Oj, pga av rädsla, ångest och val av ämne har bloggen fått vila. Men jag tycker detta är så roligt så nu tog jag det stora steget IGEN... att blogga!
Mycket har hänt, som en berg-och dalbana har mitt liv rusat fram med med- och motgångar... sämre så jag har haft väldigt jobbiga tankar - så det har skrämt mig! Hjälp! Tänk va dåligt jag mått. Jag har varit pigg, och fått tillbaka min livsglädje! Jag kan ta hand om mina barn utan att behöva hjälp, dock är jag väldigt rädd för det... hjälp, tänk en morsa som inte kan ta hand om sina barn? Va är detta? Varför skaffade jag barn när jag inte kan ta hand om dom? Jag älskar dom mer än något annat! Jag är nog bara rädd att jag inte ska klara det, men nu ser jag ju att jag kan - tom hela dagar! Men oj, jag är fortfarande osäker på min mammaroll! Jag är fortfarande inte helt ok från min utmattningssyndrom, jag har en bit kvar på min resa. Jag är på god väg men kämpar fortfarande på i många delar. Sämre dagar och bra dagar, bra stunder, sämre stunder... ja så är det!

Men vad har då mer hänt? Jo, jag tagit många små steg upp på stege mot bättre hälsa. Jag har tagit ett stort beslut att börja plugga, till det jag VERKLIGEN tycker om, jag har velat jobba med detta sen gymnasiet när jag gick en kurs. Jag har valt att hoppa på en utbildning till diplomerad avspännings- och stresspedagog med kognitiv inriktning. Jag friskskrev mig själv, jag har kämpat för att kunna gå denna utbildningen. Men nu är jag på gång och har varit i Malmö för andra gången. Nu sitter jag på tåget därifrån och är så glad. Jag har verkligen valt rätt, utan tvekan. Detta ger mig så mycket för min resa mot bättre hälsa. Jag lär mig massor. Jag har vågat kasta mig iväg till en helt främmande stad helt själv och bo på hotell helt själv, jag har letat upp skolan, gått ditt och faktiskt vågat vara mitt sanna jag. Vilken gåva att våga det som jag önskat. Jag är stolt över mig själv! Vilken grej att våga stå för att jag är stolt över mig själv. Eller hur? Visst borde vi bli bättre på att vara snälla mot oss själva? Mot andra?

Tack för mig! Kul att just DU läser, du är uppskattad!
Hopp & hepp

Carin ❤️

Att få komma hem till familjen och denna utsikt är något som jag verkligen längtar efter nu, här på tåget känns längtan extra stor... de är ju så nära nu men så långt bort ☺️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vad ska vi börja? Läget är allt annat än bra. Men det går upp & ner hela tiden. Under knappt en veckas vab-tid med barn hemma försvann min ork fullständigt. Jag fick mer ångest och det snurrar mer i huvudet.
Men nu är det lite bättre men blir det mkt folk och många som pratar samtidigt så blir det ofta lite för mycket, jag hör allas röster samtidigt och kan inte fokusera på den jag pratar med. Just nu är det tystnad eller iaf lugn som verkar bäst på mig. Musik får mig att glömma smärtan något - den piggar upp och ger energi. Film ger mig något lugn och det skingrar tankarna något.
Det psykiska har blivit mycket bättre - oftast...
men min värk är ihållande - alltid är det något som gör ont - höfterna, ljumskarna, ryggen, axlarna, knäna, fötter/vrister & huvud - typ rättare sagt hela kroppen kan man säga. Att alltid har ont någonstans gör mig väldigt nedstämd och såklart irriterad. Men hoppet är fortfarande uppe! Jag tar många mediciner men de gör mig mest trött vilket inte är uppiggande direkt 😅 jag kämpar på hela tiden. Kanske inte syns men mitt huvud är i ständig kamp. Psykiska ohälsa är inte alls något som ska vara tabu. Nu har jag både värk & ett utmattningssyndrom att kämpa på med. Nu är papper skickade till smärtkliniken så nu ligger jag på väntelistan till smärtrehab. Sjukgymnast är bokad. Så lite i sänder som min fina mamma brukar säga ☺️

Tack alla för ert stöd! Jag älskar er såå mycket och allt är uppskattat till tusen och lite till! ❤️ mitt hjärta smälter av all värme som jag får av er! Speciellt tack till mina underbara kollegor som fyllde vår frys med i olika former mm mm... oj vilka vänner jag har! Och som vi uppskattar detta - ett konkret hjälpmedel som underlättar så i vår vardag. Sen har vi våra kompisar som finns kvar trots min energilösa frånvaro, tack för att ni finns kvar och skickar eller säger att ni vill hjälpa eller bara finns där.

