View tracker

Postad i: Kompisar, Vardagligt, Gymnastik

Uppvisningar, till skillnad från tävlingar, gillar jag riktigt mycket. Missförstå mig inte, tävla är såklart kul, men på uppvisningar slipper jag genomgå flera panikattacker och behöver inte bli så nervös. Istället kan jag bara kötta gymnastik och njuta av rampljuset för en gångs skull. Jag har haft en superrolig dag då jag fick agera både gymnast, makeupartist och håruppsättare.

Alltså kolla våra nya friståendedräkter, hur snygga?!?!

Efter jag kom hem har jag både hunnit dammsuga, tvätta och städa. Jag har också skrivit klart och lämnat in mina sista inlämningar för terminen (så skönt!!!) Även 2/3 nationella prov för denna terminen är klara (ännu skönare). Har det muntliga i matte kvar vilket jag inte känner mig så orolig över. Matte är en av de saker som jag faktiskt känner att jag har koll på haha.

Öppet hus på två gymnasieskolor har också klämts in denna veckan. Har inte riktigt insett att jag snart faktiskt ska gå ut grundskolan och ännu mer snart ska välja gymnasielinje. SAY WHAT?!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Kompisar, Vardagligt, Träning

Idag efter skolan drog jag, Persson, Moa och Mimmi till Malmö för att tillbringa en timme på Jump. Jag följde först lite motvilligt med för att jag tyckte att 150 spänn lät mycket för bara 1 timme. Det fick jag dock äta upp. Efter tio minuter fick jag sätta mig ner och hämta andan för att jag var så trött, så en timme var absolut nog.
En riktigt stor like till det stället då det fick mig att ha samma känsla som när jag var på busfabriken när jag var liten haha. Mitt gympa-hjärta blev ännu gladare och innan de andra hade hunnit blinka var jag runt i flera flickisar, saltos, handvolter och dubbelvolter. Efter det var jag röd som en tomat i huvudet och håret åt alla håll när de andra såg as-fräscha ut. Vi var alla både trötta och vrålhungriga så det blev ett stopp på McDonalds på vägen hem.

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Vardagligt

Jaha, då har jag två sådana jobbiga veckor framför mig igen. Idag skrev jag kemiprov (som gick jättebra!) men framför mig har jag 2 inlämningar, 2 läxförhör och 3 prov. Utöver det har jag mina två första NP för terminen. Det är muntligt i svenska och engelska, så det är ju inte något jag kan lägga tid att plugga på, men det blir ju ändå en stress.

Idag har jag inte varit i stallet som jag brukar, för Kakki har fått tänderna kollade och blivit vaccinerad så han ska inte ridas idag. Istället fick jag extra tid över till att plugga, så jag har använt ett antal timmar till att plugga fysik med pappa vilket verkligen behövdes!

Likes

Comments

Postad i: Fotografi, Mat

I helgen bakade jag och mamma lite julgodis efter mitt önskemål. Vi stod och kokade kola, smälte choklad, hackade nötter och lyssnade på musik till nästan halv 1 på natten. Vi hade även sällskap av syster som tittade på och pluggade (samt välte ner sin vattenflaska på mina ny-dekorerade lakritskolor haha) Det blev vanlig hederlig kola, lakritskola och chokladfudge med pistagenötter. Mumma!!

Ni kanske ser att mina bilder inte ser ut riktigt som de brukar? För några veckor sen fick jag hem mitt fish eye-objektiv till min mobil! Jag beställde det från eBay för bara 20 kr! Så värt. Även om det blir lite sämre kvalitet så tycker jag ändå att bilderna blir riktigt coola. Kan vara en kul grej att använda någon gång ibland.

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Vardagligt

Snön försvann lika fort som den kom. Idag var det hela 7 grader när vi red ut. Det blev en ganska lång runda på drygt 1,5 timme med mamma. Grusvägarna är ett så himla bra underlag att tölta på när det har regnat, så det blev en hel del av den varan idag. Så himla härligt!

När vi kom tillbaka blev det lastträning för både Kakki och Naskur. Tyvärr blev det ett litet bakslag idag så han bara gick in med frambenen i transporten och lämnade bakbenen på rampen trots att jag försökte en bra stund. Men, så blir det ibland, får hoppas att det går bättre nästa gång.

Nu har jag kommit hem, ätit lunch och sen pluggat. Ja, faktiskt, på en lördag. Inte den roligaste sysselsättningen, men det måste göras.

