View tracker

Hej allihopa!

Jag måste tipsa om caféet Inkognito som ligger på Lilla fiskargatan i Lund. De serverar underbart goda kaffe, mackor och kakor! Jag och mamma var där tidigare idag och gissa vem som åt en hel toscakaka efter mammas pepp! Jo JAG!! 👊🏻👊🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tänk vad man uppskattar studiedagar när de kommer. Jag skulle personligen föredra att ha fler lediga dagar mitt i terminerna än långa lov då det är så skönt när man bara får stanna hemma mitt i en vanlig veckan!

Tyvärr inleddes dagen inte särskilt trevligt då jag var på provtagning... jag är nog en av de mest nålrädda personerna jag träffat. Svimmade när provet var tagit för jag höll andan av nervositet, så jag fick ligga kvar i stolen 30 min och fick druvsocker för att höjs blodsockret😅💉

Sedan blev det en plugg- och mys dag i soffan och jag hann även klämma in att titta på min gamla favoritfilm Grease. Tänk att det är julafton redan om en månad! Måste erkänna att jag inte upplever någon större julkänsla när det igår var 10°C utomhus. Men jag klagar inte över att det milda vädret trots att det sänker julstämningen! Det är ju trots allt en hel månad kvar att njuta!🎅

Likes

Comments

View tracker

Vaknade imorse av att solen letade sig in genom persiennerna i mitt rum, hade nämligen sovmorgon och började först skolan kl.11.00. Ja ni läste rätt, SOLEN denna underbara skapelse har faktiskt visat sig här i Skåne hela dagen och jag har njutit av varenda stråle!


Igår kväll var jag med mina föräldrar på en restaurang i Malmö "Mrs Brown" och åt. Tidigare hade jag med min psykolog bestämt att oavsett hur mycket mat jag skulle få in skulle jag äta upp allt. Bara för att visa Anorexin att mättnads känslan kommer tillbaka även om man för stunden känner sig eller tror att man aldrig någonsin kommer bli hungrig igen. Mycket väll, när tallriken tillslut var rensad upplevde jag mig mer mätt än vad jag kan minnas, men redan två timmar senare till kvällsfika var aptiten tillbaka. Resultat= frös inte under hela natten(!!!!)☃️☃️

Likes

Comments

Ledsen för den dåliga uppdateringen, har haft otroligt mycket att göra i skolan. Två inlämningar, två prov och en redovisning under den senaste veckan. Borde inte vara okej att ge så mycket på samma vecka! Märker verkligen skillnad på kraven hör på gymnasiet från grundskolan. Men jag mår verkligen bra att skriva här på bloggen och ska verkligen prioritera det mer.


Men jag måste ge er ett tips på en middagsfavorit hos mig. Nämligen tortillapizza! Det bästa av två världar taco och pizza. Finns nog inte något lättare att göra eftersom allt som behövs är tortillabröd, rester och en ugn.

Så gott😻

Likes

Comments

Uttrycket TGIF passar mycket väl in på hur jag känner mig, tänk att man kan vara så trött. Efter en hel vecka i skolan fylld med inlämningar och pressen på att vara social och låtsas må bra är det en otrolig lättnad med helg.


Men idag var iallafall en dag som skiljde sig från resten av veckan. Det var nämligen sista dagen på Multifamily här i Lund. Min första inställning till behandling där flera olika familjer träffas, diskuterar, äter och lyssnar på föreläsningar var kort sagt mycket negativ. När mina föräldrar först anmälde oss vägrade jag, men hotet om att bli sjukskriven övervägde och jag valde att testa. Nu har det gått ett år av behandlingen och jag måste säga att min inställning helt har ändrats! Under förra hösten och våren var det definitivt ett stöd och det hjälpte jag mycket genom att jag fick se och träffa andra i liknande situationer! Idag kändes det inte riktigt lika bra eftersom jag nu är mitt i ett "återfall" som jag kämpar för att ta mig ur. Alltså har jag inte kommit så långt som jag hoppats på. 

