​Denne kage er en af de bedste jeg har lavet. Den er simpelthen så lækker og har det hele - det søde, det syrlige og det salte. Faste bunde og bløde, lækre mousser.


Jeg vil foreslå at starte med at lave passionsfrugt/appelsinmoussen, fordi den godt kan være lidt længe om at sætte sig, derefter bage bundene og til sidst vaniljecremen, da den er hurtig at lave.

Jeg er blevet inspireret lidt forskellige steder fra da jeg lavede denne kage bl.a. fra Anne Au Chocolat og opskrifter fra DR.


Ingredienser

Passionsfrugt/appelsinmousse:

- 4 stk passionsfrugter

- 1 appelsin

- 1 citron

- 3 blade husblas

- 3 dl piskefløde

- 15 g. flormelis (ca. halvanden spiseske)

- 1/2 vaniljestang


Browniebunde:

- 250 g sukker

- 3 æg

- 200 g smør

- 200 g mørk chokolade

- 130 g mel

- 1 tsk salt

- 1/2 vaniljestang


Vaniljecreme:

- 3 dl sødmælk

- 1 vaniljestang

- 2 æggeblommer

- 65 g sukker

- 2 spsk majsstivelse

- 2 1/2 dl piskefløde


Pynt:

- 1 bakke hindbær

- 1 bække brombær

- 1 banan

- 1 bakke jordbær

Fremgangsmåde

Moussen:

Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Skrab imens kød og kerner ud af passionsfrugterne og blend det med saften fra appelsinen og citronen. Tilføj gerne lidt revet skal fra citronen for lidt ekstra smag. Efter du har blendet skal du si de sorte kerner fra og gemme saften. Flæk herefter vaniljestangen og bland kornene med lidt flormelis. Pisk fløden til flødeskum og bland flormelisen med vaniljekornene i fløden. Smelt husblassen i mikroovnen (ca. 10 sekunder) eller varm lidt fløde til lige omkring kogepunktet og opløs husblassen i det, hvis ikke du har en mikroovn. Bland den smeltede (og afkølede) husblas med saften fra frugterne og vend det sammen med den piskede fløde. Stil den på køl - gerne i et par timer eller i fryseren i en times tid, hvis det skal gå hurtigt (kan tage længere tid, så lav den i god tid).

Jeg hældt min mousse over i en form fra Imerco for at få nogle fine forme ud af den. Den kan købes her: https://www.imerco.dk/cook-baker-bageform-lys-graa?id=100361243


Browniebunde:

Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme, så du ikke brænder det. Pisk imens æg og sukker til en luftig masse. Tilføj mel, vanilje og salt til dejen og vend langsomt chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld dejen i en stor smurt springform eller en, du har beklædt med bagepapir (jeg foretrækker sidste løsning) og bag kagen ved 180 grader i en varmluftsovn i ca. 25 min.

Stil den på køl og del den i to når den er kold og kan skæres i uden at ødelægge kagen.


Vaniljecreme:

Bland alle ingredienser godt sammen i en gryde og tænd for middelvarme og rør konstant i massen til den koger op og bliver tyk. Når den har den ønskede konsistens hældes den over i en skål og stilles på køl.

Når cremen er kølet piskes fløden til en let flødeskum og blandes med cremen og sættes på køl igen.


Tillykke! Du har nu lavet alle delene! Nu skal kagen bare samles og pyntes - det er den sjoveste del.

Kagen skæres forsigtigt over, så du har to (nogenlunde) lige tykke bunde. Smør den nederste bund med størstedelen af din vaniljecreme og læg skiver af en hel banan og fordel rundt omkring i cremen. Læg bund nr. 2 ovenpå og brug det sidste af cremen til toppen for at få bærrene til at sidde fast. Start med moussen fra formen og læg de tre faste mousser på plads på kagen og giv den gas med bærrene bagefter. Jo flere jo bedre. Jeg har pyntet med lidt sukkerkugler også. Hvis ikke du lige har en form til moussen så saml kagen i springformen med en bund nederst -> vaniljecreme -> mousse og samme på toppen. Så får du alle smagene med alligevel.

Lad kagen sætte sig i et par timer (især hvis du benytter sidste løsning), så den ikke pludselig skrider for dig. Jeg håber, det smager!

Likes

Comments


​Det her er en "skillet cookie" eller bare en stor cookie, du kan dele eller bare gemme helt til dig.

Den er simpelthen så lækker, og super nem og hurtig at bikse sammen! Sprøde kanter med en blød, saftig og lækker midte. Du kan bruge en springform (det har jeg gjort her) eller en stegepande. Bare husk at være opmærksom på om den har plastikhåndtag eller andet, der gør, at den ikke kan komme i ovnen. Safety first ;-)


Opskrift:

- 3 æg

- 125 g smeltet smør

- ca. 180 g hvedemel

- 90 g sukker

- 90 g brun farin

- 2 tsk vanillesukker

- 1 tsk salt

- 100-150 g chokolade (knapper eller hakket chokolade)


Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn og lad det køle mens du pisker æg, sukker og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Tilsæt herefter smør, mel, salt og vanillesukker. Dejen skal gerne være lidt flydende og ikke lige så fast som en almindelig cookiedej.

Vend til sidst chokoladen i med en dejskraber eller ske og hæld dejen over i en stegepande eller springform og bag cookien i ca. 15 min ved 175 grader i en varmluftsovn.

Nyd din sprøde og lækre cookie! Evt. med is og smeltet chokolade eller bare som den.

Likes

Comments