Header

Idag var en ganska lugn dag. Vädret var hemskt, det blåste och regnade hela dagen så idag gjorde jag inget med hästarna. Hoppas på bättre väder imorgon så ska jag longera Cash med inspänningstyglarna och allt så han får börjar jobba lite nu efter att ha chillat i 3 dagar. Iwona var så snäll och mockade åt mig idag och tog in honom så han slapp stå ute själv och jag slapp köra två gånger. Jag fixade ju hela stallet i helgen så det var skönt att ta det lugnt och ägna tiden åt lite skolarbete. Har försökt att skriva lite på mitt gymnasiearbete men kom inte särskilt långt. Dock vet jag vad jag ska göra här näst och har även hittat en teori jag ska hålla mig till så det känn ändå helt okej.

I förra inlägget skrev jag ju att förra fodervärden sket i att vaccinera honom och att jag skulle fixa veterinär så fort som möjligt. Det gjorde jag idag, ringde på förmiddagen och han kom redan ikväll! Cash hade haft kul i hagen idag och rullat sig i leran så jag körde till stallet lite innan veterinären skulle komma för att borsta honom. Han var jättesnäll och även Iwona tycker att han är trevlig. Han skötte sig även bra när han fick sprutan, duktiga killen. I övermorgon ska vi försöka att släppa ihop honom med någon av tjejerna. Det lär bli Ryba för hon är snällast. Raisa är ju väldigt snäll mot honom nu med men det kanske inte är så bra att släppa ihop dem när hon brunstar. Vi får se hur det går men jag är positiv. Han har skött sig väldigt bra och kommit bra överens med de andra hit tills så jag tror inte att det blir något problem att släppa ihop dem!

Likes

Comments

Efter några svårigheter kom lilla Cash idag fram hos Iwona! Matilda och de försökte att lasta honom i sådär 3 timmar, sen fick veterinären komma med lugnande. Han var dock pigg redan när han kom fram hos oss så han fick gå i hagen direkt. Tjejerna sprang upp och ner längs staketet i några minuter, Cash brydde sig inte alls. Han är jättesnäll verkligen. De fick stå ute ett tagg till medan vi packade ut alla grejer och sedan smörjde jag hopp och dressyrsadeln med. Det gick jättebra att ta in dem och jag borstade även lite på Cash, det gick kanon! Raisa var förvånansvärt snäll mot honom tänkte jag när jag körde hem kring klockan fem. När jag var i stallet nu för att kolla om allt är bra och fixa hans mat upptäckte jag att Raisa är brunstig, haha. Inte konstig att hon är så nyfiken på honom.

Jag är alltså nöjd med hur det gick idag, förutom att han var tvungen att få lugnande för att gå på transporten men det ska vi öva på nu! Dock känner jag ett viss "hat" mot fodervärden där han kommer ifrån. Matilda har sagt att han alltid varit lite tveksam mot att gå på transporten men om man bevara lugnet och inte stressar honom går han på på några 10-20 minuter. Jag antar att förra fodervärden bara ville få upp honom när de skulle nånstans så att han blev rädd och nu inte alls vill gå på mer. De ville ju bli av med honom för att det inte gick o lasta med. Dock går det ju inte att bevisa att de "tvingade" honom så det bryr jag mig inte sååå mycket om. MEN, de har även skitit i att han skulle fått sin tredje vaccinspruta för nån månad sedan så nu får JAG leta upp en veterinär och förmodligen börja om vaccinationen från spruta 1. KUL! Fy för sånna ansvarslösa människor!!

Likes

Comments

Idag hade vi bara en kort dag i skolan. Efter lunchen åkte jag och två kompisar till Lantmännen och köpte torv och efter skolan körde jag till stallet. Ena torvbalen fick åka in i boxen direkt och även saltstenen fick sin plats så nu är boxen färdig och Cash kan komma.

Efter boxfixet longerade jag Raisa i sommarhagen. Hon tyckte nog att det var jobbigt för att det var så mycket snö där. Jag hade inspänningstyglarna inne och det gick faktiskt bra. Hon gillade ju inte dem riktigt innan men jag tror att det var för att jag satte fast dem i ringarna längst ner på gjorden. De sitter dock rätt långt upp så idag satt jag fast inspänningarna på fästen istället och det gick som sagt jättebra! Vi körde i ungefär en halv timme. I galoppen bockade hon lite för att det var så jobbigt men annars är jag väldigt nöjd!