Likes

Comments

Idag är en sån där lycklig och glad dag. Dagen började bra, barnen skulle till förskolan. Vi lämnade Axel glatt och vinkade. Vilgot kvar, in med han... med Vilgot brukar jag stanna kvar en stund för det är så mysigt att se han leka och han brukar tycka om det med så jag blev kvar. Sen var det ju frukost - då tyckte han att jag skulle vara kvar så det blev jag och en timme till... så underbart mysigt och hans kompisar tog mig i handen och visade mig saker och jag trivdes så och jag njöt över att se Vilgot i förskolan miljö. Sen åkte jag hem fylld av energi och glädje. Skickade såklart ett sms till Linus för att göra honom glad - skrev att jag var glad, lycklig & pigg. Han blev nog lika glad som jag. Hoppas jag :) Jag åkte hem och planerade min framtid. Underbart att få tänka på sina framtidsplaner och att jag har sambons stöd gör detta så sjukt roligt. Än så länge håller jag de planerna hemliga tills jag börjat fullfölja dem. Hela dagen har varit som ett enda lyckorus - ingen ångest, knappt ingen värk alls - typ ingen... Fantastiskt ju, eller hur? Efter "middagsmedicinen" blev jag lite trött så jag la mig på soffan och sov lite. Vaknade lagom till barnen skulle hämtas... barnen hämtades utan bekymmer och vi Åkte hem lyckliga och glada och att pappan kom hem samtidigt gjorde ju saken ännnnnnu bättre! Woho liksom! :D maten lagades och åt, ett samtal från syster yster och sen så klart till lilla mamma för att berätta hur glad jag är idag! Idag är jag så tacksam för denna dagen - kommer lägga mig med ett leende på läpparna efter denna lyckliga dag!
Hur kan jag inte somna med ett leende liksom?
Mina underbara barn blir så glada och min älskade Linus blir så glad när jag är glad. Känns så varmt i hjärtat att jag kan göra dem glada genom att må så här bra! Jag älskar dessa tre mer än något annat! Att får pussa & krama dessa tre - åh det finns inget bättre! ❤️
Ha en bra kväll allihop!
Tack för allt ert stöd, fortsätta att stötta mig - jag har en lång resa kvar - men jag kämpar på och är tacksam för de här dagarna som är så bra! Woho!!!

Jag älskar denna mannen - som gett mig två helt underbara söner, som får mig att skratta, som får mig att faktiskt tro på mig själv, som håller om mig när det behövs, som stöttar mig, som gör de där små sakerna som får mig att känna mig älskad och vi klarar nog allt. Jag har lärt mig såå mycket under denna resan. Vi kommer fixa detta - eller hur? Jaaa klart vi gör!! Nu svarar jag på min egna fråga! Haha!

