Fantastiskt vackra stränder med detta vatten, dessa vågor och denna sol mot en blå himmel. De kommer att värma min själ när jag skrapar rutorna på väg till jobbet i kalla Sverige om några dagar!

Likes

Comments

Härom dagen gjorde vi en heldagsutflykt till Three sisters i Blue Mountain. Man fick ta tåget från Central i Sydney 2 h ut på landet till Katoomba, en bergsby.
Synen som mötte en var magnifik, otroliga berg och skogar som sträckte sig hur långt som helst. Vi vandrade på små stigar upp och ner för berget och såg små ödlor kila förbi. Häftigast var att gå in i den ena systern- det lät nåt va?
Det var verkligen branta trappor ner dit, det hissnade av svindel i magen men nyfikenheten var större!
Detta kan jag varmt rekommendera för den som åker till Sydney. Träningsvärken i benen kommer som ett brev på posten nu efteråt😊

Likes

Comments

Det var en fröjd för ögat att gå strandpromenaden längst med havet från Coogee beach via Clovelly, Bronte, Tamarama till Bondi beach igår. Perfekt väder med blå himmel +27, ganska blåsigt dock. Klipporna,vågorna och havets fantastiska färgskiftningar tog andan ur en bitvis. Var tvungen att stanna och fota mest hela tiden!
På vägen passerar man en otroligt stor kyrkogård, där fick man inte fota men det var en upplevelse att se så många gravstenar på en enda plats.. om du kommer hit till Sydney så gör denna promenad på 8-9 km. Mycket backigt men väl värt mödan!!

Likes

Comments

Lika varmt idag med, börjar bli tjatigt det här😜 nä skojar bara! +33 och svetten lackar verkligen. Det krävs lite vind och massor med vatten för att ens kunna vistas i solgasset. Vi tog tåg och sen buss till den här stranden. Jag har fått höra att man kan gå en strandpromenad från den här stranden förbi flera andra bla. Bronte som jag ju besökt ett par ggr och fram till Bondi. Det ska ta ca 3 h så då krävs det lite svalare väder. Jag är mycket sugen på att göra detta i veckan om väderprognosen är på min sida nån dag!

Likes

Comments

Idag tog jag på egen hand tåg och buss till Bronte beach, det blåste en del och vågorna var jättehöga. Badvakterna ropade med jämna mellanrum ut att det var för farligt för att bada men ändå gick folk i och tog ett dopp. En badvakt fick ge sig ut på rescue med sin surfbräda och rädda en vilsen man. Hett idag och hetare ska det bli! Smörjde in mig massor i typ solskyddsfaktor 150 för att slippa bränna mig! Läste min nya bok och lyssnade lite på en ljudbok under solens gassande😎☀🏄🏻‍♀️🏝

Likes

Comments

Hemma i kalla Sverige lovade man sig själv att inte klaga på värmen när man väl var här i Sydney. Men nu har det hänt: +36 är ganska maffigt när solen gassar så jag valde att välja city och Westfield för shopping så att jag kunde få lite svalka härom dagen. Lite Frozen yoghurt på det så blir det perfekt!

Likes

Comments

Vi blev sugna på att göra en gryta av falukorv men det är ju inte tekniskt möjligt här i Sydney tyvärr. Jag valde den korven som liknade vår svenska falukorv mest i köttdisken och sen började projektet i vårt varma kök i lägenheten. Konsistensen på korven är nog största skillnaden och smaken var lite mer lik en rökig medvurst men man får inte va kräsen😁

Likes

Comments

Jag klippte håret på tjejerna och äldsta dottern gjorde inflätor på mig. Kände mig som en 5 åring. Tänk att få vakna upp med änglahår!

  • Australien 2017
  • 42 readers

Likes

Comments