Likes

Comments

Idag sov jag ut ordentligt för första gången på länge. Efter frukosten städade jag mitt rum och vid halv 1 körde Gina och jag till stallet. Nina och jag hade bestämt att gå på en promenad med mini och Raisa så det kändes smart att ta med Gina så slapp jag gå 2 gånger.

Gina var som vanligt jätterädd i början men så fort vi började gå var hon glad igen. Raisa vill alltid nosa på Gina men Gina tycker att det är läskigt. Jag tycker det är så gulligt när Raisa sänker huvudet för att titta på Gina. Hon ba "hallå där, vad är du får nåt?!", haha. Men vi får väl bara acceptera att Ginas personliga svär är lite större så jag fick stoppa Raisa från att nosa på vovven. Annars gick det jättebra att gå med hunden och hästarna. Gina var lydig och Raisa hade lite spring i benen och tyckte att mini var slö men det gick bra ändå. Det var dock väldigt jobbigt att gå i den djupa snön och jag lär få världens träningsvärk i benen imorgon men det var det värt. Vi gick ungefär 45 min, rätt lagom. På måndag ska jag kanske longera Raisa lite.

Egentligen hade jag planerat att plugga hela eftermiddagen men sen testade jag att installera Sims på min dator. Det funkade aldrig innan men just idag gick det så ni kan ju tänka er vad jag ångande min tid till🙃

Imon ska vi åka till Växjö och kolla på universitetet. Det ska nog bli spännande!

Likes

Comments

Sad but true men jag kan verkligen inte leva utan min mobil, haha. Håller i den 24/7 typ, kan knappt ha den i någon ficka när jag är ute och går eller i skolan för att jag är rädd att den försvinner, typ. Asså den är kanske inte livsviktig och i värsta fall skulle jag klara mig utan men den har ändå blivit en alldeles för viktig del i mitt liv. Skriver man till mig svarar jag nästan direkt, hehe.

Likes

Comments

Konstigt nog finns det nog inget speciellt jag vill ha just ju. Jag vill bara klara av skolan, dvs bli godkänt i alla ämnen, bli antagen till lärarutbildningen och helt enkelt vara frisk. Skulle kunna rada upp massa saker nu men alla beror ju på min egen prestation. Jag vill inte ha något materiellt eller vad man ska säga. Jag hoppas att jag kan komma igång med ridningen och träningen när såret har läkt klart. Och så vill jag att mitt år 2017 blir lika bra som jag förväntar mig!

Likes

Comments

Idag har jag redan hunnit med en del igen. Förutom att jag fick åka hem från skolan tidigare för att jag hade fått ont så har WW och jag varit och köp mat till hennes häst någonstans i skogen, ett ställe som man kanske ska lägga på minnet för de verkade bra! Vi har även varit och pumpat mitt ena däck som har punka jämt känns det som. Jag var ju och lagrade det på jullovet men nu har det tydligen gått sönder igen... Men det hjälpte lite att pumpa i alla fall. Sen, när jag kom hem ringde jag hovslagaren. Det är ju rätt svårt att hitta hovslagare här i omgivningen och den jag ringde idag vill egentligen inte ha fler nya kunder för att han har så pass mycket att göra men jag har turen att han är min grannes son och eftersom Cash bara ska stå hos mig en "kort" stund så gick han med på att fixa honom! Är väldigt glad för det för han har ett bra rykte och så behöver jag inte ha den som fixar Iwonas hästar!

Nu tänkte jag antingen åka till stallet först och sedan jobba med en inlämning eller tvärtom, dock har det börjat snöa och blåsa väldigt mycket nu så jag vet inte om det är en sån bra ide att åka till stallet? Men jag har inte varit där ordentligt på jättelänge och vill verkligen göra nåt med Raisa... Annars ska jag dit på torsdag efter skolan då jag slutar tidigt då!

Bjuder på en söt bild på mig och fina Dalla från för några år sedan när jag red hos Jenny ;)

Likes

Comments