Att uppfostra barn är ett hårt och svårt jobb. Det är verkligen inte lätt alla gånger och ibland undrar jag vad jag håller på med. Men något rätt måste jag göra för fasiken vad fantastiska mina ungar är. Det märks extra tydligt när vi är iväg bland folk, som t.ex. idag på kyrkis. Vidar är nöjd och glad bara han får vara med där saker händer. Han ligger eller sitter bredvid mig på golvet med någon leksak och är hur nöjd som helst. Noomi håller sig nära mig och leker med något. Inget spring eller skrik och är alltid extra försiktig när där är mindre barn runt omkring. Alice var inte med idag, men när hon är med brukar hon alltid hitta någon att leka med, i varierande ålder. Sist var det en 1,5-åring hon lekte med och hjälpte med allt möjligt. Jag tycker det är oerhört viktigt att mina barn är väluppfostrade. Att de vet hur man ska bete sig mot andra. Att de respekterar andra, visar hänsyn, är snälla, artiga och omhändertagande.

Jag tycker jag ser allt oftare föräldrar som verkar ha gett upp att uppfostra sina barn. Föräldrar som inte orkar ta kampen. Ungar som får bete sig hur som helst medan föräldrarna lite mesigt säger "lugna dig." Det är lite skrämmande tycker jag. För hur ska dessa barn bli när de blir äldre? När ska de lära sig att respektera andra och visa hänsyn? Och hur blir det för mina barn när de tvingas möta sådana ungar i skolan och på andra ställen?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag föll den första snön. Det var inte mycket, men det var snö. Noomi var väldigt taggad och ville fånga snöflingor på tungan. Vidar var väldigt skeptisk och undrade nog mest varför det var så kallt om näsan.

Jag och Vidar skulle åkt på babysim idag, men mamma mådde inte bra så det gick inte. Hon brukar hämta tjejerna eftersom jag inte hinner tillbaka till de slutar. Det var nog lika bra att det inte blev något idag, för Vidar var vaken nästan hela natten så han har varit väldigt trött idag. Vi funderar istället på att åka och bada tillsammans på torsdag eller fredag, jag, Daniel, Noomi och Vidar. Kul om Daniel också kan få se vår lille fisk.

Likes

Comments

Idag var Daniel ledig som vanligt på måndagar. Han brukar ta Vidar på morgonen när han är ledig så jag får sova någon timme extra eftersom jag är vaken så mycket med honom på natten. Det är verkligen guld värt. Dock blir det ofta svårt att sova de helger vi har alla barnen. Alice vaknar aldrig tidigt, men de andra kan göra det ibland. Noomi är oftast ganska trött på morgonen och sitter gärna med plattan och tar det lugnt. Grim däremot är det full fart på direkt och han är inte den tysta typen. Daniel gör vad han kan för att det ska vara någorlunda lugnt och tyst på morgonen, men det glöms liksom bort tre sekunder efter att han har sagt till. Jag lär somna lätt ikväll iaf 😴

I förmiddags stack Daniel iväg och fixade de nya däcken till min bil och veckohandlade, medan jag stannade hemma med barnen. Det kändes onödigt att vi skulle åka iväg allihop och jag ammar ju fortfarande Vidar så jag kan inte lämna honom hemma särskilt länge.

När han kom hem tog han med alla tre barnen ut på promenad så stannade jag inne och städade. Är jag ensam när jag ska städa så startar jag ashög musik i lurarna. Då blir det helt plötsligt en härlig stund för sig själv. 🎧

Likes

Comments

I helgen har vi haft alla fyra barnen här. Det är alltid halvt kaos då, men samtidigt härligt. Barnen bråkar och busar, men även leker och myser.

Igår var vi i stan och åt på yogiboost, barnen älskar ju det stället och det kan jag förstå. De får ju själva välja vad de vill ha för smaker på yoghurten och sedan toppa med massa gott, godis och frukt. Alice valde någon slags våffla i strut med massa gott i.
Sedan gick vi och letade julkläder. Barnen fick själva välja sina outfits och det tyckte de var roligt. Daniel hittade även han en fin tröja.
Efter det åkte vi hem till Daniels mamma för lite fika. Barnens lilla kusin/plusin var där också.

Idag är det Noomis namnsdag, hon heter ju Elisabeth också. Vi var hemma hos mina föräldrar och åt söndagsmiddag. Alltid lika mysigt att komma hem och äta mammas mat.

Alice åkte till sin pappa nu ikväll och Grim stannar kvar här till imorgon.

