Hej, hoppas ni fått en bra start på helgen! Hur mår ni idag? Själv skiner jag som solen, vilken kliché🙈☀️ Men jag är iallafall på väldigt bra humör. Även om det kanske inte skiner om mig så skiner iallafall solen här i Skåne. Jag njuter av vädret och har under dagen suttit en stund ute i trädgården med filtar om mig och njutit av solen. Men den verkliga orsaken till mitt goda humör är de kommentarer jag börjat få. Kommentarerna handlar om mitt utseende och hur mycket mer frisk jag ser ut nu. Visst, inte liten del inom mig (Anorexin) får ångest över det här; menar de att jag är tjock?/ förtjänar jag verkligen att må bra? Men det ända jag kan göra är att trycka undan de tankarna. Och istället uppskatta när någon påpekar hur pigg jag ser ut eller att de får kontakt med mig. För jag märker själv hur mycket mer levande jag både ser ut och känner mig!
Avgör själva på bilderna nedan👇🏼👇🏼


En bild från tidigare idag // Bild tagen 20 december, dagen innan jag lades in...

Likes

Comments

Det här citatet har jag i en tavla på väggen // underbar sushi från ikväll, nytt beroende

Hej igen, jag hoppas alla sitter och myser i sina soffor nu! Det gör iallafall jag, hemma! Jag är utskriven, något jag ett tag aldrig trodde skulle ske. Att vara fri från många av de saker som begränsar en. Både de tvång som jag idag blivit av med när min hjärna och kropp har fått tillräckligt med energi för att tänka klart. Men även att slippa allt det som i början var nödvändigt. Som att alltid äta samma frukost utan att kunna variera eller välja bort livsmedel jag (Anorexian) inte ville äta. Att inte behöva ha någon som övervakar en dygnet runt. Inte kunna duscha eller gå på toaletten utan att någon tittar på en. Men visst var det nödvändigt för att jag inte skulle smygträna. Väga mig varje dag vid olika tidpunkter för att se så att inget fusk med vikten skulle ske.
Det var tufft, men det räddade mig genom att bryta svälten.
Idag står jag därför här, utskriven inte frisk men jag har tagit mig igenom en otroligt tufft bit på vägen. Men även om jag i början tyckte att inskrivningen var det värsta som hänt mig är jag idag tacksam för det!

Likes

Comments

Hej allihopa! Det här är nog en ovanligt bra vecka för de flesta ungdomar runt om i Sverige. Antingen har man haft, ska ha, eller haft sportlov.

Personligen har jag sportlov den här veckan, vilken otrolig skillnad från förra en veckas lovet höstlovet. Förra höstlovet, fuskade jag med maten, ville inte leva längre och sprang kilometer på kilometer varje dag. Utan att få den minsta vila eller uppskatta lovet. Vilket verkligen skiljer sig från där jag är nu. Visst, jag har fortfarande kvar ångesten över att inte ha saker inplanerat och mina tankar återkommer ständigt till den destruktiva kaloriräkningen. Men jag mår så mycket bättre än jag gjorde då, idag har jag drömmar och visioner. Jag vill leva! Utbilda mig, umgås med kompisar, resa och bara älska livet! Idag ser jag på första gången på lä ljust på framtiden. Trodde aldrig för två månader sedan att jag skulle stå här, så långt på vägen och 10 kg tyngre. 👊🏻💪🏻

Ett tänkvärt citat till alla er där ute!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen här den senaste tiden, men det har hänt en hel del mitt liv! Något jag ska skriva mer om i ett senare inlägg.

Men jag måste visa er de här fotona av när jag och några kompisar gjorde egen sushi. Jag trodde det skulle vara svårt, men det var superenkelt. Blev dessutom underbart gott!! ((Fast sushi smakar ju alltid bra😛))

Hoppas ni haft en bra dag❤

Likes

Comments

Redan februari idag, ny månad och nya möjligheter! På den 1 månad och 2 veckor har jag kommit så otroligt långt. Trodde aldrig jag skulle klara av att stå emot Anorexian och bryta den svält jag befunnit mig i så länge. Min kropp har brutits ned och blivit misshandlad av mig själv. Men nu är det slut på det, vill aldrig någonsin tillbaka dit. Visst, jag har lång väg kvar men nu har lagt grunden och väger idag 7 kg mer.
Mitt preliminära utskrivningsdatum är den 9:e februari, ska bli så skönt att komma hem igen. Men redan idag har jag fler permissioner och får gå på 6 lektioner i veckan eftersom läkarna vet hur mycket skolan betyder för mig. Men även om jag kommit hit där jag är nu, finns det många frågetecken kvar. Kommer jag fortsätta växa och hur ska jag få ett normalt beteende till mat då jag aldrig känner varken hunger eller mättnad. Är det någon som vet om hungerkänslorna kommer tillbaka?

