Idag var det Sanbella som fick trimmas ordentligt på ängen. Jag kände att det var dags att jobba igenom henne helt nu och hon tyckte det var jobbigt men kul. Hon var lite busig och pigg i början men mot slutet lugnade hon ner sig. Sanbella har även lagt på sig RN hel del under vilan så jag måste jobba henne så att hon kommer igång ordentligt tills näst vecka. Jag ska nämligen åka till Linda Eriksson och träna för henne. Det ska bli superkul och spännande. Får se vem av mina jag tar med det beror på hur dem känns i veckan. Troligtvis blir det Sanbella.

Imorgon ska vi åka till ridhuset med både Marilyn och Sanbella. Tänkte att dem skulle träna med lite bommar då det var 5v sedan dem gick över en bom sist. Glada ponnysar tror jag😉

Har fortfarande inga bilder då jag inte hunnit ta några med nya mobilen. Hoppas ni står ut ändå så hörs vi imorrn.

Likes

Comments

Hej alla! Nu har jag varit borta i nån dag och det är för att jag haft massa saker att göra och att jag har en ny mobil. Eftersom att jag har en ny mobil så har jag inte haft några bilder osv till bloggen. Både Marilyn och Sanbella har i alla fall fortsatt med deras igångsättning och båda har gått super. Sanbella har varit något stelare än Marilyn, men det är för att hon är lite fjantig att rida ut på ibland. Har en så länga haft all träning på ängen. Dels för att det är lite magont att börja med, men också för att underlaget i ridhuset håller på att bytas ut. Spännande att se hur det blir.

Idag ska jag longera Inge, Marilyn och Sanbella men det går inte att göra just nu då det är ett väldans oljud här hemma och hästarna är lite rädda. Det är nämligen någon crossträning precis bakom hagarna så jag ska vänta ett tag med longeringen för att inte stressa upp de ännu mer🐴

Likes

Comments

Idag joggade jag Marilyn på ängen och det gick super. Eftersom att hon har haft sin viloperiod nu så trodde jag att hon skulle vara ganska stel första lite mer "ordentliga" passen. Men helt tvärt emot. Under den tid jag har haft henne så har hon varit ganska stel, speciellt i vänstersidan. Nu är det helt borta och det verkar som att hon inte ens blir så stel efter vila heller. Båda sidorna var lätta att ta i genom och hon var mjuk och fin. Underlaget på ängen var inte det bästa men det funkade. Lite tungt att springa runt i tö snö blandat med lite skare.

Imorgon är det fredag och jag slutar kl. 1. Tänkte därför att jag skulle försöka hinna med att rida både Inge och Marilyn. På Marilyn ska jag göra lite samma som idag men lägga in lite mer galopp och Inge ska nog få ta en tur i skogen. I helgen tänker jag också börja sätta igång Sabella igen. Det är verkligen så himla kul att börja rida som vanligt igen. Har saknat alla träningar och timmar på deras ryggar. Måste säga att det blir lite långtråkigt att ha dem på vila.

Likes

Comments

Idag var det som sagt första skoldagen efter jullovet och jag är redan skoltrött🙈 Nej men jag tycker verkligen inte om att vara i skolan och jag tycker inte det är kul heller. Det är liksom inget problem så men jag hade nog klarat mig minst lika bra med att plugga hemma.

Första dagen är nu över och jag överlevde den, det är det som är det viktiga👍😂

Det har varit väldigt blåsigt hela dagen och vid 4 tiden blev det verkligen storm. Det är typ läskigt att vara ute, man håller ju på att blåsa iväg. Hästarna var väldigt stissiga i hagen så dem fick gå in lite tidigare. Nu är dem relativt lugna och dom som är kvar i lösdriften har fått lite hö att tugga på. Kan verkligen förstå att dem blir lite rädda nu då det blåser så mycket att allt låter, fladdrar och far omkring överallt.

Likes

Comments

Flera gånger under min period då jag har bloggat så har det uppstått uppehåll och gånger då jag bra inte haft lust, eller främst av allt inte hunnit med att blogga. Det handlar mest om att både skola och hästar tar mycket tid. När jag kommer hem kl. 3 från skolan så börjar det redan bli mörkt och det är knappt så att man hinner rida en häst innan det är bäcksvart ute. Hemma har vi ingen paddock eller något ridhus så jag måste rida ut i skogen eller på någon äng för att kunna träna. Men eftersom att jag måste hopp och dressyrträna mina ponnysar inför tävlingar osv. så har vi spenderat mycket, mycket tid i ett ridhus som ligger väldigt nära oss. Det är verkligen tur att det ridhuset finns då det har underlättat för mig otroligt mycket. Min pappa slutar även jobbet kl. 3 så att han finns hemma och kan ge skjuts nästan varje dag till träning är guld värt.

Okej så nu om jag först är i skolan och sen stallet hela dagarna, kommer jag hinna blogga?

