Header

. . .


Tittade igenom fotoalbumet på min dator och glömde att jag inte befinner mig i Sverige. Drömde mig bort. Längtade efter mina alfa-kompisar. John. Mina syskon. Malin och Johan Drömde mig bort till gymnasiettiden; trean blev det bästa av tre år. Drömde mig till Linköping, till Göteborg, till Malmö, till Stockholm, till Lund, till Helsingborg. Båstad. Ängelholm. Paris också. Köpenhamn. Ger er några smakprov av bilderna här.
À plus

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Från onsdagens frulle på Bagus.

Bonsoir mes amis, jag ligger i sängen med choklad och Netflix. Lördagkväll. För att ge er ett hum om vad jag håller på med kan jag meddela att mest byter blöjor, snyter näsor och ser på barnprogram på vardagarna, och lyssnar på podcasts eller dricker öl på pub med min slovakiska kompis (tillika au pair i en familj som "min" familj känner) Kristína på helgerna. Just idag har jag hängt hos min morföräldrarna till mina au pair-barn i Marseille, vilket var väldigt trevligt. Även bilresorna dit och hem var väldigt härliga, då jag läste Sophie Kinsella på franska non stop.

Snart åker jag till Sverige för 10 dagar, vilket jag är otroligt glad över. Även om jag är nöjd i tillvaron i la France har jag så mycket hemlängtan. Längtar efter det svenska språket, min familj, J, och lämpligt nog julmat och julmust. Herregud vad det ska bli härligt med jul. Jag längtar så.

Bonne soirée

Likes

Comments


Bonjour,

Imorse tog jag mig en välbehövlig sovmorgon och steg inte upp förrän 10:15. Så himla skönt, då jag varit rejält utmattad under de senaste kvällarna. Mer om det någon annan gång.

Efter en och en halv månad som utlandssvensk har det slagit mig hur otroligt stereotypa fransmännen är. Då jag sedan tolv års ålder närt en dröm om tillvaron i Frankrike har jag haft en tydlig bild om hur livet går till där. Den bild jag har haft om det välkända, men samtidigt mystiska, landet har jag mentalt skruvat ihop, likt en IKEA-möbel, med delar och verktyg jag funnit genom böcker, nyheter och resor. Drömmen om dragsspelsmusik som rör sig med en frisk vind, runt uteserveringar där randigt klädda människor dricker "apéro", över taken på Peugeot- och Renaultbilar modellerna äldre, in genom öppna balkongdörrar. Dofterna från boulangerierna och pâtersserierna som blandas med cigarettröken från de boulespelande herrarna i parken och sedan når de baskerbeklädda poeterna som dricker café noir och läser Albert Camus. Telefonsamtalen som börjar med ett suspekt "Âllo?" och kindpussarna. De sofistikerade nyförälskades promenader och de stilla, ensamma på parkbänkarna som känner "les blues". De ljusa fasaderna och de franska balkongerna. Kaffet och croissanten. Friheten och broderskapet.

I en tid där man allt oftare får sina etnicitetsrelaterade (är det ett ord?) fördomar motbevisade, kan fransmännen inget annat än bekräfta omvärldens tankar (eller drömmar) berörande deras levnadssätt. Sedan jag landade på Hyères-Toulons flygplats har jag fått ta del av denna kultur. Jag har sagt "bonsoir messieurs" till de boulespelande herrarna i parken, lyssnat på La vie en rose ​iklädd randig tröja, druckit rödvin till lunch, tjuvlyssnat på cafékonversationer rörande Jean Paul Sartres Äcklet, köpt en egen jävla basker, beskådat cyklister med en-två baguetter under armen på vägen hem och kört om x antal Citroën:er som haft sina glansdagar.

Denna stereotypt franska, livsstil kan skojas om, men den blir inte mindre sann för det. Det är en verklighet för nästan nästan 67 miljoner människor. En rolig verklighet, i alla fall för mig, er alldeles egen Herman Lindkvist i Paris™.

Hoppas ni mår bra, det gör jag. Jag är väldigt nöjd i min tillvaro.

Bonne journée et à bientôt!


Likes

Comments

Hej bloggi. Jag har ännu inte riktigt kommit igång med au pairandet då barnen fortfarande går hos dagmamma mycket, men igår hade jag nästan en heldag ensam med dem. För er som undrar är planen att jag ska ta hand om barnen (tvillingar, 2,5 år, en flicka och en pojke) totalt fyra dagar i veckan. Gårdagen var en aning stressig, men det gick bra. Idag har jag gjort lite sysslor, såsom diskat, dammsugit och städat lite grann. Nu sitter jag vid matbordet i köket och surfar lite, tänker på vad jag ska blogga om. I och med att jag börjat skriva mer i en personlig bok (som jag fått i present av J och hans snälla familj <3) går potentiellt material till bloggen "förlorat", då jag inte ids att skriva samma sak på olika plattformar. Jaja. Så får det väl vara.

Idag firar jag för övrigt en månad som boende i Frankrike, det känns kul. Franskan börjar komma mer naturligt också, vilket är så speciellt. Jag förundras ibland över mig själv när jag sagt ett par meningar utan att behöva översätta dem noggrant först. Och i helgen ska jag till Nice, för första gången. Det ska också bli väldigt spännande.

Hoppas ni mår bra. BisousLyckades slarva bort inloggningen till min tumblr (standingonthe-moon.tumblr.com) så jag fick, sorgligt nog, göra mig en ny sida. Fr.o.m och nu hittar ni mig på kalekalekale-newyork.tumblr.com istället.


Likes

Comments


Coucou,
Jag sitter på Bagus Kafé i centrala Hyères och sippar kaffe, har precis avnjutit en açai bowl med massor av frukt. Innan jag reste till Hyères var jag rädd för att vegoutbudet skulle vara begränsat, men det har överraskat mig. Just detta café kallar sig veggie friendly, då de erbjuder mat, fika och drycker för både veganer och ickeveganer. Mycket trevligt, tycker jag. Jag hittade Bagus Kafé via appen HappyCow, som hittar matställen med vegetariska alternativ i ens närhet. Även det mycket trevligt, tycker jag. Idag skippade jag frukosten hemma, som vanligtvis består av baugette, frukt och kaffe, och gick tidigt in till stan för att slå mig ner på Bagus.

I måndags skrev jag ett s.k. test de niveau på universitetet i Toulon, då jag ska börja läsa franska där ett par timmar i veckan. Ärligt talat gick det inte så bra, men det känns ok ändå (jag är ju här för att lära, hehe).

Nu tänkte jag resa mig och gå hemmåt igen. Promenaden från stan, hem, tar ungefär 20-25 minuter. En lagom sträcka för en morgonpromenad, tycker jag.

À bientôt

Likes

Comments


Två bilder som togs fem minuter innan detta
inlägget publicerades. Just precis sådär såg jag alltså ut just just precis då.


Hej hej bloggy, nu skriver jag från Frankrike för första gången. Har varit här i en dryg vecka och mår oförskämt bra. Familjen jag är au pair i är fantastisk, de ska ha all cred. Tack tack tack.
Även det franska språket, vädret och miljön gör mig väldigt lycklig. Mår mycket fint just nu. Puss

Likes

Comments