Likes

Comments

Jag har aldrig haft särskilt lätt för att få vänner. Och då menar jag nära vänner, inte bekanta. Detta även fast jag själv anser mig vara en bra vän själv. Jag är snäll och trevlig, väldigt lojal mot mina vänner, skulle aldrig få för mig att snacka skit om mina vänner. Jag försöker vara bra på att hålla kontakten, även om livet ibland kommer emellan försöker jag åtminstone skicka ett litet meddelande ibland för att inte tappa kontakten. Därför blir jag lite extra ledsen när min vänskap inte uppskattas och prioriteras. Jag har några sk vänner som verkligen har visat sig inte vara så bra vänner som jag trodde. De har jag träffat väldigt mycket innan, pratat mycket med. Våra barn var vänner med varandra och jag trodde vi var nära vänner. Men nu hör jag aldrig av dem längre. De har inte ens träffat Vidar och han är snart 8 månader, de har visat noll intresse. Jag har försökt några gånger att höra av mig och fråga om vi ska träffas, får till svar att de ska höra av sig när det passar, sedan hör jag inget mer. Det sänder ett ganska tydligt budskap och jag ger liksom upp. Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att vara ärlig, säg bara att ni inte vill liksom. Det sorgligaste i det hela är när barnen pratar om dessa kompisar, som de inte har träffat på så länge, att de vill leka med dem och jag vet inte vad jag ska svara.

Likes

Comments

Vidar har verkligen sitt eget sätt att ta sig fram. Han kryper inte, ålar inte, hoppar inte på rumpan. Nej, han rullar dit han vill. Han rullar ett varv, kollar var han har hamnat, sen styr han eventuellt upp innan han rullar vidare. Det ser så kul ut och det går med en jäkla fart 😍

Likes

Comments

Idag var det Alices tur att laga mat med mig. Hon valde ett recept hon hittade i en av våra kokböcker för barn, skinksallad med ris och dressing. Hon fixade det galant och alla åt med god aptit idag också.

Jag och Vidar har varit och simmat idag. Han trivs som en fisk i vattnet. Sprattlar som en galning och sparkar med benen för att försöka ta sig framåt. Det är så roligt att se hans framsteg.

Likes

Comments

En så jäkla tråkig utgift! Kylan kom idag så det är dags för nya vinterdäck. Vi hade faktiskt redan planerat att köra och fixa det idag. Dock var det ju många andra som fick panik över kylan och halkan, så de nya däcken åker inte på förrän nästa måndag. Hoppas det är lite varmare fram till dess. Annars får jag väl låta bli att köra någonstans, det är en av fördelarna med att vara föräldraledig.

Igår fick Alice och Noomi planera varsin middag för veckan, som de sedan skulle få laga tillsammans med mig. Först ut var Noomi, så idag rullade hon köttbullar, gjorde potatismos och gräddsås. Hon gjorde i princip allt, utom att hacka lök och sköta spisen. Maten blev mer än godkänd och alla åt med god aptit. Jag tror det är bra för barn att få vara med och planera, samt laga mat. Det blir en känsla av ansvar och sedan stolthet. ☺️

Likes

Comments

Idag är det fars dag, så vi började dagen med att ge Daniel lite symboliska presenter. Han fick en kylskåpsmagnet och en nyckelring från Vidar och Noomi hade köpt ett choklad till honom med texten "världens bästa bonuspappa". Kul att det finns sådant också nu, för han är verkligen världens bästa bonuspappa och det tycker jag ska uppmärksammas det också.

Sen åkte vi till Ikea för att köpa lite smått och gott. Vi behövde lite petskydd till eluttagen, skydd mot vassa hörn osv. Tittade på ny tv-bänk men kom fram till att vi väntar med att köpa det tills vi vet var vi ska bo sen, så vi inte köper en som inte passar sen liksom.
Och så blev det såklart lunch på Ikea också ☺️

Likes

Comments

Idag hade vi en del planer, men det blev inte alls som planerat. Ibland gör det faktiskt inget alls, utan det kan ibland nästan bli bättre. Vi skulle till Erikshjälpen och kolla efter en tv-bänk, men när vi kom dit var där så vansinnigt mycket bilar så vi orkade faktiskt inte in och trängas.

Sen skulle Noomi vara med sin pappa, men det gick tyvärr inte, så vi åkte bara och träffade honom lite snabbt innan vi skulle åka till återvinningscentralen för att slänga vår gamla kaffekokare och eltandborste. Vi tänkte att det skulle gå lite snabbt att slänga två grejer, men vad krångligt det blev. De har tydligen ändrat där så vi var tvungna att fylla i papper för att registrera oss osv. Sen var där så mycket folk så det tog en jäkla tid.

Efter det åkte vi till min bror Andreas och hans tjej Tess för lite fika. Det slutade med att vi stannade där hela dagen och käkade pizza innan vi åkte hem för att äta lördagsgodis. Nu ska vi försöka få barnen att sova så vi kan ta det lite lugnt i soffan innan vi kraschar.

Likes

Comments