7-9 mån, Föräldraledighet

I vanlig ordning är detta bara en bråkdel av alla bilder. Vi kom hit i tisdags med tåget. A skötte sig exemplariskt (hoppas han gör det på hemvägen också) och var på superbra humör. Det har verkligen varit full fart sedan vi kom hit men det gör ingenting eftersom vi bara är här en vecka. Måns åkte hem igår och vi åker tillbaka på tisdagmorgon. Är liiiiiite nervös över tågresan men jag håller verkligen tummarna att det går lika bra som hitresan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

7-9 mån, Föräldraledighet

Idag på eftermiddagen, precis innan A skulle sova, passade vi på att fota lite finare bilder på honom. Solen sken så vackert i skogen och min älskade lilla bebis var så duktig. Att vara tillsammans med en fotograf har som sagt sina fördelar. Dessa tre är endast ett axplock av alla bilder men ville visa. Hur söööööt!?

Likes

Comments

Föräldraledighet

Ja, ni läste rätt. I detta nu sitter jag uppkrupen i soffan med två rostmackor och babymonitorn vid örat. A sover utomhus på vår uteplats. Varför gömmer jag mig? Jo fööööööör att... just nu pågår höstens "städdag" på vår gård. Måns är ute och drar sitt strå till stacken (side note: Efter förra städdagen fick han ryggskott hahaha) men jag känner typ att jag slipper? Vet ej varför jag helt plötsligt är en trotsig tonåring som inte vill hjälpa till men alltså, jag kan inte tänka mig något tråkigare. Såååå om ca 20 minuter smiter jag och Hegevall jr. till min storasyster som bor 5-minutespromenad härifrån. Hon bjuder på 11-kaffe och tårta! WINNING!

Likes

Comments

Föräldraledighet, 7-9 mån

Det är något visst med barn som sover. Jag kan inte få nog. Det finns så otroligt många bilder på min bebis när han sover. För jag kan inte låta bli. Egentligen vill jag bara ta upp honom och gosa och kramas meeeen det går ju inte. Han måste ju få sova. Den här bilden är tagen för någon minut sedan. Imorgon blir han 9 månader. 9 månader!? Lika många månader som en fullgången graviditet. Lika länge på utsidan som på insidan. Jag fattar ingenting. Jag. Fattar. Nada.

Mitt lilla barn, som upptäcker världen genom att pilla och smaka på precis allt. Som älskar att leka med laddare, hörlurar, dammsugaren och allt annat som han inte får ha. Min lilla pojke som klättrar upp på gåstolen, som reser sig mot allt och släpper. Som skrämmer livet ur sin lilla mamma flera gånger om dagen. Mitt lilla yrväder. Vad vore mitt liv utan dig i det? Så otroligt tomt skulle jag tro.

Jag har så svårt att förstå hur snabbt tiden har gått. Så himla läskigt tycker jag att det är. Vill fånga varje sekund, minut och göra nåt bra av den tiden vi har. Och samtidigt vill jag sova. Haha. Det är en härlig balansgång livet.

Likes

Comments

7-9 mån, Föräldraledighet

Världens bästa Gabbe och Veronica

Myser hos moster Lisa

Undersöker en låda med massa nya (ärvda) kläder! Lådan var dock mycket roligare än innehållet

A är sedan i fredags förkyld med snor som aldrig slutar rinna och nu har han även hosta. Han hade feber en sväng sön-mån men nu är den som bortblåst. Vi underhåller oss med att busa (jag tycker typ att det ör roligare än honom), gå på promenader, gunga, dricka kaffe (jag alltså) och sova så liiiiiiiite som möjligt.

Han är så himla rolig att vara med. Låter så töntigt för hur rolig kan en bebis vara egentligen men alltså, han gör så mycket tokiga saker. Ibland kan det bli långtråkigt för oss båda men då ser jag alltid till att hitta på någonting. Jag tror att är man bara hemma så blir man galen och det vill ju jag inte bli hehe.

Om någon vecka åker vi ned till sthlm! Har inte varit där på sååå länge. Alldeles för länge enligt mig. Saknar alla mina vänner så mycket! Jag och A blir där i en vecka och måns är med i tre dagar innan han måste tillbaka till jobbet.

