Jag är egentligen inte så flitig att resumera det gångna året, men jag tänkte att det är värt ett försök, för detta året har varit händelserikt på många vis!

Januari 2016, då såg vi fram emot husbygge, huset hade vi redan bokat, dock ej kickat igång tillverkningen, 194kvm, nyckelfärdigt, gick allt enligt planen, så skulle inflytt ske slutet på året eller under 2017.
Detta hus hade vi bestämt oss för!

Vi la ut vårt hus till försäljning, 11 dagar låg det på www.hemnet.se innan det blev sålt, vi packade ihop oss, möbler å ting i containrar bla, vi flyttade in i husvagnen med 5 barn!

Dock ej där vi bodde, men samma vagn!

5 barn och 2 vuxna i husvagn, utan förtält! Visst tusan var det drygt emellanåt, men, det funkade otroligt bra!

Tror det var ca 27/3 -16 som vi flyttade dit.

Allt blev inte som planerat, i april, runt 20 april, bestämde vi oss för att flytta, påbörjade säkandet efter en ny bostad, och, 22/4 -16, fann vi det, efter efterlysning på Facebook, den kvällen hade vi bestämt oss, vill skulle lämna Ramnäs, en gång för alla, vi skulle flytta genom halva Sverige till Bastuträsk!

Vi bestämde också att barnen skulle få gå klart terminen, efter skolavslutningen var det dags!


Tittade på huset via bud, sen åkte vi själva upp, tittade irl, nästa vända vi åkte upp så skrev vi på kontrakt, via mäklare, då vi ville ha det juridiskt!

Första flyttlasset landade i mamma och pappas garage!

14 juni, skolavslutningen, ett par timmar efter så satt vi alla i bilen, vi styrde först till Dalarna, vi hade nämligen blivit med valp också!

Natten mellan 14-15/6 -16 så var vi hemma!Huset är långt ifrån perfekt, men, vi fixar, vi gör huset till vårt, ett kul projekt, blod svett och tårar, men, vi har gjort det förr, vi gör det igen!

Barnen började ny skola och nytt dagis, fått nya vänner, barnen har utvecklats enormt, Thom går i klass 1 och kan snart klockan!

Rebecca tar initiativ på skolan och läser en egen dikt inför hela skolan samt föräldrar!


Flytten medförde även andra förändringar, nu jobbar Thomas övertid i ca 2 veckor i Dalarna, sen kommer han hem till oss i ca 2 veckor, och så fortgår det, men, vi har kommit in i det, vi får ut mer av vår tid ihop på detta vis!


Det är inte bara barnen som fått nya vänner, det har vi med, vi har hamnat i vårt paradis!


Året 2016

Vi har förlorat vänner, vi har vunnit vänner

Vi har flyttat 2 gånger

Familjen utökades med en hund

Stressen kom men stressen gick


Hälsan

Mycket stress försvann, mer avslappnande nu

Av ngn märklig anledning så har vissa kläder krymt *hmm*


Framtiden

Vi har massa renovering kvar innan vi är nöjda, huset 2 år på utsidan och 5 år på insidan, en preliminär plan!


Vi

Vi är lyckliga, vi har varandra ❤

Likes

Comments

Jag nappade för ett tag sen på en kampanj från Buzzador, att testa en kapselmaskin från Dolce Gusto, till ett förmånligt pris!

Sen tidigare hade vi en Dolce Gusto Circolo

En enklare utvärdering kommer här!

Drop Red (4 av 5 stjärnor)

Först gillade jag inte formen på den, men nu älskar jag den!

Ny fräsch design, touchdisplay, ny modell på kapselhållare, väldigt lätt att rengöra maskinen, mkt färre springor etc!
Smakmässigt så tycker jag inte att det är någon större skillnad, men det gör inte mig ngt, jag gillar kaffet sen innan också!

Dold vattentank, den smälter smidigt in i designen, det gillar jag, möjligtvis lite liten, 0.8 liter, saknar dock streck på vattennivån,  för att lättare se hur mkt som är kvar.

Färgmässigt hade jag nog valt en annan färg, och den röda strömkabeln gillar jag ej,  jag vill helst slippa se kablar och sånt!

Vi kommer att behålla vår "gamla" DG, just nu står den undanstoppad och unväntar sommaren, en maskin inne och en maskin ute 👌

Likes

Comments

Äntligen har vår lilla kille gjort stora framsteg!
Han blev skrämd för 1 vecka sen, en, för honim okänd person, tog ett kliv in i hans personliga sfär, inkräktade på hans intrigitet, sen dess har vi vart tillbaka på ruta ett, en liten kille som skrikit och blivit hysterisk, bara ngn tittat på honom...
Han fixar inte när ngn okänd petar på honom, vilket tyvärr många barn gör, barn är ju så gulliga, men han vill inte, vilket jag sagt massa massa gånger vid dagislämningar... Det gör så ont i hjärtat när han blir så ledsen...

