Header

Idag fortsatte vi ute i trädgården,  fullt med valnötter igen och jag gick lös på alla drivbänkar.  Junior sov hela tiden vi var ute och sover fortfarande.  Antar att han fått en överdos friskluft,  haha.  Nu står en morotsgratäng i ugnen.  Massa morötter,  lök och paprika.  Allt givetvis egenodlat.  På med mjölk och grädde salt och peppar och in i ugnen.  Förhoppningsvis blir det gott :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Mm,  här är ont om tavlor men när Pierre får bestämma blir det Star Wars tema.  Här är en av tre i Star Wars temat som skall upp på väggen.  Vi köpte dock för stor ram, paspartout ( stavning?)  kan vi vara utan. Det är skillnad på vitt och vitt.  IKEAS vita är nästan alltid gult så det blir att lämna tillbaka de andra stora ramarna och köpa tre mindre.

Idag trodde jag att jag skulle stapla ved men det blev inte så.  Det blir valnötsplock idag igen då det har trillat nästan lika mycket som igår. 

Jag hade hoppats på klart väder i natt för att fota stjärnfallen men det blir mulet hela natten så det skiter sig.

Ha en underbar helg där ute!

Likes

Comments

Hur häftigt är inte det här?!?!  Och det är bara en liten del som trillat ännu.

Likes

Comments

Åh vad jag hatar kvällar.  Det är då jag tvingas ge Junior ersättning.  Timmarna efter skriker han och har ont i magen.  Varje kväll lika dant.  Försökte amma honom men nej,  det räcker inte och han blir frustrerad.  Halv åtta börjar han skrika ganska så exakt varje kväll. Jag hatar det,  jag hatar ersättningen.  Jag tycker så fruktansvärt  synd om honom.  Skitamning!! Nu som först börjar han lugna sig,  det brukar hålla på till runt elva,  sedan tuppar han av.  Vi har testat Minifom droppar men det verkade förvärra det istället :(

Kul i trädgården.  Vi har flera ggr sagt att vi ska såga ner valnötsträdet men nu några dagar i rad så har det regnat valnötter.  Det är skitkul och dem är sååå många.  Vi kommer definitivt inte behöva köpa valnötter till jul :)

Likes

Comments

Så skönt,  Pierre valde att stanna hemma idag.  Junior har sovit hela natten i natt bredvid mig i sängen.  Ammade honom två gånger bara,  han har varit helnöjd.  Likaså denna morgonen.  Ammade honom i morse och sedan somnade han.  Han sover fortfarande.  Nu ska vi sätta upp nya tavlor som Pierre tyckte vi skulle ha :) Bild kommer senare.  Inte mitt första val men men bi är två som inreder huset :)

Likes

Comments

Jag vill inte att helgen ska ta slut.  Jag vill att Pierre ska stanna hemma några dagar,  veckor eller månader till men det kostar att vi båda är hemma från jobb så jag får släppa honom. I natt sov vi alla i samma säng för första gången.  Jag har lärt mig tolka juniors läten och tecken ganska bra.  Inte en gång har han skrikit i natt.  Han brukar dock aldrig skrika,  endast när vi gått över mått i den,  då är det bråttom.  Så länge man konstant bär på honom så är han så nöjd.  Ligga själv är ingen vidare hit.

Jag undrar hur folk har råd med de grejer de listar till försäljning i Mama tidningarna och Vi föräldrar??  Vem har råd med en overall till ungen för 2500:-?? Nej,  nu slutar jag läsa dessa tidningar.

Likes

Comments

Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur man som mamma kan välja bort amningen.  Din kropp skapar mat av en anledning.  Inte för att man skall köpa ersättning som innehåller massa processade ingredienser blandat med mjölk som dessutom kommer från kon,  som i sin tur ska ge mat till sin kalv.  Kan man inte amma så givetvis är det ett nödvändigt måste och tur att det finns men att välja bort det av egoism eller för att man skall leva i jämställdhet är så korkat och till nackdel för barnet.  Det skydd som finns i bröstmjölken kan inte ersättas med ersättning.  Bröstmjölken är fylld med viktiga ämnen som inte går att framställa på annat vis,  dessutom ligger barnets immunförsvar till större del i bröstmjölken.  Hur kan man välja bort barnets hälsa?  Givetvis får alla uppfostra sina barn hur dem känner passar dem men att säga att det ska vara jämlikhet är löjligt.  Kvinnans kropp är skapad för att amma sitt barn. Välja bort amning för att du ska kunna dricka alkohol eller röka eller för att brösten tar en annan form... ja,  då ska du nog fundera på om det var rätt att skaffa barn. Jag gör allt för mitt barn och kämpar för att få amningen att räcka till,  vilket den inte gör och jag tvingas ge ersättning vilket känns skit men jag måste för att han skall få tillräckligt i sig. Jag gör allt för min son,  han är mitt allt. 

Hela tiden har jag hört att " Nej,  det är ingen mening att vara pappaledig,  första tiden är bara till för amning och mamman så man får inte ut så mycket av det" Bullshit,  säger jag och jag vet Pierre håller med.  Det har gett honom jättemycket att vara hemma med oss.  Han missar inga framsteg i juniors personlighet och har lika stor del i juniors liv som jag.  Guld värt att han redan tagit dagar med pappaledighet. Sååå funkar jämställdhet!

Likes

Comments

Oj,  igår var jag med på första träningen på gympan och idag körde jag ett andra pass.  Herregud vad lårmuskler jag har förlorat. Jag kan inte trycka ifrån med låren men eftersom jag har tränat gymnastik i över trettio år så tror jag nog jag kan få tillbaka dem.  Träningsvärken är redan ett faktum.  Nu blir det pumpning,  tv och sova med min gullegris.

Likes

Comments

Idag har det varit riktigt slappt här hemma.  Junior har mer eller mindre legat på mitt bröst hela dagen.  När han inte sovit har han ammat.  Idag har han krävt amning i stort sett hela dagen och det känns så bra. Jag hoppas kunna amma han heltid och slippa ersättningen så han får ett riktigt bra immunförsvar. Han blir bättre och bättre på att ta ett riktigt tag och det värmer mitt hjärta.  På måndag är det dags för BVC igen och vi för hoppas att han stigit i vikt lika mycket som sist.

Likes

Comments

Underbart att Pierre är ledig idag så jag får i mig mat.  Junior vill ju inte ligga själv utan är väldigt mammig ( redan). Jag har en sån sjuk låsning i nacken efter att hållt huvudet ner när man ammar,  gillar och myser.  En naprapat på hembesök hade jag gärna önskat nu.

Idag har junior sovit många timmar. Han är uppe i flera timmars sovstund nu.  Det blir ju inte mycket sovit på natten så jag antar att han tar igen det nu. 

Idag har vi Palmqvists VVS på besök för att prata stambyte efter läckan i veckan.  Kan verkligen rekommendera dem.  Dem var det enda vvsföretag som åkte ut akut till oss efter klockan 16:00. Hur bra som helst!

Senare blir det tippen med massa skräp och kanske en sväng till Kappahl och Maxomorra.
Trevlig helg önskar vi er alla!

Likes

Comments