View tracker

Har haft en ENORM svacka i livet men det känns som jag sakta men säkert börjar klättra mig ur den.
Har ridit jättelite men kommit igång nu igen, idag var han pigg och olydig men att ha fått vila i några veckor blir väl fallet så.

Imorgon ska vi i alla fall in till ovalen och öva inför tävling. Jobba lydnad och galopp, vill även lägga lite ökad tölt.

Likes

Comments

God morgon!

Nu är det skola ett tag som gäller, hoppas jag överlever...

Sen blir det ridpass, fokus trav.
Volter, lösgjordhet, ska försöka lägga in öppna i traven också.

Övriga veckan blir ganska normal, ridning, troligtvis plugg men på fredag kommer kaninerna, mysigt värre!
I helgen ska jag vara funktionär på tävling så blir rätt upptagen med det, men det är lärorikt!


Hoppas ni får en bra måndag!

Likes

Comments

Imorgon börjar skolan på riktigt, hösten känns som en mycket större nystart än nyår, detta är tillbaka till allvaret, rutiner och allt som hör till det.

Idag var vi o shoppa lite grann, vi ska få dator nu på skolan och behövde då en större väska för min andra får jag inte plats med nån mapp i ens och de släpar man runt på bussar hela tiden så en stor väska är nödvändigt. Det blev även en kalender som jag inte klarar mig utan.

Sen handla vi en massa kaninsaker för på fredag kommer två små kaninhonor hem till oss.
Namnen blev Gucci och Prada, två blåögda små sötnosar.

Ett mål denna höst är ett långsiktigt men viktigt mål som jag håller hemligt tills jag är påväg mot det, börja vill jag göra själv.

Imorgon ska jag även rida, ett pass på min käre Offs. Jag vill tävla snart, 2 okt blir det en men vill gärna tävla i september också, jag får se.

Hoppas ni har haft en bra dag!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen sommarlov! Att man klara hela året så nu är det bara 9:an kvar och sen gymnasium som jag fortfarande är kluven i, ska jag satsa stenhårt på Islandshäst eller Djur/Natur? Jag har tills i början på nästa år att fundera i alla fall.

I måndags red jag lektion för Helena, bästa lektionen nånsin tror jag. Han lyssna och gjorde som han skulle, jag kunde koncentrera mig på uppgiften och inte om han skulle stanna. Så nu ska vi bygga magmuskler under sommaren, och lyfta ryggen.

Igår red jag igen, han brukar få nån dag eller två vila efter lektionen då det funkar bäst för honom. Igår var han också superfin, har hittad en teknik som gör honom liksidig vilket är väldigt viktigt nu i tölten inför tävling. Så han jobbas långt ner i tölten och är inte världens flottaste för att han sen ska komma upp jämställd, lösgjord och flott med höga steg i balans. Planen kommer funka!

Hoppas ni får en bra fredag! Jag ska till veterinären med våran ena hund för att skriva ut mer kortison men nervös att de ska hitta något då han börjar bli väldigt gammal i sinnet. Lille OzzyBozzy!

Likes

Comments

Shortsväder! Äntligen!

Men att rida i starkaste solen är inte det härligaste så det blir sena ridpass. Han hade en vilovecka förrförra veckan och blev rund & go om magen men nu är det hårdträning. På måndag är det träning för Helena igen, nu i sommar ska jag väl rida oftare för henne om hon kan, han ska få en vecka i augusti sen men annars ska vi träna inför höstens tävlingar och för vårens tävlingar som kommer förhoppningsvis vara våra, vårat år är 2017!

Vi ska a-klassa V1 nästa år, även SM ska vi satsa på. En b-final i SM skulle inte vara fel.

Men nu jobbas det lösgjordhet och magmuskler, inga spänningar och en fin galopp kan ge oss 7or, galoppen han kan ge när han vill känns som bockningar, den är så stor. Även hans absolut finaste tölt är gudomlig, nu ska vi bara få upp tempot. Traven sitter och skritten blir jättefin med mer muskler och med lite längre steg.

Vad är era planer hästmässigt och övriga livet i sommar?

Likes

Comments

View tracker

Det är så roligt att rida nu. Han lyssnar, det går framåt och han frustar nöjt. I slutet på förra vecken testa vi mest in sadeln och njöt. Igår började jobbet igen.

Ett pass fyllt med alla möjliga tölt-övningar. Öppna i tölt som inte har fungerat före, tappa honom lite i höger varvet men han kom tillbaka ganska snabbt, testa öka tölten och vi kommer upp i ett relativt snabbt tempo men den är inte ren då, men med träning ska det nog funka. Mer styrka löser det mesta.


Likes

Comments

Måndag: Tölt

Tisdag: Jogging

Onsdag: Träning för Helena

Torsdag: Galopp

Fredag: Jogging

Lördag: Trav

Söndag: Skritt

Dessa veckor fram över kommer bli hårdträning för att han ska komma i form igen och för betet är så kraftigt nu, då måste man motionera bort det.

Tölten ska bli mer koncentrerad och jämn, ett jämnt stöd och en jämn takt. Joggar igenom honom ett de två intensiva dagarna mitt i veckan för att springa av sig träningsvärk. Traven ska han gå i en lång och låg form och jobba ryggen, inte vara springig utan jobba på aktivt men lugnt. Skritt-dag är en självklarhet, lydnad och bakbensträning, alla skolor går igenom för att kunna sitta i trav och tölt och kanske galopp sen, framförallt öppna, dom jobbar vi mycket med.Likes

Comments

Idag red jag för första gången på nån vecka pga sadelproblem. Men igår kom sadeln och idag red jag.

Jag kände mest igenom vart han låg och hur pigg han var, pigg var han, som tusan. Men jag börja skritta, upp med huvudet, ner med huvudet, korta skritten, länga skritten. Att reglera skritten är ett väldigt bra hjälpmedel i allt, bakben och rygg tränas och såklart även lydnad. Hans sadelbeteende finns kvar för han inte riktigt har lärt sig att det inte gör ont längre och för han är envis, så jag måste gå på honom när han gör så. Efter skritten tölta jag nåt varv men fatta galopp ganska snabbt och lät honom springa av sig, står upp i galoppen så ryggen jobbar ostört under mig. Ska jobba galopp nån dag i veckan framöver då det är hans svagaste gångart, ska då rida med kortare stigläder så jag verkligen kan stå upp. Galoppen var ren och han tappa den aldrig i kurvorna vilket är framgång. Traven var snabb och mycket galoppinslag men jag fick ner honom bra i slutet och han jobba på bra, han tycker det är lite konstigt att han kan lyfta ryggen utan att det gör ont så det tar lite tid. Tölten jobba jag ordentligt för den är väldigt rollig stundvis, jag testar att både öka och minska, det är svårt att få tölt när jag minskar men att släppa iväg honom helt blir bara galopp. Jag fick tillslut öka men med stöd så kom han fram i ökad tölt och kunde då gå ner i arbetstempo och mot det korta. I slutet släppte jag tyglarna och träna enhandsfattning med lösa tyglar, ett tävlingsmoment. Han blev lite pigg i början men slappnade av i slutet och jag kunde jobba tölten med sitsen och han var superfin.

Imorgon blir det antingen skrittarbete eller galopparbete beroende på temperatur.


Likes

Comments

Instagram@kajsaalfrida