Header


Lyssnar på Duffy och skriver essä. När jag gick i fyran-femman lyssnade jag, likt alla andra, oavbrutet på Mercy, men efter den hiten har det fram tills nu varit tyst från Duffy. Rekommenderar framförallt låtarna Delayed devotion, Warwick avenue och Serious. Hon ger mig lugn, harmoni.

Essän jag skriver är en endast en examination i svenska 3, inte ett egenvalt tillfälle för min inre Simone de Beauvoir att komma fram. Jag hoppas på att skrivandet kan få mig att återbesöka den personlighet jag var för ca 1-1,5 år sedan. Det känns som att jag inte längre tänker, om ni förstår vad jag menar. Det känns som att jag hela tiden influeras av medier och inte kan välja bort vad jag vill tänka (eller så håller jag på att gå in i en slags existentiell kris à la "snart studenten wohoo"). Min svartklädda, egenkära, djupsinniga persona från förut känns långt borta nu. Ah. Jag vet inte. Jag vet inte. (Obs jag är inte så deppig som jag låter.)

Ha en fin lördag,

Hälsn


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Två från december månad. Ser aningen skelögd ut men jag gillar håret mitt. That's that.


1. Är jag döpt efter någon?

Jag är i allra högsta grad döpt efter personer. Hanna kommer från min gammelmormor Hanna (som föddes 100 år före mig), samt från katten Hanna som mina föräldrar hade när de studerade. Mitt mellannamn Kristina kommer från min mammas gammelfarmor(?), hahah. På senare tid har jag börjat älska mitt namn Kristina, delvis pga karaktären Kristina från Duvemåla som finns i den boken jag läser just nu, Utvandrarna.

2. När grät jag senast?

Idag, faktiskt. Läste dödsannonser i tidningen och blev så ledsen. Jag är sjukt känslig, gråter mest hela tiden.

3. Om jag var en annan person, skulle jag varit vän med mig själv då?

Ska jag vara helt ärlig så är jag osäker. Jag har en tendens att verka otrevlig när jag träffar nya personer. Om jag hade lärt känna mig själv hade jag nog gillat mig dock (det hoppas jag i alla fall).

4. Använder jag sarkasm ofta?

Mest hela tiden.

5. Vad är det första jag lägger märke till hos människor?

Håret och klädseln först och främst, sedan huruvida de verkar självsäkra eller ej.

6. Ögonfärg?

Blågröngråa typ

7. Har jag några speciella talanger?

Jag är duktig på språk, är det en talang?

8. Hobby?

Träning, hälsa, fest typ? Matlagning? Vet inte riktigt vem jag är när det kommer till hobbys :( Hänga med kompisar? Plugga språk? Jag vet inte, hahah.

9. Har jag djur?

Nope. Mina syskon hade marsvin när jag var liten och fram till ett par år sedan hade vi en golden retriever vid namn Laban.

10. Har jag syskon?

Yes, Malin och Johan <3

11. Vad vill jag bli när jag blir stor?

Sjukt fashionable och smart. Vill också bli gymnasielärare i franska och svenska :)

12. Hur lång är jag?

175 härliga centimeter

13. Favoritdrink?

Dricker nästan bara vin när jag är ute, så jag vet inte. Angående drinkar tänker jag ofta på när min kompis Annzter beställde en drink med mjölk i till mig som är vegan. Det var skoj <3

14. Vilka sporter har jag gått på?

Eeeeeh vilka har jag inte gått på? Jag har provat på innebandy, tennis, boxning och alla typer av dans. Innan dansade jag show/jazzdans i typ åtta år och om det räknas så har jag gått på teater. Scout har jag också varit, hahah.

15. Dålig vana?

Kan bete mig ganska störigt? Hahaha. Svär ganska mycket gör jag också. Har en ovana att äta jättemycket godis/chips/glass på vardagar. Går och lägger mig för sent ibland också. Brukar inte bry mig om mina ovanor så mycket faktiskt, tänker att de ger mig ~karaktär~~.

. . .

Listan har jag tagit härifrån.

. . .

Ha en fin torsdagskväll! Jag ska plugga pyttelite körkort och se på Sex and the City. Kramisar


Likes

Comments

Ytligt, Nytt


Jag tänker inte visa er mitt slutgiltiga val av klänning för studentbalen ännu, hehe... Den är tidlös men ack så trendig. Jag kan avslöja att Reese Witherspoon, Busy Phillips och Kristen Wiigs drömmar till outfits på Golden Globes har inspirerat mig. ;)
Jag har även kikat lite på vilka smycken jag vill bära, väskan är bestämd sedan länge. Åh, jag är så taggad på bal!

Likes

Comments


HEJ BLOGGY

Jag ger er (och inte minst mig själv) stor balinspiration med dessa vackra klänningar. Igår hölls alltså 2017:s Golden Globes-gala och jag har dreglat hela morgonen över alla utstyrslar. Här är mina favoriter bland trenderna:Busy Phillps, Kristen Wiig och Olivia Culpo i blommiga drömmarLola Kirke, Zoe Saldana och Lilly Collins i rosa kreationer.Issa Rae, Sienna Miller och Gina Rodriguez i oskuldsfullt vita klänningar, matchat med pärlor och glitter.Evan Rachel Wood, Amara Karan och Octavia Spencer med maskulina, men ack så snyggt kvinnliga, utstyrslar.Natalie Portman, Maisie och Reese Witherspoon i monotona, gula looks


Angående Golden Globes vill jag tipsa om Meryl Streeps starka tal, det kan ni se här.

Hoppas ni får en fin start på veckan,

À plus tard

Likes

Comments


Hur fin är den rosa kaffekoppen? Älskar den färgen något otroligt!

Jag har hängt i Båstad hela helgen, sedan torsdagskväll. J kol hem från en sex veckor lång resa i Asien i onsdags och sedan dess har vi inte velat skiljas åt. Helgen har innehållit väldigt mycket mysiga frukostar och härliga samtal.


Igår hängde vi även i Halmstad. Jag fick minsann med mig en och annan julklapp hem. Julkänslan är på topp just i år vilket känns underbart.

Kram folket

Likes

Comments


HEJ

Solange Knowles album A seat at the table är det bland det bästa som hänt mig under 2016. Tröttar aldrig på Solanges ljuva stämma och politiska sångtexter. Genom albumet finns s.k. "interludes", där hon låter antirasistika monologer ta plats med rytmisk bakgrundsmusik. Ah. A seat at the table är ett mästerverk, precis som Solanges systers senaste (men det vet ni redan). 2016 har varit ett musikens år för mig och låtarna som har spelats har varit REAL. Jag är trött på bubbelgumspop och intetsägande ballader, musik ska vara politisk, hård, äkta. Lol. I vilket fall som helst har jag Lady Gaga att tacka för Joanne, Bey att tacka för Lemonade, dePresno att tacka för Forever. Och tack Solange. Tack Solange.

Nu ska musikrecensenten herself skriva ett PM om svensk språkutveckling. Hadeee

Likes

Comments