Jag tycker att det är viktigt att öppna upp sig ibland så att man inte blir missuppfattad och så ni får veta hur jag är som person.

Jag skulle säga att jag är försiktig o blyg person till en början men när man lär känna mig på djupet så kan jag släppa på o öppna upp mig mycket, o vara mig själv. Det är få personer jag kan vara mig själv med men fan vad kul vi har när jag är mig själv och den andra också är det! Är så tacksam att ha så jävla fina vänner, dem betyder mest och jag gör allt för dem jag älskar! Jag är även en tjej som blivit sårad väldigt mycket och därför har jag väldigt svårt att lita på folk för jag är rädd att bli sårad gång på gång, men försöker bli bättre men det är svårt speciellt när man släppt in en person nyligen men efter X antal veckor fick jag en kniv i ryggen igen... därför kan jag ha väldigt svårt att släppa in personer nära inpå.

Hur uppfattas jag av andra som inte känner mig?

Jag har hört att jag uppfattas sur, dryg o bitchig. Jag tror att jag uppfattas så för personer som jag inte känner stänger jag ofta ute och det tror jag att jag gör som ett skydd mot mig själv för att inte bli sårad. Jag tror inte att jag är den ända som är så men jag vet inte?

Är jag den ända som är så eller är ni också så? Har ni ett skydd runt er? Har ni svårt att släppa in folk på djupet.

För det har jag, jag tror att det ibland kan vara possessivt för att när jag släpper in folk på djupet så vet jag hur den andra individen är och då litar jag på den och så får man ut mer av de men det kan samtidigt vara negativt då de ibland är bättre att släppa in personer eller säga hur man känner för att inte bli missuppfattad. Så både och.

Ha det gott tills vi hörs igen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!
Hoppas allt är toppen! Själv mår jag bra, stressen börjar äntligen dämpa och de börjar närma sig lov!
I fredags var jag och en klasskompis på en kurs om skolan, det var lärorikt och intressant!
Lite kaffe o macka bjöds det på;)

Som rubriken lyder har jag nu fått storhäst licens, gjorde sista loppet och gjorde provet i Lördags! Fick äran att köra en super härlig två åring som sista licensloppet, så himla kul att få äran att köra olika hästar! Provet tyckte jag inte var några svårigheter så det var skönt så nu efter årskiftet så får jag äntligen börja tävla storhäst!:)

En sak som jag inte berättat är att jag och familjen med släkt åker utomlands nu på Fredag, hur Najjs? Jo extremt! Bara få koppla av och ta det LUGNT!!
Så idag efter skolan fick jag be mig iväg till mos för att handla lite badkläder (fanns inte ett stort utbud). Men passade även på att köpa lite vinter kläder.

Imorgon har jag matte nationella så önska mig lycka till, inte bara det så har min lärare gjort två högre uppgifter ist för ett prov utöver mitt nationella, gäller att prestera imorgon🙈

Kram tills nästa gång <3

Likes

Comments

Hej!

Ny dag och nya möjligheter, två dagar som är helt olika i jämförelse med varandra. Gårdagen var en skönt och produktiv dag medans idag var mer åt det lugnare hållet, men det är viktigt det med.

Det blev en kortare skoldag en planerat igår, då vår lärare var sjuk så ställdes en lektion in. Så slutade 11 istället sååå himla skönt! Drog ganska snabbt upp till stallet så jag skulle hinna träna hästarna innan det blev mörkt ute. Red alla tre och han nästan klart med dem innan det blev kolsvart... alla kändes iallafall väldigt bra. Skönt det! Efter stallet så åkte jag hem och körde på med ett gympass, måste ju hålla i min form med;) Sen efter det var det bara att sätta igång med läxorna som låg på hög, men hann väldigt långt...skönt!

Måste bara ta upp en sak som jag tänkte på, att jag är sååå TACKSAM för alla möjligheter jag får, inte bara det utan att jag har en sån himla underbar familj, o vänner som mår bra och tre fantastiska hästar som också mår bra, ibland måste man bara stanna upp och njuta för man vet aldrig när det vänder.

Mitt packet kom även igår där jag hade beställt lite saker som jag behöver nu inför vintern men även för nästa säsong. Hade även lite snabba bilder som jag slänger in här nere.

Idag blev det en mycket lugnare dag, slutade 15.30 och har faktiskt pluggat hela dagen (från 16 till och från), tränade inget idag för det är ju lika viktigt att ta det lugnt som att träna då kroppen behöver sin återhämtning för att kunna bygga musklerna.

Glöm aldrig att just DU är bäst! 

