Jag försöker hålla mig till LCHF, det går okay, fortfarande lite för mkt fusk.

Först och främst försöker jag utesluta gluten, vilket faktiskt är riktigt lätt, då jag aldrig riktigt vart en macka-människa, och sen var det detta med kolhydraterna, jag kör inte strikt, men vill hålla nere på max 5-20g/100g (beror på vad det är och vilken mängd).

För att slippa göra massa olika maträtter, så äter vi oftast samma, jag hoppar bara över pastan tex! Har ju gått omkring med tänket:

"Potatis är bättre än pasta"
"ris är bättre än pasta"
"jordnötter är bättre än övrig snacks"

Listar några produkter med kolhydratsinnehåll/100g

Pasta - 71,9g

Ris - 79,1g

Potatis - 16,1g

Pulvermos - 68,1g

Jordnötter - 10,3g

Chips - 51,3g

Gräddglass - 19,6g

Ben & Jerry - 30g

Det kan såklart skilja lite bland olika märken!


Ja, potatis är bättre än pasta, men riset då? Ur glutensynpunkt så är det ju bättre, men otäckt högt kolhydratsinnehåll! Som jag, naivt inte hade nån aning om, tills förra veckan, jag måste helt enkelt få in vanan att titta mer på näringsdeklarationen (var flitig på det förr).

Igår gjorde jag en variant av biffstroganoff, och ris till (jag gjorde en grönsaksröra med philadelphiaost åt mig), men snacka om vad dåligt samvete jag fick, när jag lagar mat åt barnen, och serverade en kolhydratsbomb åt dom!!

Tycker det är så svårt, barnen älskar pasta, ris, men potatis gillar de inte, jag vill ge de en "vanlig" kost, eftersom de äter vanlig mat i skolan, men jag vill ju ge bra mat också.

En svår balansgång, som jag måste lära mig, om jag tänker fortsätta att göra en maträtt med tillbehör (köttfärssås och spaghetti tex, istället för spaghettin så äter jag sallad till, dvs, inget extrajobb i köket)

Apropå mat, så är det dags att slänga ihop dagens middag!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tatuerade in makens namn på handen, att tatuera in någons namn, ger många delade meningar!

Vi träffades sommaren 2003, vi har haft våra upp- och nedgångar, men, vi har bara blivit starkare ihop, som par, han är ju även min bästa vän!

Utan honom, så hade jag aldrig varit den jag är idag, dessutom, han är pappa till våra 5 barn ❤

Hur man än vrider och vänder på det, så är vi för evigt sammanlänkade.

Jag vägrar att gå igenom livet med tänket "tänk om det tar slut", vi lever här och nu, jag mår bra med han, han gör mig lycklig, å visst kan jag bli galen på han ibland, han får mig att skratta ❤❤❤

Det är ju han jag älskar mest 😍

Diamanten, en schysst detalj 💍💎 Använder ring i perioder, men, nu har jag alltid diamanten med mig 😉

Likes

Comments

Med maj så kom även värmen, här har det ännu inte kommit upp i 2-siffrigt, men vad gör det?

Vi gick ut mitt på dagen, och jobbade på, grillade över öppen eld, både till lunch samt middag!

Dagens jobb har bestått av att hjälpa våren på traven, vid hundgården är det så sjukt mycket vatten, så vi måste få bort snö och is... Vi får helt enkelt planera upp nästa vinters snöröjning, lite bättre 👌

Det fick bli en provisorisk bro åt hundarna 😃

Likes

Comments

Det är intressant hur allt blir, vi satt nu ikväll, framför brasan ute på gården, och pratade om hur allt har lett oss hit!

Vi har gjort många köp, men, det absolut bästa köpet, var en tomt, den där tomten som ledde till att vi sålde huset, flyttade in i husvagnen, och tillslut ledde oss till Norrland!

Här trivs vi, här njuter vi, här lever vi!!

Grillringen är ytterligare ett köp, den kommer vi att använda mycket nu framöver 👌

känns som ett ämne som jag kan prata mycket om 😊

Har en fin kväll, för det tänker vi ha ❤

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag är inte så mycket för att fira mig själv, men, fyller år gör jag visst varje år ändå!

I år blev det nyttopresenter, som jag själv önskat, en kaffebryggare samt en ny brödrost, se nedan

Vi åt god mat, grillat och drack kaffe, fick även lite fina blomster och pengar!

