View tracker

Wow wow wow vilken underbar helg jag har haft. Det var verkligen länge sedan jag hade så här kul. Helgen började i Jeppis och avslutades i Härmä. Long story short så har jag haft det jättebra - detta lever jag länge på!

Jakobstad

Sommarträff i Härmä

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Detta är en sak som jag blir otroligt irriterad på, och det är när människor låtsas vara ens stöd när dom i verkligheten inte bryr sig ett skit. Jag har flera gånger hamnat i samma fälla:
1. Träffat en vän/bekant
2. Som frågar hur man mår
3. Jag ger ett ärligt svar
4. Och de säger: "du kan alltid tala med mig om allt, jag är här för dig"
5. Ser dem aldrig igen

Varför? Varför säger man så om man inte menar det. Och det värsta är ju såna som använder ens story som gossip. Sprider det vidare som någon slags nyhet för att själv anses viktig. Det räcker helt enkelt med att säga att man hoppas det blir bättre, eller att man ska kämpa på, eller "hoppas du har personer du litar på och kan tala med. Säg inte att man kan lite på dig bara för att du är nyfiken på att höra some gossip, lite respekt måste man visa!
Dock så är ju detta dels mitt eget fel till att jag tror på att alla vill stöda eller hjälpa mig. För så är det inte, majoriteten har eget att fundera på. Det sku ja va skit weird om alla sku oroa sig över mig...
Hur som helst så måste jag lära mig att hålla käft och de som fiskar gossip kan ta och dra åt pipsvängen.

Förutom min irritation på det ovannämnda så befinner jag mig i en lite tyngre period igen. Som tur finns det bra musik man kan lyssna på.

Likes

Comments

View tracker

Mitt liv går absolut inte som jag vill just nu. Så jag är tvungen att ta en paus från mitt bloggande.

Under tiden jag kämpar mot ångesten och diverse störande moment så kan ni gärna ställa några frågor som ni vill ha svar på (om såna finns?) eller önska om ett inlägg som du vill läsa om.

Ha de bra!

Likes

Comments

Igår så testade jag på svart på läpparna för första gången som Kadi. Jag har använt svart läppstift förr men dock som Veranda (spexkarraktär).
Jag diggar denna look så mycket. Älskar hur svart hår jag har nuförtiden och dessutom passar det bra med svarta läppar.

Det enda som bekymrade mig var att jag skulle se för emo ut. Men själv tycker jag bara det ser coolt ut. love it

Likes

Comments

Marängbotten
3 äggvitor
2 dl socker

- detta skall vispas till en hård maräng smet (ni ska kuna vända skålen upp och ner utan att något ramlar ur, då är smeten klar)

- ETT TIPS! För knaprigare maräng tillsätt 3dl rice crispies efter vispningen

- bred ut smeten på en plåt och grädda den på 150 grader i en timme. När timmen har gått så stänger du av ugnen och öppnar luckan och låter marängen svalna där.

Chokladkräm
6 äggulor
1,5 dl socker
1,5 dl vispgrädde
100 gram smör
200 gram choklad

- vispa ihop dessa ingredienser i kastrull och låt skjuda tills du har en jämn smet.

- avslägsna kastrullen från plattan och addera chokladen och smöret, låt sedan smeten svalna och tjocka

Voilà - en tårta
- dela marängen i två lika stora bitar
- smet ut chokladkrämen på en av bitarna
- lägg ihop bitarna och börja sedan gratinera:
- vispa grädde och smeta på
- dekorera tårtan med valfri frukt,bär sort or whatever

ÄT UPP DEN

Likes

Comments

Hej och välkomna till Dagens Kadheter (kadi + nyheter). Det har varit ett par mycket händelserika dagar i Kadlandia. Hon har bland annat varit till frisören och fixat till håret, hon meddelar efteråt att hon är nöjd med sin nya frisyr.

Med ett frissa besök i bakfickan drog stadsflickan iväg till "öijin" som hon kallar det. Med rättare benämning Österö som är en liten by i Vörå-Maxmo kommun. Här har det varit full rulle med kusiner och bakning.

När vi intervjuade Kadi erkände hon att hon endast stod för dekoreringen av tårtan och att hennes mommo gjorde alla grundmoment. Detta valde hon vara väldigt öppen med. Dock har vi från redaktionen följt med Kadi på sociala medier och märkt att hon publicerat en bild på instagram där hon skrev #teamlindman slår till igen". Vi märker hur Kadi inte vill vara ärlig till hundra procent. Busteeeed.

Till sist så tar vi lite väder. Och eftersom detta är Kadis blogg så måste vi utgå från vädret där hon befinner sig.
För tillfället är det solsken och några enstaka moln. Det blåser lite grann, men det stör inte pga en varm sommartemperatur på cirka 21 grader.

Nu tackar vi för oss och önskar er en fortsatt trevlig dag! Dagens Kadheter återkommer när Kadi e weird AF.

Likes

Comments

Idag är det söndag och det känns verkligen som en söndag. Idag skulle jag ha åkt till Österö för att fira momi men blev tvungen att ställa in pga ångesten.

Efter många om och men så tog jag mig till akuten i morse. Jag funderade på att gå dit redan i natt men eftersom jag inte ville sova där så väntade jag till morgonen. Som tur så är det inte så många (ingen alls idag, förutom jag) som ska till psyksjukskötaren så jag behövde inte vänta länge. Vi talade en stund, jag fick medicin och sedan gick jag tillbaka till vänterummet för att ännu vänta på läkare.