Likes

Comments

Jaha, hur mår jag nu då? Blir det bättre eller vad händer? Jo, jag känner mig starkare psykiskt och har klara mål för framtiden! Så spännande!
Men däremot så har värken blivit sämre och jag har fortfarande väldigt svårt att sova - sover oroligt, drömmer mycket, vaknar och somnar om igen och vaknar osv... men vi kämpar på! Idag känner jag mig glad men ändå trött och värken känns så att säga... men vi kämpar på som sagt!
Igår provade jag på meditation för första gången - wow vilken grej!! Så coolt! Fick klockrena svar på de frågor jag ställde och jag gick därifrån med mer energi och lugnare... det ska jag definitivt fortsätta med!!
Senare igår var jag hos läkaren pga min smärta/värk i kroppen, jag har ont i stort sätt alla delar av kroppen, allt från knäna, till axlarna och höfter, rygg mm mm... jag har lyckan att ha fått träffa en läkare som faktiskt tar mig på allvar... jag fick ta nya prover och han pratade med mig och han frågade. Dock gick jag därifrån med ännu med medicin och vitaminer... men jag vill slippa värken som är frustrerande att ständigt ha ont nånstans.
Hos psykoterapeuten gick det också bra, hon tycker jag blivit "piggare" psykiskt, humorn har delvis kommit tillbaka. Nu fokuserar vi mer på hur jag ska hantera min smärta, och hur jag ska lyckas sova en hel natt efter minst 10 års tid med många vaknande/ytlig sömn...
men även hon tycker det är roligt att jag har framtidsplaner, jag känner mig heltaggad för detta men än så länge är det många små steg kvar att ta...
Jag har så många runt mig som stöttar mig och frågar om de kan hjälpa mig/oss på något viss - vi är så tacksamma för detta! Vi älskar er för det... tack för att ni finns kvar. Och barnens förskola höjer jag till skyarna just nu, de ställer upp och även dom frågar om de kan göra något för att underlätta. De är helt fantastiska! ❤️
Vi kan lämna de där i trygghet och härligt lekande lärande! Deras bemötande är underbart mot både barn och oss föräldrar. Vi kunde inte fått en bättre förskola - deras sätt att arbeta utifrån barnens intresse är helt fantastiskt! Åh va jag är glad för denna förskolas jobb med våra barn.
Jag fortsätter att kämpar på och har hoppet uppe!

Julen, ja den gick helt ok faktiskt 23/12 firade vi jul här hemma och som jag längtat att få fira i vårt "nya" hus och jag tyckte det gick över förväntan. Jag hade några dippar men kom upp igen! Tack min underbara familj för att ni hjälpte mig att få denna julen att funka.
Julafton hemma på förmiddagen gick också bra - pojkarna fick sina julklappar lekte med det de fick dagen före. Och Axel fick en go-cart - pappan var minst lika nöjd... eftersom vi "turligt" nog inte hade någon snö så var vi ju tvungna att prova den! Och oj, han lärde sig så snabbt och tog det lugnt och fixade det kanon. Vi var stolta som få. Men efter en liten stund tröttnade lillebror och mamman på kylan och gick in... jag började känna mig sliten, och kände mig orolig inför kvällens firande med Linus familj hos mina svärföräldrar. Hur ska jag lyckas orka detta? Ja, men vi åkte dit och det gick bra till att börja med men när tomten kom så blev det för mycket Stim - där damp min ork. Jag fick ont och huvudet var helt ur balans... jag la mig på soffan en stund, jag gick ut för att andas och få lite tystnad... men oj va jag mådde dåligt! Turligt nog så blev både kusinerna och våra barn ganska trötta kring läggdags så vi kunde åka hem allihop... jag däckade på soffan och missade alla bra program på tv - tur jag har de redan på film 😂
Men juldagen & annandagen bestod av vila! 👍🏻
Hopp & hepp
C

Likes

Comments

Tiden går... hur är läget nu? Jo, mycket frustration och mycket ångest... jag försöker acceptera att min hjärna inte alls vill repa sig, eller det känns inte så i alla fall, det är så frustrerande att jag vill skrika rakt ut!! Jag har så svårt att acceptera detta! Jag är ledsen. Jag vill gråta men det kommer inga tårar, det känns som att det hade behövts gråtas lite - kanske det hade hjälpt lite? Släppa på det trycket som ilar inom mig... jag är fortfarande väldigt trött, men kroppen vill samarbeta lite mer nu. Jag har fortfarande ont i rygg, nacke & huvud... kroppen känns fortfarande väldigt tung. Jag vill sova - och vakna som en ny frisk människa, där hjärnan fixar ljud, fixar att tänka en tanke med fullt fokus. Men fokusera går inte!
Vissa dagar kan jag faktiskt göra saker, såsom handla, tvätta och dammsuga mm. Vilket jag är glad för! Men det går långsamt fram...
Jag saknar mitt jobb, mina kollegor, jag saknar det sociala. Det är lätt att jag känner mig ensam och bortglömd när omvärlden fortsätter i samma takt medan jag oftast ligger på soffan... Jag vill så mycket, jag vill så gärna hälsa på mina kollegor och underbara barn på mitt arbete. Jag skulle vilja vara med mina barn mer! Jag vill träffa vänner och få höra vad de har för sig, vara en del av deras vardag! Jag vill börja träna! Jag har så många drömmar som jag skulle vilja förverkliga. Men att acceptera att detta kommer ta tid är svårt. Svårt att veta hur mycket jag ska "pressa" kroppen/hjärnan till att göra...
Har ni några tips på hur min hjärna ska repa sig? För det är den som inte vill samarbeta. I natt låg jag vaken, jag låg och tänkte... men tankarna gick in i varandra och blev väldigt rörigt och hjärnan kändes full, men ändå tom för tankarna gick inte att klargöra. Om ni tänker er att hjärnan är rund inne i huvudet, och inne är det liksom svart men kanterna längs skallbenet är klara och ljusa, och trycker sig utåt men skallbenet är liksom i vägen... så känns mitt huvud allt för ofta!
Nehe, vila en stund innan samtal med psykoterapeuten väntar... ikväll ska vi på luciafirande på förskolan - ska bli mysigt! Det ser jag framemot ❤️
Tack för att ni finns kvar för mig trots allt...!

