View tracker

såklart så har förkylningen hittat hit, Calle är snorig och lätt allmänpåverkad, Hannah och Mattheus är nasala, jag är snorig och tung i skallen., händer och fötter är iskalla, det är helt sjukt hur kroppen fungerar, kroppen kämpar med förkylningen, och "stänger" då ner andra funktioner! Om det ändå inte vart för den där mattheten i kroppen, kroppen säger ju åt mig att vila, men jag vill ju göra annat också...

Har Hannah på dagis 9 timmar i veckan, kl 8-11 på tisdagar, onsdagar och torsdagar, det pga att vi märker att hon inte orkar med 5 dagar i veckan, som hon annars ska gå (hon har ju rätt till 15 timmar, sk allmän förskola). På måndag ska dagis på teater, de satt att eftersom hon är ledig, så får hon komma med ifall jag följer med, men, det jag tycker är märkligt är ju att vi inte fick plocka bort den lediga dagen på måndag, så hon kunde följa med!

Nåväl, jag har kontaktat rektorn ang detta, så får vi se vad hon svarar...

Hannah går alltså 9 timmar istället för de 15 timmar, hon faktiskt har rätt till, men vi kan alltså inte rucka på den lediga dagen? Jaja, hoppas jag får ett vettigt svar av förskolechefen!

Stora barnen kom hem, i 3 minuter, sen drog de iväg till juniorerna, får se vad de har med för alster hem sen idag :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

kvällen har vart lugn, vi plockade fram lite mer leksaker, sånt som vart nedpackat i lådor sen i mars, så barnen har lekt massor, Hannah var doktor, Becca spelade på sin ukelele, Calle kikade i böcker, å pojkarna drog igång med rollekar!

Efter middagen så fick de 3 större barnen bjuda på bulle och kaka, det förtjänade vi, trots allt denna dag... ibland behöver man bryta det dåliga!

Ett utbrott till blev det dock, Mattheus skulle låna stetoskopet av Hannah, bara det att han sliter det av henne, vilket liv! Så fick förklara för han hur man gör när man lånar, man måste helt enkelt fråga först!

En nästan perfekt avslutning på denna mardrömsdag! Dessutom så fick jag bort 3 kartonger!

Likes

Comments

View tracker

Oj oj, idag är ingen bra dag!

Jag är själv med alla barnen i ca 9 dagar till, det brukar fungera bra, men idag är inte en sån dag, idag är dagen då det är utbrott på utbrott 5-åringen vs 3-åringen, de skriks och skriks, 3-åringen la sig jämte vagnen och väckte lillebror av sitt skrik...

Säger ifrån, sluta skrik, försöker få de å gör ngt annat, men idag är allt fel!

hämtningen från dagis var väl ca 3 utbrott var (bara 3-åringen på dagis), sen skulle jag passa på att skotta lite innan vi skulle in och äta, där hade vi nog 8-10 utbrott var på ca 1 timme...

Blir så trött, vill bara gömma mig under täcket och gråta idag.

Å inte hjälper det till att hunden är i sin "tonår" lyssnar nada ute, drar massa i kopplet nu, t o m att han har börjat tugga på barnens leksaker, aldrig gjort innan!

Det är svårt att vara sådär pedagogisk och lugn i alla situationer, alla dagar, även om det vore det ultimata, men jag är inte mer än människa, jag erkänner för barnen, att ibland blir jag trött, att jag inte orkar med bråk, jag tror det är viktigt att de ser att jag inte är nån supermänniska (även om 3-åringen ibland kallar mig för Superhjälte). Inte så att jag vill klaga och gnälla, det är en enorm rikedom vi har, 5 fantastiskt fina små och stora individer, MEN livet är helt enkelt inte en dans på rosor, vissa dagar är skit, rent ut sagt!


sen kommer det stunder då de faktiskt är fantastiska mot varandra, det värmer gott, och då orkar man ju lite mer!

Som synes på bilderna, Calle är lite snorig, röd och prickig rund näsan och kinderna (kindbenet druttade han på tidigare idag), tvätta och smörja, men jag måste skaffa nån annan salva, ngt som inte är vattenbaserat!

Likes

Comments

Nu känner jag att det måste komma upp saker på väggen, men jag väntar nog tills barnen ligger i sina sängar, så får jag tänka utan massa små nyfikna klåfingriga barn ;)

Fick iaf upp klockan, på ny placering, vill ju gärna kunna se den från köket också, samt fodret till altandörren, lite latex samt dutta i skallarna på dyckerten, så blir det bra :)


Igår satt jag och kollade på garderober på IKEA, skulle vilja ha pax garderob i hallen, den som är 38cm djup, så vi kan gömma alla kläderna, nu ska bara maken övertalas om att vi faktiskt måste fixa det i vinter ;)


Klickade dessutom hem lite ny färg till håret, jag älskar rött, men det blir fult så fort, så det fick bli svart!


