Allmänt, Hästar

Hej, ja, det känns som allt bara kommer över mig nu.

I tisdags hände nåt bara är en mardröm. Mamma sa att Alana, våran shettis inte flytta på sig. Och ja, hon rörde sig inte ur fläcken ute i leran i hagen. Höger bakben var svullet och utåtroterat, att försöka på tag i en veterinär klockan 18.00 en tisdagkväll är inte det lättaste, men klockan 20.00 kommer det en. Hon fick smärtlindring och vi kom in i stallet. I onsdags var veterinären ute och röntga henne, hon har dragit av ett ligament i knät så knäskålen sitter löst. 6 månader boxvila och lika länge sjukhage så KANSKE det blir bra, så på tisdag kommer Alana få somna in, våran bebis


Men nu ska jag börja rida dom andra hästarna och försöka komma igång, min förkylning håller på att släppa så jag kan börja träna snart också.

Idag ska jag och min valp Miilo på valpkurs, hoppas ni får en bra söndag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Hej!

Ja, nu var det ett tag sen igen.

Jag har varit sjuk i typ en månad nu och i torsdags fick jag halsfluss så jag har inte kommit igång med ridningen än men nu ska jag komma igång, förhoppningsvis till helgen.

Jag mår väldigt upp och ner men nu är dipparna inte så djupa längre då jag har börjat i en helt fantastisk klass och jag blir lyssnad på och har bra människor i min omgivning. Jag har nu sökt till gymnasiet och längtar dit och jag praoar varje tisdag som gör hela min vecka, tisdagarna lyfter verkligen dåliga veckor.

Men nu hoppas jag att jag kan komma igång med bloggen igen, för det är ju så kul och skönt att skriva av sig, 2017 har börjat på bästa sätt!

Likes

Comments

Allmänt, Hästar

Hejhej!

Det var ett tag sen, en termin har gått i skolan, ett klassbyte har gjorts nu till vårterminen. Jag rider inte just nu men nu i helgen ska alla hästar sättas igång, så nu ska de promeneras var tredje dag, jag varje dag då. De ska promeneras i typ två veckor och sen ska de börja longeras. I lugn takt kommer de tre pollarna börja sättas igång, för att hinna med alla tre har jag satt upp nåt mål att motionera Ofsi, mån-ons-fre-lör-sön ( 5 dar i veckan) Eylín, tis-tors-lör-sön (4 dar i veckan) och Alana, mån-ons-lör (3 dar i veckan). Då har jag en häst tis, tors och fre. Två hästar mån, ons och sön. Tre hästar på lördagar, då kan jag ha pluggdagar de dagarna jag bara har en häst och hinna med skolan också, det skulle ju vara bra, hehe.

Denna plan känns väldigt bra då jag kan hålla igång alla hästar på en nivå som är anpassad för dom, har rider lektion på torsdagar oftast och har då Ofsi. Lördagar är hemmadagar och då hinner jag lätt med tre hästar. Alana, shettisen på 95 cm kan ju inte ridas så ofta, (har ju inte den möjligheten själv tyvärr, heh) men hon kan köras, longeras, tömköras, tricktränas, ja, möjligheterna är många. När vi har paddock kommer möjligheterna vidgas ordentligt. Då ska vi nog skaffa medryttare till Eylín också, men först en paddock.

Nu ska jag kolla på Greys, ha en bra kväll och helg!


SKAM har dragits till mig också, har har ni perfektion i en bild typ ;)

Likes

Comments

Ofsi

Har haft en ENORM svacka i livet men det känns som jag sakta men säkert börjar klättra mig ur den.
Har ridit jättelite men kommit igång nu igen, idag var han pigg och olydig men att ha fått vila i några veckor blir väl fallet så.

Imorgon ska vi i alla fall in till ovalen och öva inför tävling. Jobba lydnad och galopp, vill även lägga lite ökad tölt.

Likes

Comments

Allmänt

God morgon!

Nu är det skola ett tag som gäller, hoppas jag överlever...

Sen blir det ridpass, fokus trav.
Volter, lösgjordhet, ska försöka lägga in öppna i traven också.

Övriga veckan blir ganska normal, ridning, troligtvis plugg men på fredag kommer kaninerna, mysigt värre!
I helgen ska jag vara funktionär på tävling så blir rätt upptagen med det, men det är lärorikt!


Hoppas ni får en bra måndag!

Likes

Comments

Allmänt

Imorgon börjar skolan på riktigt, hösten känns som en mycket större nystart än nyår, detta är tillbaka till allvaret, rutiner och allt som hör till det.