Likes

Comments

Det viktigaste jag har, de finaste, de som ger energin att kämpa vidare, de som får mig att stiga upp... våra underbara barn, två stycken pojkar..! Ger mig glädje, med sina skratt och tokiga idéer! Men sanningen är att de ju faktiskt tar energi också, att vara ljudkänslig och samtidigt inte orka lyssna på allt de gör, att höra mamma i varannan mening, att de vill ha uppmärksamhet och inte kunna/orka ge det. Att vara mamma är en underbar gåva jag är otroligt tacksam för såklart. Våra två pojkar är livets mening, jag är så lyckligt lottad som fått dessa i mitt liv! Jag älskar dom över allt annat! Utan tvekan...

Meeeeen, att inte orka leka, jag orkar inte höra alla ljud, jag vill inte vara en mamma som skriker på sina barn, jag vill inte vara irriterad, jag vill låta de leka sina tokiga idéer till lekar och låta de låta högt i sina galna upptåg och skratta med dom i deras lycka. Stundtals så kan jag det, men just nu blir det mycket kaos i huvudet för minsta lilla "oljud". Att deras gnäll blir till mer irritation hos mig och att deras uppmärksamhet inte går att tillgodose känns så tungt, en ångestfylld känsla som gör fysiskt ont. Att planera är svårt när jag är själv - att få nån slags planering när dessa två är nära - är nästintill omöjligt känns det som! Jag blir frustrerad och bryter ut i ilskans tecken. Det dåliga samvetet kommer som ett brev på posten... när den magiska tiden kommer, läggningsdags så känner jag mig en aning lättad och kan slappna av mer och uppmärksamheten kan läggas åt sidan. Barnen är lagda och jag känner att axlarna sjunker av lättnad. Känslorna blir dubbla då jag inte uppskattar att känna mig lättad av att barnen ska sova, att det tystnar, lugnet lägger sig i huset - jag älskar ju de där två trollen. Trollen på 5 och 2 år - intensiva med massor av energi till att leka och lära, så mycket kärlek i två små kroppar! Men det känns ändå skönt att jag faktiskt kan slappna av något när de sover och att de har ett hem med massor av kärlek. Hoppas inte de blir allt för lidande av denna perioden i våra liv....

Det gör ont i mitt hjärta av sorg för att behöva lämna mina barn till förskolan för att jag inte kan ta hand om dom själv. Att behöva känna att de har det BÄTTRE på förskolan, det gör ont! Men faktum är att just nu har de det bättre på förskolan de flesta timmarna på dagen då min återhämtning måste ske nån gång... Och jag försöker att acceptera att jag är sjuk, och då ska de ju faktiskt inte vara hemma. Tur barnen har en av de bästa förskolorna - pedagogerna är lugna, trygga och följer barnens intresse med bravur. De visar förståelse för mig och min sjukdom, de finns där och stöttar när min ork inte finns. De är mina hjältar i vardagen! Jag lyckas lämna dom helt själv, jag lämnar dom med den kraft som finns - för jag vet att snart kan jag vila. Jag visar att de är på ett bra ställe där jag är trygg att lämna dom, vilket jag är. Tack förskolan för att ni ger våra barn en så bra dag som möjligt när vi jobbar/är sjuka. Tack för att ni ställer upp och gör min återhämtning en aning lättare.

