Premien er en lipgloss i fargen crystal fra Gerard Cosmetics, exotoo stick med kremet highlighter og contour i fargen light/medium fra Ubub, final touch baked bronzer i fargen wavey fra Makeup Mekka, neglelakk i fargen gold confetti fra Makeup Mekka, fire små øyenskygger fra Coastal Scents, en contour børste fra Smashbox, to spicy indian chai tea fra Twinings of London, to vanilla chai fra Pukka, to waming chai fra Devi og en blogg header.

Klikk her for å komme til konkurranseinnlegget.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Tidligere i dag laget jeg mitt eget lille hjemmespa med fotbad, ansiktsmaske og hårkur. Det var skikkelig deilig å kunne slappe helt av. Midt under fotbadet fikk jeg en telefon om at jeg måtte komme ned til grendahuset for å hjelpe til med noen konf. greier. Når jeg endelig kom hjem igjen fikk jeg laget første del av cake popsene til konfirmasjonen. Håper virkelig at det går slik jeg har tenkt, for jeg har absolutt ikke utstyr til å lage det skikkelig. Og jeg har heller ikke tid til å ødelegge flere kaker!

I skrivende stund pakker jeg til Barcelona turen jeg har nevnt tidligere. Synes det er litt vanskelig å pakke klær, for jeg aner ikke hvilket vær det er der nede nå, og heller ikke hvilken type klær de andre drar med seg. Noen pakke tips? Jeg har virkelig bruk for det, sitter litt stuck i planleggingen!

Skal dere noe spennende neste uke?

Likes

Comments

Jeg fikk et lite fikt og fant ut at jeg skulle lage noen knekkebrød siden jeg har lyst til å spise litt sunnere nå mot sommeren, samt kutte ned på inntaket av gluten. And let's face it, hjemmelagde knekkebrød er like så gode som de du kjøper i butikken, om ikke bedre! Disse passer perfekt til både frokost, lunch og kvelds, og de kan nytes med god samvittighet. Passer til det meste av pålegg, min favoritten er gulost med vårløk og kyllingfilet med vårløk.

Knekkebrød (gir ca 30 stk)

 • 50 g kruskakli
 • 125 g store havregryn
 • 100 g linfrø
 • 100 g sesamfrø
 • 100 g solsikkekjerner
 • 100 g gresskarkjerner
 • 1 ts salt
 • 6 dl vann

Start med å blande alt det tørre.

Tilsett vann og rør det godt inn.

Pakk bollen i plast og la det svelle i 15-20 minutter. Mens du venter kan du sette stekeovnen på 160 grader på varmluft og gjøre klart to stekebrett med bakepapir.

Fordel massen ut over de to stekebrettene med bakepapir som er sprayet lett med matfett. Prøv å få massen så jevn som mulig slik at knekkebrødene blir likt stekt.

Steking - tar til sammen en time!

 • Etter 15 minutter i ovnen, tar du brettene og skjærer passende knekkebrød med et pizzahjul.
 • Etter 30 minutter i ovnen, ta ut og bytt plass på brettene i ovnen
 • Etter 45 minutter i ovnen, fordel knekkebrødene på rist og stek dem ferdig til de er sprø
 • Etter 60 minutter i ovnen, la knekkebrødene avkjøle på rist til de er helt kalde

Knekkebrødene oppbevares i en lufttett boks.

Likes

Comments

Jeg vet ikke om det bare er meg som hater å bruke penger på vintersko? De er sjeldent pene, koster mye, alt er egentlig bare deprimerende ved å kjøpe sko til vinteren. Helt til nå! Jeg rotet rundt på nettet og kom over dette paret med 'vintersko' på Boozt! De er fra Shoe Shi Bar, og modellen heter Alexis. Personlig synes jeg at de er nydelige! De er laget av 100% lær og har crepe-gummisåle. Alt jeg trenger nå er tynne ullsokker, så er jeg good to go!


Likes

Comments

Det kalde været øker lysten min til å dra til varmere strøk, og det å ligge på en sandstrand og bare slappe av i solen har vært utrolig deilig nå. Jeg sitter nesten klistret til pc-skjermen og googler reiser til blant annet Palawan, Costa Rica og Los Angeles. Åh, kan noen gi meg penger og tid slik at jeg bare kan dra?! Jeg har laget en liten topp 14 reisedestinasjoner jeg har lyst til å dra til dette året. Jeg håper at jeg kommer meg til minst en av dem. Alle bildene er hentet fra Google.

1) Palawan, Filippinene

2) Los Angeles, USA

3) Osaka, Japan

4) San Francisco, USA

5) Costa Rica

6) Paris, Frankrike

7) Reykjavik, Island

8) Roma, Italia

9) Nice, Frankrike

10) Edinburgh, Skottland

11) New York, USA

12) Ericeira, Portugal

13) Barcelona, Spania

14) Hawaii, USA

Hvor vil du dra dette året?

