​Här har det varit tomt i veckor. Sedan sist har jag hunnit ha ett underbart jullov, återvänt till plugget i Uppis, åkt hem igen för att jobba lite, umgåtts med såväl gamla som nya vänner, bytt ut den tråkiga sociologikursen med juridik. Och så där. Igår tog jag mig till en advokatbyrå i Stockholm bara för att få tag i en lagbok, som inte kostade skjortan. Vill bara sova så fort jag tittar på den. Det positiva är att det förhoppningsvis blir lite mer att bita i. Har bara glidit igenom alla tentor och inlämningar hittills. 

Förövrigt ska jag och mina roomies tyvärr, tyvärr splittras. Givetvis inte frivilligt. Själv kommer jag att befinna mig på studentvägen efter februari, och det ser jag inte alls framemot. Det enda jag jublar över är att jag slipper carolinabacken på vägen till skolan. Hoppas vi flyttar ihop igen i framtiden.

Om några timmar kommer några hit för "förfest", innan vi åker på fest med resten av socionomgänget fredagen till ära. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​Kom hem till Åland här om dagen, vilket känns lite konstigt. Känns som om det var igår jag stod och valde ut vilka kläder som skulle följa med flytten, och så ska jag nu stå och vika in tillbaka kläder i garderoben, för endast 2-3 veckor.

Idag har jag hängt med Julina, vi åkte till Maxinge för att b.la. dricka kaffe. Chokladkakan på bagarstugan var tyvärr slut, heh. Älskar att catcha upp med den människan, vi får liksom spy upp allt vi har inom oss på varandra varje gång, haha!

Till kvällen anlände den sista familjemedlemmen och en av mina favoriträtter(stekt strömming) serverades till middag. Sedan kollades det traditionsenligt för min del på VS, och så spelade vi lite spel. 

I år blir en annorlunda jul. Vi åker alltid över till våra släktingar i Finland, men i år blir vi hemma på holmen. Vi ska dessutom gå över till några bekanta för att fira.

Likes

Comments

Älskar att pyssla och ha mig, men av någon anledning blir det sällan av nuförtiden. En sak jag dock lagar med jämna mellanrum är mitt egna, ekologiska body butter. Det är såå bra. Ska jag numera köpa hudkrämer är det endast lush som duger för min del.

Likes

Comments

Orkade inte ens torka av mitt sminkbord för bildens skull, men äsch. Inte bäddade jag sängen idag heller. Vinet råkade även hamna med.

Är det något jag ska införskaffa mig nästan gång jag har pengar så är det en roterande smink organiserare? Svenskan ibland alltså.​ Börjar ha så mycket smink fast jag går igenom det hela tiden, att jag inte har någonstans att förvara det.

Likes

Comments

Igår efter första redovisningen/föredraget för min del här på Uppis universitet, gick jag och några till V-dala nation för att kolla på ett luciatåg och fika lite. 

Har fått undan precis allt plugg nu, så nu kan jag äntligen gå på ledigt. Det är behövligt kan jag säga. 

Idag fick jag hem 2 paket från madlady och cocopanda. Är riktigt nöjd över både sminket (speciellt highlightern!!) och mjukisdressen. Längtar tills jag ska ut nästa gång så att jag får använda allt nytt jag införskaffat på senaste. Älskar ju att pilla med sådant.

Likes

Comments

Klockan är mycket mycket sent på natten. Vad jag gör vaken fortfarande har jag ingen aning om. Tänk att det är lucia redan imorgon. Ännu ett år har passerat och det känns som att det har gått fortare än aldrig förr. Jag brukar inte vara så känslig, men sjuttsingen vilken ångest jag börjat få på senare tid över att tiden går så fort och saker och ting förändras så.

För att komma till saken måste jag tipsa om ljudböcker. Har haft en riktig pod-period i över ett års tid då jag konstant lyssnar på poddar. I duschen, på promenader, i butiken ja ni fattar...i höst fick jag en grej för youtube, men nu är det ljudböcker som börjat ta över. Har saknat att kunna njuta av en skönlitterär bok. Och tyvärr så kan jag inte riktigt göra det när jag redan är tvungen att ha näsan i böcker så mycket pga plugget. Jag var ytterst skeptisk till det här, trodde först och främst att jag skulle störa mig fruktansvärt på läsaren, men nej, det var hur behagligt som helst.

Jag har kanske lyssnat i 20 timmar nu på olika böcker bara sedan i torsdags. Hittade "en vacker dag lämnar jag honom", och den var så otroligt bra. Sådana böcker väcker så mycket tankar och känslor hos mig. Den handlar om en kvinnas destruktiva förhållande och såklart är det mannen som inte riktigt kan bete sig. Han försöker förstöra henne både fysiskt och psykiskt. Och när hon väl tar tag i situationen och anmäler människan vänder hennes tjejkompisar henne ryggen. För "han som är så fin skulle aldrig göra någonting sådant". Även vårt lagom dumma rättsväsen har fått en inflik i boken.  Hur det är hon som måste bevisa vad han gjort, men för honom räcker det att förneka för att bli trodd. Hur hon lösgjorde sin psykolog och kurator från tystnadsplikten, men de ändå inte fick vittna. Tror jag stannar där. Den var bra helt enkelt.

Läsläsläs!

Likes

Comments

Har känt mig lite krasslig i flera dagar nu, fryser och mår illa hela tiden. 

Ikväll tänkte jag bara vila, se på skam och ta en varm och lång dusch. Imorgon ska jag på kryssning som sagt. Jag blev godkänd i andra tentan också, vilket ska firas. Vet inte hur jag ska förhålla mig till att jag bara glider igenom skolan. Om jag ska tycka det är kul för att det är lätt, eller om jag ska tycka att det är tråkigt för att jag är understimulerad. Hm. 5 dagar till jullov nu iallafall, wohoo!

Likes

Comments

Har nyligen funnit det omtalade, veganska sminkmärket Elf. Beställde lite därifrån under black Friday, men i fredags när jag var i MoS hittade jag det inne på lyko. Så köpte med mig en av deras foundations samt ett löspuder, vilket är så grymt.

Idag har jag sovmorgon så ska försöka att hinna yoga, skölja ur min kokosolja ur håret och åka via stan för att köpa en julklapp innan jag beger mig till skolan. Tänkte ha en intensiv dag med städning och massa plugg ikväll, så att jag är redo att ta jullov till 100% nästa vecka. För jag har lov i en månad och det ska jag ta vara på. Men än har jag lite skola  kvar och en socionomkryssning i helgen väntar.


Likes

Comments