Jag har funderat lite nu på hur jag ska göra med bloggen eftersom att skolan börjar imorron och det är mycket som kommer vara viktigt. Jag kommer helt klart att prioritera hästarna och skolan först av allt. Men jag vill fortsätta hålla igång bloggen och det kommer jag att göra. Jag kommer börja med att fortsäta att köra på som jag gör nu och så ser vi hur långt det håller ;)


Om vi nu ska se hur det blir framöver med hästarna så kommer dem först och främsta att fortsätta med deras igångsättning. Jag vet faktiskt inte hur lång tid det kommer att ta med tanken är att dem ska börja travas i helgen och sedan ska jag inte stressa. Årets första tävling var även tanken att det skulle bli den 19/2. Men så kommer det inte att bli längre. Jag har valt att träna istället. Jag känner bara att jag vill lägga mycket tid på Sanbellas grunder. Vi måste börja träna mycket övergångar, distanser, hålla jämn galopp, byten, och bla bla bla... Det finns hur mycket som helst som jag vill ha koll på innan förta starten. Det har gått alldeles för lång tid nu som hon har sprungit ifrån mig och bara kastar sig över hindrena. Vi måste stärka vårat band och bli ännu mera ett team på banan. Hon har verkligen kapaciteten och att stressa med henne känns bara dumt.

Marilyn kommer att få gå lite P&J och klubbtävlingar till att börja med. Hon avslutade förra året helt fantastiskt med superrundor både lokalt och på P&J. Alla träningar var toppen och hon kändes super att rida. Hoppas vi kan få samma känsla i år igen. Jag har ju haft henne hemma mer en ett år nu och det känns verkligen som att vi har hittat varandra. Men jag kommer i alla fall låta henne tränas också ett tag hemma innan vi tävlar igen.

Jag och Sanbella kommer även att tävla allsvenskan div 3 för ponny i vår och första omgången är den 11 mars. Så som det ser ut nu så blir nog det första starten för i år för henne. Den går ju i LD, men vi kommer såklart att gå upp på LC i vår med.

Likes

Comments

Hej igen!

Igår när jag kom in på kvällen så var jag så himla trött att jag inte orkade blogga helt enkelt. Det var nämligen ful fart här hemma. Alla fyra blev ridna och jag och pappa var nere i stallet i typ 5 timmar. Jag började med Marilyn som bara fick skritta i 30min. Samma Sak gjorde jag med Sanbella som också börjat skrittas igång nu efter vilan. Jag red henne sist av alla men efter Marilyn så var det Inges tur. Det började med att jag inte ens kom ifrån tomten innan jag flög av haha. Han började bocka efter att dike på väg ner till ängen. Men det gick bra och jag hoppade upp igen. Tur att jag landade i snön XD. Pappa följde med ner till ängen och där var han stundtals superduktig och andra gånger bockade och busade han. En gång var det nära att jag flög av igen då han skenade mot hagarna och sedan började bocka i farten. Efter det så bockade han bara lite i galoppen. Jag är ändå nöjd över honom då han faktiskt börjat gå ner i form självmant ibland och sen så höll han även tempot uppe nästan hela passet.

Modette har mest fått skritta nu under vintern då jag inte vill att hon ska tappa så mycket vikt. Hon har ju lätt till det eftersom att hon är gammal, men pigg är hon. Igår valde jag i alla fall att ta med henne ner till ängen och trava och galoppera lite också. 27år men wow va pigg. Hon var helt galen och superpigg. Hon tycket verkligen det var superkul att få springa lite. Själv satt jag barbacka med en ynka liten tuss man att hålla i mig i. Haha gud vad jag flög. Så fort man skulle göra en galoppfattning så började hon bocka och dra ner huvudet. Hennes enorma manke var det som stoppade mig från att flyga av. Det var verkligen en upplevelse haha och pappa fick många roliga videos på mobilen där man ser hur jag flyger och ligger på hennes hals/ huvud flera gånger, så nära var det XD

Det var jättemysigt och kul att äntligen kunna rida alla fyra igen. Idag skulle även hovslagaren komma men hon var tvunget att vabba så hon kommer om en vecka istället. Hästarna får vila och jag ska fixa och städa lite både i stallet och i transporten, eftersom att skolan börjar på onsdag och jag vill ha allt i ordning då :)

Likes

Comments

Just nu är det verkligen en sån där perfekt snö att rida i. Fluffig och lätt som inte ger styltor under hovarna. Marilyn började ju skrittas igång idag efter vilan och hon verkade tycka om det. Hon var väldigt pigg och busig faktiskt. Det blev några toksprång ibland men bara för att hon måste göra av med energi🐎

Inge som brukar vara ganska seg hade spring i benen idag och ville aldrig sluta trava. Efter en lång trav så fattade han galopp på en äng. Det gick bra en bit tills han började med sina bus igen. Helt plötsligt rusade han i full fart framåt en bit tills han slängde in några bockar också. Jag såg verkligen mig själv med snö i hela ansiktet liggandes på backen, men lyckades hålla mig kvar. Det går inte ett pass utan att inge måste slänga in minst en bock, så är det bara 😂

Jag blev i alla fall klar med stallet vid 14.00 och jag är nöjd med båda två idag☺🐴

Likes

Comments

Eftersom att jag spenderar massor med tid i stallet och utomhus så behövs det ordentliga varma kläder för att stå emot kylan. Jag tänkte tipsa om lite olika saker som kan underlätta vintern.