Men nu äntligen så han han börjat slappna av, han busade på med vår fina granne, ett enormt framsteg, nu känns det som vi kan se ljuset i tunneln!

Just dessa små bakslag tar på krafterna, och när jag ser hur olycklig han känner sig... lilla älskade gosse...❤

Likes

Comments

Det slog mig, imorgon är det exakt 6 månader sen vi tog vårt pick och pack, hoppade in i bilen och rullade ut ur Ramnäs, 6 månader sen vi startade en ny resa, 6 månader sen vi bosatte oss i Bastuträsk!

Ett hus, som kräver en del jobb, för att få det till vårt hem, vi sätter vår prägel på det, små och större justeringar, det kan vara alltifrån nya gardiner till mer omfattande jobb.

& månader av harmoni och kaos, det går inte över en natt att hitta rätta rutiner för tillvaron, bara att det är en omställning att Thomas jobbar borta 2 veckor i månaden, är en enorm förändring, men vi börjar komma in i den vanan mer och mer!

Ny skola, nya kompisar, nytt umgänge helt enkelt.

Vardagspusslet, försöker än att få in en bra rutin på vardagen, vi har testat olika lösningar, det allra första var att sätta upp tider barnen ska passa, kl 17 är det middag och kl 19 ska de vara hemma senast. Det har väl fungerat relativt bra, men, läxan hann de aldrig med, inga sysslor, 100% kompislek, vilket är positivt, men samtidigt får inte skolan bli lidande, tvätten ska vikas, rummen ska städas etc...

Testade att de skulle vara hemma en viss tid efter skolan innan de fick vara med kompisar, men det gick sådär, slopade det, testade sen, efter middagen ska de vara hemma, har funkat okay...

Pratade med barnen senast idag, att om de gjort läxor och sysslor så släpper vi på *inga kompisar efter kl 17*.

Jag märker på barnen att de fungerar bättre med tydliga regler, det är inte nån diktatur precis, utan ngt vi ständigt jobbar med, i samråd med barnen. Vi jobbar för en vardag utan massa onödigt tjat.

Klart som tusan att barnen inte alltid är med på noterna, de är ju egna individer, men samtidigt så bor vi alla under samma tak, vi är en familj, och i en familj så hjälper man varandra.

Bara införandet av sysslor har gjort en stor skillnad, visst är det ngt vi ständigt får jobba på, men sysslorna anpassas ju efter deras egna förmågor, en viktig detalj ang sysslorna, är att de vet varför de behöver träna på det, en dag ska de flytta hemifrån, en dag är det sånt som de bör kunna!

Har enormt duktiga barn, de kan bla diska, tvätta, dammsuga, byta blöjor, lättare matlagning, packa sina egna skolväskor samt gympaväskor, etc etc

Likes

Comments

Ris & Ros, för nga dagar sen var jag och barnen på gympa, vår lilla Calle är en mammagris, det var stort att han sprang runt hela gympasalen, och inte satt klistrad på mig, där och då, han satt på en madrass, och då kom en kvinna fram, han klev av men hon lyfte dit han igen, och försöker dra runt honom på madrassen, men han blev ju såklart hysterisk!

Jag förstår ju att hon ville bara väl, men det förstår inte Calle...

Sen höll han sig mkt närmare mig, vågade inte alls springa lika långt ifrån...

Det sitter i, vi får börja om från början, han måste träna att lite på folk igen, nu är det en kille som inte riktigt vågar, han skriker om han inte är i famnen...

Tänk om folk bara kunde ge barnen lite tid, de allra flesta gör det, och respekterar barnens intrigitet, men dessa få, som ska in i deras sfär, deras trygga zon, de förstör så mkt för barnet!

Idag var vi och firade en go tjej, det var en bestämd och skrikig Calle, fick t o m ta med han på dass... Men, han började slappna av lite, men inte alls som tidigare gånger...

Nåväl, bara jobba vidare!

I övrigt har det vart en dag med gott sällskap och mkt skratt ❤

Likes

Comments

såklart så har förkylningen hittat hit, Calle är snorig och lätt allmänpåverkad, Hannah och Mattheus är nasala, jag är snorig och tung i skallen., händer och fötter är iskalla, det är helt sjukt hur kroppen fungerar, kroppen kämpar med förkylningen, och "stänger" då ner andra funktioner! Om det ändå inte vart för den där mattheten i kroppen, kroppen säger ju åt mig att vila, men jag vill ju göra annat också...