Likes

Comments

Jeg har plutselig blitt veldig hekta på smoothie! - og når jeg finner noe jeg liker, deler jeg det selvsagt med dere. Denne gangen fant jeg en oppskrift med litt rundere smak enn den jeg lagde på fredag. Det er fremdeles en frisk og utrolig god smoothie som i tillegg er veldig sunn. Tilsetter du en spiseskje med frokostblanding, får du i deg ekstra fiber også. Supert om morgenen hvis du vil ha noe sunt og godt. En porsjon av denne oppskriften dekker 1,5 av 5 om dagen.

Dette trenger du (gir 1 porsjon)

 • 2 dl lettmelk
 • 1 dl vaniljeyoghurt
 • 1 stk banan
 • 2 dl blåbær
 • 6 stk isbiter

Start med å hell melken og yoghurten i en blender.

Tilsett banan, blåbær og isbiter. Kjør til smoothien blir myk og jevn.

Server smoothien i et stort fint glass.

Likes

Comments

Akkurat nå sitter jeg i et lite hjørne i stua og funderer på hva jeg skal finne på frem til klokka er kvart over to. Venninnen min kommer med toget klokken 3 i natt, og skal ligge over hos meg i helgen. Personen som egentlig skulle hente henne på toget i natt har blitt syk, så jeg og samboeren min må hente henne. Jeg ville gjort det selv, men jeg har jo ikke lappen. Antagelig vil jeg slå i hjel noe tid ved å fortsette på et av de tre innleggene jeg har i luften, siden det vil bli ganske mye jobb med dem.

Denne bloggen er et lite prosjekt som jeg kjører i forbindelse med et innlegg på hovedbloggen min på kaffeslabb.blogg.no, men om det blir bedre nå så kommer jeg seriøst til å bytte til nouw, haha!

Likes

Comments

Akkurat nå sitter jeg i et lite hjørne i stua og funderer på hva jeg skal finne på frem til klokka er kvart over to. Venninnen min kommer med toget klokken 3 i natt, og skal ligge over hos meg i helgen. Personen som egentlig skulle hente henne på toget i natt har blitt syk, så jeg og samboeren min må hente henne. Jeg ville gjort det selv, men jeg har jo ikke lappen. Antagelig vil jeg slå i hjel noe tid ved å fortsette på et av de tre innleggene jeg har i luften, siden det vil bli ganske mye jobb med dem.

Her er et bilde jeg tok av venninnen min i høst før hun flyttet. 

Jeg nevnte i et tidligere innlegg at jeg har ryddet hele huset, og nå har jeg funnet igjen noe ubrukt sminke fra diverse glossyboxer og bomkjøp, så jeg tenkte at det hadde vært gøy med en konkurranse! Jeg aner ikke hva den skal handle om enda, men jeg har kanskje en liten idé med mindre en av dere har et godt forslag. Det er jo dere som skal delta.

Så hva synes dere om en liten konkurranse?

Kode for å importere bloggen min til Nouw: 3325126342

Likes

Comments

.. eller i det minste få bloggen din til å se bra ut. Jeg tenkte å dele det jeg har lært om blogging siden 2009, og selv om disse tingene er ganske basic, så er det fortsatt veldig mange som kunne hatt bruk for nettopp dette. For jeg vet med meg selv at hvis jeg er innom en blogg som ser mindre bra ut, så gidder jeg heller ikke lese teksten, selv om innholdet kan være dødsbra, for bilder og design kan faktisk ha en tendens til å forstyrre leseopplevelsen. Jeg har delt inn blogginnlegget i tre kategorier; design, tekst/innhold og bilder. 
 

DESIGN

Design for meg er utrolig viktig, for det er tross alt grunnsteinen for hver og en blogg. Og jeg synes også at designet gjenspeiler hva en vil formidle i mange tilfeller, derfor er det viktig at du velger et design som passer perfekt for deg. Det finnes utrolig mange design der ute, og det kan være vanskelig å i det hele tatt tenke på å skaffe seg et design for mange, så jeg håper at dette innlegget kan være til hjelp, eller i det minste gjøre deg litt klokere.

Personlig foretrekker jeg designene som kan kjøpes, og kanskje aller helst de som er skreddersydd til din blogg, men dette kan fort bli utrolig dyrt selv om det har sine fordeler. Heldigvis finnes det gratis design der ute, og etter et enkelt google søk kan man finne ti-talls design. Dessverre har jeg ikke klart å finne aktive bloggere som tilbyr gratis design, som kan by på et problem; designene kan være utdaterte, og ikke være kompatible med blogg.no lenger hvis de har endret på noe de siste årene. Men hvis vi er så heldige at de ikke har gjort noen drastiske endringer fungerer forhåpentligvis de fleste designene enda!
 


Gratis design

Som sagt, jeg er usikker på om alt funker, men det er absolutt verdt å gi det et forsøk. Det er tross alt gratis. Og selv om de er i det enkleste laget så er de fortsatt finere enn standarddesignet til blogg.no.

