​Jag har just haft påsklov här. Hela lovet varade i 2,5 veckor. Första lediga dagen var St.Patrick's day, jag åkte till Cork för att se på paraden med Jenny. Det var jätte fint där och paraden var stor. Rosa, en flicka från Tyskland åkte hem under påsklovet. Hon hade alla över till henne för att fira med henne. Vi gick till en fin naturstig som brukade vara en gammal järnväg. Under påsklovet var jag med Lynn och såg på en film "Sing street", den var riktigt bra. Under veckoslutet var Franca hos mig. Vädret var riktigt bra under hela påsklovet. 

Jag for också på en resa med min organisation. Jag åkte med Lynn till Dublin där vi alla träffades. Därifrån åkte vi rill Galway i en minibuss. VI var 16 st. Galway var väldigt vacker. Dagen efter Galway åkte vi till Aran Islands, vi måste åka 40 min i en färja för att komma dit. Det var så vackert där. Vi cyklade ca. 5h runt ön. Nästa morgon åkte vi till The Cliffs of Mohar. Det var helt underbart där. Solen var framme hela tiden och det var inte mycket vind där heller. Hela resan var helt otrolig.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det var en stund sen jag skrev sist. 3 utbyteselever har åkt hem efter jullovet. Först åkte Emma, det var jätte ledsamt. Det kändes underligt att inte ha henne hemma mer. Efter henne for en flicka från Tyskland och en flicka från Frankrike.

Nu på sportlovet har jag gjort mycket. Jag åkte till Cork med Ramon, där träffade vi Davina för lunch. På väg hem stannade vi i utkanten av Cork och gick in i några mysiga skivaffärer. Jag var också mycket i stan och träffade Lynn och Melissa (en utbyteselev från USA). Vädret var relativt bra under veckan. Flera dagar var varma och soliga. Då gick jag på långa promenader. På en mer regnig dag hälsade jag på en flicka som jag ofta far och spelar piano hos. Hon har en av de sötaste hundar jag nånsin sett! Den är ännu en liten valp. Jag var också på bio med Olivia och Grainne, de bor nära mig. Vi såg Deadpool.

På sista dagen for jag med Jenny och Lynn till en sjö, The Vee. Det var jätte fint där. Det var lite dimmigt så det såg ganska mystiskt ut. Det var ett händelserikt och roligt lov.

Likes

Comments

​Det var en stund sen jag skrev senast. Men nu ska jag berätta om mitt jullov jag hade här i Irland. För det första så firade vi inte på julafton utan vi firade på juldagen. På morgonen vaknade vi runt kl.9. Då gick hela familjen till vardagsrummet där vi öppnade alla julklappar. Det var jätte mysigt fastän vädret var väldigt dåligt. Efter det så åt vi julfrukost, hela bordet var fullt med läckerheter. Ungefär kl. 2 på eftermiddagen åkte vi till Jennys systers hus. Där firade vi jul med julmiddag och så hade vi secret santa. Vi sov också över där. Jag delade rum med Emma och hela dagen var jätte trevlig. 

Under jullovet så kom Lynn ofta till oss. Hon sov också över. men vi kunde inte göra mycket ute på grund av de dåliga värdet. SÅ en dag for vi till en bowlinghall med Lynn, Emma, en annan Emma och jag.  Det var skönt att inte se regnet hela tiden. 

Nyårsafton är inte stort i Irland, de kan inte ha fyrverkerier eller något sådant. Vi spelade kort hela kvällen med Jenny, Tim, Emma och jag. Vi måste ha spelat i nästan 4 timmar.  Allt som allt så var jullovet jätte lyckat. 

Likes

Comments

​Det var ganska länge sen jag senast skrev. Sen dess har jag har jag gjort mycket. Jag har varit till Cork, jag var där med 4 andra utbyteselever. Där var vi i The English Market och i flera andra butiker.  hela Cork var pyntad med julbelysningar. Vädret var inte det bästa men det var ändå roligt. Vi hade också en konsert i skolan, jag var där och sjöng med skolkören. Hela konserten tog ungefär 2 timmar, den var också fullbokad. 2 veckor sen var 2 italienska flickors sista vecka här, så på veckoslutet var vi med dem i stan och så såg vi på Mockingjay part 2. 

Lynn hade sin födelsedag på torsdagen och på lördagen ålte vi med henne till Waterford. Där firade vi hennes födelsedag. Vi spenderade nästan hela tiden i en bokaffär. Den hade tre våningar och ett café. Jag och Emma gick till ett tält där vi skrann, isen och skridskorna var dåliga men det var jätte roligt. Det var nästan bara jag och Emma som kunde skrinna. I morgon skall jag igen till Waterford för att fira en flicka från Brasilien som snart ska åka hem. 

The English Market

Lite bilder från Cork

Där jag och Emma skrann

​Dungarvan har också tänt sina julljus 

Likes

Comments

Hela förra veckan har jag haft höstlov och det har varit jätte skönt. Vädret var inte det bästa men vi fick iallafall några fina dagar.

