Hellooo,

När man blir less på pluggandet passar det utmärkt att ladda upp något trevligt recept till er. Denna gång blir det söndagens wow-middag (och dagens lunch), nämligen Pastarullar med ricottakyckling och svamp. För att vara exakt, så blev det denna gång kantareller. Ganska svårslaget!

Rätten blev verkligen supergod och även om det låter lite avancerat så är det verkligen inte det. Pastarullarna gör man av färska lasagneplattor som man sedan fyller. Sedan kräver rätter bara 15 minuter i ugnen innan den kan serveras. Sådant uppskattas, vänta på middagen är aldrig roligt.


För 16 st rullar (ca 4 portioner):

INGREDIENSER:

Färska lasangeplattor 2 pkt/16 st plattor


Kycklingfilé 800 g

Svamp (gärna kantareller) 400 g

Ricottaost 400 g

Matlagningsgrädde 5 dl

Valfri fond 2 msk

Persilja (färsk eller fryst) 1 kruka

Vitlöksklyfta 1 st

Riven/hyvlad ost 2 dl

Smör

Salt och peppar


Gör såhär:

1. Slå på ugnen på 175 grader.

2. Hacka kycklingen i små bitar och stek tills genomstekt i en stekpanna.

3. Tillsätt ricottaost, fond, persilja, pressad vitlök och kryddor. Häll även i 1 dl matlagningsgrädde, spara resten till senare. Låt puttra ihop.

4. I en annan stekpanna, stek svampen i riktligt med smör. Salta och peppra och rör sedan ihop med kycklingen.

5. Fördela kycklingblandningen på de 16 plattorna och rulla ihop och lägg rullarna i en ugnssäker form. Se till att kanten på lasagneplattan hamnar neråt.

6. Häll kvarstående matlagningsgrädden över rullarna och strö över osten. Grädda sedan i ungefär 15 minuter tills att osten fått färg. Servera med en fräsch sallad.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Halloj,

Denna dag spenderas hemmavid med att plugga. Nästan läskigt hur snabbt man hittar tillbaka till de rutinerna...

Hursomhelst, nu har jag lite lunchpaus, idag serveras äggmackor på stekt bröd och en liten minismoothie. Enkelt och alldeles tillräckligt för en lunch. Utöver det bestämde jag mig för att det var dax att packa upp Ikeapåsen från i helgen, blev visst lite nya köksgrejer. Främst matlådor i glas (de är ju så mycket bättre), men även lite annat som nya skärbrädor, en kanna och nya ljus. Bästa köpet var nog dock glasskopan, något jag aldrig ägt i mitt liv, så kände att det var på tiden. Blir någon typ av hemmagjord glass i veckan så man får ursäkta att testa den ;-)


Äggmackan gör ni enkelt genom att steka en skiva valfritt bröd i olivolja och lägga på sallad och kokt ägg. Toppa sedan med salt och balsamicosås.

Minismoothien bestod av ca 50 g frysta jordgubbar och 50 g frusen mango, samt 1 dl mjölk. Detta mixades ihop i en mixer.

Så pass enkel var dagens lunch.


Och slutligen en bild på mina ikeaköp!

Likes

Comments

Hejhej,

Här hemma tuggas det på nybakta kladdkakemuffins med lättvispad grädde, så mumsigt. Muffinsarna är toppade med minimarschmallows och Marabou Drömkrisp. Inte så dum kombo. Recept kommer nedan.


För 15 - 20 muffins:

INGREDIENSER:

Socker 3 dl

Ägg 3 st

Vetemjöl 3,5 dl

Smör 200 g

Mörk choklad 50 g

Vaniljsocker 2 msk

Kakao 6 msk


TOPPING:

Minimarschmallows 100 g

Marabou Drömcrisp 100 g

Lättvispad grädde


Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 175 grader.

2. Knäck äggen och vispa ihop med socker och vaniljsocker. Tillsätt mjöl och kakao och rör om försiktigt.

3. Smält smöret och rör ner den mörka chokladen. När den har smält, tillsätt då smörblandningen till resten av smeten. Rör om försiktigt.

4. Klicka ut smeten i muffinsformarna så de fyller lite mer än hälften. Hur många muffins det blir beror på storleken på muffinsformarna (jag använde Ikeas).


5. Hacka Marabou och strö över på muffinsarna tillsammans med marschmallows. Grädde sedan i nedre delen av ugnen i 8 - 10 minuter.