Likes

Comments

2 veckor går fort när man har kul!

Även om det känns jobbigt i perioder med detta jobbarrengemang, eller vad man nu ska kalla det, så är det så värt det!! Barnen verkar även nöjda med detta!

Nu på förmiddagen åkte Thomas iväg för jobb i 2 veckor, jag satte mig och skickade iväg beställningarna på jultidningarna, sen druckit en del kaffe, kommer mig inte för att göra så mkt, jag borde kanske, men har faktiskt ingen lust!

Under dessa 2 veckor har vi hunnit röja en hel del på tomten, kastat sopor, fått upp fasadsiffra, grind, belysning i vitrinskåpet, vägg till blivande städskrubb, ny ytterdörr, gamla dörren satte vi upp på ladan, bytt kyl och frys, luftvärmepump sitter uppe, och en hel del till!

Ja, en hel del har vi gjort, och mer blir det, för varje sak vi gör, så känns huset mer och mer som vårat, precis som det ska vara, rätt schysst att få sätta egen prägel på allt!

Har en del småsaker som jag tänkte försöka fixa nu under dessa 2 veckor, blir alltid så peppad när han åker, så inspirationen kommer liksom lite smygandes :)


Ska bla försöka få till mer charm och personlighet i detta rummet!

Likes

Comments

Fullt med ungar hela dagarna, dörren öppnas, nga går in, några går ut...
De är sammanlagt  (inkl mina små) ca 12 barn, å fler blir det visst "mamma, jag har fått 1 ny kompis idag" å nästa dag är det ännu en ny...

Alltså, misstolka mig inte fel nu, I love it!

Kom på mig själv att bara le, när det kom in barn som sprang upp, å ingen var mina!

Barn ska vara barn, dom är barn, ränner runt, leker å stojar, "mamma, får vi dra hem till X?"

Jag har gett mina barn 2 tider att passa, iaf när de dagen efter ska upp till skolan, kl 17 - middag, kl 19 - varva ner innan kvällen!

I love it 😍👊😊

Likes

Comments

Har misstankar om ev glutenintolerans, eller ngt! Ngt är det som inte stämmer.

Bajset är nästan alltid ljust oavsett hårdhet, humöret är extremt skiftande, ofta arg för ingenting, ont i magen, då är det antingen kräkning eller bajsning på G, kräks han, så mår han alltid bra sen!

Tänkte ringa vårdcentralen nästa vecka, så får vi se!

Jag vill redan idag ta bort gluten, men vet att det är dumt innan tester är gjorda!

Jag är inte rädd för ev diagnoser, när jag vet att ngt inte är som det ska, då vill jag bara ha ett svar!

Likes

Comments

Tänkte ta tjuren vid hornen och spackla i ladan, men hittade inga spackelspadar, så lånar av pappa i helgen istället!

Idag ska jag sitta i solen så mkt som möjligt, tvätt å sånt ska väl också hinnas med...

Förmodligen blir det en tur till affären och hämta upp ett paket 👌😉

Likes

Comments

Jobben tar aldrig slut med hus och trädgård!

Idag åkte vi och kastade allt ris efter buskarna och träden vi kapat ner, 3 lass blev det!
Passade sen på att klippa gräsmattan där, nu är den delen mer lättskött!

Till veckan ska vi nog köpa en del jord, gropar ska fyllas igen, och jag ska försöka få bort buskarnas stubbar och rötter!

Golvet i ladan blev klart, ganska precis innan regnet och haglet vräkte ner!

Efter middagen bar vi även in alla gips- och osb-skivor!

Likes

Comments

Här har vi alltså köpt hus, ett hus med 4 sovrum, vi är 7 i familjen! Vi var, och är, fullt medvetna från första början att det var minst 1 sovrum för lite, men kände ändå att detta var vårt hus!

Så, det finns en inglasad altan, som vi pratat om att renovera upp, men så tänkte jag, varför inte riva den och bygga upp ett nytt rum, som vi kan ha som sovrum, för att sen när ungarna börjar flytta, enkelt göra om till matsal/sällskapsrum/uterum! Bäst av allt, Thomas gillade idén *tummen upp*

En planering som dock ligger ett par år framåt i tiden, inte stressa, vi ska beta av de viktigaste punkterna först. Nu har Thomas rivit ur massa bråte ur ett rum i ladan, han ska regla upp nytt golv och klä in väggarna med osb och gips!

Vi gillar att ha ordning och reda, var sak på sin plats, och att flytta från ett hus med dubbelgarage, till ett hus utan garage... ja, då får vi helt enkelt lösa den biten :)

Det är förberett för en solterrass på taket, hur vi gör kring det var vi inte bestämt ännu, men det får framtiden utvisa!

Dörren i mitten på bilden, precis bakom fotbollen, det utrymmet håller Thomas på med nu!

Längre fram blir det även nytt tak och ny färg på väggarna, blir nog superbra när det är klart!

Likes

Comments