Header
View tracker

Jag ska vara med på #nouw30daychallenge. Under dess 30 dagar ska ni få en djupare inblick i mitt liv, inte bara hästarna och jag ska ta och komma överens med min kamera så bilderna bli kvalitativa och inte bara mobilbilder. Inläggen ska vara mer strukturerade och eftersom jag har planerat ett liknande "projekt" under februari ska det komma minst 2 inlägg om dagen, hela februari! Jag vill börja skriva lite om mina åsikter kring vissa saker och har faktiskt redan börjat skriva på ett par inlägg.

Jag hoppas att februari kommer bli en bra månad även fast den börjar med operation och rehabilitering men det ska hända några roliga saker också som att Cash kommer hem till mig och jag ska åka på öppet hus på universitetet där jag förmodligen ska ta några bilder!

#nouw30daychallenge går ut på att man ska utvecklas som blogg och hitta sin egen nisch. Artikeln till tävlingen hittar ni HÄR!

Likes

Comments

Imorse ringde jag direkt till sjukhuset i Oskarshamn men damen vid andra änden fattade inte vad jag ville så hon kopplade mig först till kirurgavdelningen som inte öppnade fören vid 10. Så i skolan ringde jag igen och damen på kirurgavdelningen sa att jag skulle prata med operations planeraren (som jag hade sagt till första damen jag pratade med) så jag ringde dit. Efter mycket hit och dit fick jag då en tid till min operation redan på torsdag denna vecka! Känns lite hastigt men ändå bra att de kunde ordna en tid så fort (det var någon som hade hoppat av hos en annan läkare). Så på torsdag vid 8 ska mamma och jag vara på plats i Oskarshamn. Jag är lite nervös men det blir säkert bra. Är ju lite fegis vad det gäller smärta och sånt, haha.

Efter skolan körde jag till stallet och red Raisa på ängen och det gick faktiskt helt okej. Hon är fortfarande jättestel i höger varv med det blir alltid bättre med tiden under ridpasset så jag är optimistisk. Hennes galopp var riktig stor idag och kändes jättebra! Segt att hon snart måste vila så länge igen men fördelen är ju att vi kan köra igång for real utan paus. Sen är det ju bra att operationen är innan Cash kommer!

Likes

Comments

Efter en kort dag med lite sömn fick jag gå upp vid 8 idag för idag var första kurstillfället av min grönt kort kurs. Det var rätt intressant. Fick ta en smärtstillande tablett för att klara sitta ner i dessa 2 timmar och den hjälpte som tur var. Vi fick en bok och ett häfte sen förklarade hon vad vi kommer att göra och vi bestämde datum till de andra tillfällen. Sen hade vi ett grupparbete där vi skulle svara på 4 frågor och leta reda på svaren på ridsportförbundets hemsida. Idag körde vi bara två timmar, nästa gång blir 4 timmar tror jag. Vi har även fått en läxa och en inloggning till några webbtest eller nåt.

Efter kursen åkte jag till ICA och köpte en ny almanacka och ett anteckningsblock till kursen. Sen körde jag till stallet och eftersom jag inte kan sitta ner fick det bli lite tömmkörning idag och jag tror Raisa tyckte om det. Hon stannade och tjurade en gång men annars skötte hon sig jättebra. Det var längesen vi tömmkörde nu så det var rött kul!

Jag är lite tveksam om jag kan gå i skolan idag eftersom jag inte kan sitta ner och i skolan sitter man ju ner 99% av tiden man är där. Och jag vill helst inte ta en tablett varannan timme.. Så vi får se!

Likes

Comments

Ni som har följt mig ett tag vet ju att jag skulle opereras för att jag har en cysta vid svanskotan. Men det skjuts bara upp hela tiden. De senaste dagarna har cystan dock svullnat igen och det är värre än någonsin. Det känns även som att det kommit en till cysta precis jämte den som redan var och efter jag ridit och åkt bil så länge idag har de blivit jättestora och gör sjukt ont. Jag kan varken sitta i soffan eller ligga ner i sängen ordentligt. Jag fick till och med ta en alvedon men den hjälpte inte alls. Den är Så stor, det känns som de kommer behöva amputera halva skinkan och ryggen för att få bort den.