6. Servera varma eller kalla, gärna med lättvispad grädde.


Likes

Comments

Hej igen,

Söndagen börjar lida mot sitt slut, men nu när man är tillbaka i studentlivet blir detdär med helg och veckodagar lite mer flytande. Man har mer frihet som student, men samtidigt är man aldrig riktigt ledig på helgerna. Det är alltid något man måste eller borde göra. Så det har både sina för- och nackdelar!

Det har iallafall varit en fullspäckad helg. Fredag åkte vi ner mot Umeå och har spenderat fredag och lördag med att köra runt och handla grejer och möbler på Ikea, Elgiganten etc. för att inreda min brors lilla studentlägenhet. Kan även själv ha passat på att handla några saker på Ikea när vi väl var där, hehe. Idag har dock spenderats med tråkigare aktiviteter som skolarbete och städning, men har även hunnit med lite matlagning och bakning.

Dagens tema blev helt klart smördeg (se nästa inlägg så kommer mer smördegsrecept). Som liten förrätt till dagens middag blev det fyllda smördegspajer. Väldigt krispigt och gott! Jag testade göra två olika fyllningar, en med spenat, vitlöksfärskost och parmesan och en med tomat, fetaost och jalapeñofärskost. Min favorit var den med spenat, men har en förkärlek för vitlök så kan bero på det. Recepten kommer iallafall här...

För 6 st minipajer:

INGREDIENSER:

Smördegsplattor 300 g/3 st plattor


FYLLING 1 (6st):

Spenat 100 g

Färskost vitlök 100 g

Creme fraiche 3 msk

Parmesanost 50 g


FYLLNING 2 (6st):

Plommontomater/Romantica tomater 200 g

Fetaost 1 block

Färskost (gärna smaksatt) 50 g

Creme fraiche 1 dl


Gör såhär:

1. Tina smördegsplattorna på en tallrik i minst 15 minuter.

2. Slå på ugnen på 175 grader. Dela alla smördegsplattorna på hälften och tryck ut i små muffins- eller pajformar.

3. Gör fyllningen. FYLLNING 1: Grovhacka spenaten och finhacka parmesanosten. Blanda ihop med färskost och creme fraiche och klicka ut i formarna. FYLLNING 2: Dela tomaterna och hacka fetaosten i små kuber. Blanda ihop med färskost och creme fraiche och klicka ut i formarna.

4. Grädda i ugnen i ungefär 20 minuter. Servera varma eller kalla. Går bra att värma dagen efter också.


Likes

Comments

Godkväll,

Sugen på någon snabbakat, gott fika såhär på söndagkväll? Croissanter fyllda med nutella gjorda på färdig smördeg är då det perfekta alternativet. Låter man smördegsplattorna tina i ungefär 15 min tar det sedan bara några minuter att rulla ihop dem och sedan 10 -15 minuter i ugnen. Så enkelt, så gott.


För 8 st croissanter:

INGREDIENSER:

Smördegsplattor 400g / 4 st plattor

Nutella

Florsocker


Baka såhär:

1. Låt smördegsplattorna tina på en tallrik i ca 15 minuter (eller längre).

2. Slå på ugnen på 175 grader. Kavla ut plattorna lite och dela av så varje platta bildar två trianglar. Alltså breda i ena ändan och tunnare mot slutet. Totalt bildar de fyra plattorna sen åtta trianglar.

3. Klicka nutella (ca 1 msk per croissant) i mitten av den breda delen. Snurra sedan ihop croissanten och lägg på en bakplåtsklädd plåt.

4. Grädda 10 -15 min i mitten av ugnen. Pudra med florsocker och servera.


Likes

Comments

Hej allesammans,

Idag sitter jag i bilen påväg mot Umeå för att hjälpa min lillebror flytta. Till och med han växte visst upp någon gång. Hehe. Känns både kul, men såklart lite sorgligt också att han plötsligt är så långt bort.

However, idag bjussar jag på ett recept jag skapade för ett tag sen när jag var kaksugen men smöret hemma var slut. Däremot fanns jordnötssmör i skafferiet, så såklart blev det peanut butter cookies. Kakorna blev smaskiga och bra ha-i-frysen-fika när man får besök, så länge de inte är jordnötsallergiker. Då är de högst opassande, haha.