Osvsätt om man är 5 timmar eller 1 timme på akuten så känns det som en evighet. Alla i vänte-aulan har alla samma negativa inställning till varför det tar så länge. Men efter att jag blivit en någorlunda stamkund på akuten så har jag lärt mig att, i alla fall läkarna, har fullt upp precis hela tiden. De springer från patient till patient och skyndar så gott de kan, so respect!

När jag nu väl är hemma igen så kretsar tankarna kring vad som gick fel och hur jag hamnade dit igen. Det är så j*vla frustrerande att inte kunna hålla kontroll över sina humörsvängningar. Jag har aldrig varit så här ostabil som jag är nu. En stund är jag glad och en annan stor gråter jag. Vi funderade idag på om vi ska öka medicin doserna. Jag tackar och tar emot. Hellre mer medicin än denna ångest.

Trött tjej efter en förmiddag akuten

Summa summarum så började denna dag skit. Jag har länge känt mig aningen bättre men ändå som en tickande bomb. Och nu exploderade den. Jag hoppas verkligen att detta var ett förståeligt bakslag som jag kan gå vidare från. Det viktigaste för tillfället är ändå att försöka ta en dag i taget. Inte tänka så mycket utan bara vara.

Likes

Comments

Vänta lite ja ska bara påta bort mitt låååånga hår från mitt face.

Haha hej! De som följer mig på instagram och snapschat (-> klindman) så har möjligtvis märkt att mitt hår är aningen längre. Jo det är så att jag använt mig av en superduper bra produkt som gör att håret växer 20 cm på en natt!! Här har ni resultatet:

...Ibland känner jag att mina skämt börjar bli lite torra... Detta är alltså clip ins från kinkycurlyyaki. Som är ett företag som specialiserar sig på afrikanskt hår. De har flera olika modeller av hår. Jag valde den rakaste modellen eftersom de andra hade för mycket volym.
Jag är rätt så nöjd med dessa clip ins. Jag kommer att klippa bort några centimeter så det ser mer naturligt ut. Samt så ska jag färga mitt egna hår mörkare och tunna av det. Det slutgiltiga resultatet borde jag vara helt nöjd med. Förhoppningsvis :)

Likes

Comments

Jag.Hatar.Mens. Alltså kunde int Gud eller vem fan som skapade människan skippat delen av att kvinnor ska blöda ur sitt underliv en gång i månaden. 12 gånger per år. 120 gånger per 10 år. Ja men ni fattar grejen. Varför kan det inte bara komma ett litet meddelande på telefonen typ; "Hej Kadi, du är inte gravid! Vi ses nästa månad". Om någon kan installera en sådan app samt få bort mensen så DO IT.
Okej nu måste jag samla mig. Ni kan ju gissa vilken vecka jag har. Om vi är synkade så high five på det, girlpower! Nej men jag hatar verkligen mens. Eller vem gör inte? Jag har alltid haft problem med så in i *piip* svår mensvärk så denna vecka känns det som om mensen styr mitt liv. Ligger mest i sängen och käkar glass och är hög på ibumax eller nått liknande.

Men ibland har faktiskt mensen varit till en nytta. Jag brukade alltid dra mens-kortet ifall jag ville slippa skolan. I högstadiet så mådde jag skit i skolan en gång, men visste inte varför, så istället för att tvinga mig igenom dagen så gick jag till en manlig (OBS manlig) lärare och sa att jag har mens och vill gå hem. Han blev så nervös och sa " eehm, eehm, ja men självklart, ta hand om dej Kadi". Haha, det let precis som om jag just hade berättat om någon allvarlig sjukdom. Dock så är mens hemskt. Alla borde bli som han då man tar upp mens-kortet. Creds to u man.

Oh well, nu är det sommarlov så jag har ingen skola och dessutom är jag sjukskriven så jag får ligga i framstupa sidoläge hela dagen om ja så vill. Wihuu..

Likes

Comments

För tillfället är jag väldigt ledsen och ångestfylld pga olika händelser och allmänn ångest. Men jag har ändå fått saker och ting gjorda. Igår träffade jag en saknad vän över lunch. Det var kul att catcha upp lite. Annars så pysslar jag på här hemma lite nu som då. Så småningom börjar saker och ting hitta sin plats.

Dessutom har jag återigen fastnat i ett beroende av halloumi ost. Alltså osten är ju gudomlig. Speciellt god är den tillsammans med en söt sallad. Med söt sallad menar jag tillsammans med bär. Idag bestod salladen av blåbär, jordgubbar och ruccola. Ruccola är mitt favorit bär.... Nej men jag tror ni fattar.

För övrigt så har jag sprungit på terapi och gått på promenader med musik i öronen. Jag älskar verkligen musik. Vet inte vad jag hade gjort utan det. Tänkt så tyst det hade varit. Jag lyssnar på musik hela tiden, och jag skojar inte. Till och med när jag sover.
Tomas Stenström och speciellt Håkan Hellström är helt klart mina två favoriter. Min stora önskan är att dessa två nångång ska slå sina kloka huvuden samt röster ihop och göra en låt. Jösses. Kan int ens tänka tanken utan att bli för exalterad, haha.

Likes

Comments