Header

​Förstår inte riktigt att skolan snart är slut, det har hänt så mycket dessa 3 år. Har förlorat bra vänner men hittat mina bästa vänner, så himla bra vänner så jag tycker typ synd om människor som inte känner mina vänner för dom är så fina. Har gått igenom ett breakup med någon jag trott skulle dela min framtid med, men därefter träffat en så fin kille. Jag har bråkat med familjemedlemmar men insett hur viktiga dem är och hur guldvärda alla är. Min mamma förtjänar allt och lite till, min syster är min bästa vän, steppe är väldens bästa och min lillebror älskar jag likaså. Jag tar studenten snart? Jag ger mig in i arbetslivet direkt och ska leka vuxen. Vafan är det för påhopp liksom. Även om jag dessa tre år har mått sämst har jag även mått som bäst, det kanske beror lite på.. Mår mina vänner bra mår jag bra, mår dom dåligt mår jag dåligt. För att dom är familj. Vet inte riktigt var jag vill komma med detta inlägg, men satte mig ner och så började allt flöda. Är så nöjd med mitt liv i dagsläget bara. Hoppas alla har det lika bra som jag har det.

Likes

Comments

När har jag skrivit här senast???? Ingen vet, vet inte ens var jag ska börja. Jag och Linnea bokade iallafall en spontanresa några veckor sedan, och vi landade i Turkiet förra måndagen. Även om Turkiet kanske inte är det ultimata var det även jävligt skönt att komma iväg till värmen. Vi hade skitkul, varje dag. Killarna kom på torsdagen också vilket bara blev ännu roligare. Mer öl och mer händelser rättare sagt haha.

Justja, före resan var det ju Valborg. Det var också skitkul! Vi var hos oss och förfestade, invigde innerterassen och firade Emilia samtidigt. Älskar att förfesta med tjejerna, blir alltid lyckat. Sen senare var vi förbi hos Hilda och kollade på hennes lägenhet innan vi åkte till krogen.

Slänger in lite olika bilder från olika tillfällen som t.ex Saras 21års fest, pimpeltävlingarna osv.

  • 1556 readers

Likes

Comments

  • 2060 readers

Likes

Comments

Incheckningen var kl 13.00 och vi kom till sthlm 08.00, vilket tvingade oss till stan. Vi shoppade och käkade, alla var så trötta eftersom vi vaknat så tidigt.

Efter några powernaps var vi igång igen, drack några glas vin på rummet och tunnelbanan till Globen. Magiskt är ordet, alltihop, så bra. Vi hade så kul på vägen hem också, haparandabor i sthlm säger jag bara.

Sedan har vi även varit på mall of scandinavia, så himla fint. Linnea såg även Johnny Edlind där när vi var inne på den gigantiska HM butiken!!! Tapas på en mysig bistro bar, det var riktigt gott. Vi hittade kärleken till Vikbo rabarber cidern där, mmmmh

Vi träffade även Annika en snabbis, och sista dagen var vi med jokkers, saaaknade jokkers. Vi kollade på How to be single som var ett bra slut på en bra resa.

  • 2282 readers

Likes

Comments

Då var det söndag igen. Har jobbat hela helgen, sista helgen med min käraste Carro. Kommer vara tråkigt att jobba utan henne, men det kommer även bli kul att börja jobba med nya människor. Har även lyckats bli sjuk, ganska perfekt nu när jag flyger till sthlm på torsdag. Härligt. Under veckan har jag varit rätt så produktiv ändå, börjat ta tag i körkortet nu vilket var väll på tiden. I tisdags hade vi 100 dagar kvar till studenten fest, roligaste kvällen på hela året kanske? Vi förfestade hos Ida, vi var många och väldigt blandade människor. Sedan for vi till Wanha och blev en aning för full, men hade ingen skola dagen efter så why not. Trött bakis var jag, sov i 12 timmar natten därpå. Ska slå igång brottskod avsnittet som handlar om Peter Rätz som Ida pratat om, och så småningom börja packa resväskan. Vår resa kommer vara legendarisk.


Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

Idag är en bra dag. Bokade just biljetter för att se Beyoncé i sommar. Hela min kropp ryser, har så himla länge väntat på att hon kommer till Sverige igen!!!! Vi hade förtur till att boka biljetter också, vip. Inte nog med det så ser vi Ellie Goulding live om mindre än en månad med mina tjejer. Snart ska studentresan också bokas, detta år kommer vara bra. Skolan är också i princip snart klar, vi har inte så värst mycket kvar. Jag och Ida har bokat frissa hos Änglalik på balen, kanske hittat min balklänning också. Detta börjar ta sig. Var tvungen att avreagera mig lite, ursäktar för grötigt inlägg.

