Fredagkväll, sitter hemma och tar de lugnt. Idag och igår kväll har inte varit speciellt roligt. Jag har mått dåligt på olika sätt, därför varit hemma idag från skolan. Jag känner mig bättre och imorgon efter en natts vila till hoppas vara som vanligt och på topp igen. Jag är inte den som gillar att vara sjuk och därför är jag såklart också hemma från stallet idag och igår. Lisa och mamma fixar de. Men annat som hänt? Inte direkt, inga större planer för helgen.

Och kom ihåg, ha de Bäst!

<3

Likes

Comments

För varje dag som går saknar jag tävlingsbanorna mer och mer. Jag längtar tills Februari när vi äntligen får lämna anläggningen igen! Det är en riktigt härlig känsla att snart kunna packa, lasta och ge sig iväg. Även om Lisa kommer få göra mest starter detta halvåret ska jag iallafall göra några.
Idag har jag sovmorgon, börjar vid tjugo över 10. Lektionerna är rätt lugna, har en liten redovisning är väll de ända utöver de vanliga.
Ikväll har Lisa träning, så för min del rätt lugnt.
<3

Likes

Comments

Dagligen vistas jag i stallmiljö, jag tycker de är både upp och ner. Ibland är det helt underbart, vi alla älskar de och delar intresset. Men ibland känns de som en plats där de bara handlar om att var bättre än någon annan och bara prata massa skit. Jag har ingen större erfarenhet av hur det är i andra sporter, är de lika dant? Känslan säger ändå att de inte är så. "Hästfolk" är ganska bra på de där med skitprat eller hur?

Tanken som faktiskt slog mig häromdagen är vad det som gör att de pratas så mycket skit om andra. För mig är de bästa och nästan de värsta stället, (skolan kan vara värre för där snackas extremt med skit). Att man har hur roligt som helt och lever livet, till att någon pratar om dig bakom ryggen? Var är de logiska i det? De finns inget logiskt i de. Tror inte jag iallafall. Jag är så trött på all avundsjuka och skitprat. Vi alla har pratat skit, både du och jag. Men det jag menar är ska man nu snacka skit. Varför göra de så den de handlar om märker de? Eller på andra sätt visa de? Det är den detaljen jag vill nå, ska man säga något om någon annan. Jag bryr mig inte, men man ska inte göra de på ett sätt där den berörda på något sätt få veta de.

<3

Likes

Comments

Vaknade upp till snö idag, så vintern är inte slut ännu.
Fick mycket bra respons på när Lisa gästbloggade! Något vi kanske ska göra igen?
Igår kunde man inte läsa något annat på Fb än om Peder och jerringpriset. Roligt att ni gillade hennes text.
Igår var de ganska lugnt och de är de nog i dag med. Får väll se, väldigt trött men vila får jag göra först i eftermiddag. Lisa slutar tidigt i skolan och ska rida Sunny. Min kväll blir mest lugn, skönt!
<3

Likes

Comments

Igår skrev min syster efter utdelningen av Jerringpriset en liten text. Jag håller fullständigt med henne, så jag väljer att publicera den här, med hennes tillåtelse såklart.

Kära du, Anna Friberg på Expressen och alla ni andra som ikväll direkt efter idrottsgalan delat att årets Jerringpris gick ut med era åsikter att det inte gick till rätt person. Förutom era starka och ensidiga, och förvisso väldigt engagerade, åsikter verkar ni alla dessutom ha en del saker gemensamt; att priset borde läggas ner, att det sker röstkupper och att det därmed inte längre är hur svenska folket egentligen röstar. Min första fråga är då: hade ni velat om priset skulle läggas ner om Stenson vann, eller Sjöström? Nja, tror inte det. Även om jag förstår er frustration att hästkillen slog era idoler så kan jag samtidigt tycka att det är tråkigt om Jerringpriset läggs ner, för då får ju varken de två ovannämnda, någon annan eller kanske Peder en chans att vinna nästa år. Med era åsikter om att det sker röstkupper och om att det svenska folket inte vet vem Peder är, är de väldigt intressanta de med. Röstkupper? Nja. Ridsporten är idag Sveriges näst största ungdomsidrott och även om vi är handlingskraftiga precis som Peder nämnde i sitt tal, så är vi många runt om i Sverige. Vi har väl exakt samma rätt att rösta på vår favorit, precis som någon annan idrott har? Sen att ni påstår att svenska folket inte vet vem Peder är, jaha, men är det så konstigt egentligen? Jag kan inte namnet på alla som tog OS-medalj i Rio och hade väl mest bara hört vissa av de nominerade till Jerringprisets namn swisha förbi ett par gånger förut, men det är väl okej, vi kan ju knappast hålla koll på alla. För att argumentera mot det argument kan man ju säga "men vinner man Jerringpriset ska alla veta vem den personen är" fast nej hörrni. Jerringpriset är folkets pris och man kan vara hur känd eller okänd som helst för att vinna det.

Sedan vi var små, Kajsa och jag, har vi fått lära oss det ena och det andra om idrottshistoria. Vi vet båda två vilken skidåkare som kommer från Lima. Vi har oskiljaktiga gånger fått det beskrivet för oss hur det var när Stenis åkte skidor och hela Sverige stannade, eller när Borg spelade Wimbledon. Lika så, satt vi uppe nästan varje simlopp och hejade fram Sarah Sjöström till medaljer i Rio genom tv-rutan under nätterna i somras och lika så såg jag delar ur Jenny Rissveds mountainbike-lopp under OS där hon tog guld. Jag har lärt mig att älska idrott för det idrott är och det är jag glad och tacksam för. Sen att min passion idag är ridsporten är mitt val, men ingen annan idrott är mindre idrott för mig trots det.

