Header

Vardag och Allmänt

Vet ni vad jag precis insåg?! För 5 dagar sedan (den 19 september) så "firade" jag ett år här på nouw! Är det inte sjukt hur fort tiden har gått? Som många vet och som jag själv är medveten om så har jag inte prioriterat bloggen speciellt mycket. Det har alltid gått i perioder och det kommer förmodligen fortsätta att göra det. För er som läste mitt senaste inlägg vet också att jag inte kan lova att skriva inlägg regelbundet. För som sagt så går tiden så otroligt fort och jag känner att jag vill hinna med mitt liv (skola, vänner, familj osv) innan jag lägger till något mer, alltså bloggen.

Om ni har någon ide på hur vi kan fira ett år så får ni gärna skriva det i kommentarerna! Kram

Två mysiga bilder från en fika i onsdags!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Funderingar och åsikter, Vardag och Allmänt

Hejsan! Det var ett tag sedan jag gjorde ett inlägg va? Jag skulle kunna be om ursäkt och berätta varför jag har varit borta men det verkligen inte några bra anledningar, så vi hoppar det.

Just nu är mitt liv så underbart, det kunde inte bli bättre. Det kanske låter konstigt för vissa, att en helt vanlig skolvecka kan vara så underbar men till det finns det väldigt roliga anledningar. Det är allt från mina underbara nya och gamla vänner, till att faktiskt få plugga lite och så en person som har gått och blivit väldigt viktig för mig. Som du kanske fattar så tycker jag att skolan är superkul just nu och jag tycker att helgerna är extremt tråkiga och ensamma. (Har någon någonsin i världshistorien sagt det??!)

Så vad har jag gjort under den här tiden?:

- Det var insparksvecka på min skola, vilket innebär att man får en bucketlist, möter Eber (ett annat gymnasie) i femkamp och sedan en insparksfest. Det är precis som det låter, helt otroligt roligt!

- Alla ettor åkte till Brevik (ett ställe med stugor där man kan campa osv), vilket också var superkul! Vi höll på med massor med friluftsliv, livräddning (i 16 graders vatten...) och sov i tält och stugor.

- Jag har även varit lite på landet, det har dock regnat nästan hela tiden där. Men regn är också mysigt!

- I måndags var jag på bio och såg IT!! Hah, bra och läskig.

- Igår fikade jag med Maja som jag nämnde i förra inlägget, det var jättemysigt!

Sedan har det självklart hänt massor mer, men nu har ni en liten överblick.

Om vi nu ska prata lite allvar så kommer jag inte säga "nu ska jag komma tillbaka till bloggen och satsa på riktigt" för det gör jag inte. Jag tycker fortfarande att det är kul men jag går också natur (och är nu mera ekonomiansvarig i styrelsen på skolan) och därför finns det nästan ingen tid över. Det jag dock kan säga är att bloggen självklart kommer ligga kvar och att ni får hålla lite koll på när jag lägger ut något! (Om det nu är så att ni vill läsa!) Som många vet så gillar ju jag att fota och det är något jag kommer fortsätta med. Så när ja väl har samlat på mig lite foton så kommer jag självklart att lägga ut dom!

Så håll koll och ta hand om er! kram

Likes

Comments

Vardag och Allmänt

Hej! Idag är det lördag och min andra helg sedan skolan började. Det kan självklart vara skönt med helg men just nu är skolan så rolig så jag skulle kunna gå en vecka till. Den här veckan har vi mest haft intron i varje kurs och även startat med lite uppgifter.

För den som är nyfiken läser jag ämnena: matematik 1c, svenska 1, engelska 5, tema 1 (religion, samhällskunskap och historia), tyska 3 och idrott och hälsa 1.

Men nu tänkte jag berätta något roligt som hände igår. Det var extremt spontant men om jag känner denna person rätt så är den väldigt spontan.

Jag var själv och skulle ta bussen hem till Lindö, jag går på bussen och ser att Maja HÄR KAN DU HITTA HENNES BLOGG sitter på bussen. Vi gick i samma klass när vi var små men var inte så tajta. Sedan bytte hon skola och nu går vi på samma gymnasium. Jag sätter mig vid henne och vi pratar lite. Sedan kommer det två lite läskiga personer och sätter sig vid oss (alla som bor i Lindö vet nog vilka det är). De är väldigt pratglada och trevliga men jag vill ändå inte sitta kvar när Maja skulle gå. Därför gick jag också av och Maja frågade om jag ville följa med hem till henne. Det slutade upp med att vi satt på hennes balkong, altan, vid matbordet och bara pratade. Det kändes verkligen som vi tog igen de åren vi hade missat. Vi skrattade otroligt mycket och hade det hur mysigt som helst.