Som ni ser på bilderna nedan är de kanske inte de mest instagramvänliga kakorna, men det är ju i slutändan smaken som räknas! Dessutom blir de lite snyggare med det recept jag delar här, då jag tog i lite väl mycket med mjölet när jag bakade dem.

Ungefär 10st kakor:

INGREDIENSER:

Jordnötssmör crunchy 1 dl

Äggvita 2 st

Florsocker 2,5 dl

Vetemjöl 0,5 dl

Vaniljsocker 1 msk

Chokladknappar/Hackad choklad 1 dl


Mer choklad och ev. valnötter att toppa med.


Baka kakorna såhär:

1. Slå på ugnen på 175 grader.

2. Vispa äggvitorna hårt. Rör sedan ner florsocker och vaniljsocker.

3. Tillsätt sedan vetemjöl och jordnötssmör. Rör om försiktigt med slickepott.

4. Häll även i chokladknapparna och klicka ut smeten i 10 st klickar på en bakplåtsklädd plåt. Garnera med lite mer choklad och eventuella nötter. Grädda sedan i 10 - 12 minuter.

5. Förvara kakorna i en burk i skafferiet eller i frysen.


Likes

Comments

Godkväll,

Igår blev det en riktig vardagsklassisker, köttfärs/sojaäfärssås och spaghetti. Lagar i princip alltid min köttfärssås på samma vis, för jag tycker verkligen den blir så god som köttfärssås kan bli. Väldigt smakrik! Denna gång hade vi sojafärs i frysen, men passar givetvis med andra alternativ också.


Recept till fyra personer:

INGREDIENSER:

Spaghetti 4 port


Sojafärs 500 g

Gullök 1 st

Vitlöksklyftor 2 st

Passerade tomater 400 g

Vatten 2,5 dl

Creme fraiche 1 dl

Kalvfond 1,5 msk

Chilisås (eller ketchup) 1,5 dl

Sambal oelek 2 tsk

Oregano 1 msk

Paprikapulver 1,5 msk

Soja 1 msk

Salt och peppar


Såhär gör du:

1. Hacka gullök och vitlök i små bitar och stek. När de börjat mjuka, tillsätt även färsen och stek tills den är genomstekt.

2. Tillsätt vatten, passerade tomater och chilisås direkt efter så minskar risken att det bränner i botten.

3. Tillsätt även fond, sambal oelek, kryddor och soja. Smaka av och krydda mer vid behov.

4. När såsen börjar vara klar, koka spaghetti.

5. Slutligen tillsätt creme fraichen. Servera gärna med färsk basilika och parmesanost (och kanske lite ketchup 😉)


Perfekt måltid både till vardagsmiddag och i matlådan.

Likes

Comments

Heeej,

Blev dåligt med bloggande igår. Skyndade iväg efter jobbet till Ica Maxi och sen väntade besök av två av mina vänner. Något bloggande (eller matlagning för den delen...) hanns inte alls med. Men, i tisdags lagade jag den absolut godaste matpajen jag vet, nämligen Kyckling- och baconpaj. Den är så otroligt krämig och har gått hem hos ALLA jag bjudit på middag när jag serverat den. Riktig 10poängare faktiskt, även att värma i matlådan dagen efter eller frysa ner.

Det jag gillar med pajen är att den inte har den inte innehåller den annars så klassiska äggstanningen. Tolka mig inte fel, är inget fel på äggstanning, men föredrar nog ändå pajer med annars "bas". Basen i denna paj är creme fraiche och färskost med vitlökssmak som fint kompletteras av den goda smaken från stekt bacon. Mums! Recept och bilder följer...


För en pajform:

PAJSKAL:

Rumsvarmt smör 150 gram

Vetemjöl 3,75 dl

Vatten 0,5 dl


FYLLNING:

Kycklingfilé 1 kg

Bacon 2 - 3 paket (beroende på hur mycket man gillar bacon)

Creme fraiche vanlig/lätt 4 dl

Creme Bonjour vitlök 200 g

Riven ost 2 dl

Salt och peppar


Gör såhär:

1. Slå på ugnen på 200 grader.

2. Börja med pajdegen. Om smöret inte är rumsvarmt, micra på medeleffekt i några sekunder. Blanda sedan smör, vetemjöl och vatten till en deg.

3. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 10 minuter.

4. Fortsätt med fyllningen. Hacka kycklingen i små bitar och stek till genomstekt.

5. Strimla bacon i mindre bitar och stek tillsammans med kycklingen.

6. Rör ner creme fraiche, creme bonjour och kryddor i en bunke. När kycklingen och baconet är klart, häll ner i bunken och blanda ihop.

