Postad i: Resor, Fotografi

Duschat och packat upp är vad jag har hunnit göra sen jag kom hem. Bilder och text från veckan följer omgående! :)

​Första saken som är bättre med att åka skidor i alperna än i Sverige är att man kan få både sol och snö. Vi har haft en otrolig tur med vädret. De dagarna det inte har varit sol hela dagen så har den iallafall visat sig stora delar av dagen.
Vi har bott i en liten lägenhet som låg väldigt lägligt med ca 150 meter till mataffären och bussen (att de 150 meterna bestod av uppförsbacke behöver inte nämnas va?). Vi var i 2 olika skidsystem som låg åt två olika håll. Ett lite större som låg ca 2500 meter över havet och ett lite mindre som inte låg riktigt lika högt upp. Det stora var min personliga favorit.
Den första dagen var ganska dryg då man fick vänta en hel del på vissa familjemedlemmar som inte riktigt kunde hålla tempot. Inte för att det ändrades de följande dagarna, jag bara vande mig.
Annars har det varit bra skidåkning. Det ända som var lite dåligt enligt mig var att alla blåa och röda backar var ungefär de samma, och svarta backar fanns det väldigt få av. Som tur var fanns det bra off-pist ställen väldigt nära hissen.
Praktiserat min tyska har jag också fått göra. Tror jag sagt mer saker på tyska än vad jag gjort under hela min högstadietid haha. Även om det bara varit saker som att beställa mat, säga tack, svara på enkla frågor och ställa enkla frågor så är jag nöjd att jag faktiskt tog det på tyska när jag lika gärna kunde tagit engelska. Klapp på axeln till mig själv.

Likes

Comments

Postad i: Jag, Vardagligt

Två timmars sömn, en timme vaken, tre timmar mittemellan. Fryser ena timmen, svettas andra.
Jag hatar verkligen att vara sjuk. Antagligen för att jag typ aldrig är sjuk, så när jag väl är det tycker jag så otroligt synd om mig själv haha. Känns väldigt tråkigt att när en väl blir sjuk är det 3 dagar innan vi ska åka till Österrike.
Med andra ord är jag alltså inte i skolan idag. Jag har varit vaken mest hela natten och sovit mest hela förmiddagen. När jag inte längre kunde hitta något på youtube att underhålla mig med gick jag över till Harry Potter. Som tur är finns där innehåll att fördriva många timmar med.
Funderar på att försöka ta mig upp och äta lite och kanske gå ut. Trots att det är kallt ute lär jag nog må lite bättre av frisk luft.

Likes

Comments

Postad i: Kompisar, Vardagligt

Två bilder som sammanfattar min dag ganska bra. De två sista lektionerna idag var inställda och där med slutade vi klockan 13:30. Jag och Emilia drog hem till henne där jag hjälpte henne plugga SO. Efter det gick vi tillbaka till skolan för att hjälpa till att pynta skolan inför alla hjärtans dag imorgon (vi var bara där för att få extra credd av bildläraren och gratis godis). Vi gjorde inget vettigt förutom att sätta en hälsnings på syv:s dörr och slarva bort tejpen haha.

Efter det vandrade jag över till hallen och kvällens träning. Dock blir det ingen träning för mig, igen...
Igår åkte vi upp till Ängelholm för att träna i Lingvallens nya hall. Jag har varit så otroligt taggad sen jag fick köra igång igen i måndags efter min mini-hjärnskakning. Men, när vi hade kört i ungefär fem minuter skadade jag nacken/axeln i min första dubbelvolt för dagen.

Har blivit så otroligt trött på alla dessa skador. Förutom mina vanliga träningsskador i knän, benhinnor och handleder, så har jag de senaste månaderna haft en stukad fot, hjärnskakning och nu nackskada. Blir så lack!!!

Likes

Comments

Postad i: Kompisar, Vardagligt

Woho, äntligen fredag vänner!! Jag har haft en lugn dag. Jag har skrivit biologiprov vilket känns skönt att vara av med nu, och det känns också hoppfullt att jag var mer eller mindre säker på alla frågor.

Sitter just nu hemma hos Emilia och väntar på att hon ska bli klar i duschen. Emilia ville färga sitt hår, och genom att jag sa att jag brukar bleka mitt själv och har hjälpt andra så blev jag självutnämnd till frisör av misstag. Inte för att det har varit jobbigt, vi har haft en trevlig eftermiddag med hårfärgning , tårta (??) samt tittat på Fjällbackamorden.

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt, Musik

En av de segaste dagarna på länge. Det började med att jag försov mig för typ första gången i mitt liv. Jag hade så sjukt svårt att somna igår, så det var jobbigare än vanligt att ta mig upp. Jag hann varken äta frukost eller göra mig i ordning, tog verkligen bara det som var närmast och drog på mig och innan jag stack.

När jag kom hem fick jag ett sms av Jenny som skrev att körlektionen idag var inställd. Tråkigt, tycker verkligen att det är en av de bästa timmarna i veckan <3 Men, det var kanske lika bra det. Istället har jag fått tid att plugga mycket biologi inför provet imorgon. Även en del fysik med pappa har det blivit, och jag har hunnit börja på vår nya engelska uppgift. Känns skönt att vara i fas. Det är en sak jag har insett i nian, att det är bättre att bara ta tag i sakerna direkt och inte skjuta upp saker. Och att inte nojja så himla mycket över mina inlämningar och sitta och justera meningarna tills de är perfekta. Det har sparat mig så mycket tid sen jag insåg att min NO-lärare skiter ju faktiskt totalt i om jag har bra meningsuppbyggnad, så länge allt är rätt och jag visar att jag har förstått.

En av de låtar som är i mina lurar ganska ofta just nu.

Jag nästan klar med allt plugg och har också hunnit städa mitt rum, så nu ska jag ta en promenad i snön innan jag ska läsa igenom biologin igen och sen sova. Det har blivit riktigt kallt ute nu (för att vara Skåne haha), men det är också så mysigt att vara ute så länge man har på sig ordentligt. P&K <3

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Jag har tagit tag i att göra mitt gymnasieval. Jag och mamma satte oss en stund efter middagen för att hjälpas åt. Jag velar fortfarande vilket jag ska sätta så 1a handsval, men att jag iallafall har öppnat sidan, loggat in och börjat lägga in är ett bra steg på vägen. Jag har nämligen haft en sån sjukt beslutsångest över vad jag ska välja. Jag vet inte vad jag tycker är kul och vet inte vad jag vill jobba med i framtiden. Däremot är jag nu stensäker på vilken skola jag vill gå på. Det kändes nästan som det lättaste valet, skolan känns verkligen som att den passar mig.

Likes

Comments