Men jag glädjs åt att jag faktiskt kan närvara hyfsat i deras liv, jag (försöker) lyssnar och finnas där i deras lek. De kan krypa upp i sängen/soffan och mysa, de ger värme att höra deras andetag och ge kärlek i den ork som finns! All kärlek går till er älskade barn, och till er fantastiska pappa! Utan er är jag inget ❤️ det är för min skull jag kämpar vidare och för er skull! Jag vill finnas för er. Med stöd från nära & kära ska vi klara detta! Jag ger inte upp, trots bakslag så kämpar jag vidare..!

Tack till alla er som på något sätt visar att ni finns för mig och min familj. Ni kommer snart få ett eget inlägg av uppskattning! Men jag uppskattar er till tusen, att ni stöttar och ger kärlek till oss när vår ork tryter... tack tack och tusen tack...! ❤️


Förra årets julbild på min älskade familj ❤️

Likes

Comments

För bra för att vara sant, jo så var det! För många bra dagar för att kunna hålla i sig.... jag har räknat med detta bakslag, en ständig oro att imorgon kommer det, bakslaget... men ändå har jag varit tacksam för de dagarna som faktiskt varit bra!
Nu ligger jag här i fosterställning, fryser och varenda del i kroppen gör ont och känns så enormt tung. Armarna skakar av utmattningen... Jag vill bara lägga mig ner och skrika av all frustration som kryper i mig! Jag är så trött, energin är som bortblåst! Alla ljud hörs och det känns som allt bara pressas mot mig och kroppen blir klämd och tyngre... jag är så trött, jag vill bara sova - sova bort smärtan och glömma allt som får mig "sån här"! Jag vill gråta för att jag känner så här - jag vill gråta för att mina barn inte får den mamma de förtjänar - jag vill gråta av all smärta..! Men några tårar kommer inte... jag orkar inte!
Jag vill komma bort , komma bort från alla ljud, vill slippa frysa, slippa tusen tankar som blir ett kaos i huvudet... jag vill hålla för öronen för att slippa höra - men tjutet försvinner inte, aldrig...
Jag vill skrika mig tom och somna av den utmattningen...
jag vill ha hjälp - hjälp med allt... hjälp att hålla mig ovanför vattenytan, slippa kämpa i varje simtag för att inte hamna under ytan igen! jag gjorde ett tappert försök och tog tag i disken och fyllde en maskin disk, och städade hallen, i hopp om att det kanske vänder! Men nej, nu bäddar jag ner mig. En längtan till kvällen, då barnen är lagda och jag kan slappna av något. Jag kämpar vidare men idag är det tungt! Idag vill jag bara skrika rakt ut - skrika för att slippa smärtan, skrika för att slippa känna kaoset i huvudet. Aldrig i min vildast fantasi trodde jag att hjärnan kunde ta så här mycket stryk.. hur ska jag lyckas få den att läka?
Älskade barn va jag längtar efter att få vara en bra mamma till er, slippa känna denna ångest att jag inte orkar...
hur kunde det bli så här? 😕

Likes

Comments

Idag är en bra dag, humöret är glatt, kroppen känns faktiskt helt ok, den lilla huvudvärken som finns försöker jag tränga bort... Idag är det min dag! Jag har idag ätit frukost, med nöje, tonfiskssallad 😅 efter en kopp kaffe i soffan så tog jag tag i denna dagen och gick ut och räfsade - i en timme - det känns så skönt! En bra dag, jag är glad så länge det varar!!

