Postad i: Allmänt

Här kommer mina 9 senaste bilder publicerade på min Instagram. Heter @kajsafridavilma där, följ gärna!

Min födelsedagsbukett från min fina svärmor / Jag i en pose liknande en apa / En bakelse och ett par öronhängen jag fick på min födelsedag.

Dukningen jag gjorde inför min födelsedagsfest / Thomas Stenström live på Kafé de luxe / Kudd-drömmen i mammas butik.

En fin bukett med blommor jag gav till mamma och pappa / Min nya bästa vän / En throw back till New York för snart exakt ett år sedan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Foto, Inspiration och tips

Något jag har fått lite frågor kring den senaste tiden är om hur jag fotograferar och ifall jag skulle kunna ge fototips. Så jag tänkte att det kunde vara kul både för mig att dela med mig av mina tips, och för er nyfikna att få ta del av dem. Kanske kan jag inspirera någon? Jag hoppas det i alla fall. Bara så ni vet, jag är endast hobbyfotograf, alltså inte utbildad så det jag skriver är bara utifrån mina erfarenheter.
Här kommer mina 4 bästa fototips för tillfället:

"Göm" dig bakom ett objekt
Det här tipset visste jag inte vad jag skulle kalla. Men det handlar egentligen bara om att man ska "gömma" sig bakom ett objekt, exempelvis en växt och få fokus på något längre fram så att växten blir suddig. Genom att göra detta ger du bilden lite mer liv. Det blir lite mer spännande att se på och verklighetstroget eftersom det ofta är så vi ser saker med våra ögon. Fokuserar man på en sak blir allt omkring lite suddigare.

Fota i dagsljus
Fota i dagsljus! Är det mörkt ute blir du tvungen att antingen använda blixt eller öka ISO-talet och slutartiden på kameran vilket riskerar att resultera i både skakiga och brusiga bilder, och det vill vi undvika! Något jag tycker är fint med fotografering i dagsljus är att man kan få den där glansen på det man fotograferar, exempelvis de produkterna ni ser ovan. Det får man inte när solen har gått ner.

Fota stilleben ovanifrån
Om du ska fota stilleben tycker jag att det är väldigt fint att fota ovanifrån. Personligen älskar jag att fota på detta vis. Bygg upp egna miljöer och lek med din fantasi!

Placera motivet i kanten av bilden
Det är sant när det gäller bildkomposition att ett en bild med ett motiv i kanten av bilden skapar mer dramatik än ett motiv placerat i bildens nav. Detta gäller inte bara vid fotografering utan även vid redigering av bilder. Testa beskära dina bilder och kapa av delar av ditt motiv, lek lite med dem så märker du att bilden får en helt annan känsla!

Det var mina 4 fototips! Hoppas att det inspirerade någon av er där ute. Funderar på att göra ett inlägg om hur jag redigerar mina bilder. Skulle ni vilja det? Let me know!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Hej! Hoppas det är bra med er! Med mig är det bra. Just nu håller jag på att fixa inför UF-mässan (eller Dag K som den kallas på min skola) inför i morgon. Fick hem min namnskylt från Skyltmax som jag tycker blev jättesnygg! Visst ser det proffsigt ut? Allt är i princip klart, monterns utseende är planerat vilket är skönt. Det enda som står kvar på min lista är att packa allt och fixa godis till mässan. Godis uppskattas alltid. Ska förmodligen köra på samma godis som jag hade på förra mässan på Elite Stadshotell. Det blir Geisha, både för att det är gott och för att det passar väldigt bra in till färgtemat i min monter.

Nu ska jag tillbaka till planeringen. Sedan blir det nog att ta en promenad, det är väldigt fint väder ute idag!

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

...är att planera. Det har jag listat ut nu. Det bästa som finns är att ha hundra procent koll på läget. Att veta exakt vad man ska göra varje dag och vad som komma skall. För mig som ofta lider av stress är kalendern min räddare. Min kalender kommer från www.personligalmanacka.se och den köpte jag sommaren innan jag började trean på gymnasiet. Önskar dock att jag hade förstått grejen med kalender tidigare i mitt studerande. Förstår verkligen inte hur jag har kunnat överleva utan en kalender? Förr planerade jag knappt någonting, idag planerar jag ALLT. Jag antecknar mycket med och det tror jag också väldigt mycket på. Att anteckna direkt när man får en idé eller en tanke. Det är alltid bättre att skriva ner för mycket än för lite, det är min teori.

Är i alla fall glad över att jag har en kalender nu. Älskar min kalender. En peppande framsida, en peppande inledningstext och en bild på Håkan och mig i New York löser allt.

Så ett tips till alla er: KÖP EN KALENDER OM NI INTE HAR. Det tror jag är nyckeln till framgång.

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Jag har pluggat! Woho. Idag arbetade jag med ett arbete jag har i digitalt skapande som innebär att vi ska skapa 3 olika mönster till ett mobilskal, en gardin och ett paraply. Jättekul tycker jag som ni ser, haha..

Jag har jobbat! Idag skickade jag iväg några ordrar som jag fått in i min webbshop. En order var till ett företag som ska bli återförsäljare av mina prints. Superkul!

Jag har uppskattat mina fina rosor jag fick från mamma igår. Blommor är något av det bästa jag vet. Coolt hur glad lite växter kan göra en. Tillvaron känns så mycket roligare när en har en blombukett. Eller hur känner ni?

Jag har slutat tidigare än vad jag egentligen skulle! Hur skönt? Skulle egentligen sluta 14.00 men istället blev det 10.40. När jag fick reda på att vi kunde jobba hemifrån på vår sista lektion passade jag på att åka hem. Arbetar så mycket bättre hemifrån faktiskt. Förresten, kolla vilket fint väder det var ute tidigare idag! Till er som är på mobilen - använd den nya live-funktionen som finns här på Nouw! Håll fingret över bilderna så spelas de upp.

Likes

Comments