Julia<3

Likes

Comments

Hej igen!
Nu var det ett teg sen igen:( men just nu är det så sjukt mycket, jag har 3 prov och fyra inlämningar plus licens provet på Lördag. Plus att ha 2-3 hästar att träna, och hinna träna mig själv. Gnäller inte men känner bara att jag behöver ge er en förklaring varför det inte kommit upp ett inlägg på länge. 

Ibland känner jag bara att jag vill skita i allt, och komma bort ifrån verkligheten ett tag, och jag tror att alla känner så någon gång. När allt blir för mycket, mer än vad man klarar av, och istället för att ta bit för bit så ser jag bara allt framför mig och skiter i det istället. Men samtidigt vet jag vad jag vill och vad som krävs för att komma dit , och vet att det inte finns några genvägar för att nå dit. Så varje gång jag får den känslan försöker jag ALLTID tänka framåt, jag vet att det är jobbigt nu men jag vet att det blir bra när det är klart. Sen är jag också en perfektionist​ och jag vill att allt jag gör ska vara perfekt i minsta lilla detalj och det kan vara bra ibland men ibland blir det alldeles för mycket, och det tar mycket energi från mig som jag skulle kunna lägga på annat. Men samtidigt är det en styrka enligt mig, att hela tiden ha saker på topp, jag har hellre saker på topp än halv färdiga!


Men slut pratat om de för detta inlägg. Idag kunde jag ÄNTLIGEN börja träna igen, fick en skada i knät för två veckor efter en träning så har inte kunnat träna alls sen dess:( Så himla tråkigt att inte kunna träna, eftersom att träna är en av dem sakerna som jag alltid gör så är det jobbigt när man inte kan/får träna. Men idag så kunde jag det och det kändes så himla skönt! Mår alltid så himla mycket bättre efter ett träningspass. 

Halv studiedag imorgon så himla skönt! Efter skolan tänkte jag ta och dra till stallet på en gång, för att kunna hinna träna hästarna innan det blir mörkt. För tillfället blir det ju mörkt så himla snabbt så tråkigt, mörkt när man vaknar, går till skolan, när man går hem och i stallet. Man får vara glad om solen kikar fram. Efter stallet så måste jag hem och plugga igen och försöka hinna träna. Så här ser mina veckodagar ut, hinner nästan inte med något annat än skolan, hästar och träna men så är mitt liv och så trivs jag att leva. 

Glöm inte att följa:

Instagram: Juliasmedman02

Twitter: Julia_Smedman

Snapchat: Julia.hero12

Ha det gott<3


Likes

Comments

Hej!

Detta inlägg skulle egntligen komma ut i Söndags för en vecka sedan, men när jag satt på tåget påväg hem från Göteborg så försvann halva inlägget då det inte hade sparats. Och har inte hunnit att fixa det så därför kommer det ut nu.

Nu sitter jag på tåget påväg hem till Stockholm!! Tänkte berätta hur mitt lov har varit o vad jag gjort, och även hur kommande veckor ser ut.

Lovet började kanon redan på Fredagen då jag och min bästavän hade en super mysig ”tjejkväll”!! På Lördagen åkte jag från min bästavän runt lunch och for iväg till stallet, sen hem för att städa, packa och göra mig iordning. Eftersom att min bror fyllde 18 år veckan innan så skulle vi fira honom mer på Lärdagen, med släkten, och det blev kanon och så mysss!! Sen på Sändagmorgon så for jag till Solvalla för att hjälpa till hos Team Bergh och sedan åka med dem ner till Hajom!

Summasumarium av veckan är att det var en underbar vecka hos Robert! Trivs så himla bra där nere med alla!! Och är så galet tacksam att få äran att hjälpa till hos honom och att få köra så himla fina hästar!! Jobbade från Måndag till Fredag. Det var tidiga mornar o sena kvällar men att jobba med ett team som har så kul med varandra så blir det lätt att jobba!!

Sen påFredagen när jag var klar (18) hämtade min morbror mig och så var jag där över helgen. Hade tacomys framför Idol på fredagen o sen på Lördagen hade vi en skön chill dag, var så skönt o ladda batterierna innan skolan började. Tåget hem gick 08:00 på Söndagen, och var i Stockholm ca 11:24 och resan gick bra.

Nu är lovet slut och skolan är igång igen... redan mycket att göra och redan nästa vecka börjar muntliga nationella.