När jag var på sjukhuset i november sa de att jag kunde opereras innan jullovet. Innan lovet ringde jag och då sa de att det inte blir fören efter nyår för att det är FEM personer före mig i kön. När jag ringde nu för någon vecka sedan var det dock helt plötsligt TRETTON personer före mig i kön och de sa att det inte blir av fören i mars/april. Men jag ska ringa på måndag igen och säga hur det är. Hur svårt kan det vara liksom? Själva operationen tar typ 1 timme då borde de ju hinna med några personer på en dag. Fattar heller inte varför det helt plötsligt är 13 personer före mig när det var 5 innan jul. Hatar verkligen sjukvården här i Sverige. Det verkar som att ingen jävel bryr sig om nånting. Pappa var på vårdcentralen förra veckan för att han har haft ont i halsen och varit sjuk i 3 veckor o de bara sa att de inte hittade nåt och att han skulle vila lite och skickade hem honom igen. Samma gjorde dem med mig förra året. Och när min kompis hade kikhosta kom de inte på att det var kikhosta fören efter ett halvår då det hade gått över och hon hade smittat både sin mamma och sin lillasyster som var typ 3 månader då. Man blir ju på riktigt rädd för att bli sjuk.

Dessutom kan jag inte vänta till april för då tänder som stressigast i skolan. Gymnasiearbetet ska in och vi ska åka på studieresa till Hamburg. I maj är balen och i juli tar jag studenten och ska åka till Amerika. Det måste göras senast i början av mars eftersom läketiden är så lång. Jag ska säga till de att jag vill opereras veckan innan sportlovet så jag inte missar för mycket i skolan. Även fast Cash ska komma då men mamma och pappa ska hjälpa mig. De är för övrigt också arga. Jag hoppas verkligen att de snabbar på lite där borta i Oskarshamn!!

Likes

Comments

Idag red jag Raisa tidigt på förmiddagen för att sedan åka till Magda med Iwona för att hämta hem lilla Carinthia. Magda och Iwona har bestämt att vänta lite med att rida in henne ordentligt eftersom hon inte är tillräckligt mogen än. Men Magda red henne lite idag och det såg jättebra ut! Man kan till och med leda henne ordentligt nu. Raisa och min tur blev inte så effektiv för att jag trodde att vägarna skulle vara isfria så jag broddade inte men sen visade det sig att det fortfarande var jättemycket is på vissa ställen. Så vi skrittade och travade bara lite idag och det gick helt okej. Det var inte riktig hennes dag idag. Hon var jätte "stressad" redan i stallet men alla kan ju ha en dålig dag

Likes

Comments

View tracker

Har precis ett HIIT fatburn workout bakom mig. Det känns bra att ha det gjort och jag klarade även av några av de avancerade övningarna och inte bara de för nybörjare så helt otränat är man ju ändå inte, haha. Dock känner jag att när man belastar armarna mycket så får jag jätteont i högra överarmen, på baksidan. När jag rider när Raisa är väldig stark får jag det också. Är det nåt man borde kolla upp kanske? Eller är det bara för att musklerna saknas? Ska kolla om det gå bort när jag tränat ett tag, annars får jag åka och kola upp det. Måste verkligen sätta igång och träna ordentligt och hålla koll på vad jag äter. Idag när mamma och jag var i stan shoppade vi lite och då fick jag ta några tröjor en storlek större än jag brukar ha och det skrämmer mig lite. Men snart så har jag ju två hästar som ska ridas ordentligt och när snön och isen har smält lite vill jag börja powerwalka igen eller kanske till och med börja springa. Men jag har för mig att Powerwalka är effektivare? Vi får se.