Dagen i sig var iallafall supermysig då vi först lyssnade på en föreläsning på Lunds ätstöringscenter för att sedan åka till Emporia, äta på Jensens Böfhus och shoppa. Efter att under ett års del ha delat med sig av sitt innersta med de andra i behandlingen var det sorgligt med avslut, men vi kommer definitivt fortsätta hålla kontakten! Rekommenderar verkligen Multifamily för er som är i tillfrisknadet av en ätstörning, det har hjälpt mig och många andra en hel del!

Hoppas även ni tänker ta helg nu, för mig är det nu dags för tacos! 🌮🌮🌮

Likes

Comments

Sitter i skrivande stund i bilen med frost på rutorna och sätesvärmen på högsta styrkan med tjock dunjacka på mig. Fryser utomhus, i skolan, hemma vilket jag tidigare var helt oförstående till, varför är det bara jag som huttrar i skolans matsal?? Nu vet och förstår jag att det beror på brist av energi. Visst jag kanske är frusen i allmänhet men ända sättet att bli fri från att ständigt frysa är att bli frisk från Anorexian. Vilket jag oerhört mycket hoppas att är lösningen. Är det någon som tydligt märkt att de börjat frysa mindre under sitt tillfrisknade?


Efter ett långt tufft möte med min psykolog på morgonen idag kände jag mig verkligen motiverad. Jag fick läsa berättelser om andra som haft Anorexia. Självklart inte för att bli triggad utanför att se att andra har klarat det. Men även vad som kan hända om man låter sjukdomen ta över ens liv helt och hållet! I en del av berättelserna var slutet lyckligt och personerna levde normala liv idag, men även en som slutade med döden vilket var tufft men välbehövligt för mig att läsa om!

Håller er varma i kylan nu!

Likes

Comments

Grattis till mig själv? Nej men idag fyller jag 16 år.

Det borde vara en dag att se fram emot men det har jag inte kunnat göra. När jag tänker på min födelsedag tänker jag på tidigare år, hur jag mådde och vad jag gjorde då. När jag fyllde 10 år och fick en geleråtta som vägde 1.5kg och var överlycklig. Eller när jag fyllde 14 år och omöjligt kunde äta på resturang eller på annat sätt fira. Eftersom jag först på morgonen skulle simträna 2h och på sedan ytterligare kvällen 2.5h. Allt jag gjort under tidigare födelsedagar har lett fram till hur jag mår idag. Men jag måste erkänna att det endast finns utrymme för förbättring och idag har jag verkligen försökt njuta av all uppmärksamhet jag får idag. Mina föräldrar har verkligen gjort allt de kan för mig idag! Men nästa år på min födelsedag ska jag ha kommit så mycket längre i mitt tillfrisknade!!

Redan igår avslöjade mina föräldrar överraskningen att vi skulle åka till Köpenhamn och bo på hotell där över helgen... först kom den ofrånkomliga vågen av ångest, det skulle innebära noll kontroll över maten och mina rutiner. Men för att övervinna Anorexian måste hon utmanas, så jag gjorde det! Jag hade kul trots att hon ständigt fanns där, fast en aning tystar tror jag hon blev med tiden. Så mig har det verkligen inte gått någon nöd på efter en helg fylld av en ljuvlig frukostbuffé, shopping och långa fikor med regnet piskande utanför i Köpenhamn!☺️🎉

Hoppas även ni haft en bra helg! Snöade eller regnade det hos er?

Likes

Comments

Hej på er den här ruggiga novemberdag!


För en gång skull har mitt humör varit bra trots att det här i Skåne har regnat konstant hela dagen. Jag har precis som vädret verkar vilja att jag ska, spenderat dagen inomhus utan att göra särskilt många knop... Förutom att gå till min älskade vän, kaffemaskinen.