7. Fördela kycklingblandningen i det förgräddade pajskalet och strö över osten. Grädda sedan i ugnen i ungefär 20 minuter. Servera med en god sallad.


Pssst. Om det är svårt att få till snygga pajbitar, låt den stå en stund efter den kommit ut ur ugnen så går det lättare.

Likes

Comments

Hello,

Såhär under bärsäsongen blir det en hel del recept med färska bär, men vad gör väl det? Det hinner man inte ledsna på innan säsongen är över ändå. Denna gång bjuder jag på en lite annorlunda, krämigare blåbärspaj. Det är inte den klassiska smuldegspajen utan en helt annan variant. Den känns lite mer som cheesecake i konsistensen, fast ändå inte riktigt, haha. Svårt att beskriva, ni får prova själva helt enkelt. Bara av att se bilden förstår ni nog åtminstone att det inte blir en tråkig fikastund med en paj som denna.

Utom att pajen är god så går den snabbt att göra då pajskalet inte behöver förgräddas. Bra, va? Bilder och recept följer...

För en pajform 24 - 25 cm i diameter:

PAJSKAL:

Vetemjöl 3 dl

Bakpulver 1 tsk

Rumsvarmt smör 100 g

Ägg 1 st

Socker 1 dl


FYLLNING:

Färska/Tinade blåbär 5 dl

Gräddfil 3 dl

Ägg 2 st

Socker 1,25 dl

Vaniljsocker 1,5 msk


Baka pajen såhär:

1. Slå på ugnen på 175 grader.

2. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i pajformen.

3. Blanda gräddfil, socker, ägg och vaniljsocker försiktigt i en bunke, någon elvisp behövs inte. Rör sedan ner blåbären och häll smeten i pajskalet.

4. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 - 40 minuter. Servera pajen kall.


Före gräddning...

Efter gräddning, Mums!

Likes

Comments

Hej igen,

Lång rubrik, men så blir det ibland. Haha. Nu kommer det utlovade receptet på söt- och mandelpotatisgratäng som jag serverade med den citrongräsmarinerade kycklingen i inlägget jag skrev igår. Blev en toppengod kombo, helt klart något ni borde prova om ni vill äta något gott till helgen eller ska bjuda över någon på middag. Receptet tar lite tid, men det får det göra ibland!


Receptet lyder:

CITRONGRÄSMARINERAD KYCKLING:

Recept hittar du här


SÖT- OCH MANDELPOTATISGRATÄNG

Mandelpotatis (rund går också bra) 600 g

Sötpotatis 450 g

Matlagningsgrädde 5 dl

Vitlöksklyftor 2 - 3 st

Riven smakrik ost (förslagsvis parmesanost) 1 dl

Fetaost 1 block

Salt 2,5 tsk

Vitpeppar och svartpeppar


Gör såhär:

1. Ställ ugnen på 200 grader.

2. Skala sötpotatisen och mandelpotatisen (om inte färskpotatis, då behöver de endast tvättas). Skär sedan i tunna skivor. Placera sedan i en ugnssäker form.


3. Hacka vitköken och riv osten. Blanda grädde, riven ost, vitlök och kryddor i en bunke. Häll sedan över potatisen i formen.

4. Slutligen, strö över fetaosten smulad och tillaga i ugnen i 45 - 50 minuter. Servera med kycklingen eller något annat gott samt en god sallad.

Smaklig måltid!


Likes

Comments

Hejhej,

Nu bär det snart av mot föräldrarna för 50 årsfest, men slänger upp ett recept på min favoritmarinad till kyckling. Den är verkligen något alldeles extra. Det jag tror jag gillar med den egentligen är att den är så olika alla "typiska" marinader man kan köpa på affären. Har då aldrig smakat något liknande sedan jag för något år sedan provade göra denna.

Det som gör den speciell är att den innehåller citrongräs vilket gör en otrolig skillnad för smaken. Det är en ganska typisk thailändsk ingrediens i maten så marinaden har en lite lätt asiatisk touche. Citrongräs hittar man i matvarubutikens grönsaksavdelning men skulle man inte hitta det, byt då ut mot limeblad.

Kycklingen lät jag marineras över natten och serverade som fredagsmiddag tillsammans med en söt- och mandelpotatisgratäng med fetaosttopping. Lite lyxigt och gott, recept på gratängen dyker upp imorgonbitti! Men åter till marinaden...