Nu när säsongen är slut för ponnysarna blir det ju lite lugnare på helgerna eftersom att vi inte åker på tävling. Men så mycket mer lungt blir det inte nu eftersom att jag har licenskurs nästan varje Lördag. Jag har kört 7 lopp så nu är det inte så många kvar!! Denna vecka var det två gånger. I Tisdags och igår. Båda gångerna fick Bestis gå och han skötte sig galant!! I Tisdags var vi 15 stycken och jag hade springspår (nr 6) han höll sig lugn och lyssnade så bra på vad jag bad honom om. I starten kom vi till ledningen vilket var planen:) och igår provade vi på autostart och jag hade spår 5, han förvånade mig att han var så startsnabb som han var och i starten behövde jag inte köra något på honom för det var bara han o en till som kunde öppna, så jag la mig i ryggen på ledan genom svängen för att sedan köra fram och ta över ledningen. Känns så kul att jag snart ENTLIGEN får sitta bakom dem stora pollarna i lopp!!

Ska försöka upptatera mer i veckan men till dess så får ni ha det så bra:)

Glöm inte att följa mig på;

Instagram: Juliasmedman02

Twitter: Julia_Smedman

Snapchat: Julia.Hero12

Bilderna är ifrån Robert och från igår

Likes

Comments

Hej!

känns som det hela tiden är ursäkter att det inte kommit upp inlägg men det finns ofta anledningar till de. Nu är det veckan innan höstlovet och vi har mycket att göra. I Fredags förra veckan hade jag två prov, denna veckan har vi ett prov. en inlämningsuppgift men snart är det lov och det ska bli så himla skönt. Även fast jag inte ska ta det lugnt på lovet så ska det bli skönt och komma ifrån skolan lite kort. Mer om vad jag ska gör på lovet kommer;)

I Fredags fyllde min älskade bror 18, så hela helgen har vi firat honom. Har varit super trevligt!! I Lördags var vi även inne på Solvalla och körde licenslopp med bästis, han kändes super fin!!

Ponnysarnas tävling på Mantorp gjorde dem det super bra på båda två, Hero gick o vann sitt första lopp för iår och därmed min första tränar seger för iår. Piri gjorde ett heroiskt lopp ute i spåren och kommer tvåa. Är så himla stolta att få ta hand om dessa två älskade ponnys, dem som alltid gör sitt bästa och ger så mycket glädje. Bara att Hero får tävla på travet är ganska sjukt, är helt fantastiskt och resan är inte slut här men hittills har han tävlat 47 gånger bland dem tre: 4-3-4, en segerprocent på 9 och en platsprocent på 23 är väldigt bra och tjärnat 6 050kr. Piris resa är också långt ifrån slut och är enormt stolt att få vara skötare till honom, en liten plutt med en enorm teckning och skalle. På sina 80 starter i livet har han varit placerad: 9-11-17 och har en segerprocent på 11 och platsprocent på 46 och tjärnat 18 550kr.

Har tyvärr inga nya bilder för min mobil är knäpp nu, den vill inte ladda eller starta och får ta och andas innan jag hinner slå den i väggen haha.


Likes

Comments

​Hej!

Hoppas allt är bra med er!! Själv mår jag bra idag! Har haft så mycket med skolan, hästar o träning så jag har bara inte funnit ork till att blogga tyvärr, även fast det är bland dem bästa jag vet. Men det går inte att göra allt och då gäller det att prioretera saker så jag mår bra o tyvärr denna gång hamnade bloggen i kläm:( Men nu ska jag försöka att planera så jag kan upptatera mer här:)

Hänt lite nya saker sen senast vi hördes, tänkte ta liten sammanfatting.

Har tävlat två gånger sen senast så tänkte upptatera om de:

Solvalla den 23:e September, resulterade med att jag och Rodden kom 2:a i montéloppet på nytt montérekord 55,9. Piri belv tyvärr diskad men kusken väldigt nöjd mellan galopperna, o Hero 7:a på ett bra sätt:)

Solvalla den 1 Oktober, resulterade med att Hero kom 2.a på en bra tid, lite strul i starten men annars bra! Piri går ut o vinner sitt lopp!! så jäkla grymma asså!! Lätt o vara hästskötare när hästarna är i form;)

Söndags var vi ute och körde lite häst hos en super trevlig kvinna, där jag fick köra en super härlig 3 åring som jag körde i ett provlopp för 3 veckor sedan som jag även ska få äran att köra på Lördag, sen fick jag även köra en häst som ska starta i veckan, båda känndes mycket bra!:)

På Lördag skickar jag ner ponnysarna med resten av familjen till Mantorp för ponnytrav. Tyvärr hade inte jag möjlighet att följa med o sela då jag ska in till Solvalla för licenslopp:( men det går nog bra ändå, Heros lopp såg bra ut, Piris lopp något tuffare, väldigt många hästar med, men men bara att gasa:)

Dagen idag, slutade runt 12;15 o åkte hem o slängde i mig lite mat sedan upp mot stallet. Började med att köra Bestis, sen red jag Hero o sist Piri, alla kändes så himla bra:) när jag kom hem blev det ett litet gympass o sedan middag.

