View tracker

Jag stjälde frågor avJulia för att jag ville uppdatera men visste fan inte vad jag skulle uppdatera om. Håll tillgodo.

what's a nickname only your family calls you?
Aw man, I always wished I had one but I never did. Although, my little sister used to call me 'Momo' before she learned to say my actual name, so I guess that's something?

what’s a weird habit of yours?
I've caught myself humming in public restrooms multiple times and frankly, it's a bit weird and I'm definitely not a 100% sure it's socially acceptable. But I mean, follow your dreams, right?

do you have any weird phobias?
Not that I can think of right now?

what’s a song you secretly love to blast & belt out when you’re alone?
Any Fall Out Boy song alright, I'm too shy to even try and hit all of those high notes whenever I'm not alone.

what’s one of your biggest pet peeves?
GOD I hate it when people stare at me for the longest time and when I stare back they look away like???? YOU WANNA FUCKING GO ALRIGHT MATE FUCKING MEET ME IN THE PIT

what’s one of your nervous habits?
I usually shut up and sit still whenever I'm really nervous about something, and if I'm nervous about something while I'm in class for example I'll have a hard time concentrating.

what side of the bed do you sleep on?
It depends, usually on the right though.

what was your first stuffed animal & what was its name?
This probably wasn't my first but it's the one I remember, it was a cat that my dad got me from Stockholm or something? It was genderless and I'm pretty sure I just called it 'the Cat'.

what’s the drink you always order at starbucks?
We don't have starbucks in Finland except for one in Helsinki, which I didn't have time to visit when I was down there last time. (Yes it's true what I'm saying, I am a white girl and I've literally never been to starbucks. How shameful is that?)

what’s the beauty rule you preach... but never actually practice?
Probably spraying heat protection on your hair before using straighteners or any kind of heaty things, like man I know it's important, I just can't be bothered?

which way do you face in the shower?
For some reason I don't stay still, I turn around alot? But I'm mostly facing away from the water.

do you have any ‘weird’ body ‘skills’?
I can wiggle my ears, I can crack lots of bones, I can wiggle both my eyebrows separately, and I can like, sprawl my toes?? It's extreme alright trust me on this.

what’s your favorite ‘comfort food’/food thats ‘bad’ but you love to eat it anyways?
Junk food. Good shit.

what’s a phrase or exclamation you always say?
Recently I've started saying 'alright' with emphasis on like every syllable in the word. I also swear lots.

time to sleep- what are you actually wearing?
Probably just panties because I'm crazy like that.

Likes

Comments

Jag har minsann varit i Umeå för andra gången iår, och eftersom jag annars håller käft här på bloggen så tänkte jag att jag i allafall kunde dela med mig av mina inköp. 

Clara Henrys bok!!!! Ja!!!! Så jävla efterlängtad!!!! Och så förbannat bra!!!! Köp den!!! JA!!
(från akademiska bokhandeln, för typ 250 kr. ifall någon ville veta.)

En förbannat gullig powerbank från Ur&Penn för gud vet hur många kronor som helst. Lyckan varade i ungefär tre dagar, för när jag sen skulle ladda min telefon första gången så visade det sig att skiten inte helst fungerar. Kul.

En svingullig Daenerys Targaryen pop!gubbe från GameStop Strömpilen, för typ 140 kr? Nämen, se på fan, prislappen finns ju kvar på lådan! (Jag vet inte hur man fotograferar.)

Men va?? Vad i helvete Simone?? Bilder med någon slags KVALITÉ??? Jadå, du såg rätt, jag har skaffat en kamera. Wow. Nu gäller det bara att samla på sig tillräckligt med mod och starta en youtube-kanal. Heja!

