När det nya året tar sin början är det många som avlägger nyårslöften om att träna mer för att bli smalare och alltså, enligt vad samhället ofta antyder, snyggare. Det här är jag så fruktansvärt trött på, att man tränar för att göra samhället nöjt. Det är så många som tränar helt frenetiskt och äter alldeles för lite i ett försök till att se ut som VS-modellerna, för att sedan misslyckas och må otroligt dåligt över det. Jag har själv varit där. Nästan alla blir på något sätt påverkade av skönhetsidealen som målas upp i sociala medier, och alltså I don't blame you. Hur ska vi inte bli påverkade när allt vi ser är likadana kroppar överallt och kan läsa artiklar om hur vi ska bete oss för att gå ner i vikt så snabbt som möjligt för att bli vårat sexigaste jag? Det är fan inte konstigt att man mår skit och tar till alla möjliga sätt för att passa in. Men det kan inte fortsätta på det här sättet.

Det senaste året har träning och hälsa blivit en stor del av mitt liv. I april 2017 bestämde jag mig för att träna och äta hälsosam mat, för min egen skull. Resultatet av månaderna som passerat har blivit en starkare kropp, men framför allt ett betydligt bättre humör. Med hjälp av träningen har jag blivit gladare, sover bättre, fått förbättrad koncentration och är generellt sett en mycket stabilare person. Det har för mig blivit anledningen till att fortsätta, för att jag faktiskt mår bra av det.

Jag tycker att det är jätteviktigt att våga prata om hälsa eftersom det alltid kommer att vara "på tapeten". Att sprida kunskap om varför en hälsosam livsstil är bra och viktigt, kunskap om att siffran på vågen inte avgör hur hälsosam du är, kunskap om att det finns olika kroppstyper och att alla är lika vackra och framför allt; kunskap om att du ska träna för din egen skull och inte för någon annans.

Som det kanske märks är hälsa något jag verkligen brinner för och det kommer definitivt komma fler inlägg som rör ämnet framöver!

Tills nästa gång - ta hand om er!

Likes

Comments

Det här är egentligen inte min första bloggdebut men har aldrig kommit längre än att skapa själva bloggen så tänker att detta kan bli ett seriösare försök! Har länge funderat över vilken typ av media jag ska skaffa för att skriva och minnas för mig själv, och blogg blev det.

För er potentiella läsare som inte känner mig heter jag Kajsa Johansson, är 18 år och går sista året på det humanistiska programmet på Katedralskolan i Uppsala.

Som jag nämnde är den här bloggen ett sätt för mig att dokumentera mitt liv genom bilder och texter, det kommer handla om allt från träning och mat till mode och resor, verkar det intressant så stay tuned!

Likes

Comments