Header

Igår fyllde jag 25 år och hade livets dag alltså. 25 är ju någon slags milstolpe, men herre jösses vad firad jag blev! Morgonen började med skönsång på sängen och pannkakstårta av min underbara Johan. Jag har så länge jag kan minnas fått pannkakstårta på min födelsedag hemma och är så glad att den traditionen även lever vidare nu, hihi.

Sedan var det massa förberedelser hela morgonen inför en födelsedagsbrunch! Fredrik och hans flickvän Evelina kom från Uppsala, vilket verkligen betydde så mycket. Så var det även mamma, farbror, kusinerna, Hilma, Anna, Janne och Susanne. Det betydde såklart supermycket att alla kom! Det var i alla fall en väldigt lyckad brunch och fick så mycket fina presenter.

Sedan var det bara att svira om lägenheten inför party på kvällen! Vi hann även sova en timme, vilket var väldigt välbehövligt för att orka kvällen. Det var förfest med massa fina vänner som gällde och även då fick jag så fina presenter. Underbara vänner som kommit till Kalmar från Lund, Stockholm och Växjö för att vara med och fira mig. Så bortskämd och tacksam. Senare på kvällen tog vi oss in till stan och dansade hela natten lång.

Jag hade världens bästa dag, fick världens finaste presenter och fick spendera dagen med världens bästa människor. Alltså ibland får jag nypa mig i armen för att inse att livet är på riktigt. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag fick vi reda på att bygget av vårt hus preliminärt drar igång om exakt tio veckor. Eftersom att det kommer hålla på under sommarsemestern får vi räkna med fyra veckors extra byggtid, så preliminär inflytt är i mitten av september. Det kan låta långt, men jag tror att tiden kommer gå så galet fort tills dess och nu ska vi verkligen njuta av tiden utan massa "hus-måsten". Vi har fortfarande badrumsmöbler, kakel, klinker osv att bestämma oss för, men det börjar närma sig ett slut i den tunneln. Nu vet vi ganska bra vad vi vill ha, men framförallt vad vi absolut inte vill ha! Det kommer bli spännande, men vi ska nog komma överens på det planet också till slut.

Ritning på vårt framtida kök. Det kommer bli sååå bra, öppet och stort! Där kommer matlagning bli ett rent nöje.

Likes

Comments

Nu är vi, sedan några dagar tillbaka, hemma i verkligenheten igen. Vår semestervecka i Dubai var verkligen välbehövlig och helt underbar. Vädret har inte riktigt varit på vår sidan, men det har varit så skönt att vara borta ett tag. Min verklighet nu är studier, för tillfälligt endast på 50%, jobbsökande och livsstilsförändring! Har under väldigt lång tid skyllt min viktuppgång på att jag slutat röka och snusa, men nu får det vara nog. Nu ska fettet bort och jag ska, istället för att klaga, göra något åt det på riktigt. Jag ska framförallt börja träna, allmänt röra på mig mer, äta mindre och helt utesluta socker. Även äta hälsosammare såklart, men inget gi, lchf eller något sådant, utan bara med sunt förnuft helt enkelt.

Den här gången har jag satt upp delmål och bestämt belöningar till mig själv i form av kläder, skor och så vidare. För övrigt är det helt shoppingförbud, det gäller alltså nu att klara mina delmål! Är väldigt motiverad den här gången och har fått en otroligt bra start på det här projektet, så nu är det bara att kämpa vidare!

Likes

Comments

Igår hyrde vi en bil med chaufför för att åka in och turista lite i Dubai city. Vi började med att åka till världens största shoppingcenter, Dubai mall med 1200 olika butiker och restauranger. Det var galet stort! Sedan åkte vi upp i världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Det var superhäftig utsikt, tyvärr så var det väldigt disigt men det var fint ändå. Sedan åkte vi till Palm Jumeriah, än som är som en plan uppifrån och där åkte vi såklart till hotellet atlantis. Dubais marina stod näst på tur där vi tog hos en liten promenad. Dagen avslutades med en till tur till Dubai mall, vi var bara där en snabbis på förmiddagen för att Burj Khalifa ligger i anslutning till mallet. Det var verkligen inte så billigt som jag hade fått för mig... köpte nespresso för 7kr/kopp, trodde det skulle kosta som hemma ungefär.

