Tips för de som befinner sig/ska besöka Göteborg, Restaurang Adler i Vasastan!

Otrolig mat, grym service, väl genomtänkta drinkar och vinlistan är en bok för sig. Det kändes som att alla vinsorter som någonsin skapats fanns med i deras vinbok, helt fantastiskt! Jag hade bokat bordet för oss och önskade att få sitta i deras inglasade uteservering, riktigt mysigt och tips om du är här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sacré-Cœur

En av alla turistplatser i Paris, men värt ett besök. Utsikt över Paris, Montmartre området runt om är mysigt och dessutom är det väldigt vackert. Gå in i kyrkan om ni har tid och möjlighet, det är mäktigt. Som ni ser kan man ta en promenad uppför de trapporna, ser mysigare ut än vad det är.

Arc de Triomphe

Triumfbågen i Paris vid "Place Charles de Gaulle" där ett flertal avenyer sluter samman i en stor rondell är klassiskt att besöka här i Paris och sedan vandra ner längst med Champs-Elysée. När vi var i stan så tajmade vi in en kulturhelg vilket menat att alla moment var gratis att besöka, annars kostar det runt 20€ att åka upp i Triumfbågen. Vi vandrade upp för trapporna, men utsikten är oslagbar.

La tour Eiffel

Eiffeltornet är också ett klassiskt besök i Paris, för mig är det världens lyckorus varje gång jag får se tornet. Kommer ihåg första kvällen ute i Paris med Tilde och Karro, då besökte vi Trocadero och såg ljusshowen på kvällen. Känslan när man står där och ser ljusshowen är något alldeles speciellt.

Pont Neuf

Bron där man kan låsa fast en hänglås, sådär som på franska kärleksfilmer. Tänkte att jag kanske borde söka upp mitt lås som jag hängde där för 3 år sedan, gav upp den tanken rätt snabbt när jag såg alla lås... Men det är ett häftigt besök, passa på att svänga förbi Notre-Dame när ni är där också!

Ladurée

Som vi kallade dem, "instagram macaronsen".. Men butikerna är något alldeles unikt, dock så skulle jag vilja tipsa om att besöka en macaronbutik i Montmartre istället (de på bild 2&3), i backen påväg mot kyrkan. Men Ladurée är unikt, deras interiör och unika smaker är något alldeles extra.

Likes

Comments

Det är så vackert ute på promenaderna nuförtiden, massa färger och höstig luft. Lite väl kallt framåt kvällen, men då blir det ännu mysigare att kliva innanför dörren sedan. Kolla på bilderna, helt fantastiskt!

Likes

Comments

Var med Emma och kollade på heminredning då hon snart skall flytta in i sin lägenhet. Medan Emma kollade på ett soffbord kollade jag på annat, som exempelvis den snygga lila kudden i något slags sammetstyg och även den snygga lampan. Dessa 3 godbitar hade gärna fått flytta in!

Likes

Comments

Le Café Marly

En ljuvligt solig förmiddag i Paris spenderades på bästa sätt med brunch framför Louvren. Vi var där på en Måndag förmiddag så det var betydligt mindre folk än vanligt, otroligt trevligt ställe med häftig utsikt och härlig omgivning.

Neuilly

När jag studerade i Paris låg min skola i statsdelen (?) Neuilly. Ett lugnt område med mycket familjer och äldre som bosatt sig, Neuilly skulle kunna motsvara Örgryte i Göteborg. Promenad avstånd till centrala Paris, men ändå avskiljt och lugnt, ligger precis vid linje 1 och är värt en morgonpromenad. Jag gick den gamla vägen från hotellet vi bodde på i Neuilly bort mot skolan och gick de klassiska rundorna jag brukade gå, vilken sjuk känsla och sådan nostalgi. Om ni har tiden över, gå en promenad här!

Saint-Germain-des-Prés

Ett trevligt område i Paris där det finns blandat av kultur, turism och typiska parisiska områden. Vi åt lunch på Les Deux Magots som är ett välkänt ställe, riktigt trevlig sallad med melon och räkor. Var även nära på att shoppa loss i den butiken med "coffeetable books", ville även ta med mig stativet och orkidén.

Avenue Champs-Elysées

Klassiska turistgatan med en riktigt grym Sephora, du ser ingången på 4:e bilden och på 6:e bilden ser ni Kusmi Tea:s butik på stråket. De 2 butikerna jag tycker är värda ett besök om man verkligen vill besöka och shoppa på denna gatan.

Avenue Montaigne

Den exklusiva sidogatan till Champs-Elysées, här finner du drömbutikerna så som Dior/Gucci/Prada/Céline/Valentino osv. Om du funderat på en dyrare märkesväska, köp den i Paris! Sådan feeling i de butikerna och om de är ett "franskfött" märke så är ju drömmen att köpa väskan i modebranschens huvudstad!
Här finner du även exklusiva hotell och bilar, i mitten de berömda hotellet Carrie bodde på i "Sex and the city".

Blandat

Bild 1: Restaurant Le Coq, ligger vid Trocadero och är en otroligt stämningsfull resturang med en riktigt god espresso martini! Tips på en middag ute i ett bra kvarter, men inte mitt på Champs-Elysées.
Bild 2: Saint-Paul, hållplatsen på linje 1 (métron). Ljuvligt kvarter med mycket smågator och butiker, här ligger även svenska institutet och världens godaste falafel görs här.
Bild 3: Vårt hotell i Neuilly! Tänkte tipsa om det, Hotel Paris Neuilly, låg precis mitt i Neuilly. Jag kom att tänka på hotellet då jag skådat de varje gång jag skulle ta métron hem från skolan. Helt okej standard och definitivt prisvärt med tanke på läget!

Likes

Comments

Det var nästan 3 år sedan jag bodde i Paris, jag firade min 17 års dag där och var tillbaka "i min stad" dagarna innan jag fyllde 20 år. Mina förväntningar på turismen var hög, men helt ärligt var det så sjuk känsla att vandra på dem gatorna som formade hela mig. Den staden som utmanade och formade den personen jag är idag kändes lika hemma nu som då, trots åldersskillnaden och tiden som gått.

Jag har både saknat och befarat att komma tillbaka till staden, för trots all kärlek jag fått från staden har den även bemött mig med livets största prövningar.

För er som inte följt min blogg så studerade jag mitt andra år i gymnasiet i Paris, för 3 år sedan!

Bild 1: min härliga värdmamma Marina (som jag saknat henne), jag och mamma. Bild 2: Marina och jag!

Bilderna togs efter min födelsedagsmiddag som Marina och min värdbror Alex deltog vid, så otroligt kul att de kunde vara med!

Var där med min mamma, min fina vän Sara (som sedan 1 år bor i London) och hennes fina mamma Lena!

Likes

Comments