❤️❤️❤️

Likes

Comments

Igår hade jag en riktigt bra kväll, det kändes nästan normalt, nästan som förut!
Efter en hel dag på avdelningen satte jag på mig andra kläder och sminkade mig. Jag bar en svart skinnkjol och en tröja från Zara med pärlknappar. Sedan åkte jag med mina föräldrar och min farmor till RN restaurang i Malmö som heter Di Penco. Det är en italiensk restaurang och efter lång betänketid (måste lära mig ta snabbare beslut) valde jag en vegetarisk pizza. Har jag nämnt hur mycket jag älskar pizza? Det gör jag iallafall.
Efter middagen gick vi över till Malmö opera för att se musikalen "Kinky boots" med Andreas Weise. Jag kanske är lite gammeldags av mig men jag gillar verkligen att se på teater. Vad tycker ni om att titta på teater?

🎭🎭🎭

Likes

Comments

Hejsan på er allihopa! Nu kommer en liten kärleksförklaring.

Innan jag blev inlagd i julas hade jag inte druckit några "flyttande kalorier" på två års tid. Det var en stor rädsla att dricka energi och inget jag ens tänkt att jag någonsin skulle göra igen. Men saker ändras, som tur är! Väl inlagd blev jag tilldelad ett matschema och till min förskräckelse stod det att jag inte fick dricka vatten, alltid juice eller mjölk. Det var riktigt tufft i början och jag kunde sitta i 30 minuter med ett ensamt glas för att få i mig det. Men när tiden gick blev jag bara mer och mer förtjust i Proviva. Blåbär, jordgub och mango jag bara älskar dem. Inte bara att de smakar underbart den har även en annan superkraft. Förut har nämligen min mage varit orolig och jag har ofta haft ont i den. Men de goda bakterierna i Provivan har gjort att jag inge längre har några problem med magen och hjälpt mig att övervinna en stor rädsla.
Älskade Proviva!

Likes

Comments

Här kommer en lista på fyra saker som jag gillar väldigt mycket!


☘️ Att resa är det jag helst gör om jag själv får välja. Att åka på långresor, roadtrips och upptäcka världen är min största hobby. Nu var det ett tag sedan, eftersom min sjukdom har hindrat det. Men just nu är mina drömresemål Sri Lanka och Australien.

☘️Podcaster lyssnar jag på nästan konstant. Allt från modetips till motivation till att bli frisk. Om ni ser mig någon gång skulle jag nästan helt säkert bära hörlurar!

☘️Svarta kläder. Det kanske låter tråkigt men jag bara älskar svart. Inte för att framstå som smalare eller se allmänt dyster ut. Jag anser att det är den elegant och vackert att bära svara kläder. Fast jag har självklart andra färger på mina kläder, ändå viktigt med variation!

☘️Jordnötsmör måste jag säga att är något av det bästa jag vet! Så tacksam att jag inte är jordnötsallergiker. Även när jag var som sjukast i Anorexin var det här något jag älskade. För mig är det den ultimata smaken. Som dessutom kan användas i matlagning, på mackan eller gröten. Mmm

Likes

Comments

Hej hej!
Igår gjorde jag någonting jag inte gjort på mycket länge, närmare 3 år faktiskt. Jag åt med peppning av mina kompisar på McDonalds. Ska inte ljuga, det var tufft, mycket tufft och jag höll mig inte inom middagstiden på 30 minuter som matschemat visar. Men till slut låg Chicken Nuggets, pommes och bearnaisesås i min mage. Efteråt tittade jag mig själv i spegeln och konstaterade, det här var inte så farligt, jag gick inte upp 5 kg i vikt. Fortfarande samma person som tittade tillbaka mot mig i spegeln!🍟👊🏻

Vad är er favorit av utbudet på McDonalds?❣️

Likes

Comments

Hejsan på er!
Idag fick jag permission att gå på två lektioner i min hemskola(!!!) Det var underbart och jag ville bara stanna resten av dagen. Måste bli utskriven så jag kan få ett normalt liv igen.
Något som ingår i ett normalt liv är umgänge med vänner. I nuläget är det svårt att umgås med människor eftersom jag har en strikt "skalmansklocka" som talar om när jag ska äta och sova. Ett annat problem är att man under sina ätstörning oavsiktligt stöter bort vänner och bekanta. Utan att tänka på det undviker man sammanhang som hindrar en i ens störda beteende till mat och träning. Under min ätstörning har jag fick vilka vänner som är äkta och inte. Många vänner har inte orkat med och lämnat mig när jag behövt dem som mest. Men jag är otroligt tacksam mot mina två bästa vänner Emma och Louise som från dag ett har peppat och stöttat mig även i de svåraste situationer. De har varit och hälsar på mig många gånger här på sjukhuset och alltid haft med sig motiverade citat och små presenter. Jag SKA bli frisk för jag vill leva ett liv normalt för ungdomar med kompisar och fester!

Så tacksam att jag har dem!❤️❤️

Likes

Comments