Likes

Comments

"Undvik ögonkontakt. Gå raskt, med blicken riktad framåt. Undvik ögonkontakt. Ha nycklarna nära till hands. Undvik ögonkontakt. Gå inte för nära husen på sidan av trottoaren, för någon kan dra in dig i en liten port och sätta handen för din mun innan du hinner skrika. Undvik ögonkontakt. Undvik ögonkontakt. Undvik ögonkontakt. Undvik ögonkontakt.

Se inte ut som ett offer."

De tre senaste gymnastiktimmarna har vi fått lite fria händer. Jag har valt att gå runt stan alla de gångerna, mest för att jag verkligen inte bryr mig om skolgymnastiken. Idag gör jag detsamma. Jag går självsäkert och med bra fart ner mot Vasklot. Precis före bron svänger jag av och längs med vattnet fortsätter jag upp till Strampen, och därifrån in mot centrum. Jag har på mig ett par boots med stålhätta på hälen och tårna, så jag vet att jag har möjlighet att göra en man steril om det så behövs. Men när jag svänger in på Kyrkoesplanaden för att korsa kyrkparken och sedan styra stegen vidare mot kaserntorget, kommer den där obehagliga känslan. Den där känslan som alltför många kvinnor upplever så många gånger under sitt liv.

Hjärtat bultar snäppet hårdare än vad det gjorde när jag började gå mot Strampen, och jag håller blicken stenhårt framåt. Jag har tagit ut händerna ur fickorna, och jag sneglar på mobilklockan varannan minut. Jag biter ihop käken varje gång jag ser en man komma emot mig, och en stund senare svänger jag in på en annan gata när jag ser att det står en man och röker i en dörröppning längre fram. Jag har blivit rädd nu. Hjärtat fortsätter slå hårdare och hårdare för varje steg, och jag börjar se in i portarna på sidan av trottoaren förrän jag går förbi. Håller andan varje gång jag måste stanna och rätta till strumporna i skorna för att inte få skoskav. Försöker minnas alla tutorials i självförsvar jag sett på internet. Jag är så jävla rädd. 

Men när jag sen kommer tillbaka in till centrum och svänger in på Vasaesplanaden känner jag snaran runt bröstkorgen släppa. Jag är lättad över att se den bekanta kyrkparken igen, men ändå så jävla arg på det faktum att rädslan jag kände för bara någon minut sedan är så många människors vardag. 

Rädslan som föräldrar präntade i oss redan från barnsben. Stig aldrig in i en främlings bil, klä dig inte för blottande, är några av sakerna jag fått höra av min mamma. Och dessa uppmaningar är vad som behövs i verkligheten vi lever i. Men är det rätt? Åh nej. Istället för att lära era barn hur man skyddar och försvarar sig själv, lär dem lite jävla moral och få dem förstå att våld är FEL på så många plan.

"Det är ett fritt land." Ja, till viss grad. Men hur fritt är Finland, och resten av världen, om man möts av denna paranoia vi lärt oss som barn varenda gång man går utanför dörren?

Likes

Comments

Jorå, jag var till Julia och sov över igår, och vi har minsann filmat. Vi gjorde om videon jag lade upp förra veckan, och jag kan ju säga att vi hade skitkul. Det blev en förbannat kort video, men vi höll oss till samma storyline som i originalet, gjorde om karaktärerna lite och drog allt på svenska för enkelhetens skull. och vi hade dessutom en ordenligt kamera att filma med denna gång. Slutresultatet blev ju ändå ganska så cringy, men det får man väl tåla, jag menar, vi är ju ändå amatörskådespelare. Och enligt tradition lade vi ju förstås till en rad med bloopers, plus en hel del innuendos. Enjoy vetja!

lol på att jag pratar dialekt genom hela men sen i sista repliken kör jag på högsvenska.

Likes

Comments

Märkte hur jäkla snygg jag var i ljuset på en skoltoalett på gympan idag så jag knäppte ett par bilder (plus en bonusselfie från igår lol.) och ja, innan någon börjar gnälla tänker jag erkänna att jag använt filter på alla bilder ovan.