Hoppas ni hade en lika bra fredagskväll!

Likes

Comments

Funderingar och åsikter

Hejsan alla! Hoppas att ni mår bra. Själv mår jag toppen, tredje "riktiga" skoldagen avklarad och allt går hur bra som helst. Idag hade vi svenska för första gången och nu har vi haft alla ämnen som ska läsas i år.

Nu till dagens inlägg. Det är nämligen så att jag nu mera är vegetarian. Eller vegetarian kanske jag inte ska säga, jag äter faktiskt fisk och kyckling hemma. Så varför äter jag fisk och kyckling hemma? Det är så enkelt att jag inte får ta bort det ur min kost för mina föräldrar, det skulle bli för jobbigt för både dom och mig. Jag säger även att jag äter fisk och kyckling hemma, det är för att jag har helt vegetariskt i skolan.

Den stora frågan är väl "varför äter du vegetariskt?". Det är för att jag känner att kött inte ger mig något, jag har slutat gilla smaken, det finns tusen andra saker som är godare, köttindustin är en stor bov i klimatfrågan och den allra största anledningen: varför ska jag äta något som inte har makten att välja själv vad den ska göra med sitt liv? Djuren har inte valt att bli vår mat, de kan tänka egna tankar om vad de vill göra men de får aldrig göra tankarna till handlingar.

Ett tag innan jag tog beslutet så kunde jag inte äta rött kött, det äcklade mig och för varje tugga kände jag hur bilden av det djur som det en gång var blev starkare. Alla videos man ser lite här och var på när djur blir slaktade spelar upp i mitt huvud när jag ser köttdisken i affären.

Några har sagt "Förr i tiden åt vi kött för att överleva, det är naturligt" och det kan jag förstå, men varför ska jag äta kött när det finns så mycket annat? Förr i tiden var det ett av få sätt att överleva och nu kan man överleva som vegan, just för att det finns andra alternativ.

Detta var en kort sammanfattning på varför jag har valt att bli vegetarian och om det är så att ni vill ha en längre förklaring, skriv gärna det! Jag tänkte även att jag skulle kunna göra lite inlägg som är relaterade till detta, som recept och sånt.

Ta hand om er, kram

Likes

Comments

Vardag och Allmänt

Hejsan sötnosar! Just nu är klockan 9.10 och jag har inlett min morgonrutin. I den har jag avsatt till för att blogga och det är därför jag skriver ett inlägg på morgonen. Jag vet fortfarande inte om det passa mig men vi testar ett tag!

Idag är det dags för min tredje dag på gymnasiet och jag har längtat tillbaka så otroligt mycket. Jag är även så sjukt tacksam för att vi började i torsdags, det gjorde att den här veckan inte kommer vara lika jobbig. Man fick en liten mjukstart, lite ledigt och sedan kan man dra igång med schema och allt.


Jag tänkte iallafall tala om vad jag har gjort i helgen.

I fredags gick jag i skolan till lunch och sedan hem igen. Planen var att jag och min syster skulle åka till landet med mammas bil, men de planerna blev snabbt ändrade när det blev något fel på bilen och Emma var tvungen att jobba dagen efter. Då kände jag att jag ändå ville ut till landet så jag packade ihop och tåg tåget till Kimstad där farmor hämtade mig. Jag hade sedan två underbara halvdagar ute på landet med promenader, nya alpacka föl, mys med katterna och god mat och sällskap.

I lördags åkte jag sedan hem och övningskörde på motorcykeln med pappa och efter det åkte jag hem till mamma igen. Jag hade gett ett förslag att gå på Augustifestivalen till min syster men när hon väl kom hem kändes det bättre att titta på Netflix (vill bara tillägga att min syster gick med en kompis, så jag dissade inte henne totalt). På Netflix hittade jag iallafall en serie som jag tittade klart på två dagar (12 avsnitt bara). Den hette "Världens sämsta häxa", haha. Helt ok men den är nog egentligen för lite yngre.

Igår vakande jag runt 9 och åt frukost. Sedan åkte vi till kyrkogården för att hälsa på mormor och morfar, idag är det nämligen 5 år sedan min mormor dog. Efter det åkte vi hem och fixade oss för kräftskiva hos min kusin! Det var supertrevligt och kul. Vi stannade där i några timmar och spenderade som vanligt mycket tid i badrummet (där min kusin har allt sitt smink som är så otroligt kul att titta på). När vi sedan kom hem satta jag på filmen "My Girl", den var hur fin som helst och verkligen något jag rekommenderar.


Hopppas ni får en bra dag! Lycka till till alla som börjar gymnasiet idag! Kram

Likes

Comments