I vanliga fall brukar jag som jag tidigare skrivit ha svårt att ta det lugnt och bara må bra, dagar hemma leder ofta till ångest över "Hur lat jag är". Men idag var det inga problem, vilket beror på den underbara kvällen jag hade igår! Först gjorde jag och mina tjejkompisar oss i ordning och sminkade oss. Sedan gick vi på en underbart rolig halloweenfest.👻 Där träffade jag alla mina gamla kompisar som känner mig och jag hade roligare än vad jag haft under mycket lång tid! Är det inte så att man glömmer en del av sina problem när man omger sig med rätt människor?

Visst, det är svårt att äta snabbmat med de andra, bära tajta kläder och dricka kalorier. Men inte ska jag fortsätta låta Anorexian isolera mig och hindra mig från att ha kul!👊🏻👊🏻

Hoppas även ni haft en bra dag i regn eller snö!

(Bilden är från en "Halloweentävling" som går ut på att snabbast slå in sin lagmedlem som en mumie i toalettpapper)

Likes

Comments

Hej allihopa, nu börjar det här med bloggskrivandet bli en vana!

Som jag tidigare skrivit har jag och många andra som går i skolan höstlov den här veckan. Vilket innebär mer ledig tid även om jag försöker få in en del skolarbete också. Men nu när jag är ledig lägger jag ännu mer än vanligt märke till hur svårt jag har att belöna mig själv och låta mig själv må bra. Det krävs tyvärr en lyckad prestation eller att något jag tar mig för blir lyckat för att jag ska belöna mig själv. T.ex. har jag svårt att sätta mig ner, ta det lugnet eller äta den där goda pastarätten om jag inte känner att jag gjort en lyckad prestation. Har även svårt att acceptera att det är okej att tillåta mig själv att må bra, även om allt inte är precis som önskat. Känner någon annan igen sig i problematiken i att tillåta sig själv må bra?

Problemet i att tillåta sig att bra tog jag upp med min behandlare och hon sade till mig att jag under lovet skulle öva mig på att uppskatta de små sakerna i vardagen. Att saker och ting inte alltid blir precis som man tänkt men att det kan bli bra ändå! Tidigare idag bakade jag chokladbollar, som jag sedan satte ben i form av kolasnören i inför en Halloweenfest jag ska på imorgon.👻 Mitt i rullandet gjorde jag det, jag njöt av att bara stå bär och rulla chokladbollsmet. Resultatet blev alltså att jag faktiskt lyckades njuta, något som jag verkligen ska försöka göra mer i fortsättningen! Gav även mig själv en ordentlig utmaning genom att äta en av "spindlarna" och goda var de också, det kan jag lova!

Så jag uppmanar även er att njuta mer av vardagen, ha det bra!

Likes

Comments

Hej Hej! Idag har jag verkligen haft fullt upp, både med mer eller mindre trevliga saker...

Dagen inleddes med kontroller på BUP. Resultatet var inte riktigt så bra som jag hoppats, men det är bara att fortsätt kämpa antar jag, skam den som ger sig!

Efter det hann jag knappt hem förän jag hade tid hos sjukgymnasten. Jag har problem med ryggen och axlarna, vilket är en överbelastningsskada från då jag tävlingssimmade. Hos sjukgymnasten var det akuptunktur som gällde, vilket jag verkligen kan rekommendera om man har problem med ryggen! Är det någon annan som har erfarenhet av akupunktur? Själv är jag väldigt rädd för nålar så det är en utmaning i sig, får tänka på hur bra det hjälper.

När de sista nålarna plockats bort åkte jag till Emporia med min närmaste barndomsvän. Vi går i olika skolor idag och träffas alldeles för sällan. Så det var definitivt väl investerad tid, att träffa vänner får mig verkligen att glömma mina problem för en stund. Jag åt en underbart god sandwich med kalkon, mozzarella och pesto från joe and the juice vilket jag underbart gott, fick även till en kaffe på espressohouse☕. Synd vi inte var på emporia igår istället, då hade vi kanske träffas påven. Hahah...

Hoppas ni haft en bra dag! Nu ska jag bara krypa ner i soffan helt deckad... ZzzzzZ

Likes

Comments