Likes

Comments

7-9 mån, Föräldraledighet

En av mina favoritbilder på mina pojkar. Tagen i förrgår när Måns äntligen kommit hem från jobbet.

Idag skulle vi på BVC för infomöte kring tandvård osv. 09.40 skulle jag och Veronica ses utanför oss för att göra sällskap dit. 09.34 låg fortfarande A och sov precis såhär. Men vi kom i tid ändå!

När ens bebis är lite extra söt får en faktiskt ta tillfället i akt och fota lite extra!

A ❤️ Rebecca

Likes

Comments

Föräldraledighet, 7-9 mån

Jahaaapp så har det gått nån vecka sedan sist jag uppdaterade igen. "Vad gör Kajsa egentligen?" Tänker ni. Ja, helt ärligt går en stor del av tiden ut på att förhindra att A ska göra illa sig/slå ihjäl sig/osv. Han är mer vild än tam och det är inte en lugn stund här hemma = inte tid för mycket annat.

Dagens rubrik är inspirerad av JTs låt "I've got this feeling" eller vad den nu heter. Anledningen? Jag har sjungit på den i ca 1 vecka. Varför? Vet ej.

Nåväl, tiden flyger fram och vi är redan i mitten (typ) av september. Förra året den här tiden hade vi precis skrivit på kontraktet för lägenheten vi köpt (och nu bor i) och så jobbade vi båda två supermycket. Kan på ett sätt inte riktigt greppa det faktiskt. Att tiden går så fort. Men nu, när vi har en bebis som bara växer och växer, blir det så tydligt. Tidigare har det inte märkts på samma sätt.

Likes

Comments

7-9 mån

8 månader och den gladaste ungen jag träffat. Tänk att det var du som gömde dig i min mage. Snart har du varit utanför magen lika länge som du var i den. Älskade barn 💗

Likes

Comments

7-9 mån, Föräldraledighet

Sen sist har vi ätit brunch hemma hos mamma och faktiskt i samma veva fick A superhög feber. Hans feber fortsatte och blev tillochmed ännu högre nästa dag. A som aldrig(!!!) varit sjuk blev supertrött, sov mest hela tiden och drack bara välling. Han lekte lite emellanåt och var fortfarande glad trots den höga febern. Dagarna gick och vi pratade med BVC, 1177 osv och de sa att hade febern gått upp igen på onsdagen (fick feber på söndagen) så skulle vi söka vård. På onsdagmorgonen vaknade vi och tog temp. Ingen feber!! Yiha! Några timmar senare kom de väntade flammiga utslagen. A hade haft tredagarsfeber!

Annars då? Vi har bland annat besökt öppna förskolan, gått på stan med Veronica och Gabbe, lekt i sandlådan, varit på Ikea, haft familjen Berglin på middag och gungat.

I lördags så åt jag middag med min kära vän Emilia på jazzköket. Vi hade så himla trevligt och var faktiskt de sista som gick därifrån. Maten var fantastiskt god och likaså sällskapet. Det var en superhärlig kväll!

Likes

Comments

7-9 mån, Föräldraledighet

Hej! Sedan sist har vi bland annat ätit middag hos våra bästa grannar, haft kalas här hemma för mig som fyllde år i tisdags och så har A gungat för första gången!! Vi har även satt tillbaka sidan på spjälsängen och sänkt den. A är nämligen helt livsfarlig. Han har sedan några veckor tillbaka kunnat krypa/åla sig fram och sedan ungefär en vecka tillbaka så reser han sig mot allt = han står upp i spjälsängen därav sänkningen. Han har ju sovit hos oss i vår säng liksom fast i sin säng sedan några månader tillbaka (innan sov han i vår säng) men efter en nästan olycka häromkvällen så har vi inget val än att han får sova i spjälsängen.

I onsdags kom det hit tre mammor och deras barn för lite lek och såklart... KAFFE! Helt otroligt vad fort det gått. Alla är i olika skeden men ändå så lika. Tjejerna har minst 2 tänder, A kryper, Gabriel vill bara gå osv osv. Så spännande!

Likes

Comments