Men jag önskar att vi alla idag kan se det så, att all idrott är lika. För det är i slutändan inte Peder personligen som vann Jerringpriset, det är mer än så. I år var det ridsporten. Och snälla, kan det inte vara vår tur med 15 minuter extra tv-tid en måndagskväll 22.15? För det är sällan vi får en artikel, inslag i nyheterna eller i en årskrönika, trots framgångsrika prestationer, som en sådan som Peders var ifjol. Efter Rolf-Göran Bengtssons Jerringpris 2011 sa vi samma sak; nu är vi här i medierna för att stanna. Kanske att det blev bättre då, men den här gången hoppas jag det är på riktigt. Ridsport-Sverige har visat sig igen och snälla ta oss på allvar nu.

Men tack alla ni som ändå delar era åsikter. Tack för att ni därmed ger ridsporten lite extra publicitet. Tack alla ni för att ni kan bli så arga för att "hästfolk" som bara mockar skit och bär höpåsar dagarna i ända, kan vinna folkets pris. Precis som jag gör, har ni exakt samma rätt att skriva vad ni vill och det respekterar jag med den äran. Men alla ni, kom ihåg: all idrott ger faktiskt glädje för någon. Jag hoppas vi en dag växer upp där vi alla samverkar som ett förbund, för en gemensam idrottsrörelse och en gemensam kärlek till idrotten, vilken specifik idrott vi än håller på med.

Lisa Carlsson

Ps: Stenson, trots att din besvikelse antagligen var brutal ca 22.25 igår kväll och med all respekt och ödmjukhet inför det, kanske man ändå kunde stått upp, klappat sina händer och hyllat sin motkandidat när han tar emot priset. För visst vad det elitidrott och föredöme som du håller på med?

Likes

Comments

Just den måndagkväll är det time för Idrottsgalan, sänds på SVT. Bland annat ska Jerringpriset delas ut, en av de nominerade är Peder Fredricson. En av de jag ser upp till, hans OS silver, inga ord på de. Jag har såklart röstat på han, har ni? Såklart sitter jag i soffan nu och håller alla tummar.

Eftermiddagen har jag tillbringat i stallet, Sunnys vaccination gick bra. Lite l plugg denna veckan, annars ganska lugnt. Puss!

<3

Likes

Comments

Måndag, ny vecka. Skolan är i full gång. Slutar strax före tre idag och då hämtar Lisa mig. Vi ska hem och byta om för sen till stallet. Veterinären kommer och ska vaccinera Sunny.
Får väll se vad som händer sen, inte så mycket planer. Men vi hörs såklart ikväll!
<3
Saknar sommaren!

Likes

Comments

Ja, som ni förstår när ni läser rubriken är min vardag verkligen kontraster. Det är bara att titta på denna söndagen. Red ponnyn i eftermiddags, gick väldigt väldigt bra tycker jag. Verka som att både hon som har den och andra också tycker det, magiskt! Det är verkligen motivation när någon gillar min ridning. Härlig känsla såklart.
Resten av kvällen har jag hållt på med allt möjlighet. Kollat lite på mopedkurs. Ska gå en kurs i vår nu och sen förhoppningsvis kunna skriva upp när jag fyllt år i maj. Tänk att kunna ta sig på egenhand utan att behöva gå eller cykla, WIOOOP! Sen har jag målat naglar, rosa blir de denna veckan då de var grå förra veckan. Sen har de varit lugnt resten av kvällen, bara att ladda batterierna för ännu en vecka.
<3

Likes

Comments

Söndag, ganska lugna planer på förmiddagen. I eftermiddag ska vi till stallet såklart. I början av veckan fick jag chansen att rida en annan ponny och såklart tog jag den. Att få möjligheten att rida olika hästar och ponnys är helt fantastisk. Det gick väldigt bra, faktiskt bättre än vad jag trodde och idag ska jag få göra de igen! Hur roligt. Jag tycker verkligen det är en erfarenhet att få rida olika hästar. Han skiljer sig också verkligen från Sunny vilket gör det ännu roligare. Såklart berättar jag om hur det har gått ikväll!
<3

Ibland saknar jag att få vara mini-Kajsa och rida runt på små ponnys. Den tiden var verkligen den bästa!

Likes

Comments

En av de bättre lördagarna närmar sig sitt slut. Steg upp vid halv 8 i morse och gjorde frukost. Mamma kom hem från stallet vid 8 tiden. Nu tänker många av er, varför släpper din mamma ut hästarna? Fy, vad bortskämd du är. Mamma är jättesnäll och är tar de flesta utsläppen själv (vi står kollektivt så vi har ett utsläpp max 2 i veckan). Så tacksam för detta, att hon ibland stiger upp och låter oss sova. Hon kunde lika gärna sagt, jag vill att ni följer med. Tack, mamma <3


Vid halv 11 började min första träning 2017! Det var gympahoppning som stod på schemat. Det gick verkligen superbra och har nu lite saker till vi ska träna vidare på. Jag är så glad att de gick och att jag äntligen "hittat mig själv" igen. Jag fick lite på film, så ni kan få se vad vi gjorde!

Resten av dagen har varit ganska chill hemma. Tittat lite på kommande tävlingar, städat och så vidare. Imorgon ska jag rida den ponnyn jag red i början av veckan igen. Ska bli jättespännande, men såklart blir de mer om de imorgon!

Ta hand om er <3

Likes

Comments