Header


Coffee break feat. Pull and Bear sweater

. . .

Saknar min tumblr. Har inte hängt där på veckor, månader, typ. Som bekant hittar ni mina bästa citat, bilder och GIFs på standingonthe-moon.tumblr.com, men när jag nådde datorns sökfält och slog in de två första bokstäverna i mitt favorit-URL möttes jag först av STS Au Pair – sök idag!. Jag har nämligen nyligen skickat in min ansökan om att  fly boet​ flytta utomlands till nästa höst. Om mindre än ett år!!! En ansökan till att bo i Paris och ta hand om rika fransmäns snoriga ungar. En ansökan till att hänga med andra au pair:er, till att köra bil i en storstad(? normalt att drömma om det).

Googles andra försök att hitta till min bas i internetvärlden kom fram när jag fortsatte att trycka in bokstäver i sökrutan. "Sta" kom jag till, utan framgång. Jag möttes av rubriken Stanley Kubrick – Full Metal what? dvs den artikel jag läste innan jag hetsskrev och lämnade in en analys av Kubricks sjuka film om tränandet amerikanska marinsoldater. Den heter Full Metal Jacket för den som är sugen.

Det tredje resultatet innan jag nådde fram till min tumbor-sida blev ett google-dokument jag skrev med flera klasskompisar i ettan, före ett prov i filosofi. Det döptes till Nu stöttar vi varandra, Fi1. Läste igenom dokumentet och fick tanke på alla de arbeten jag gjort och lämnat in. Kopiösa mängder prov, läxor, hemtäntor och uppsatser har jag genomlidit under gymnasiet. Herregud. Bokstav efter bokstav, som egentligen inte betyder någonting tills det sätts i ett sammanhang, har skrivits ned. Kunskap har genom dessa vuxit fram och på något sätt format mitt intellektuella tänkande. Bokstäver och ord, talrika som stjärnorna, har kolliderat och skapat mitt nuvarande vetande.

Sjukt, eller hur?

På mitt fjärde försök fann jag min väg genom the interweb. Nu ska jag djupdyka bland inspirerande citat och välexponerade bilder. Hadegotthäj


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Resor


Hej vänner,

Sitter i ett skönt tågsäte på SJs snabbtåg på väg hem från hufvudstaden. Tre dagar har passerat och vi har utnyttjat tiden till max, allt har hunnits med. Vi har shoppat och ätit massor av god mat men framförallt har vi promenerat som galningar – allt för att fördela tiden på bästa sätt. Tre studiebesök har vi också hunnit med: rundtur på riksdagen i måndags, föreläsning hos SOS Barnbyar igår och info och mingel hos advokatbyrån Mannheimer Swartling innan idag. Efter det sistnämnda besöket begav vi oss nedför Biblioteksgatan och promenerade en bra bit längs vattnet. Vi satte oss sedan ned på ett litet café Gamla stan för fika.

Nu är vi som sagt på väg hemåt så jag tänkte passa på att blogga om dagarna. Ger er lite mobilbilder och bildtexter från vårt fina Höststockholm.


MÅNDAG
Vårt fräsch vandrarhem i Zinkensdamm blev vår bas och varje dag tog vi tuben därifrån


Utanför riksdagen!


Måndagens stoppning på Zara / Tre vänner genom Gamla stan


På måndag kväll gick vi till Vapiano där vi åt en god middag och drack vin och drinkar. Trots den fantastiska maten var sällskapet var ändå det bästa


TISDAG
Vi började med fotografering i Kungsan.


Tisdagen var den ultimata shoppingdagen. Vi vaknade tidigt och startade dagen med god frukost innan vi gav oss ut på stan. Vi började på NK och fortsatte sedan nedför Norrmalmstorg och Biblioteksgatan. Jag fick med mig en klänning från COS men mina vänner shoppade desto mer, bland annat på Urban Outfitters.


Vid 14-tiden drog vi oss tillbaka till söder från stan, då skulle vi besöka SOS Barnbyars kontor i Stockholm. Vi fick en mycket intressant föreläsning med frågestund av deras PR-ansvariga Jessica W Sandberg. Efter besöket gav vi oss ut på vintagejakt: först besökte vi Filippa K Second Hand som ligger vid Zinken som säljer, you gudssed it, kläder och accessoarer från Filippa K second hand. Hilda köpte ett par fina örhängen därifrån. Sedan gick vi snett över gatan in på Beyond Retro, second hand-butikernas second hand-butik, haha.
På tisdag kväll förberedde vi oss för middag och pontentiell utgång. Vi slog oss ned för mat på Amida Kollgrillsbar och åt gott innan vi gick till EXIT Lounge på vid Medis för lite drinkar.


Fina Hilda, Carolina och Elin! / Jag och Jespy


ONSDAG
Vi gav oss som sagt i väg från Mannheimer Swartling för en fri promenad.


Utsikt från caféet vi stannade vid / Blomsterstånd där Elin köpte en "stockholmspumpa"


Det var det, hörrni. Resten av resan ska jag läsa lite och möjligen slumra till lite. Vi hörs snart,

Kram

Likes

Comments


På tåget till huvudstaden. Jag läser Styleby och V. Moberg och lyssnar på The Tallest Man On Earth. Ha en fin måndag vänner <3

Likes

Comments


Tågselfie från igår. Får nöja mig med att åka tåg ett bra tag till


Försov mig till morgonens körlektion men hann ändå. Är aningen trött på att ta körkort, jag kommer inte vidare. Spola fram tiden lite, please

Likes

Comments

Hej vänner. Idag delar jag med mig av mina bästa frukosttips. Hoppas ni gillar't.
Kram


Att ha Oatlys iKaffe i mitt kaffe är det bästa jag vet på morgonen. Det ger en så fin, len smak till kaffet. Mmmm.En nyfunnen favorit— Alpro Go: plantbaserat alternativt till kvarg. Till det vill jag helst ha banan och hallon samt müsli och valnötter. Det känns (och smakar) superlyxigt.


Likes

Comments

Ytligt


Totally feeling denna outfit. Svarta jeans + Vagabond-boots + skjorta + Acne-tröjan min. Det ni

Likes

Comments