Som sagt så var mamma och jag i stan idag. Vi var på Biltema där vi köpte en stooor saltsten och ett hönät. Sen fikade vi på IKEA och till slut gick vi in på modehuset också. Det var jättemycket rea där och vi hittade faktiskt några saker. Jag köpte en stickad tröja och en t-shirt som är lite större. Och mamma köpte en lång, stickad kofta som vi ska dela på och lite annat så det blev en ganska lyckad shoppingrunda. Jag hittade även en kappa/jacka som var ganska lång men mamma tyckte inte om den och jag var lite tveksam också så vi köpte inte den men jag tror att jag ångrar mig lite, haha. Bifogar bilden här så får ni se hur den såg ut, haha.

Nu ska jag gå och duscha. Imorgon ska vi på studiebesök på börjas åkeri där de ska förklara vad som egentligen händer när man handlar på nätet. Alltså från det att man klockar på "köpa" till paketet kommer fram. Efter skolan ska jag jobba på förskolan igen. På lördag ska Iwona och jag åka till Magda och hämta hem Carinthia och sen på kvällen ska jag träffa WW så ska vi ha Wii-kväll så det ska bli kul!

Likes

Comments

Just nu har vi denna jättelånga rast. Dock har jag ett riktigt bra flow idag känner jag. Jag har jobbar med sista religionsuppgiften sen vi började skolan idag och nu är jag snart klar. Jag måste bara läsa en jättelång artikel om judendomen och skriva lite om den men det tänkte jag göra i helgen. Nu har vi snart Ledarskap vilket jag inte är speciellt taggad på eftersom vi aldrig kommer någonstans på den lektionen men den är bra till att jobba på andra uppgifter och eftersom jag har sånt flow just nu ska jag nog skriva på psykologiinlämningen! Det känns bra att komma någonstans med alla uppgifter!

Likes

Comments

Idag åker jag buss till skolan. Det är inte ofta det händer nu för tiden. Egentligen hade jag ju planerat att alltid åka buss de dagar det går men nu när mitt schema har ändrats går det bara på tisdagar så jag skiter nog i det helt å hållet. Jag behöver verkligen ALLTID stressa när jag ska åka buss. Idag gick jag till och med upp tidigare än jag brukar när jag åker buss men jag höll ändå på att missa bussen. Det tar ca 6 min att gå till hållplatsen och idag hade jag 3 min på mig. Fick springa sista biten. Det verkar som att det inte spelar någon roll hur tidigt jag går upp eller hur tidigt jag börjar gå till bussen, jag måste alltid stressa och springa för att hinna med den...

Menmen. Anledningen till att jag inte kör bil idag är ju att mamma och jag ska till Kalmar efter skolan och jag vill inte lämna bilen i Nybro. Idag har vi egentligen en kort dag med bara två lektioner men en lunchrast/ gymnasiearbetestid på över 2 timmar så dagen blir ändå rätt lång. Bara skit lektioner idag med😩 Men från och med nästa vecka slipper jag religionen i alla fall!

Bild på kommande stjärnan❤️

Likes

Comments

Idag var en ganska lugn dag. åkte hem tidigt från skolan för att jag hade sån mensvärk. Det är så jobbigt att jag alltid får så ont men på fredag ska jag till ungdomsmottagningen och så ska jag säga att jag vill byta p-piller för att jag alltid får så ont och typ acne delux. Menmen, jag körde till Raisa och red lite med trots mensvärken så det var inte så skönt men Raisa gick bra i alla fall, haha. Hemma körde mamma och jag då till Emmaboda och hämtade min paket. I ena paketet var ju skorna och i den andra en scratch map. "Kartan visar exakt så mycket av världen som du vill. Vid leverans är hela världen täckt av guldfärg som du, likt en triss-lott, kan skrapa av i takt med att du besöker länderna!" Den köpte jag eftersom jag har planerat att resa så mycket nu 2017 så det ska bli kul att skrapa av länderna jag varit i!

Imorgon har jag bara två lektioner och en jättelång rast och efter skolan ska mamma och jag åka till Kalmar och gå lite på stan.

Likes

Comments