Hello! I söndags så skulle jag och pappa åka med både Marilyn och Sanbella till ridhuset för att dem skulle longeras. När vi kom fram var de dock fullt och det skulle vara lektioner där hela kvällen. Vi bestämde oss för att åka hem igen och komma tillbaka dagen efter istället. Väl hemma hade Sanbella fått en broddtramp under resan i transporten. Så typiskt henne, men vi har kollat upp det med hovslagare och så för att inte hoven ska vara skadad på något sätt. Den såg bra ut och hon mår prima. Vi lindar henne runt hoven bara för att hon inte ska få in smuts i såret men hon kan ridas som vanligt :)

Vi longerade i alla fall Marilyn i måndags och Sanbella i tisdags. Båda två var duktiga och dem verkar inte ha det svårt att komma igång efter lilla vilan sen vaccinationen. Jag red även ut på Marilyn igår och idag ska jag rida ut på Sanbella. Inge har longerats i några dagar och jag ska rida honom imorron. Fullt upp nu men dem behöver sättas igång ordentligt nu. Snart är tävlingssäsongen igång och jag ska faktiskt anmäla mig till första starten idag. Det kommer bli en LD clear round och sen allsvenskan omg 1 div 3 i LD+ med laget.

Likes

Comments

Heeej alla!

När veterinären var här i veckan så rekommenderade hon mig att vänta med att sätta igång hästrana efter vaccinationen i helgen igen. Det är ju alltså nu, så jag tänkte att dem skulle få en promenad idag och ridas imorron. Det har verkligen varit segt att inte rida den här veckan. Inge har kommit ut några gånger och han har verkligen haft energi. Igår bockade han som en vilde och jag vet inte vart han får sin energi ifrån egentligen.

Igår satt jag och kollade på lite gamla bilder och hittade denna. Första ridturen på Pegasus.

Asså hörrni minns ni shettisarna? Saknar dem så himla mycket och önskar verkligen att dem kunde vara här. Tyvärr så har vi varken plats eller tid. Men dem bor ju bara fem min från oss. Nästan vid ridhuset där jag rider hela tiden, så vi ska åka ner och hälsa på dem i veckan kanske. Jag och pappa brukar stanna med bilen och prata lite med dem när vi ska på träningar XD Brorsorna bus så mysigt det var att ha dem här <3

Likes

Comments

Hemkommen igen från träningen jag kollade på idag. Det var både kul och sviiiiin kallt❄️☃️ Haha förstår vad mamma och pappa menar nu. Jag måste fundera lite över hur jag ska göra med träningarna nu. Tror jag ska prova lite fler tränare innan jag väljer. Det ska ju kännas rätt liksom😊
Idag kollade jag ju bara på och OM jag vart ridsugen? Jag vill bara rida nu, nu nu. Imorgon så ska i alla fall inge ridas och det är tur det. Längtar såå tills helgen då jag får sätta igång de andra två med.

Nej nu börjar klockan bli läggdags och jag ska ju upp 05.30 imorrn. Skooola vet ni😞


Likes

Comments

Under det senaste året har vi tränat mycket på tömkörning och massa mer för att kunna köra in Inge. Han har varit jätteduktig och man märker verkligen att det är något han tycker om. Inge är helt orädd av sig och älskar att trava. Eller ja det kommer väl efter mat då? XD Men han har gjort stora framsteg så i lördags bestämde vi oss för att prova sätta på vagnen.

Asså hörrni, hur duktig??!

Han brydde sig inte ett dugg om att vagnen var där. Det ända som var lite jobbigt var att hitta bra ställen att köra på. Vi har ju valt att sko av honom nu under ett tag eftersom att han har så fina hovar. Det ända negativa med det är att han har svårt att ta sig fram just nu när det är så mycket is överallt. Vi vill inte riskera att han ska halka och skada sig så tills isen är borta får vi hålla oss på bra grusvägar, skogarna och ängen. Sen ska vi börja köra mer och det ska bli superkul.

Likes

Comments

Idag har vi haft besök av veterinären då det var dags för den årliga vaccinationen mot hästinfluensan. Skönt att ha det gjort nu innan säsongen sätter igång! Efter vaccinationen nu så måste hästarna vila och ska sättas igång i helgen igen. Det ger ju mig mycket dö-tid nu i veckan så jag ska försöka hålla mig sysselsatt ändå. Brukar dock inte vara så svårt då att ta han om hästarna i sig tar mycket tid bara det ;)

Jag har ju i alla fall Inge att rida den här veckan. Imorgon (tisdag) så skulle jag ha tränat för den eventuellt nya tränaren för ett tag framöver. Men på grund utav att vaccinationen nu kom emellan så kan jag ju inte vara med. Men jag ska ändå åka och titta på när dem andra tränar. Nyttigt, kul och lärorikt, samt att jag får se hur den nya tränaren är. Dem andra två tjejerna som jag brukar träna med från klubben ska dit så det blir kul att se på när dem hoppar. Ni ska få lite mer uppdate om det imorrn!