Marinad för 1 kilo kycklingfiléer:

INGREDIENSER:

Kycklingfilé 1 kg


Hackad ingefära 1,5 msk

Vitlöksklyftor 4 - 5 st

Citrongräs 1,5 st

Soja 3 msk

Fisksås 3 msk

Rapsolja/Sesamolja 3 msk

Farinsocker (eller strösocker) 6 msk

Gurkmeja 1 msk


Såhär gör du:

1. Hacka ingefära och vitlök fint. Strimla citrongräset. Lägg ner i skålen marinaden ska blandas i.

2. Tillsatt soja, fisksås, olja, farinsocker samt gurkmeja. Ställ åt sidan medan du gör i ordning kycklingen.

3. Dela av kycklingenfiléerna så de bildar två tunna filéer vardera. Lägg ner alla i marinaden och rör om.

4. Låt kycklingen marineras i kylskåp över natten. Stek sedan några minuter på vardera sida, tills kycklingen är genomstekt.


Färdigt! Hope you like it.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Godmorgon,

Enligt mig är lördagsmorgon den bästa morgonen under hela helgen. Är det någon dag en god frukost är viktig så är det ju denna. Skadar ju inte heller om den är lite hälsosam, ellerhur? Här kommer recept på en enkel och god blåbärssmoothie som både är god att göra direkt på morgonen eller kvällen innan. Har man inte färska blåbär går frysta minst lika bra. Enjoy.


För två glas blåbärssmoothie:

NÄRINGSVÄRDE:

280 kcal/glas


INGREDIENSER:

Färska blåbär 200 g

Vaniljyoghurt eller yoghurt kvarg 5 dl

Lättmjölk eller Mellanmjölk 3 dl

Vaniljsocker 1 msk

Toppa ev. med florsocker


Gör såhär:

1. Blanda samtliga ingredienser i mixern. Mixa tills smoothien är slät.

2. Drick!

Från omixad till mixad....

Likes

Comments

Hej på er,

Hoppas ni har en finfin fredag och att en trevlig helg väntar er! Börjat fundera ut helgens middagar? Om inte så kan ni sluta fundera. Lagade nämligen en lasagne som inte bara var väldigt god men också betydligt snabbare att tillaga än klassisk lasagne. Jag brukar nämligen föredra att använda färska lasagneplattor, vilket gör ugnstiden betydligt kortare. Inte nog med det så behöver man inte heller lika mycket vätska som när man använder torkade plattorna då de färska inte suger åt sig i närheten lika stora mängder. De är ju i princip redan klara! Dessa två faktorer kombinerat gör att denna lasagne går mycket snabbare att tillaga i köket.

Som fyllning denna gång använde jag stekt kycklingbacon och spenat blandat i en krämig färskoströra. Kände redan när jag började tillaga det att det är helt orimligt att det blir fel, och ibland har man rätt. Det smakade mycket bra och kändes som en rolig tvist på den klassiska lasagnen. Blev ni också sugna nu? Bra, för receptet kommer nedan...


Lasagne för fyra personer:

INGREDIENSER:

Färska lasangeplattor 400 g

Kycklingbacon/Bacon 2 - 3 pkt

Spenat 200 g

Scharlottenlök 2 - 3 st

Pastagrädde (och/eller matlagningsgrädde) 4 dl

Creme bonjour Jalapenosmak 150 g

Smakrik riven ost 2 dl

Salt och peppar


Såhär gör du:

1. Slå på ugnen på 200 grader.

2. Hacka scharlottenlök och strimla kycklingbaconen. Stek dessa i olja tills löken mjuknat.

3. Tillsätt grädden och creme bonjour (färskost) samt salt och peppar. Låt detta koka ihop. Medan du väntar, riv osten om den inte är färdigriven.

4. Tillsätt nu även spenaten. När den mjuknat är det dax att sätta ihop lasagnen.


5. Täck botten av en mindre ugnsform med lasagneplattor. Lägg sedan över ungefär hälften av fyllningen. Upprepa detta genom att lägga på ytterligare ett lager med lasagneplattor och resten av fyllningen, OBS: spara gärna lite av såsen. Lägg över det sista lagret lasagneplattor och om du sparade lite sås, häll den över plattorna.