Täckkjolen

Jag vet att många inte tycke om att rida i täckbyxor och liknande av olika andledningar. Om man då vill slippa frysa om benen och dem där täckisarna så är täckkjolar väldigt bra. Jag vet att många har koll på det mesta jag kommer ta upp i detta inlägget men jag ger bara tips, och jag vill bara dela med mig av vad jag använder. Till en början var jag lite skeptisk till dem här tjolarna. Jag vet egentligen inte varför, men det kändes bara inte som en grej för mig. Min första täckkjol fick jag i födelsedags present i november och den ha använts en hel del efter det.

Kjolen är bra då den är lätt att ta av och på sig, man skyddar och blir varm där på benen man ofta fryser när man rider och den är himla praktisk. Jag själv föredrar de kjolar med dragkedja då man kan välja hur den ska sitta och vara öppen. Min täckkjol är köpt på granngården och den funkar utmärkt. Man håller sig varm och skön under både vinter och höst.


Rid overall

Nästa grej är min underbara rid overall. Jag ääälskar verkligen att bara dra på sig overallen och dra ner till stallet utan att behöva frysa någon gång under dagen. Den går att använda till allt inte bara till att vara i stallet. Några bra saker med overallen:

  • Mycket reflexer
  • Varm hela dagen
  • Praktiska lösningar som t.ex. inbyggda hängslen, smart mobilficka m.m.
  • superskön med bra passform för ridning

Jag själv tycker nog faktiskt att overall är skönare en täckisar och jacka. I alla fall om man ska var i snön. Man slipper ju snö som tränger sig in mellan jackan och midjan. Det är helt enkelt skönare att röra sig i den. Den är även bra att rida i. Jag skulle rekommendera att ta en storlek som inte är på gränsen till för liten. Jag t.ex. brukar ha XS-S i kläder och även fast att overallen i S var lite för stor så tog jag den ändå. Det är bara för att jag vill försäkra mig om att byxbenen inte åker upp när man sitter i sadeln. Jag hatar när dem glider upp och man måste dra ner byxbenen hela tiden. Men den här overallen sitter på plats. Overallen finns på hööks i två olika färger.


Rid tumvantar & värmepåsar

Det sista för ryttaren är två små saker. Till att börja med så brukar jag alltid ha rid tumvantar på vintern. Jag gillar bara inte att ha såna här tjocka fingervantar ock så. Det känns mycket varmare med tumvantar och dem med lillfinger på har jag alltid i stallet, eftersom att dem är gjorda så för att man ska kunna hålla i en tygel.

Den andra saken är såna här värmepåsar eller vad man ska kalla det. Det är en liten påse med en vätska och en liten metall bricka. När man trycker på den brickan så blir påsen varm och det brukar hålla i en timme eller två. Supersköna att ha i fickan tillsammans med händerna när man kollar på träningar eller går till stallet m.m. Sen så kan man ju ha dem i vantarna när man t.ex. mockar eller så, superskönt. Jag vet också att det finns olika slags sulor eller så till skor som jag använt förut. Perfekt för den som fryser om tårna hela tiden ;)


Värmebalja

Bland det värsta som finns på vintern är att behöva stå och knacka loss is från badkaren i hagen. Frusna fingrar, törstiga hästar som försöker göra små hål för att få vatten och ett väldans spring fram och tillbaka för att fylla på med nytt hela tiden. Nej det har vi skippat och gjort det lite enklare för oss. Värmebaljan vi köpte för cirka två år sen är nog bland det bästa vi köpt. Från den dagen vi satte igång den så har vi aldrig behövt knacka is något mer. Baljan kopplas in med en kabel som går till ett eluttag och sen så sitter det värmeledningar som värmer upp den även i den värsta kylan. Det känns så himla bra att veta att hästarna alltid har vatten i hagen och att det är lite ljummet på vintern är superbra.


Det här är några utav de saker jag använder för att klara av kylan på vintern. Hoppas ni fick lite tips så att ni också klarar av kylan utan att behöva frysa :)

Bilder på alla sakerna

Likes

Comments

Som ni ser på bilden så är det väldigt kallt här. Hela -20 grader brrrr.... Alla hästarna fick tjocka, tjocka vintertäcken för att inte frysa. Speciellt Marilyn då hon är väldigt frussen av sig❄🐴

Jag har precis badat i vårat spabad där vi har cirka 38 grader, sååå skönt efter en heldag i stallet.

Nu ska vi käka pizza innan det är dags att natta hästarna vid 20.00. Imorgon tänkte jag att jag skulle berätta och visa vad jag har på mig för kläder i denna kyla. Såklart lite andra saker för hästarna också😊

Likes

Comments

Det har inte hänt så mycket idag med hästarna då det blivit snöstorm och det går knappt att gå ut utan att man driver iväg med snön. Sen så tänkte jag bara säga att inlägget som kom ut innan det här skulle upp igår men det hade hänt något med uppladdningen så den kom en dag försent. Imorgon ska jag börja skritta igång Marilyn igen efter vilan, hörs mer då😊

Likes

Comments