Likes

Comments

Igår onsdag så var Sanbella och jag på träning gör Linda Eriksson. Superbra och nyttig träning som gick väldigt bra för att vara första riktiga träningen efter vilan. Fick mycket fina kommentarer om Sanbella och hennes hoppning. Speciellt hennes fina teknik👌🏻 Det var riktigt kul och skönt att komma igång med träningarna igen. Som det ser ut nu så kommer jag träna för Linda nån gång i månaden kanske. Jag måste ju träna regelbundet i veckorna också så jag ska provträna för en tjej snart så får jag se vad jag tycker då. Min vanliga tränare Kattis är nämligen skadad och kan inte hålla träningar på hela våren och kanske längre än så. Därför så måste jag hitta en annan medan hon inte kan. Det kan ju vara nyttigt det också😊

Idag fick alla lite vila och imorrn ska Marilyn få hoppas i ridhuset. Ska bli spännande och se om jag håller mig kvar. Det finns nog risk för lite race och bus då det var lääängesen hon fick hoppa nu. Innan jul var nog senast😅 Men det har varit nyttigt och välbehövligt då jag inte vill köra slut på någon av mina hästar.

Likes

Comments

​Hej alla nu är det söndag igen och skola imorrn....

Idag har jag konditions tränat Marilyn då hon va helt galen igår. Fick tugga snö en gång då hon tok sprang på ängen och bockade för fullt. Lite konstigt för henne då hon inte brukar hålla på så. Men det är väl vårkänslorna antar jag. Lite tidigt bara haha, men januari funkar det med antar jag. Idag valde jag alltså att konditionsträna på samma ställe bara för att göra av med lite energi. Fort gick det men hon bockade inte idag. Tack för det XD

Sanbella åkte jag mamma och pappa med till ridhuset igår så att jag kunde hoppträna. Det gick suuuperbra och hon var så himla duktig. Jättemjuk och fin från början till slut och hon var så glad över att få hoppa igen. Inge fick longeras igår och det började med att han rullade sig 5 gånger innan han fick en väldans fart. Haha han är busig lilla gubben ;)

Imorgon ska Inge och Sanbella ut så vi får väl se vad jag hittar på med dem då.

Likes

Comments

Idag var det Sanbella som fick trimmas ordentligt på ängen. Jag kände att det var dags att jobba igenom henne helt nu och hon tyckte det var jobbigt men kul. Hon var lite busig och pigg i början men mot slutet lugnade hon ner sig. Sanbella har även lagt på sig RN hel del under vilan så jag måste jobba henne så att hon kommer igång ordentligt tills näst vecka. Jag ska nämligen åka till Linda Eriksson och träna för henne. Det ska bli superkul och spännande. Får se vem av mina jag tar med det beror på hur dem känns i veckan. Troligtvis blir det Sanbella.

Imorgon ska vi åka till ridhuset med både Marilyn och Sanbella. Tänkte att dem skulle träna med lite bommar då det var 5v sedan dem gick över en bom sist. Glada ponnysar tror jag😉

Har fortfarande inga bilder då jag inte hunnit ta några med nya mobilen. Hoppas ni står ut ändå så hörs vi imorrn.

Likes

Comments

Hej alla! Nu har jag varit borta i nån dag och det är för att jag haft massa saker att göra och att jag har en ny mobil. Eftersom att jag har en ny mobil så har jag inte haft några bilder osv till bloggen. Både Marilyn och Sanbella har i alla fall fortsatt med deras igångsättning och båda har gått super. Sanbella har varit något stelare än Marilyn, men det är för att hon är lite fjantig att rida ut på ibland. Har en så länga haft all träning på ängen. Dels för att det är lite magont att börja med, men också för att underlaget i ridhuset håller på att bytas ut. Spännande att se hur det blir.

Idag ska jag longera Inge, Marilyn och Sanbella men det går inte att göra just nu då det är ett väldans oljud här hemma och hästarna är lite rädda. Det är nämligen någon crossträning precis bakom hagarna så jag ska vänta ett tag med longeringen för att inte stressa upp de ännu mer🐴

Likes

Comments

Idag joggade jag Marilyn på ängen och det gick super. Eftersom att hon har haft sin viloperiod nu så trodde jag att hon skulle vara ganska stel första lite mer "ordentliga" passen. Men helt tvärt emot. Under den tid jag har haft henne så har hon varit ganska stel, speciellt i vänstersidan. Nu är det helt borta och det verkar som att hon inte ens blir så stel efter vila heller. Båda sidorna var lätta att ta i genom och hon var mjuk och fin. Underlaget på ängen var inte det bästa men det funkade. Lite tungt att springa runt i tö snö blandat med lite skare.

Imorgon är det fredag och jag slutar kl. 1. Tänkte därför att jag skulle försöka hinna med att rida både Inge och Marilyn. På Marilyn ska jag göra lite samma som idag men lägga in lite mer galopp och Inge ska nog få ta en tur i skogen. I helgen tänker jag också börja sätta igång Sabella igen. Det är verkligen så himla kul att börja rida som vanligt igen. Har saknat alla träningar och timmar på deras ryggar. Måste säga att det blir lite långtråkigt att ha dem på vila.

Likes

Comments