På lördagen var jag i Blarney castle i Cork. det var jötte fint där. Först åkte vi till Cork vilket tog ca. 1 h. området kring Blarney castle var jätte fina och vädret var också fint. Slottet var stort och gammalt, på största delen av slottet fanns det inget tak.På slottets gård fanns de en giftig trädgård, där var det bara växter som är giftiga. Vissa växter var inne i burar medan andra växte fritt. På skyltar vid växterna stod det information om växten och hur giftig den var. Det fanns också grottor som man kunde gå in i. Det var så lågt till tak att jag måste gå på huk runt i grottan. På väggarna i grottan var det mycket text, mestadels olika namn.


Under höstlovet var också en flicka,Clara, på besök hos mig. Jag träffade henne på lägret i Dublin. Vi har hållit kontakt sen dess och nu kom hon och hälsade på. Det var jätte roligt och det var roligt att höra hur hon har det. På jullovet ska jag träffa henne på nytt. Med henne, Emma och Lynn var jag också på bio. Det var dåligt väder när hon var här så vi kunde inte riktigt vara ute så mycket, men sista dagen var vädret fint så vi gick till en naturstig ganska nära där jag bor.Blarney castle

Inne i grottan

Utsikten från slottet

Giftiga trädgården

​En flod vid naturstigen 

Likes

Comments

På torsdag var min födelsedag och det kändes annorlunda att inte vara med min familj. Men det var ändå en trevlig dag. På morgonen när jag gick in i köket så var där många vimplar i olika färger upphängda och det var såg ganska roligt ut. Jätte många sa grattis till mig i skolan och jag fick många kort. PÅ kvällen fick jag bestämma vad vi skulle äta för middag, det blev indisk mat, och så åt vi tårta. det var en lyckad dag.

På lördagen firade jag och mina kompisar min födelsedag med att gå på bio och efter det åt vi i en kinesisk restaurang. Det var jätte trevligt och filmen vi såg var jätte bra.

Såhär såg det ut i köket!

​Här var vi alla på den kinesiska restaurangen.

Likes

Comments

Jag har varit här i ungefär 3 veckor nu och det är jätte roligt! Min värdsfamilj är jätte trevlig och de har haft utbytesstudenter förut så de är vana. Första veckoslutet jag var hos dem så åkte vi till Ardmore där vi gick på en naturstig.

Här är jag med Jenny och Emma. Emma är en annan utbytesstudent från Kanada. Vi kommer jätte bra överens och vi har mycket gemensamt så det är jätte trevligt. Utsikten här är väldigt fin.

Det var väldigt fina färger här och vädret var också lyckat. Naturen är annorlunda här, från huset jag bor i ser jag havet och längre bort ett berg. Hela ön är väldigt grön och allt är jätte vackert.

Här är utsikten från huset. ​

Likes

Comments

När jag kom till Irland möttes jag av INTO på flygplatsen och därifrån åkte jag och 40 andra utbyteselever till Dublin City University där vi skulle bo i 3 nätter. Jag delade rum med en flicka från Tyskland, Lina. Nästan alla ungdomar på lägret pratade tyska, de flesta var från Tyskland, Schweiz och Österrike. Alla var jätte trevliga.

På onsdag kväll gick vi alla till ett ställe där vi fick pröva på att dansa irländsk dans och där såg vi också på när två väldigt duktiga flickor dansade. Det var jätte roligt. När vi kom tillbaka till Dublin City University åt vi middag, efter det hade vi fritid och då gick jag och 3 andra flickor på promenad i en stor och vacker park. En av flickorna bor i samma stad och vi går i samma skola, hon heter Lynn och är från Schweiz.

På morgnarna åkte vi alltid till Dublins cenrum där hade vi olika program. Vi var t.ex. i Trinity College, Croke Park (ett sport stadium där de spelar irländska sporter), Guiness fabrik och i ett museum. På eftermiddagen hade vi alltid fritid där vi kunde gå runt i stan och äta lunch. Vi skulle alltid mötas vid "the Spire", den är ca,120 m hög.

På torsdag kväll fick man välja att antigen stanna på the DCU eller gå till butiken på campus eller så kunde man gå med en ledare på promenad vid ån i Dublin. Jag valde att gå på promenad, vi var ungefär 15 st som gick dit. Det var väldigt mysigt eftersom det började bli mörkt och alla lampor lyste. Här är några bilder:

Det var väldigt fint i Dublin, nästan alla dörrar var i olika färger som t.ex. gult, rött och blått, husen var också fint målade.

De flesta gator var allmänt mysiga med smala vägar och olika butiker. 

Likes

Comments

Imorgon sitter jag på ett plan som för mig till Irland. Där ska jag vara i ungefär ett år! På torsdag tog jag farväl av flera av mina vänner,vi hade ett knytkalas. Det var väldigt roligt men också känslosamt. Jag har just packat allting klart i en stor kappsäck och en fjällräven ryggsäck. Det var inte så svårt att få allting att rymmas. Nu kvällen före är jag nervös men väldigt förväntansfull och ivrig!


Likes

Comments