Idag var vi o shoppa lite grann, vi ska få dator nu på skolan och behövde då en större väska för min andra får jag inte plats med nån mapp i ens och de släpar man runt på bussar hela tiden så en stor väska är nödvändigt. Det blev även en kalender som jag inte klarar mig utan.

Sen handla vi en massa kaninsaker för på fredag kommer två små kaninhonor hem till oss.
Namnen blev Gucci och Prada, två blåögda små sötnosar.

Ett mål denna höst är ett långsiktigt men viktigt mål som jag håller hemligt tills jag är påväg mot det, börja vill jag göra själv.

Imorgon ska jag även rida, ett pass på min käre Offs. Jag vill tävla snart, 2 okt blir det en men vill gärna tävla i september också, jag får se.

Hoppas ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Ofsi, Träning & Tävling, Övrigt

Nu har jag äntligen sommarlov! Att man klara hela året så nu är det bara 9:an kvar och sen gymnasium som jag fortfarande är kluven i, ska jag satsa stenhårt på Islandshäst eller Djur/Natur? Jag har tills i början på nästa år att fundera i alla fall.

I måndags red jag lektion för Helena, bästa lektionen nånsin tror jag. Han lyssna och gjorde som han skulle, jag kunde koncentrera mig på uppgiften och inte om han skulle stanna. Så nu ska vi bygga magmuskler under sommaren, och lyfta ryggen.

Igår red jag igen, han brukar få nån dag eller två vila efter lektionen då det funkar bäst för honom. Igår var han också superfin, har hittad en teknik som gör honom liksidig vilket är väldigt viktigt nu i tölten inför tävling. Så han jobbas långt ner i tölten och är inte världens flottaste för att han sen ska komma upp jämställd, lösgjord och flott med höga steg i balans. Planen kommer funka!

Hoppas ni får en bra fredag! Jag ska till veterinären med våran ena hund för att skriva ut mer kortison men nervös att de ska hitta något då han börjar bli väldigt gammal i sinnet. Lille OzzyBozzy!

Likes

Comments

Allmänt, Ofsi

Shortsväder! Äntligen!

Men att rida i starkaste solen är inte det härligaste så det blir sena ridpass. Han hade en vilovecka förrförra veckan och blev rund & go om magen men nu är det hårdträning. På måndag är det träning för Helena igen, nu i sommar ska jag väl rida oftare för henne om hon kan, han ska få en vecka i augusti sen men annars ska vi träna inför höstens tävlingar och för vårens tävlingar som kommer förhoppningsvis vara våra, vårat år är 2017!

Vi ska a-klassa V1 nästa år, även SM ska vi satsa på. En b-final i SM skulle inte vara fel.

Men nu jobbas det lösgjordhet och magmuskler, inga spänningar och en fin galopp kan ge oss 7or, galoppen han kan ge när han vill känns som bockningar, den är så stor. Även hans absolut finaste tölt är gudomlig, nu ska vi bara få upp tempot. Traven sitter och skritten blir jättefin med mer muskler och med lite längre steg.

Vad är era planer hästmässigt och övriga livet i sommar?

Likes

Comments

Ofsi

Det är så roligt att rida nu. Han lyssnar, det går framåt och han frustar nöjt. I slutet på förra vecken testa vi mest in sadeln och njöt. Igår började jobbet igen.

Ett pass fyllt med alla möjliga tölt-övningar. Öppna i tölt som inte har fungerat före, tappa honom lite i höger varvet men han kom tillbaka ganska snabbt, testa öka tölten och vi kommer upp i ett relativt snabbt tempo men den är inte ren då, men med träning ska det nog funka. Mer styrka löser det mesta.


Likes

Comments

Ofsi

Måndag: Tölt

Tisdag: Jogging

Onsdag: Träning för Helena

Torsdag: Galopp

Fredag: Jogging

Lördag: Trav

Söndag: Skritt

Dessa veckor fram över kommer bli hårdträning för att han ska komma i form igen och för betet är så kraftigt nu, då måste man motionera bort det.

Tölten ska bli mer koncentrerad och jämn, ett jämnt stöd och en jämn takt. Joggar igenom honom ett de två intensiva dagarna mitt i veckan för att springa av sig träningsvärk. Traven ska han gå i en lång och låg form och jobba ryggen, inte vara springig utan jobba på aktivt men lugnt. Skritt-dag är en självklarhet, lydnad och bakbensträning, alla skolor går igenom för att kunna sitta i trav och tölt och kanske galopp sen, framförallt öppna, dom jobbar vi mycket med.Likes

Comments

Instagram@kajsaalfrida