Har Hannah på dagis 9 timmar i veckan, kl 8-11 på tisdagar, onsdagar och torsdagar, det pga att vi märker att hon inte orkar med 5 dagar i veckan, som hon annars ska gå (hon har ju rätt till 15 timmar, sk allmän förskola). På måndag ska dagis på teater, de satt att eftersom hon är ledig, så får hon komma med ifall jag följer med, men, det jag tycker är märkligt är ju att vi inte fick plocka bort den lediga dagen på måndag, så hon kunde följa med!

Nåväl, jag har kontaktat rektorn ang detta, så får vi se vad hon svarar...

Hannah går alltså 9 timmar istället för de 15 timmar, hon faktiskt har rätt till, men vi kan alltså inte rucka på den lediga dagen? Jaja, hoppas jag får ett vettigt svar av förskolechefen!

Stora barnen kom hem, i 3 minuter, sen drog de iväg till juniorerna, får se vad de har med för alster hem sen idag :)

Likes

Comments

kvällen har vart lugn, vi plockade fram lite mer leksaker, sånt som vart nedpackat i lådor sen i mars, så barnen har lekt massor, Hannah var doktor, Becca spelade på sin ukelele, Calle kikade i böcker, å pojkarna drog igång med rollekar!

Efter middagen så fick de 3 större barnen bjuda på bulle och kaka, det förtjänade vi, trots allt denna dag... ibland behöver man bryta det dåliga!

Ett utbrott till blev det dock, Mattheus skulle låna stetoskopet av Hannah, bara det att han sliter det av henne, vilket liv! Så fick förklara för han hur man gör när man lånar, man måste helt enkelt fråga först!

En nästan perfekt avslutning på denna mardrömsdag! Dessutom så fick jag bort 3 kartonger!

Likes

Comments

Oj oj, idag är ingen bra dag!

Jag är själv med alla barnen i ca 9 dagar till, det brukar fungera bra, men idag är inte en sån dag, idag är dagen då det är utbrott på utbrott 5-åringen vs 3-åringen, de skriks och skriks, 3-åringen la sig jämte vagnen och väckte lillebror av sitt skrik...

Säger ifrån, sluta skrik, försöker få de å gör ngt annat, men idag är allt fel!

hämtningen från dagis var väl ca 3 utbrott var (bara 3-åringen på dagis), sen skulle jag passa på att skotta lite innan vi skulle in och äta, där hade vi nog 8-10 utbrott var på ca 1 timme...

Blir så trött, vill bara gömma mig under täcket och gråta idag.

Å inte hjälper det till att hunden är i sin "tonår" lyssnar nada ute, drar massa i kopplet nu, t o m att han har börjat tugga på barnens leksaker, aldrig gjort innan!

Det är svårt att vara sådär pedagogisk och lugn i alla situationer, alla dagar, även om det vore det ultimata, men jag är inte mer än människa, jag erkänner för barnen, att ibland blir jag trött, att jag inte orkar med bråk, jag tror det är viktigt att de ser att jag inte är nån supermänniska (även om 3-åringen ibland kallar mig för Superhjälte). Inte så att jag vill klaga och gnälla, det är en enorm rikedom vi har, 5 fantastiskt fina små och stora individer, MEN livet är helt enkelt inte en dans på rosor, vissa dagar är skit, rent ut sagt!


sen kommer det stunder då de faktiskt är fantastiska mot varandra, det värmer gott, och då orkar man ju lite mer!

Som synes på bilderna, Calle är lite snorig, röd och prickig rund näsan och kinderna (kindbenet druttade han på tidigare idag), tvätta och smörja, men jag måste skaffa nån annan salva, ngt som inte är vattenbaserat!

Likes

Comments

Nu känner jag att det måste komma upp saker på väggen, men jag väntar nog tills barnen ligger i sina sängar, så får jag tänka utan massa små nyfikna klåfingriga barn ;)

Fick iaf upp klockan, på ny placering, vill ju gärna kunna se den från köket också, samt fodret till altandörren, lite latex samt dutta i skallarna på dyckerten, så blir det bra :)


Igår satt jag och kollade på garderober på IKEA, skulle vilja ha pax garderob i hallen, den som är 38cm djup, så vi kan gömma alla kläderna, nu ska bara maken övertalas om att vi faktiskt måste fixa det i vinter ;)


Klickade dessutom hem lite ny färg till håret, jag älskar rött, men det blir fult så fort, så det fick bli svart!


Likes

Comments