Nu är i princip hela vårterminen slut, från början var det tänkt att vi alla skulle hinna göra tre bildprojekt men pågrund av att många måndagar gått bort under denna terminen har de flesta inklusive jag endast hunnit med två projekt.
Redan från första bildlektionen i vintras tycker jag att vi fick en tydlig plan på hur allt skulle gå till och ungefär hur många lektioner varje projekt skulle gå på. Men något jag tycker var roligt och uppskattade väldigt mycket denna terminen var att vi hade så mycket eget ansvar, visst de kan vara tufft också, men jag tycker det var kul och lärorikt att kunna få bestämma själv vad för projekt man vill arbeta med och inte ha så speciellt mycket begränsningar.

Under första eller andra bildlektionen röstade vår klass fram vilka teman vi skulle få arbeta med, vilket blev identitet, känslor och natur/miljö.

Mitt första projekt - natur/miljö

Jag valde temat miljö/natur för att jag tyckte de kändes som de svåraste temat, med tekniken blyerts. Redan från början visste jag att jag ville hitta på något med något slags träd, men hade verkligen jätte svårt att få idéer och inspiration, satt länge och funderade och skissade. Tillslut bestämde jag mig för att göra ett dystert och ensamt träd med två lyckliga fåglar i, jag ville förmedla budskapet "i det mörka finns de ljusa" vilket jag tycker kommer fram då fåglarna är kära och lyckliga trots att de sitter i ett mörkt ensamt träd.
Jag vet att jag ville fördjupa denna bilden lite genom att skugga mer osv men det fanns aldrig riktigt tid för det då jag hade ganska svårt för att komma igång i början och la kanske ner lite för mycket tid på skissen,men det är inte hela världen 😀
Men i slutändan blev jag ändå hyfsat nöjd då den i princip blev som jag tänkt mig. 

Om jag hade fått göra om alltihop hade jag försökt hitta lite bättre inspiration och försökt att lägga lite mindre tid på skissen och mer tid på det "riktiga" konstverket. 


Mitt andra projekt - känslor

Här visste jag redan från början hur jag ville ha det, jag fick inspiration av ett öga på internet och började med en gång skissa och bestämde mig ganska fort för att jag ville arbeta med tekniken akvarell, eftersom jag aldrig gjort det tidigare och det verkade spännande. 
Känslan jag vill förmedla med denna bild är en glad och lycklig känsla, vilket jag fick fram genom att använda såkallade "glada färger" mest grön,röd och gul.
Jag tyckte personligen att akvarell var väldigt roligt att arbeta med, det var roligt att experimentera med lite olika färger osv. Så resultatet av denna bild blev jag nöjd med, jag tycker jag fick fram ett färgglatt och lyckligt öga.


Jag tycker i helhet att denna termin har vart rolig, lite stressig dock, då mycket tid har gått bort som jag skrev tidigare. Lite tråkigt att jag inte hann med sista projektet identitet dock,då jag verkligen tror det skulle vart riktigt rollgt. Men som sagt tycker jag det har vart roligt och lärorikt att inte ha så mycket begränsningar och att i princip kunna göra vad man vill, men självklart har de känts lite tufft vissa lektioner också då de nästan har stått helt still i huvet men det löser sig och man lär sig oftast av det. Något jag tror är extra viktigt i bild är att våga göra misstag, man lär sig riktigt mycket av det och speciellt när man har den möjligheten att kunna göra som man vill.
Men som sagt, tycker det har vart en bra och lärorik termin men också lite jobbig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag blivit klar med projekt 2, har arbetat med temat känslor och har jobbat med att försöka få fram ett glatt öga. Redan när jag bestämde mig för att arbeta med temat känslor visste jag att jag ville göra ett öga, men hade lite svårt att bestämma ifall känslan skulle vara glad eller ledsen, men tillslut blev de glad då jag fick lite inspiration av en bild på internet.
Jag har använt mig av tekniken akvarell, vilket var första gången men tyckte de gick bra och de va även roligt att arbeta med.

Likes

Comments

Konstnären jag har valt är Pablo Picasso, jag valde honom för jag tycker hans konstverk är fina och inspirerade och jag tyckte helt enkelt det verkade roligt och spännande att skriva om honom. Han föddes 25 oktober 1881 i Malaga,Spanien och dog den 18 april 1973 i Mougins,Frankrike han blev alltså 92 år gammal. 1895 följde han med sin familj till Barcelona och började i en konstskola där, ganska snabbt blev han intagen vid konstakademin i Madrid. Han har även bott i Franrike därför säger man att han är en spansk-fransk konstnär.