Jag kommer bjuda på ett längre inlägg imorgon, detta blev bara till för att hålla bloggen vid liv och för att jag hade några remotely bra selfies på lager. Sov gott människor!

Likes

Comments

Jag har haft en absolut bästa vän sedan lågstadiet. Jag var en awkward liten ekorre på den tiden som inte gillade att synas och undvek kameror och publiker så mycket det bara gick men min vän var raka motsatsen, och när jag och Julia träffades drog hon in mig i hennes teaterfyllda värld, och inom kort hade hon också övertalat mig att göra en liten film med henne som vi sedan lade upp på hennes facebook. Jag hade helt glömt bort att den existerade innan hon för någon dag sedan skickade mig fb-länken till videon, som hon idag lade upp både på youtube och på sin egen blogg, och jag menar, hela videon är ett mästerverk. Min engelska är slarvig, skådespelet är cringe-worthy, precis som allt annat i videon. Men den är ju förfan guld i vilket fall som helst.

Likes

Comments

Tjena. Minns någon mig? Knappast. Här är jag i allafall, tänker inte starta igång något superprojekt, men ibland får jag motivation och det får man tåla.

Jag har hunnit med mycket sen jag sist hörde av mig här. Jag har gått ut nian, klippt håret, börjat gymnasiet, pratat med nya människor, på youtube-fronten har jag dissat Pewdiepie och istället börjat prenumerera på Markiplier, jag har skaffat en internet-vän i Danmark, jag har fyllt sexton och är därmed byxmyndig (lol). Jag har blivit mer självsäker i min kropp och mig själv i samband med hårklippningen och börjat använda croptopar friskt. Jag har också kommit underfund med min sexualitet, bi/pan (båda duger) så hit me up för fan.

Jag tänkte då alltså smått fortsätta skriva inlägg då och då, när jag känner för det helt enkelt. Ha inte för stora förväntningar, men de gånger jag faktiskt lägger upp något ska jag se till att det är kvalité på mina inlägg. Lite förändringrar ska jag också försöka få gjort, börjar bli jäkligt trött på designen, så se fram emot det!

Det var allt för mig idag, ha det bra tills nästa gång!

Likes

Comments

Jodå, idag har det varit en minst sagt fartfylld dag. Model lab är en makeup/fotofirma som försöker etablera sig i lilla Finland, och min kära mor blev erbjuden en tur i sminksalongen och fotostudion. Så hon tog med sig min styvsyster och jag, och mitt i allt var vi på plats. Vi fick själv välja sminkning, och jag valde en ganska vardaglig sminkning, eftersom jag knappt sminkar mig till vardags tänkte jag att det var en fantastisk möjlighet att får reda på hur fan man sminkar sig, jag är ju ganska okunning på den fronten. Så, vi satte oss i sminkstolarna i tio minuter, så var vi färdigsminkade. Sen kom en fotograf och hämtade oss och vi fick genast börja agera modeller, och förvånansvärt nog var det ändå lätt att ställa sig framför kameran, och jag blev svinnöjd med alla bilder. Jag och min syster vi tog gruppbilder och enskilda bilder, och det var en jätterolig upplevelse. Sen när vi fotat klart, satte vi oss ner för att se på bilderna, vilket tog en stund, eftersom vi hade 120 bilder att gå igenom. Vi satt alltså framför datorn i två timmar, innan vi hade valt ut fyra enskilda bilder var, och två gruppbilder. Eftersom jag knappt lägger upp bilder här tänkte jag att jag åtminstone kunde publicera dem här bilderna (som faktiskt är tagna av professionella fotografer med ordentliga kameror och inte av mig med min iphone 4s).


För bilden här ovanför fick vi faktiskt använda en schlagerfläkt PLUS en lampa bakifrån! (????!!!!!!)


Och till sist, min personliga favorit, feministbruden som är här för att krossa patriarkatet och samhällets normer och stereotyper.