Kvällen igår spenderades med min födelsedagsgris<3 Persson fyllde 15 år. Hon har äntligen tagit sitt moppekörkort och jag är så glad för hennes skull, för jag vet hur mycket hon har längtat haha.

Likes

Comments

Postad i: Hästar, Fotografi

Jag gillar absolut inte vintern. Jag hatar att frysa. Men ibland kan det ju vara så fint att det är lite värt det iallafall. Efter 2 lager underställ och några fleecear var det ändå ganska OK att vara i stallet. På förmiddagen igår var det några grader under 0, så vi slapp att det byggdes upp styltor av snön under hästarnas hovar och kunde därför tölta i snön. Så härligt! Att solen sken på en molnfri himmel var ju absolut inte mig emot, och det gjorde att frosten var så himla fin!

När jag kom hem fick jag snabbt slänga i mig lite lunch, duscha, packa och göra mig i ordning för att sedan åka till Furulund för att träffa alla det nya konfirmanderna. Så spännande det var! Vi hade en väldigt rolig och lärorik eftermiddag. Vi hann både leka lekar, lära känna varandra bättre och ät taco-middag innan det var läggdags (vilket blev alldeles för sent för mig och några av konfisarna haha).

Jag kom hem runt halv 1 idag och har nu råkat ta en lite för lång powernap när jag egentligen skulle plugga. Jag skulle bara vila lite i 10 minuter men nu vaknade jag upp 2 timmar senare och tröttare än någonsin. Pluggandet får jag ta ikväll istället, för nu ska jag kila iväg till träningen.

Likes

Comments

Postad i: Kompisar, Outfits

Veckan blir bättre. Före lunch skrev jag prov i engelska, känns verkligen som att jag satte alla frågor och uppgifter förutom ett ord som jag översatte fel, så jag har en bra magkänsla som säger att det kommer bli att bra resultat. Jag har stressat över detta i en vecka men inser nu att det var helt i onödan, provet var så enkelt!

Igår hade vi halloweendag på skolan. Som sagt, en vecka sent, men vi hade ju lov och prao så dom fick skjuta upp det. Efter några dagars funderande över vad jag skulle klä ut mig till så bestämde sig Persson och jag kvällen före för att köra tillsammans i år igen. Det blev våra drömoutfits sedan 7:an, nämligen the "Pink Ladies" från en av våra favoritfilmer, "Grease". Tyckte ändå att vi fick till riktigt bra utstyrslar efter att ha planerat det i sömnen typ haha.

Gymnastiken har var gått lite upp och ner under de senaste månaderna, och de senaste veckorna nästan bara ner. Gårdagens träning kändes dock riktigt bra vilket var på tiden för jag verkligen måste få upp motivationen igen ca NU då det är tävling snart igen.

Likes

Comments

Postad i: Vardagligt

Jaha, måndag igen vänner. Jag hade en helt fruktansvärd natt. Det tog mig flera timmar att somna, och när jag väl gjorde det sov jag väldigt oroligt. Tror jag fick totalt cirka 3 timmars ordentlig sömn, så idag var en trög dag. Jag tror det beror på omställningen från min dygnsrytm på lovet till skola igen. Får hoppas att det går bättre idag.

Måndagar är alltid kinda boring. Första dagen i veckan och även vår senaste dag. Men jag tog mig igenom den. Kan säga att jag haft bättre dagar. Det började med att jag fick tillbaka ett matteprov som jag inte alls var nöjd med resultatet på. Fattar inte vad som har hänt med mig och matte, sen nian började har jag varit helt lost.
Sen dubbel-block med SO. Aldrig kul för mig som inte kan sitta still och lyssna och mest tänker på vad det blir till lunch.
Engelska, genomgång inför provet. Fattar nada. Det är jobbig med ett ämne där jag alltid förstår nya saker direkt eller alltid kan gå på känsla, och så plötsligt fastnar an och förstår inget. Man vet liksom inte vad man ska ta sig till.
Och sist innan vi fick gå hem var det ett teknik-läxförhör där jag inte kunde svara på en enda fråga. INTE EN ENDA! Detta är första gången jag lämnar in ett test utan att ha skrivit något. MEN som tur är får man en chans till nästa måndag, så jag ska plugga plugga plugga så jag nailar det (vill ju gärna behålla mitt A, men det är ju lite svårt när ens förtjänade förra terminen och typ inte visste hur det hamnade där).
Dagen blev ju inte bättre precis när den avslutades med en riktig skitträning.

Nu ska jag dricka te, plugga engelska och tyska en stund innan jag ska sova. Godnatt!

Likes

Comments