Det var allt för nu så ska jag försöka hinna med o upptatera i veckan;)

Kram<3

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är bra med er, själv mår jag både bra och lite dåligt. Jag mår bra för jag känner mig väldigt tacksam för allt jag har, allt jag får., Tacksam för min familj o mina underbara vänner o mer än vänner:) O Ibland tar det tid att hitta dem vännerna som du vet alltid finns, när som helst dygnet runt, i vårt o tort. Nu känner jag att jag funnit dem vännerna och det känns helt fantastiskt!!

Mår bara lite dåligt ibland, som alla andra människor, jag är så kallad mänsklig. De som får mig att må dåligt just nu är att jag är väldigt stressad. Vi har väldigt mycket i skolan just nu, läxor, prov allt, och jag är en person som blir väldigt stressad av de, för jag är väl en väldig perfektionist i allt jag gör, kan aldrig lämna in ett arbete elr ett prov som jag inte känner mig nöjd med, ever never! Det får mig självklart mig att pressa mig själv ännu mera än vad jag kanske klarar av? det är självklart inte bra men något jag gör omedvetet, så i slutet av varje termin mår jag väldigt dåligt för jag kör in mig i väggen lite och min energi tar HELT slut, så loven är för mig att ta det lungt men offtast brukar det inte sluta på det sättet tyvärr. Men det är något jag väljer själv och tyvärr får stå för det även fast jag gärna hade gjort valetpå något annorlunda sätt

Intensiv Lördag men väldigt roligt, först till Solvalla och licenslopp o sen köra vidare till Gävle för rida ett montélopp på Rodden. Det blev en andra plats denna gång:) igen... dem där andra platserna börjar bli lite tjatiga att alltid göra såå bralopp men aldrig få sätta dit nosen först, att aldrig få den där lilla stolpen in o den där rätta turen, hoppas den vänder snart!! Inte den bästa säsongen hittills resultat mässigt men hästarna har faktiskt presterat väldigt bra o hoppas det fortsätter så med lite mer tur:)

Kram <3

Likes

Comments

Hej!

Igår kom vi hem nån gång efter 11 men jag kom inte i sängs förens halv. I morse kan jag lungt sagt säga att jag var trött😴 Det jobbigaste var inte bara att gå upp utan att man vet att en jobbig skoldag är framför än, att ha dem längsta lektionerna o den längsta dagen idag var ju inte det bästa men men det är bara att bita i!! För SM var en riktig härlig upplevelse o hoppas kunna få chansen igen!! Det var super tufft motstånd mot eliten, o han gör sitt 5:e montélopp o vårat 3:e o yngst o "sämst" i fältet o gör inte bort sig egentligen sen självklart om man bara kollar på resultatet kan man inte säga att det var det bästa men när han blir ensam lägger han av, o eftersom hästarna var så bra igår tappade han varvet från mål o började slappna av redan där men han håller väl okej fart in i mål men det är även hans första montélopp över 2140m så det var ingen skam!! Men nu laddar vi om till Lördag:) o hoppas på det bästa!

Kram<3

Likes

Comments

Hej!

Hoppas allt är toppen! Det är det faktiskt med mig (fast har varit lite förkyld)

Vi kan ju börja i helgen;

I Lördags var jag på Solvalla med bästis och körde vårat första licenslopp!! Så roligt, obeskrivlig känsla!! Han skötte sig galant med sina små ryck, men det gör honom till han;)

Idag Måndag vart det skola med skolfoto... men det gick faktiskt bättre än förväntat så det var skönt! Men det har regnar hela hela dagen så det har varit lite segt faktiskt:( men efter skolan fick jag palla mig upp i regnet till hästarna, men det finns ju inget dåligt väder utan bara dåliga kläder;) hästarnas fick komma in o äta lite. Sen åkte jag hem o pluggade lite, franska läxförhör på Torsdag o So nästa Fredag så bara att sätta igång!!

Mycket trav den här veckan såå kul!! Imorn gäller det:) bär av mot Eskilstuna för mig o Rodden för att tävla SM, sen på Lördag drar jag till Gävle för att rida Rodden i ett montélopp, o så avslutar Piri förhoppningsvis på Söndag på Solvalla (listornas har ingen kommit dit än)

Mer om morgondagen imorn:) ha de <3

Likes

Comments