Ina Anjuta 
Katrine Aastorp
Tonje M. T.
Missindecisive
Lisa / Nerdie Design  
Rikke Rye-Holmboe / RRH Design - Do it yourself.
Designadinblogg - Usikker på om det fortsatt fungerer å bruke design for blogg.se, men det funket fint før. Du må oversette litt svensk til norsk i kodene, men det er enkelt så lenge du bare søker opp ordet ved hjelp av ctrl + f. Husk å gjør det i alle fire kategoriene. 
 

Kjøpte design

Jeg anbefaler selvsagt å kjøpe et design, da det har en rekke med fordeler. Noen av fordelene er at designene er ofte av bedre kvalitet og er oppdaterte mot blogg.no, og noen av designerne gjør faktisk oppdateringer underveis som gjør designet fult kompatibelt med blogg.no?s eventuelle fremtidige oppdateringer. Noen design er også responsive, som er viktig for leseropplevelsen. Har du noen gang lest en blogg via mobil? Da skjønner du hva jeg mener. Og ønsker du noe unikt kan du alltids gå for et skreddersydd design, selv om dette ofte er utrolig dyrt.

Kristine Valberg / KvDesign
Design by Cecce
Ane Estil
Rikke Rye-Holmboe / RRH Design
 

Husk å noter ned viktige ting

Når du har valgt ditt perfekte design kan det være lurt å notere hvor stor headeren skal være og hvilken bredde bildene i innlegget skal ha (hvis ikke designet reduserer bildene selv). Det lønner seg å lese og lære de små spesifikasjonene, for det har så utrolig mye å si for utseendet på bloggen din. Det er de små tingene som hever bloggen din. 

 

HEADER

Headere er også litt viktig. Noen design krever header, mens andre ikke. En enkel header er ofte det beste valget, mens andre ganger kan det være fint med en litt mer avansert en med bilder av seg selv og tilhørende tekst. Jeg fant faktisk ingen som lager header gratis, og fant ikke mange som selger heller, men vet du om noen så kommenter gjerne under så skal jeg føre de opp på listen! 

Lise Duun
Kristine Valberg / KvDesign
Kaffeslabb gir vekk en header gratis hvis du kan remse opp favorittbloggene.

Blogginnlegget ble litt i det lengeste laget, så det vil komme en oppfølger senere. Synes du at innlegget er nyttig?

Likes

Comments

.. er min mindre perfekte hverdag. Jeg er ingen typisk blogger med et fint og flott innholdsrikt liv. Men hvis du titter på de nyeste innleggene om nettene, kan jeg kanskje havne under kategorien «typisk». Jeg har lagt merke til at de som kaller seg selv psykisk syke, blogger om nettene, og det virker som om det er en trend å skrive om lidelsene sine på nett. Jeg synes for all del at det er flott at mange gjør det, men for meg blir det automatisk helt feil. Så planen om å bruke bloggen som terapi, har jeg nå slått i fra meg. Jeg har ikke lyst til å bli dratt under den kammen som sier at jeg blogger om følelsene mine fordi det er en trend, for jeg vil jo kun gjøre det for min egen del, for å utfordre meg selv, og for å gå ut av den lille trygge boblen min. Hverdagen min er kjedelig, jeg er syk, jeg er arbeidsløs (eller så godt som) og jeg gidder ikke gå alt for langt inn på detaljene, for jeg vet at jeg kommer til å bli dømt uansett. Så fra nå av vil jeg kun nevne det psykiske hvis det er helt nødvendig.

Så etter jeg tok den besluttelsen så ble jeg jo pluselig veldig usikker på hva som skulle drive skrivelysten videre. Men så kom jeg til å tenke på at før jeg sluttet å blogge på LilleDuun så hadde jeg planer om å skrive litt om flytting og oppussing av leiligheten jeg bor i nå. Nå er det snart et år siden jeg flyttet ut av kjellerleiligheten i sentrum, og flyttet inn i et lite hus oppe i høyden, så kanskje jeg burde blogge litt om det? Vi pusset opp stua og badet før vi flyttet inn, og har planer om å pusse opp soverommet i nær fremtid. Jeg tror det kunne vært morsomt med et innlegg om soverommet når vi starter på det, for det kommer til å bli ganske stor forandring fra hvordan det ser ut nå. Kanskje det kunne blitt en video av det også? Vi får se. Og nå strømmer det på med store mengder idéer, herlig! 

Her er stuen forøvrig, huset er bygd en gang på 70-tallet mener jeg å huske. Jeg får besøk i helga så jeg benyttet sjansen til å ta bilde av en nesten strøken stue. Tro du meg, det pleier ikke å se sånn ut mer enn en dag i måneden. 

Jeg har binge-watchet serier siden nyttår, så nå er det på tide å komme seg ut av huset og gjøre noe mer fornuftig. Har dere sett at Netflix har lagt ut flere sesonger av Gotham, Frikjent, Lovesick, Weeds og Black Mirror? Elsker de seriene! Jeg har sett fra meg alt utenom Weeds som nå står for tur. Jeg kommer til å ha litt mer jobb med den serien siden de faktisk har sluppet hele 8 sesonger, haha.

Psst.. hvis du kikker på forrige innlegg kan du bli med i trekningen av en gratis header.
#header #gratisheader #konkurranse

Likes

Comments