Glad påsk! En enkel mening som under lång tid har fått mig att stela till. Siffror i huvudet som börjar räkna och allt drar igång. För de flesta med ätstörningar är högtider tuffa perioder. Mycket mat, stora buffer och godis i mängder, svårt att undvika maten helt enkelt. Högtider är även tuffa eftersom man förväntas vara så glad, trevlig och lyckad. De vanliga frågorna återkommer, hur går det nu med ätandet? Lite mager du är, eller vad duktig du är som har gått upp i vikt? Vilket bara gör det så mycket tuffare, även om man vet att de bara menar väl.

Men i år ska jag försöka, jag har bättre odds än på länge. Min vikt är bättre än den varit på år och jag börjar sakta men säkert återta min egen vilja. Minns knappt de senaste påskarna du det är som en mörk bubbla av svält... Jag är trött på det här, ingen sjukdom ska bestämma över mig, det ska jag göra själv. Nu ska jag göra mitt bästa att äta buffé utan att räkna kalorier och äta godis utan eftertanke! Hoppas ni gör det samma, för livet är så mycket mer än energivärden.

Trevlig påsk på er!🐣

Min påskägg det här året😋

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej på er!👋🏼👋🏼
Tidigare idag var jag och köpte lite kläder. Det är två unika saker med det här!

1. Jag behöver inte köpa kläder på barnavdelningen längre!! Så underbart att inte behöva gå runt och leta kläder tillsammans med 8- åringar.

2. Faktumet att jag köpte kläder eftersom jag ska på fest ikväll (!!!!!) så länge sedan, ikväll är Anorexian definitivt inte inbjuden! Pizza, godis och flytande kalorier jag ska fixa det här. Här kommer jag, mot det normala livet🙋🏼🙋🏼

Likes

Comments

Hej! Här på bloggen har jag inte visat så mycket av vad jag äter. Vilket jag har fått önskemål om, därför ska jag utöver min blogg skapa ett recovery och mat konto. Jag kommer inte lägga upp all min mat, men en del av den. Jag har idag kommit långt i mitt tillfrisknade och idag finns inte den stora rädslan för mat kvar. Visst, jag är frisk eller fri ännu, men idag uppskattar jag mat. Därför vill jag hylla mat, för äta bör man annars dör man. Vilket jag definitivt inte vill idag. Utan jag både älskar mat och att leva. Mitt konto konto heter: kaisasfood och är ett privat konto, men jag kommer acceptera de flesta. Så bara följ på👌🏼
Om ni vill kan ni också följa mitt vanliga konto kajsapersso.
Kram på er!!❤❤

Lunch från förra veckan på Avokado i Lund!

Likes

Comments

Ett av Lanas citat // salted caramel and fudge cake jag åt i fredags

Hej på er! Innan jag lades in kunde jag aldrig lyssna på musik. Min hjärna klarade helt enkelt inte riktigt av det. Det var ett oljud som avbröt mina tankar om att äta så lite som möjligt och förbränna så mycket det går. Därför undvek jag musik. Men nu under mitt tillfrisknande har det varit en fördel att föra iväg tankarna på annat genom musik. Den artist som har stått på repeat i min hörlurar har varit Lana Del Rey. Måste erkänna att en del av låtarna är mörka, men de ger mig ändå positiv energi. Dessutom kan jag relatera till en hel del av hennes låtar. I sommar kommer hon att spela på Way out west festivalen, kommer nog köpa biljetter dit! Min nuvarande favoritlåt av henne är "Ultraviolence". Lyssnar någon av er på Lana Del Rey? Eller har ni någon annan favoritlåt?

Likes

Comments

En skjorta och en blus jag köpte

Hej på er!
Idag är det söndag och ett sådant tillfälle som jag bara vill stanna tiden i. Jag var tillsammans med mamma och pappa på emporia för att fylla påmin garderob. Vilket om ni frågar mig var mycket nödvändigt. Främst pågrund av att jag växt ur många av mina kläder. Efter 4 år som underviktig gapar det nu tomt i min garderob när min kropp börjar anta mer normala former. Jag kan tillägga att det var första gången sedan jag blev inlagd som jag fick shoppa, så abstinensen av stor! Men jag måste erkänna att skillnaden var stor från sist jag var där. Sist gick jag var där tvingade jag mamma att gå varv på varv där i högt tempo för att bränna energi och för att tillslut komma med undanflykter för att förhindra att vi åt något. Men idag sköt jag undan de minnena och lät mina föräldrar bestämma takten och när vi skulle äta. I sådana här fall är det bra att släppa på kontrollen för att må bra. Även om det var tufft att se sin nya spegelbild var det värt det, nytt utseende ➡️ friskare liv!

Joe and the juice är det bästa!! Har ni ätit där någon gång?

