig som skötare i augusti men då jag ska tävla Nikita en gång i oktober kör jag henne ibland. Igår skötte hon sig jättebra. Hon tjurade inte någonting och sprang på problemfritt. Jag ser verkligen hur de fyra veckors träning i sommar gett resultat, hon blir duktigare för varje gång.
Redan första tävlingen i sommar på Hoting den 13/7 gjorde hon framsteg då hon gick först i defilerningen samt voltade själv! Dock tror jag hon tjurar mer med någon annan i vagnen än med mig men tränar vi mer kanske det släpper oxå. #nikitaii

Likes

Comments

Igårkväll var vi på det första av fyra kurstillfällen för Taiko. Lite nervös men taggad for vi dit och precis som förväntat var han värst av alla hundar och helt sjövild.
Efter en kort samling utan hundarna skulle jag hämta Taiko. Han som redan suttit och tokskällt i bilen en halvtimme hade fortfarande energi till 100% och skällde, stretade, och drog när han såg de andra hundarna.
Men vi fick hjälp och olika övningar och otroligt nog en timme senare satt vi där inne, Taiko och jag. I samma rum som 6 andra hundar och han gav inte ifrån sig ett skall utan hade fokus på mig/oss.
Han var verkligen jätteduktig. Med den här hjälpen kommer vi tillslut ha en hund som kan vistas bland folk och andra hundar och fortfarande fokusera på oss. Detta var ett steg närmare en drömhund.
Jag tror det här kommer bli hur bra som helst!
#tannegårdstaiko ⭐️

Created with love
Just for you
Because everyone needs
A friend or two.
Sometimes I bark
Sometimes I chew..
But I'm totally loyal
and devoted to you..

Likes

Comments

Igår var det en speciell dag. V75, största dagen på året för Solänget. Dagen var fantastisk, superfint väder, massa folk och underbara hästar.
Jag hade självklart med kameran och fotade, det är så roligt att fota när bilderna uppskattas. Här kommer några bilder från dagen.

Segrare i Mini silverörnen 2016 Blomma & Tilde Buhlér på tiden 2.30,5 🏆

Blomma & Tilde Buhlér

Shadow Woodland (FI) & Ulf Ohlsson

Ulf Ohlsson & Shadow Woodland (FI) tog hem segern i Silverörnen 2016 igår på Solänget. 👏🏻

Buse & Stina Vestman ledde defileringen till Säterbests minne där Pave Faks & Ulf Eriksson tog segern!

Återigen en superhärlig dag med massa roligheter!😄

Likes

Comments

Här kommer resultaten från igår på Dannero!

Igår var första gången jag startade i mer en ett lopp samma dag. Talang i lopp 5 och Gubben i lopp 6 & 9. Så för mig var det full rulle! Talang startade i ett sulkylopp med Klara innan så han var redan varm, jag joggade ett bakvarv innan defilering och han kändes jättefin och det var inga problem. I loppet var han jättepigg (vilket är bra) men starkare än väntat så jag som hade dåligt grepp om tyglarna kunde tyvär inte hålla honom i trav. Men för att vara våran första start tillsammans tycker jag att det vara godkänt och ser det som en lärdom och ett steg uppåt i utvecklingen. Det verkar även som att vi ska prova fler gånger och det ska bli jättekul. #TalangII

foto: meja karlström

Foto: Jessica Häggström
Foto: Jessica Häggtröm

Foto: Jessica Häggström

Loppen med Gubben gick båda bra. Han sprang ganska bra tider men inga placeringar. Inte så mycket mer att säga om det mer än att han var duktig!  

Foto: Jessica Häggström
Foto: Jessica Häggström

Foto: Jessica Häggström

Likes

Comments

Söndag den 4 september rider jag mitt första montélopp på russ. Ska bli jätteroligt att se hur både jag och Talang klarar det.
Fick frågan av Klara i lördags och sa att det vore jät´tekul, sedan har jag väntat på startlistan och nu är de uppe och vi kom med. Går det som planerat blir det start, spännande.

Loppet blir tufft. Många riktigt snabba hästar och längts bak har vi Thyra Tyrann, sverigest bästa russ, som dessutom bara för några veckor sedan satte nytt svenskt rekord kat. B.
Som jag ser det har vi väl kanske inte så stora chanser men det roliga är ju att få tävla och speciellt nu när det är första gången.
Så vi får se hur det går, hade en liten paus med lårträningen här i mitten av augusti men det ska nog inte vara några problem, taggad till tusen!

Likes

Comments

Han är ju så fin lilla Taiko. Sötaste pojken med goaste personligheten. Finare hund skulle vi nog inte fått tag på.

Men hur ska vi få någon ordning på honom?

Hans skällande, hans dragande, hans stretande, hans stress. hans osäkerhet. 

I två års period har han bott i samma hus, gått ut på promenader men han har inte fått någon socialträning alls nästan. Inte träffat andra hundar, sällan fått besök, aldrig fått kommit ut i den stora världen på riktigt. Inte visste han att det fanns så mycket nytt att upptäcka, som han inte hade någon aning om innan.
Sedan han kommit till oss har han träffat på andra hundar, träffat massa nya personer, fått se och varit med bland hästar på travet, hängt med ut på långa skogspromenader och se djur.
Det är inte konstigt att han beter sig som han gör. Om han aldrig varit med om såna här saker förut är det klart han blir överaskad och inte vet vad han ska beté sig som. När han ser en hund blir han så glad och försöker kasta sig fram och man ser rakt ögonvitan på honom, men endå viftar han på svansen, för han blir så glad!
Aldrig har han visat någon aggresivitet mot någon hund eller människa.
Släpper man honom lös med en hund springer han runt den och skäller, aldrig att han flyger på den.
Skällandet och dragandet han visar är han glädje och osäkerhet. Dessutom när han är kastrerad vet han inte riktigt vem han är. Klart det är svårt att veta hur man ska göra då. Det är inte lätt när man inte vet, men han är ju så fin. Att ge upp är inget alternativ. Vi ska lyckas!

Likes

Comments

Buuu vad skoldagarna känns långa det här året.. Många lektioner och sen lunch.
Som tur var idag hade jag Nikita att se fram emot. Drog nämnligen iväg till stallet direkt efter skolan för att träna henne. Hon skötte sig verkligen exemplariskt idag, stolt är jag.

: Kajsa Lind
: Kajsa Lind
: Sanna Häggström

Nikita brukar alltid fjanta sig på samma ställen varje gång. Mest i början för att testa om inte hon kan få gå sist. Jag brukar bara be de andra att inte köra om och sedan får hon tjura bäst hon vill. Men idag tvekade hon inte alls någonting, hon bara skrittade på som ingenting.
Faktiskt på ett ställe fjantade hon sig (vilket hon brukar göra där) och det var precis efter vi kört över vägen och mot skogen. Där stannar hon alltid för att vara säker på om hon verkligen måste gå först. Men med mig i vagnen var det bara för henne att fortsätta trava vidare.
Men helt klart var hon super idag. Vad duktigt hon är som utvecklas och vad stolt jag blir. Superkul!

L Y C K A

Likes

Comments

  • Blogkeen
  • Nouw