Likes

Comments

Söndag 24 Januari, tror inte jag någonsin varit så här pank. Sjukt taggad tills 12 slaget då jag får betala bort mina räkningar (yey). Även boka flygbiljett till Sthlm, då jag Ida, Linnea och möjligtvis Lella är påväg dit för att se Ellie Goulding live. Riktigt härliga tiders är påväg. Mall of Scandinavia ska utforskas, möjligtvis träffa upp Annika och Julle, äta på vapiano. Ja, fint.

Det var ju som ett tag sen jag skrev här senast, hunnit spendera en vecka i Levi med tjejerna. Helt sjukt minnesvärd resa, det hände så mycket och vi var ute säkert varje kväll, bastade hela tiden, lagade skräpmat, träffade nya människor, festat tills 8 på morgonen och så om och om igen. Mycket insidejoke, men "tog sönder" mycket i Levi därav fick jag alltid höra att fakturan skickas till kaija av tjejerna. Som jag bokstavligt talat fick hem, halebops räkning på 1600kr pga taxiringande (inte många eller långa samtal). Mamma har nu sagt upp alla halebops kontrakt eftersom dom skumar allt för mycket, bra service har dom inte heller. Fy. Ville bara få ut det ur mitt system.

Skolan har börjat och studenten är inte långt borta nu. Fullt upp med studentkommittén, UF, gymnasiearbete, men känner att livet är bra just nu. Är mycket glad och har mycket att se framemot detta år, mycket spännande saker påväg. Insett även att vara singel inte är så jävla hemskt, Njuter av att bara vara och leva det så kallade life hur jag än vill.

Så det ni, så är livet i dagsläget.


Utsikten på morgonen i Levi, underbart.

​Blev inte mycket bilder denna resa, konstigt nog. Mycket dräggbilder bara.

Likes

Comments

Men,

varför ska jag som tjej behöva känna att jag inte får säga det jag vill säga? Varför ska jag som tjej behöva stå ut med killar som tycker det är okej att skämta om feminism? Varför ska jag som tjej behöva ifrågasätta en kille som tar på mig? Varför ska jag som tjej behöva fundera på om en bild är ”för” lättklädd när en kille inte behöver det?

Det är klart att jag ska bli avbruten när jag vill säga det jag vill säga. Det är klart att jag måste ha lite ”humor” och förstå att killarna bara skämtar. Det är klart att en kille kommer ta på mig om han vill det. Det är klart att jag måste fundera på hur jag ser ut och vad som syns på en bild för att jag är tjej och inte kille.

Nej, det är inte klart. Jag är trött på att bli rättad av killar när jag talar om hur jag som tjej upplever att samhället är, hur jag som tjej som lever med det här, har FEL? Du som kille kan inte komma och säga till mig som tjej hur jag upplever vårt samhälle. Backa istället och försök förstå.Jag är trött på att höra: ”Men du förstår väl att vi bara skämtar?”. Vad finns det att skämta om? Att din hjärnkapacitet är mindre än det du har mellan benen?

Jag är trött på att bara för att jag är tjej ska jag behöva ta all skit och vara tyst och leva med att ”boys will be boys”. Ja, boys will be boys men vet ni vad? Girls will be girls as well och vi, som ni är extremt starka som individer men också i grupp. Vi lever och andas tillsammans på den här planeten. Tillsammans skapar vi de människor som tillsammans kommer vara här när vi inte längre är det. Så varför ska vi ha och acceptera denna gruppering som finns i samhället?

Det finns så mycket jag skulle kunna skriva för att provocera och få en reaktion, men jag vet att det inte kommer ge någonting. Det kommer inte gå i rätt riktning. Manshat i all ära det är klart att människor hatar den som förtrycker en, men då menar de inte alla män. Jag är feminist. Jag vill nå ett jämställt samhälle men vad ger det i längden att sitta och förtrycka tillbaka?

Om jag vill att en kille ska lyssna på mig och kanske till och med förstå min situation och det jag vill säga kommer jag inte nå dit genom att först klanka ner. Jag kan inte förvänta mig att han sedan med ett öppet sinne kommer höra på det jag säger. För, skulle jag om en kille först sitter och trycker ner mig sedan lyssna och ta in vad han sedan yttrar?

    Jag är född och lever mitt liv som tjej, men först och främst är jag född och lever mitt liv som människa. Men det verkar inte räcka till eller i alla fall inte spela någon roll eftersom jag är just det, tjej. Jag tycker det är tragiskt men ändå komiskt när jag hör hur killar skämtar om det kvinnliga könet, hur vi platsar i köket, att det enda vi duger till är att ha sex med och om vi har sex så blir vi kallade horor, slampor eller så är vi lätta men ändå så jagar ni oss som om ert liv hängde på det.