Likes

Comments

Hej, hoppas ni fått en bra start på helgen! Hur mår ni idag? Själv skiner jag som solen, vilken kliché🙈☀️ Men jag är iallafall på väldigt bra humör. Även om det kanske inte skiner om mig så skiner iallafall solen här i Skåne. Jag njuter av vädret och har under dagen suttit en stund ute i trädgården med filtar om mig och njutit av solen. Men den verkliga orsaken till mitt goda humör är de kommentarer jag börjat få. Kommentarerna handlar om mitt utseende och hur mycket mer frisk jag ser ut nu. Visst, inte liten del inom mig (Anorexin) får ångest över det här; menar de att jag är tjock?/ förtjänar jag verkligen att må bra? Men det ända jag kan göra är att trycka undan de tankarna. Och istället uppskatta när någon påpekar hur pigg jag ser ut eller att de får kontakt med mig. För jag märker själv hur mycket mer levande jag både ser ut och känner mig!
Avgör själva på bilderna nedan👇🏼👇🏼


En bild från tidigare idag // Bild tagen 20 december, dagen innan jag lades in...

Likes

Comments

Det här citatet har jag i en tavla på väggen // underbar sushi från ikväll, nytt beroende

Hej igen, jag hoppas alla sitter och myser i sina soffor nu! Det gör iallafall jag, hemma! Jag är utskriven, något jag ett tag aldrig trodde skulle ske. Att vara fri från många av de saker som begränsar en. Både de tvång som jag idag blivit av med när min hjärna och kropp har fått tillräckligt med energi för att tänka klart. Men även att slippa allt det som i början var nödvändigt. Som att alltid äta samma frukost utan att kunna variera eller välja bort livsmedel jag (Anorexian) inte ville äta. Att inte behöva ha någon som övervakar en dygnet runt. Inte kunna duscha eller gå på toaletten utan att någon tittar på en. Men visst var det nödvändigt för att jag inte skulle smygträna. Väga mig varje dag vid olika tidpunkter för att se så att inget fusk med vikten skulle ske.
Det var tufft, men det räddade mig genom att bryta svälten.
Idag står jag därför här, utskriven inte frisk men jag har tagit mig igenom en otroligt tufft bit på vägen. Men även om jag i början tyckte att inskrivningen var det värsta som hänt mig är jag idag tacksam för det!

Likes

Comments

Hej allihopa! Det här är nog en ovanligt bra vecka för de flesta ungdomar runt om i Sverige. Antingen har man haft, ska ha, eller haft sportlov.

Personligen har jag sportlov den här veckan, vilken otrolig skillnad från förra en veckas lovet höstlovet. Förra höstlovet, fuskade jag med maten, ville inte leva längre och sprang kilometer på kilometer varje dag. Utan att få den minsta vila eller uppskatta lovet. Vilket verkligen skiljer sig från där jag är nu. Visst, jag har fortfarande kvar ångesten över att inte ha saker inplanerat och mina tankar återkommer ständigt till den destruktiva kaloriräkningen. Men jag mår så mycket bättre än jag gjorde då, idag har jag drömmar och visioner. Jag vill leva! Utbilda mig, umgås med kompisar, resa och bara älska livet! Idag ser jag på första gången på lä ljust på framtiden. Trodde aldrig för två månader sedan att jag skulle stå här, så långt på vägen och 10 kg tyngre. 👊🏻💪🏻

Ett tänkvärt citat till alla er där ute!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag är ledsen för den dåliga uppdateringen här den senaste tiden, men det har hänt en hel del mitt liv! Något jag ska skriva mer om i ett senare inlägg.

Men jag måste visa er de här fotona av när jag och några kompisar gjorde egen sushi. Jag trodde det skulle vara svårt, men det var superenkelt. Blev dessutom underbart gott!! ((Fast sushi smakar ju alltid bra😛))

Hoppas ni haft en bra dag❤

Likes

Comments

Redan februari idag, ny månad och nya möjligheter! På den 1 månad och 2 veckor har jag kommit så otroligt långt. Trodde aldrig jag skulle klara av att stå emot Anorexian och bryta den svält jag befunnit mig i så länge. Min kropp har brutits ned och blivit misshandlad av mig själv. Men nu är det slut på det, vill aldrig någonsin tillbaka dit. Visst, jag har lång väg kvar men nu har lagt grunden och väger idag 7 kg mer.
Mitt preliminära utskrivningsdatum är den 9:e februari, ska bli så skönt att komma hem igen. Men redan idag har jag fler permissioner och får gå på 6 lektioner i veckan eftersom läkarna vet hur mycket skolan betyder för mig. Men även om jag kommit hit där jag är nu, finns det många frågetecken kvar. Kommer jag fortsätta växa och hur ska jag få ett normalt beteende till mat då jag aldrig känner varken hunger eller mättnad. Är det någon som vet om hungerkänslorna kommer tillbaka?

❤️❤️❤️

Likes

Comments