När jag var ute och räfsade så tänkte jag mycket på vad chefen sa, Vad gör mig glad / GER mig energi? Så jag skrev en lista, utan någon speciell ordning:
1. Musik, att dansa och sjunga (i smyg) toksjunga i bilen på högvolym... ibland sjunger de fel på radion - men alla kan ju göra fel eller hur? 😉 en sak som jag älskar är att dansa... så idag tog jag ett litet steg och skickade till en gammal vän och frågade om hon ville tokdansa med mig!! Hon sa ja!! 😃 En annan sak som jag skulle vilja våga, är att lära mig bugga. Jag har varit så nära många gånger, men att släppa kontrollen så att någon för mig är svår, den spärren är svår att släppa på! Men drömmen finns kvar ☺️ det ser helt underbart roligt ut när folk buggar. Likadant tycker jag att linedance ser spännande ut! Men koordinationen är inte på topp 😅
2. Sen något som jag älskar att göra, är att leka med mina barn. En dag på leklandet skulle vara så kul att få se mina barn vara lyckliga i lek och tillsammans ger så mycket, så ett mål jag har är att orka leka med barnen. ❤️
3. Att träna, i alla fall efteråt... men hur tar jag mig till träning? Jag har så mycket vilja att träna!
4. Värme, att känna värme, från en varm dusch eller från braskaminen, ett varmt täcke eller en värmande kram! Jag är väldigt frusen av mig och är ständigt kall om fötterna - nu pga att kroppen är så nerbruten men annars med... vid värme släpper även mycket av värken i kroppen!
5. Att få skratta och kunna skratta, så där så det känns helt varmt och sprudlande i kroppen. Detta tillsammans med mina nära och kära ger massor, att för en stund glömma allt annat utom den värme som skratt kan ge!
6. Min "flykt-plats" är ofta filmens värld, jag älskar att mysa ner mig i soffan/sängen för att kolla på en bra film eller en härlig serie, genre efter humör - mycket svenskt allt från humor till kriminalare... att fly undan mina egna tankar och följa filmen! Att njuta till en film gärna med en påse godis från hemmakväll 😍
7. Kärlek, att få känna värme och uppskattning från L ger så mycket energi. Att känna att han älskar mig, att få känna pirret och fjärilarna i magen som bara han kan få mig att känna! Han får mig skratta, han får kan få mig att le när allt känns skit. Han får mig att känna hopp! Den stöttning jag får av honom nu är enorm - den betyder allt! Han accepterar mig för den jag är! Jag älskar honom för det! Romantik ger energi ❤️
8. Vänner - som visar att de finns där, ger värmande ord som på något sätt visar att de vill mig väl. Med hjälp av denna blogg har jag fått mycket värme av er läsare, mer än jag någonsin hade trott, jag hade verkligen inga förväntningar med denna blogg mer än att få skriva av mig och berätta för de närmsta hur jag mår. Men oj, va fel jag hade, över 360 läsare på första inlägget! Wow! Och många som skickat och visat att de finns och detta värmer väldigt gott i hjärtat! Tack vare vänner som skickar och visar att de finns orkar jag kämpa lite extra! ❤️


En sak som jag har som mål att uppnå under denna resan är att jag vill vara den där roliga Kakan som jag så gärna vill vara, inte den tråkiga som tar energi för alla som kommer i hennes väg. Hon finns där inne någonstans, men hur ska jag få fram henne igen? Tänk att få vara den som mina vänner vill vara med för att de har så roligt med mig... Tänk att få kunna ge energi till mina vänner... jag vill så gärna att mina vänner ska tänka på mig som rolig, snäll, omtänksam, busiga och någon som ger energi! Inte bara tråkiga mamman Carin! Som jag känner mig nu! En mamma med lek och bus på gång, en pigg sambo med glimten i ögat - dit vill jag! ❤️


Ett långt inlägg om energi! Jag har hoppet uppe om att en dag bli denna där roliga och energigivande Kakan igen, hoppas mina vänner finns kvar i min resa dit! 


Hopp & hepp!

Likes

Comments

Idag är en enormt tung dag, kroppen är tung, det liksom svider i varenda del av kroppen, och huvudet värker, jag är trött men kan inte sova. Att hitta en skön ställning att somna i, nej det går bara inte idag. Pga illamående kan jag inte äta, är inte hungrig men vet att jag borde äta. En sån dag är det idag!