Snart kör vi igen, Calle om 3 veckor och Mattheus om 5 veckor, det är så mkt roligare när barnen fyller år 😊


Nu ska jag slänga ihop en senare lunch, eller om det blir tidig middag? Efter det tar vi kaffe hos grannen innan vi traskar iväg och kikar på brasan, hoppas bara snöandet upphör snart!

Likes

Comments

Nu har vi äntligen fått till hundgården, nga små detaljer kvar dock!

Det tog sin lilla tid, nga dagar var det så kallt och blåsigt, sen envisades visst jag med att fylla år mitt i allt, men nu står den där, och hundarna verkar trivas bra, de skäller endast om, för dom, okända folk kommer för nära, det är skönt!

Hålet i mitten ska fyllas med grus, vi byggde en liten platå, så de kan hoppa upp på om de vill, vi har än inte bestämt om vi ska bygga igen 3 sidor på den!

Vi valde ju att lägga trall, för att slippa en lerig och skitig backe, längre fram blir det även staket runt tomten, så utrymme får de 😊

Känns så skönt att vi har full sikt från köksfönstret!

Likes

Comments

Äntligen kommer vi igång med hundgården på riktigt!

Istället för sur backe, så bygger vi upp den på trall, det blir även en "sandlåda" i mitten, så de får gräva!

Många timmars jobb, men, det blir nog bra när det är klart 👌

Sen måste vi även hinna plocka in vårt stora paketet, som levererades idag 👌

Likes

Comments

Varga, vår lilla valp, på ca 5 månader, hon är av den fantastiska rasen, Tibetansk Mastiff, har haltat i några dagar, så igår ringde jag till veterinären, och fick tid redan idag kl 12.00.

Hon har haft ont, inte riktigt velat stödja på högra frambenet, när det har gjort riktigt ont har hon "skrikit" till... Vår lilla fina flicka 😢❤

Själva besöket gick bra, hon tittade när hon gick, kände och klämde, vi fick fylla i papper, och Varga fick lugnande inför röntgen.

När allt var klart fick vi komma in och titta på röntgenbilderna, tyvärr så syntes det en förändring/påverkan på leden, den ska vara slät, men var ojämn.

Inte Vargas röntgen, inte ens rätt del på kroppen, men, jag ringade in den delen av benet som är påverkad.

Hon hade riktigt ont, trots lugnande, så hon sov, skrek hon under röntgen, och har vart riktigt slö hela dagen, först nu så har hon piggnat till!

Vi ska pga detta tillbaka för en ny röntgen 17/5, och hoppas såklart på bättre nyheter, i allra värsta fall, så kan det bli operation, men vi hoppas på att slippa det!

Nu får hon smärtstillande och antiflammatorisk medicin, som hon ska äta i 10 dagar, korta promenader och undvika lek och stoj!

Nu håller vi alla tummarna, för att hon ska slippa ha ont, och att det går till sig, hon är ju trots allt en växande hund!


#tibetanskmastiff

Likes

Comments

Det blev som sagt fetaostfyllda köttfärsbiffar till middag!

Jag höftar alltid när jag gör mat, men receptet kommer här nedan, obs, allt är ca mått!

1 kg köttfärs (jag tog älg)

3 ägg

1 hackad lök

1-2 dl finhackad broccoli

kryddor (salt, peppar, etc, efter smak)

blanda ihop allt till en smet, sen gjorde jag bollar med hål i, fyllde med hackad fetaost, stängde igen, plattade till och stekte på!


Serverades med varm bearnaisesås (föredrar dock Lohmanders) och tomater 👌

Likes

Comments

Nu är jag så taggad, jag måste bli ännu bättre på att äta rätt, jag undviker ju nu de största fällorna, men jag kan bli bättre!

Dagens middag blir älgfärsbiffar med fetaostfyllning, det börjar eka i skafferiet och kylen, men några tomater och nån sås ska jag nog fixa, kokar även en skvätt ris till barnen!

Det är så svårt att hålla motivationen på topp när det kommer till matlagning, speciellt när jag är ensam vuxen, men nu får det bli nya krafttag!

Jag ska bli bättre på att äta #lchf jag mår bättre med den kosten, det jag tycker är svårt, är att få maten att passa alla, barnen äter ju "vanlig" mat.

Hur gör ni lchf:are, ger ni barnen också lchf, eller "vanlig" mat? och varför gör ni det?

Likes

Comments