Picassos pappa var bildlärare och det var därifrån som han lärde sig grunderna tex figurteckning och målning med olja. Han ägnade större delen av sina studier i Barcelona, där han bodde 1895-1904. Han studerade vid några olika konstskolor, ofta skolor där hans pappa arbetade. Den sista skolan Picasso gick på var San Fernandos Kungliga Akademi i Madrid.
Picassos första/tidigasteverk har en påverkan från jugendstilen och det postimpressionistiska måleriet, som han lärt känna genom tidskrifter i Barcelona och från sina besök i Paris. Målningarna från 1901-1904, "den blå perioden", handlar huvudsakligen om fattiga och lidande människor.
Han är speciellt känd för att ha skapat plastkonsten som då innebär att man gör skulpturer av plast helt enkelt men även kubism och assemblage. Kubism som då är en konst som innebär att man används bruna och neutrala färger, Picasso utvecklade kubismen tillsammans med Georges Braque.


Konstverket jag har föll för heter "Livet" och kommer från den "Blå och rosa perioden". När jag kollar på bilden ser jag en kvinna som bär en bebis, mitt emot henne står en naken man och kvinna. Bakom de nakna paret sitter en ledsen kvinna och över henne ser jag en tavla med en man och kvinna som håller om varandra.
Jag blir ledsen när jag ser bilden,eftersom man ser tydligt att människorna på bilden inte mår speciellt bra, allihopa ser väldigt ledsna och rädda ut.
Hela bilden är ju i princip blå, färgerna som Picasso har använt mest när han gjorde denna bilden är blå,svart och vit. Jag tycker de känns som att bilden är målad nerifrån, jag skulle säga att jag inte ser den riktigt rakt framifrån. Annars tycker jag att bilden har väldigt mänskliga former.
Jag tycker inte budskapet är jätte tydligt på denna bilden men jag tror att syftet/budskapet kan ha något att göra med att man skall ta vara på det man har,bilden ser ju väldigt ledsam ut, men tycker ändå att någonstans i detta ledsamma står en man och kvinna och håller om varandra, därför tycker jag det visar att trots att saker och ting kan vara svåra så skall man ta vara på varandra och klara saker tillsammans.

Likes

Comments

Under dagens lektion har jag kommit fram till vad jag ska göra för något och hur jag ska göra för att få till det. Jag har som sagt bestämt för mig för att arbeta med temat känslor och tekniken akvarell. Än så länge sitter jag fortfarande med skissen dock, men nästa vecka ska jag börja använda mig av akvarellfärgerna.

Likes

Comments

Idag har jag börjat tänka på andra projektet, jag bestämde mig för att jag ska jobba med temat känslor och tekniken ska vara akvarell. Har inte riktigt kommit fram till exakt vad jag ska göra än, men har lite idéer om att arbeta med ett öga och försöka få fram en speciell känsla.

Likes

Comments

Jag har valt att börja arbeta med temat miljö/natur, för att jag tyckte det kändes som det svåraste temat.
Redan från början visste jag att jag ville göra någonting med ett träd, men jag hade jätte svårt för att få idéer och inspiration, vilket gjorde att jag fick testa mig fram hela tiden, det är också det jag anser har varit ett problem för mig, men det löste jag ju som sagt genom att bara testa mig fram.
Alltså egentligen tror jag inte att det är negativt att testa sig fram och det finns väl egentligen inte så mycket annat att göra om man inte har några idéer. Men ett tips till andra är väl att kanske lägga ner lite mer tid på "planeringen" innan, för det kan vara ganska frustrerande att sudda och göra om hela tiden och inte ens riktigt veta när det är bra, haha.

Tekniken jag har använt har varit blyets, jag skulle egentligen viljat skugga bilden och gjort lite mera på den, men jag har inte hunnit det, har ju missat en lektion och man hinner ganska mycket på en lektion. Men jag får helt enkelt vara nöjd såhär. 😀

Budskapet med denna bilden är "i det mörka finns det ljusa" och det har jag försökt visa genom att få trädet att se dystert och ensamt ut men sedan i trädet sitter två lyckliga fåglar som förmedlar "det ljusa" då. Alltså jag vet inte om man riktigt förstår mitt uttryck/budskap om man bara kollar på bilden, det blir nog mer självklart om jag förklarar och jag tror också att man ser det mycket tydligare efter en förklaring. Det är också det jag har fokuserat på mest, att få fram det budskapet och att man ska se det så tydligt som möjligt.

Likes

Comments

Jag missade förra bild lektionen så idag började jag direkt med att skissa mitt träd, jag är dock fortfarande inte helt säker på hur jag vill ha det så jag känner att jag behöver lägga ner lite mer tid på skissen innan jag börjar med den "riktiga" målningen.

Likes

Comments

Under dagens lektion har jag kommit fram till att temat jag ska börja arbeta med är miljö/natur. Jag har suttit med min tankekarta och försökt hitta lite inspiration och idéer, men jag tycker det var ganska svårt att komma igång och komma på ett bra budskap osv. Men jag har äntligen fått lite inspiration och har iallafall bestämt mig för att tekniken jag ska använda mig av är teckning med blyerts, till att börja med iallafall.

Likes

Comments