Det är sorgligt att ni saknar respekt mot tjejer i er ålder då er mamma, med er pappa tog er dit ni är nu, utan er mamma hade ni aldrig stått där ni står nu. Hon bar er i nio månader av sitt liv och nu skämtar du om de kön hon är. Skämtar om hur svaga tjejer är, att det är något dåligt att ”springa som en tjej” samt att vi endast duger till att tillfredsställa er.

”Vi killar har det inte heller så lätt”, nej absolut, jag förstår och jag lyssnar på er men om ni ser på helheten? Killar blir kallade skräp, tjejer blir behandlade som skräp, men ja, stackars er killar.

Vill du lyssna på mig så lyssnar jag på dig. Försöker du förstå mig så ska jag försöka förstå dig.

Men en sak vet jag redan. I’m your best fantasy but I’m also your worst fear. Ni är rädda. Ni är rädda för ni vet att jag har rätt. Det är därför ni beter er som ni gör. Ni är rädda för att förstå för att om ni förstår så har ni tappat den makt ni tror er ha.

nyheter24, Jennifer Haapaniemi, Feminist

Likes

Comments

Vilken månad det har varit. Det kan nog alla hålla med om. Att min praktikperiod snart är slut ger mig en liten lättnad, men jag har verkligen hittat mig själv här borta. Jag har lärt mig så mycket nytt, träffat många nya människor, lärt mig hur jobbigt det kan vara att bo med sin syster och hennes pojkvän (no offense), varit på min första dejt, och även börjat uppskatta hur bra mitt liv egentligen är.

Jag är så himla glad över att jag tog ett steg ur min comfort zone och tog mig till Umeå, och att jag hittat min trygga punkt. Haparanda. Kände sådan lycka varje gång jag satt på den där bussen påväg tillbaka hem bara för en helg för att jobba, träffa mina vänner och min familj. Men när jag vaknar 06.10, riktigt less och trött för att sedan bege mig till praktiken har inte varit det värsta nu i efterhand. Alla tjejer på Cubus är så down to earth. Kan inte ens fatta att tiden gått så snabbt??

Denna månad har jag inte bara varit glad utan så otroligt ledsen och känt sån medlidande. Ställer alltid mig själv i andras situation och försöker tänka hur jag skulle må, vilket får mitt hjärta att krossas i tusen bitar.

Är även så ledsen över att veta att min egna mamma gråtit om nätterna den här veckan för hon varit så förkrossad, får mig illamående. Att jag inte kan vara där och gråta med henne och krama om henne. Har verkligen inte en stor släkt, så varje person betyder så oändligt mycket för mig. Det är hemskt hur människor kan stänga av sina mänskliga känslor och vara så brutal och kall mot en annan. Min morbror förtjänar inte den äckliga händelsen.

Jag och min syster pratade ut om allt mellan himmel och jord idag. Om varför vår pappa inte kan släppa det förflutna och hur mycket mammas och pappas 'relation' har påverkat oss, men utöver det är jag glad över att jag har en till father figure i mitt liv. Stefan, som alltid har varit som en pappa för mig, enda sen jag började gå på tår och mata fågelungar med grodor. Ja, vi var riktiga weirdos. Vi kom fram till vad vi behöver träna på helt enkelt, mentalt. Hahah, vi var som mental coaches för varann. Alltid lika skönt att bara sätta sig ner och prata med den personen som liknar en själv mest.

Pratade även med min chef idag på lunchen, om hur livet skulle vara om SD skulle regera. Vilket jävla bullshit Sverige hade varit. Vi pratade även om varför många killar tycker det är så hemskt att vara feminist? Triggered, haha.

"Tre anledningar till att jag inte är feminist:


- Jag gillar när killar dominerar mig och lämnar lite utrymme för mig att växa som person, till exempel i arbetslivet.

- Jag är en skön tjej. Jag gillar män. Män gillar mig. Jag bryr mig bara lite om mina rättigheter och föredrar att bli omtyckt och accepterad av männen i min omgivning, hellre än att bli utesluten ur gänget. Vafan! Klart jag rakar mig under armarna.

- Jag har aldrig blivit våldtagen/trakasserad/diskriminerad, alltså har ingen annan blivit det. Min värld kretsar runt mig och mitt välbefinnande och vad som händer någon annan - händer just
någon annan."


Mm tänk på den ni. Det var allt för min del. Inte min stil att skriva ut så här på min blogg, men känner att jag måste lätta på vad som tynger mig ibland. Detta blev alltså resultatet. Varse.

Likes

Comments