Likes

Comments

Igår startade vi dagen med ett par timmar i solen och på eftermiddagen for vi iväg på ökensaffari. Det innebar att vi åkte runt i jeepar på sanddynerna, upp och ner, kors och tvärs. Det var en upplevelse vill jag lova, vore chaufför tyckte det var lite extra roligt att leka. Jag höll i mig så hårt att jag skavde upp lite hud från knogarna haha. Ett utav däcken på vår bil lossnade och vi fastande även på toppen av en lite sanddyna. Efter den här åkturen åkte vi till ett "camp" mitt ute i öknen där det bjöds på en arabisk bbq och lite arabiska dansuppvisningar. En mycket trevligt och händelserik eftermiddag!

Likes

Comments

Nu är jag och Johan i Förenade Arabemiraten, närmare bestämt i Ras Al Khaimah på en stor Hilton resort. Vi åkte igår och det var en riktigt lång resedag och idag har vi bara slappat i solen och lärt känna området. Vi har lite utflykter inplanerade i veckan och så ska vi såklart slappa mer i solen!

Likes

Comments

Vi har nog bestämt oss för att ha två fondväggar, en i sovrummet och en i vardagsrummet. Så vi var på tapetjakt härom veckan, finns så galet mycket! Här har vi tre starka kandidater. Blått känns harmoniskt att sova i känner jag.

Likes

Comments

• daddy • I think I have met my prince, but you'll always be my king • and it tears me apart that you never can meet this wonderful boy that make me the happiest girl in the world ♡

Världens finaste lilla pappa

Likes

Comments

Det har verkligen varit full fart i helgen och bloggen har tyvärr blivit lite bortglömd. Både i lördags och i söndags har vi varit på kalas hos Hilma som fyllde tre år igår. Ätar-helg-deluxe skulle man kunna säga! Tacos, tårta, kakor, tårta, popcorn, pizza, godis och så vidare, så idag har jag den där känslan att jag aldrig mer vill se en sötsak! Det var ju bra, för idag börjar jag nämligen mitt LCHF-isch-liv. Low carbs diet kommer det bli, high fat ska jag dock vara försiktig med.

Några gånger per år bestämmer jag mig för att jag ska bli nyttig - börja träna och äta nyttigt. Det brukar hålla i ungefär en månad innan jag tröttnar. För ungefär tre år sedan klarade jag det faktiskt väldigt länge och var då nöjd med mitt resultat, men det visade sig vara förgäves. Nu har jag samlat på mig massa sambokilon men kan nog även skylla några kilon på att jag helt slutat med cigaretter och snus. Så jag känner ändå att jag kan bära dessa extra kilon med viss stolthet. Jag skulle varken vilja byta ut sambon eller mitt nikotinfira liv till mindre storlek i kläderna utan att kämpa för det. Så nu är det ändå dags att börja resan mot mina kläder som jag tryckt in längst in i garderoben. Anledning till att jag skriver det här är för att det på något vis känns ännu starkare att jag inte kan bryta det då. Dock, har jag redan nu bestämt mig för att ha ett undantag - Julafton - då vill jag slippa tänka och bara njuta. Annars kommer jag att köra på tills jag är nöjd. Mitt största problem är mat, jag älskar all mat, speciellt pasta och ris och mycket mat. Godis och sånt är gott, men det känner jag ändå att jag kan leva utan. Så nu kör vi! 

Likes

Comments

Igår startade jag dagen med brunch på Ikea tillsammans med Magdalena, supermysigt! Igår var jag och Johan på vårt sista möte tillsammans med vår försäljare på Myresjöhus. Det innebär också att vi slutförde den slutliga beställningen av huset vilket känns helt underbart! Preliminärt kommer det börja byggas vecka 14 och i mitten av september nästa höst kan det blir inflytt. Det är så häftigt! Efter mötet var det kalas hos min kusin som fyllde år igår så lite tårta och gott fick avsluta en härlig onsdag.

Likes

Comments