Men ja, jag hade en fenomenal lördag, och om du får chansen att vara med om det här själv, ta den! Sminkingen, fotograferingen, allt är kostnadsfritt! (förutom bilderna, som man måste köpa för att få använda på sociala medier​ och sådant, tyvärr)

Trevlig helg och tack för mig!

Likes

Comments

Det känns ju ändå alltid lite speciellt med våren. Man får ta fram läderjackan, det blir ljusare om kvällarna, och man blir sådär pirrigt glad. Men från barnsben sitter det väl alltid i. Den högtiden man kan äta hur mycket godis som helst utan att behöva en ursäkt. Påsken förstås.

Man började planera (jag i allafall??) flera veckor på förhand, vad ska jag klä ut mej till? Ska jag ha samma utspökning som förra året? Vem ska jag gå med? Vart ska jag gå? Hurdana kort ska jag tillverka? Det var typiska frågor man ställde sig i mars-april varje år. Mina fellow finländare som läser detta vet säkert vad jag pratar om, det går helt enkelt inte att missa om man är uppväxt eller bor i Finland, men jag är lite osäker på om samma tradition finns i andra länder? För säkerhetens skull så drar jag den ramsan ändå.

I talspråk pratar vi finlandssvenskar ofta om att "gå och påskhäxa", medan de som har finska som modersmål kallar det för "virvonta". Så, på påsklördagen klär man ut sig till påskrelaterade karaktärer, till exempel påskhäxor, påskharar, kycklingar osv osv. Sedan går man runt i området och önskar glad påsk åt sina grannar. Man kanske har gjort kort hemma som man delar ut åt grannarna, och i utbyte får man godis. Ska man ta det ordentligt traditionellt sett, så är det inte kort man ger ut, utan dekorerade videkissor. De små häxorna ger bort kvistarna och säger en ramsa,"Virvon varvon, tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks, vitsa sulle, palkka mulle", med vilken man önskar välfärd och glädje inför det kommande året. Efter man har mässat fram ramsan får man godis. (möjligtvis en bristfällig beskrivning av virvonta, om någon är mer insatt än jag får man gärna upplysa mig i såna fall?)

En bild på tre helt okända barn som jag hittade på google, för att ge er en bättre insikt över vad vi stolliga finländare egentligen sysslar med. (Skojar, Finland äger.)

Men det finns ju ändå dem som inte alls firar påsk. Jag antar att jag är en av dem, eftersom jag aldrig egentligen har varit religiös (förutom i dagis och de första åren av lågstadiet då jag trodde det var SYND att inte tro på Gud). Jag menar, jag har gått skriftskolan och sådär, men jag har nog aldrig känt att jag behöver en tro. Min poäng till alla dem som inte firar påsk, trevlig helg och njut av ledigheten!

För att runda av kvällen tänkte jag avsluta med ett av mina favoritklipp just nu. Något som verkligen har blivit stort dem senaste månaderna är ju Mark Ronson och Bruno Mars underbara mirakel Uptown funk. Så många har hört låten, så många har älskat den, och jag kan ju inte säga annat än att jag också har fastnat. Så, här är min absoluta favorit-vinare (vinare, märk väl, inte vinnare) Zachary Piona, hejvilt dansandes i en bil med en något frustrerad kompis. Varsågod.


Nu tror jag att jag ska skita fullständigt i allt vad rutiner och hälsa heter, och se på Marvel's mästerverk Guardians of the Galaxy. Sov gott, OCH KOM FÖR GUDS SKULL IHÅG ATT KÖPA GODIS ÅT ALLA SMÅ HÄXOR OCH HARAR IMORGON.

Likes

Comments

Fantastiskt hur m​ånga gånger jag har använt ordet lat för att beskriva mig själv på denna blogg. Men jag kan ju inte direkt påstå att det inte stämmer. 

Likes

Comments