6. Strö över osten och grädda i mitten av ugnen i 15 - 20 minuter. Servera med en god sallad.

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Heeej,

Här hemma bakas det och lagas mat för fullt. Min pappa ska ha 50 årsfest i helgen och jag blev tårtansvarig. Så just nu bakas tårtbottnar för fulla muggar. Alldeles strax ska jag även dra igång med dagens middag, ett helt nytt recept är det så ska bli himla spännande att prova. Om det blir gott kommer det upp på bloggen imorgon, annars ska jag skona er från det, haha..

Hursomhelst, medan jag väntar på att det ska bli klart i ugnen slänger jag upp ett smoothierecept från igår. Smoothien innehåller upp till 30 g protein per portion och från 270 kalorier. Perfekt kvällsmål för den som tränar eller bara ätit lite slarvigt under dagen.


Smoothien gör du såhär:

NÄRINGSVÄRDE:

270 kcal/portion utan proteinpulver, 24 g protein

295 kcal/portion med proteinpulver, 30 g protein


INGREDIENSER:

Jordgubbar 200 g

Yoghurtkvarg vanilj 500 g

Lättmjölk 3 dl

Vaniljsocker 1 msk

Proteinpulver vanilj eller jordgubb 1/2 skopa (valfritt)


Gör såhär:

1. Om det är färska jordgubbar, rensa dem och om de är stora kan de delas i hälften.

2. Tillsätt alla ingredienser i din mixer och mixa tills att smoothien är slät. Redan färdigt!


Likes

Comments

Hejhej,

Igår vart den lite sen matlagning då jag insåg att matlådorna i kylen var slut, bättre sent än aldrig antar jag. Något bloggande hann jag dock inte med då jag var toktrött efteråt. Men nu så!

Dock precis nu när jag laddade in minneskortet råkade jag ta bort en massa av bilderna jag hade tagit, hur dumt var inte det? Lite trött efter en kul men krävande dag på jobbet, så hjärnan kanske inte var på topp. MEN, låt inte de få bilderna stoppa dig från att laga denna fantastiska rätt. Det serverades nämligen Pad thai med kyckling. Muuums! Har lagat detta många gånger, och alla jag bjudit den på har sagt att den verkligen genuint smakar som den man köper på thairestauranger. Inte ett så dumt betyg va?

Pad thai är lätt att anpassa efter vad man själv gillar, kycklingen kan bytas till andra typer av kött eller vegetariska alternativ och vilka grönsaker man väljer är upp till en själv . Min sambo önskar ofta pad thai utan grönsaker, så det är också ett alternativ, haha. Blir hursomhelst ofta inte riktigt samma från gång till gång, vilket bara gör rätten ännu bättre. Rätter blir även lågkalori om man väljer att äta med shiratakinudlar eller lite extra grönsaker.

Det som ger rätten sin goda smak är pad thai - såsen på bilden. Denna kan köpas åtminstone på Willys och de thailivsmedelsbutiker jag har besökt. Recept för detta kommer nedan:


För att laga Pad thai med kyckling:

INGREDIENSER:

Kycklingfilé 500 g

Vitlöksklyftor 3 st

Sambal oelek 2 - 4 tsk (starkt, kan uteslutas)

Fisksås 2 msk

Vatten 0,5 dl

Pad thai - sås 2 dl

Maizenaredning 1,5 msk


Vafria grönsaker, jag valde:

Spetspaprika 1 st

Morot 1 st

Purjolök 1 st

Bambuskott 200 g

Gullök 1 st

(Har du bråttom går frysta wokgrönsaker också bra)


Gör såhär:

1. Skriva vitlöken och fräs i olja. Strimla samtidigt kycklingen och Stek den är genomstek. Tillsätt då sambal oelek och fisksås.

2. Hacka grönsakerna i mindre bitar. Gör gärna tunna skivor av grönsaker som tar lång tid att mjuka, exempelvis morot.

3. Ta ut kycklingen ut pannan alternativ använd en stekpanna till. Woka grönsakerna i lite olja och salt.

SNABBVARIANT: Woka grönsakerna direkt med kycklingen.

4. Häll tillbaka kycklingen och tillsätt vatten och pad thai - sås. Låt koka ihop och red sedan med Maizena (eller mjöl). För att det inte ska klumpa sig, rör först ut maizenan i ett glas med någon tsk med vatten.

5. När såsen tjocknat lite, servera rätten med nudlar eller ris. Klart!


Passar även finfint i lunchlådan, här toppat med lite nötter.

Likes

Comments