View tracker

Sista dagen i Melbourne tog vi en guidad tur på Great Ocen Road. Turen avgick 07.15 i en buss där det fick plats 24 pers, vår guide hette Dale och var en härlig aussie med go humor. Av vår hjälpsamma kontakt på Peterpa blev vi även tillsagda att frukost skulle bli serverat. Fan vad bra tänkte vi gratis är gott! Efter en timme i bussen och en halv smicker var senare stannar vi för "tea and biscuites" vilket verkligen bara va te och några kakor. Vi löpte till andra sidan vägen och köpte vars en frukt.

Turen fortsatte med massor av stopp bla vid The twelve apostels. Dale berättade att Great Ocean Road är ett enda långt minnesmärke för alla de soldater som dog under första världskriget. De soldater som överlevde skulle integreras i samhället igen, problemet var att det inte fanns några jobb för dem. De fick då bygga The Great Ocean Road med spadar och hackor som idag är en av världens längsta minnesmärken.

Till lunch stannade vi vid cape otway och där fick vi möjlighet att gå upp i den gamle fyren. Höjdpunkten vad definitivt lunchen. Vi var båda två hungriga som vargar och hade nog slängt i oss i stort sett vad som helst. Det som serverades var korv, karamelliserad lök, pasta och sallad. Det låter kanske inte mycket för världen men det var den godaste korven vi någonsin smakat, så god att vi inte ens hann fota. Nu riktar vi oss främst mot pappa Patrik, pappa Björn och mormor Karin som alla är korvfantaster.

Bussresan tillbaka var ganska lång och spenderades till största delen sovandes. Detta var egentligen inte den bästa timingen då vi 22.00 hoppade på en tolv timmars bussresa till Sydney. Det gick dock väldigt smärtfritt då bussarna hade wi-fi och var mycket rymliga! Mer uppdatering om denna dag kommer senare, Tjingeling!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 50 readers

Likes

Comments

View tracker

Story time y'all
Vi har ju bokat nästan alla utflykter och alla boenden (trodde vi...) med en resebyrå som heter Peterpan. Jag (Elin) bestämde mig för att kolla igenom alla vouchers och dubbelkollar var vi ska bo i Sydney eftersom att vi ska ta nattbussen dit ikväll. Jag hittar ingen voucher, blir lite smått oroad och skriver till han som bokat åt oss, svaret jag fick var: shit we never talked about Sydney, you can book it yourselves. Helvete tänker vi! Thank god att vi köpte surf för jävlar vad telefonerna gick varma. Om inte Elsa är som hon är med research så hade jag bokat första bästa boende, tur att jag har henne!

Bilden nedan visar en lättad och adrenalinpumpad Elin efter att vi bokat vad vi trodde skulle bli vårt boende. Värt att nämna är att det dröjde två avbokningar innan vi äntligen hittade rätt. Så nu kan vi säga att vi haft vår första motgång på resan, men det blev bra ändå! (Tänkte på dig Sofia, Elsa)

  • 96 readers

Likes

Comments

View tracker

Idag började vi dagen med ännu en pannkaksfrukost på boendet. Denna gången uppgraderade vi och toppade med skivad banan. Sedan satte vi fart mot kända Hosier Lane där vi tog del av häftig gatukonst och knäppte coola bilder som de äkta turister vi är. Efter det samlade vi lite kulturpoäng och gick inom Ian Potter center där vi fick ta del av lite konst och historia. Det sista vi gjorde innan lunch var att svänga inom Peter Pan och bekräfta det sista med våra bokningar. Sedan köpte vi med oss lunch från supermarket som avnjöts vid Yarra River. Efter det styrde vi stegen mot ett kaffeställe rekommenderat av Lonely Planet-boken. På vägen dit fick Elsa äntligen besöka Cotton On och vi fyndade båda två.

I utkanten av centrum nådde vi häftiga Seven Seeds och traskade nöjda därifrån med en islatte i handen. Sist men inte minst hann vi avnjuta mysig gatumusik av en kille vid namn Alex Winter (tips sök på YouTube!). Efter en välbehövlig dusch fick vi äntligen testa pizza från Dominos och vi var minst sagt nöjda! Imorgon väntar Great Ocean Road och en alldeles för lång nattbuss till Sydney.

  • 126 readers

Likes

Comments

Hej alla fans!
Just nu sitter vi i en butik i väntan på att få köpa simkort. Det är strålande sol och ca 25 grader och vi diggar Melbourne. Härlig atmosfär där modern storstad möter gamla hus och lommiga parker. Centrum är inte så stort och det är gångavstånd till det mesta från där vi bor, asnice!

Vi började dagen med frukost och pannkakor på hostellet och sedan begav vi oss till resebyrån Peterpan och bokade de flesta utflykter och boende i Australien. Det känns skönt speciellt under jul och nyår då det kan vara svårt att få boende. Sedan tog vi spårvagn till Queen Victoria market och käkade lunch från en foodtruck. Härligt uppiggade strosade vi vidare till vad vi trodde va The royal botanic garden men det var en annan park. Vi lade oss ner och solade innan vi gick vidare till den riktiga kungliga trädgården.

Tjingeling

  • 174 readers

Likes

Comments

Första flighten är nu avklarad och Elin var smått chokad när vi kom på planet. Filtar och kuddar till alla resenärer, skärmar och en liten spelkonsoll. Lunchen vi fick var en glad överraskning och ni kan se nedan hur nöjd Elsa var.

Dohas flygplats är extremt fräsch och lyxig och till en börjang helt tom på folk. Vi upptäckte sen var alla var, securityn. Svetten började lacka lite men även det gick förvånansvärt fort så i skrivande stund sitter vi på BK (vilket är lite mer i vår prisklass) och avnjuten en lite för osaltad pommes. Om ca en timme går vi ombord på nästa plan som 13h senare landar i Melbourne, ses då!

  • 234 readers

Likes

Comments

Efter några känslosamma och sentimentala hejdån är vi nu incheckade och genom säkerhetskontrollen. Vi avnjuter just nu ett rån till frukost på Starbucks – men vad fan, vi får ju fira att vi påbörjat vårt livs hittills största äventyr! Så småningom ska vi boarda planet mot Doha. Har vi wi-fi där så hörs vi!

  • 250 readers

Likes

Comments

Så där, mormor och morfar, nu är bloggen fixad och ni behöver inte oroa er över det! Jag lovar att även lägga till på era mobiler. Skämt åsido – en blogg var en självklarhet för att dokumentera, hålla kontakten med er där hemma och för att kunna se tillbaka och minnas när vi någon gång i framtiden landar på svenska mark igen. Det återstår bara att lära oss hur bloggportalen fungerar...

Nu börjar det minst sagt att dra ihop sig! Måndag, tisdag och onsdag, sen lyfter planet mot Melbourne via Doha. Båda har provpackat och känner sig nog förhållandevis lugna. Svårt att ta in vad som komma skall, men en sak är säker – en sådan här möjlighet är få förunnat så det är bara att ta chansen!!


  • 269 readers

Likes

Comments