Igår var jag på samtal, mycket givande. Hon tycker att jag är på rätt väg. Jag känner det också, men en stor fundering som ständigt far runt i huvudet är: hur stora är de där små stegen jag ska ta? Fick väl inget klart besked, mer än att lyssna på kroppen och min magkänsla. Inte pressa mig för hårt, vilket jag inte gör... hon tyckte det räcker med en sak per dag, de bra dagarna. Vissa dagar är det tillräckligt att lämna/hämta barnen på förskolan. Igår var en dag som jag kände att jag ville åka hem till någon för en fika och prata, bara vara. Men idag känner jag att jag inte är där än! Vad är nästa steg? Hur känner jag att jag är redo att ta nästa lilla steg?

Jag kämpar vidare och tappar inte hoppet för ett bättre mående! Imorgon är en ny dag!

Likes

Comments

Igår var en stor dag för familjen - igår fyllde vår son 5 år, han som är klok, förnuftig, snäll, envis & helt underbar! Han kan reta mig till vansinne samtidigt som han kan linda mig runt sitt lillfinger genom sin klokhet och sitt underbara sätt att tänka! Mamma älskar dig hur mycket som helst, jag ska göra allt för att bli en pigg mamma igen! För er gör jag allt! ❤️
Igår för 5 år sen kom han med buller och bång! Den historien tar vi en annan gång. Men igår var det i alla fall kalas här hemma - för familjen... vi fick börja med att ställa klockan, 5:30 ringde klockan... men jag smyger upp, och i hallen hör jag Sonen ropa - "kommer ni snart?" 😅 sockersöt! Jag ber honom lägga sig igenom och "sova" så kommer vi snart... jag väcker L och brer en smörgås, blandar oboy och en lussekatt - tänder ett ljus, fixar brickan och paketen... Nu ska vi gå in till "sovande" A som säkert väntar med stor spänning! Vi börjar sjunga "Ja må han leva"... han hoppar fram, och är hur pigg som helst. Han hugger in på paketen och sen lussekatten ☺️. Sen går vi ut till vardagsrummet och tänder en brasa och leker med duplo i flera timmar! En mysig morgon. Jaha, då va det dags för städning inför kalaset - jag var faktiskt pigg, hade en bra dag - livrädd för att känna efter! Städningen går bra, och det är dags för middagsvilan för minsta sonen V... L torkar av golven medan A och jag lägger oss för att kolla på film! Välbehövlig paus innan alla kom....
Vid kl 13.40 ungefär kom mamma & pappa för att hjälpa oss med resterande förberedelse av kalaset... här och då, tog min ork slut... allt blir tungt, huvudet är som en gröt. Många röster, mycket som ska göras, kakor ska fram, kaffe ska bryggas, ett leende ska försökas fram, barnen leker och alla rör sig runt omkring mig... trycket över bröstet stiger! Jag ber L säga varsågoda! Fikan är i gång... tack för det! Jag sätter mig på en stol, jag står mot köksbänken, jag vandrar runt... hör massor, svarar på tilltal - men känns som en dimma! Svårt att förklara hur kroppen kan känns så tung medan huvudet hör så mycket men ändå inte riktigt uppfattas vad det sägs. Jag vet inte vart jag ska vara - jag "minglar" väl...
gästerna börjar att tacka för sig. Tacksam att familjen kom och firade vår fina 5åring! Och tacksam för de som ställer upp och hjälper oss med allt! Denna dagen skulle vi ge all uppmärksamhet till A - och en skvätt till papporna på farsdag! Mitt mående kom i andra hand!
När huset är tomt på gäster är jag helt slut och får lägga mig. L får sköta de sista för kvällen, jag kämpar på med det jag fixar. Jag skulle göra allt för barnen!

Idag är en ny dag!
Barnen är på förskolan - för fotografering idag - då skulle i alla fall jag vilja vara en fluga på väggen för att se hur fotografen handskas med alla barns viljor! Haha! Vet i alla fall EN som är ganska så envis, nämligen vår 2åring 😅! För mig blir det en fm på soffan för att samla kraft. Idag ska jag på samtal - vet inte vart jag ska börja - frågorna till henne är många! Kanske ska skriva ner dom?
Jag är så glad för att jag i alla fall fortfarande har hoppet uppe att det finns en chans för mig att bli pigg/frisk igen!

Hopp & hepp!

Min plats för fm - soffan!

Likes

Comments